Pop

 • Janet Jackson treft ex bij rechtbank

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 80's, 90's, Dance Classics, Funk, Muziek, Pop, R&B, Soul Permalink

  Janet Jackson heeft de eerste stappen gezet in het scheidingsproces van haar man Wissam Al Mana.

  De 51-jarige zangeres verscheen vrijdagochtend bij de rechtbank in Londen met haar assistent en haar juridische team. Volgens bronnen zag ze er opgewekt uit, zo weet E!News. Haar 42-jarige man daarentegen verscheen zonder entourage en zag er somber uit.

  Het voormalig koppel had de rechtbank in Londen uitgezocht omdat het de enige is waar geen pers wordt toegelaten.

  Janet en zakenman Wissam uit Qatar trouwden in 2012. Dit jaar kregen zij zoon Eissa. Drie maanden na zijn geboorte besloot het stel uit elkaar te gaan.

 • The Prince Experience dagenlang te zien in World Forum Theater

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Funk, Muziek, Pop, R&B, Soul Permalink

  Goed nieuws voor Prince fans! In het voorjaar van 2018 is The Prince Experience dagenlang te bewonderen in het World Forum Theater in Den Haag.

  Fans opgelet! In januari 2018 komt The Prince Experience naar Den Haag met een groots eerbetoon aan de in april 2016 overleden legende.

  Tijdens de shows kunnen bezoekers genieten van verschillende artiesten van wereldklasse die de bijzondere muziek van His Royal Badness spelen en zingen. De Canadese zanger Jordan John vertolkt de hoofdrol tijdens het eerbetoon.

  Tour data
  ◾3 januari 2018 – World Forum Theater, Den Haag
  ◾4 januari 2018 – World Forum Theater, Den Haag
  ◾5 januari 2018 – World Forum Theater, Den Haag
  ◾6 januari 2018 – World Forum Theater, Den Haag ( 15:00 uur)
  ◾6 januari 2018 – World Forum Theater, Den Haag( 20:00 uur)
  ◾7 januari 2018 – World Forum Theater, Den Haag

  Concertkaarten

  Kaarten voor het concert zijn onder andere verkrijgbaar op de site van Eventim. Zijn er geen kaarten meer beschikbaar? Kijk dan hier.

 • Erfgenamen Prince torpederen Purple Rain show

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Funk, Muziek, Pop, R&B, Soul Permalink

  De erfgenamen van de vorig jaar overleden Prince overwegen juridische stappen te nemen tegen theatermaker Gary Lloyd vanwege de afgelopen week aangekondigde show Purple Rain.

  Tegenover de BBC laat Troy Carter, die de woordvoering voor de erfgenamen doet, weten dat er geen toestemming is gevraagd voor het gebruik van de naam van de popster of voor het gebruik van zijn muziek.

  "Dit is zonder twijfel een leugenachtige manier om fans te laten denken dat er een Purple Rain-musical komt op de Londense West End. Maar in de praktijk is het niet veel meer dan een coverband", aldus Carter. Hij zegt verder dat de erfgenamen juridische stappen overwegen om de show tegen te houden. Ook laat hij weten dat er binnenkort een officiële Purple Rain-show komt.

  De producers van de Londense show laten weten nooit de bedoeling te hebben gehad iemand voor de gek te houden of te kwetsen.

 • Erfgenamen Michael Jackson verbieden gebruik muziek in films

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Pop, R&B, Soul Permalink

  De erven van Michael Jackson willen niet dat zijn muziek wordt gebruikt in twee films die over de overleden zanger worden gemaakt. 

   

  Het gaat om de biopic Michael Jackson: Searching for Neverland en de Netflix-animatie Bubbles, over de chimpansee van Jackson.

  Bronnen zeggen tegen TMZ dat de filmmakers geen toestemming hebben gekregen om ook maar iets uit het oeuvre van Jackson te gebruiken. Voorlopig volgt er geen stap naar de rechter, maar volgens de entertainmentsite kan dat mogelijk niet lang meer duren: volgende week komt Searching for Neverland uit in Amerika.

  Netflix kondigde vorige week de stop-motionfilm over Bubbles aan. De film vertelt het verhaal van Jacksons opmerkelijke leven vanuit het perspectief van de chimpansee. De zanger adopteerde het dier in 1983. Twintig jaar later moest Bubbles naar een apenreservaat in Florida omdat hij te agressief werd.

 • Zanger , Jimmy Hays van The Persuasions, overleden

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Pop, R&B, Soul Permalink

  De baszanger van de groep The Persuasions, Jimmy Hayes, is op 74 jarige leeftijd overleden.
  De groep werd in Brooklyn gevormd die dagelijks op de hoeken van de straat stonden te zingen.
  Hayes was in die tijd Lift reperateur die na het werk bij elkaar kwamen dat hij samen ded met Joe Russell, slager, Jayotis Washington, loodgieter, en Toubo Rhoad, die schoenenverkoper was.
  Ze huurde een band in om op te treden en toe de gitarist niet kwam opdagen deden ze het capella en met succes.
  Voor een paar jaar zongen ze in lokale clubs maar mochten uiteindelijk in de pauze optreden bij Dionne Warwick in de New Yorkse Show.
  Er kwam in onverwachte hoek iemand die in 1969 de groep een platencontract bezorgde en dat was Frank Zappa en hun eerste album was ook acappela.
  Na deze album kregen ze een contract bij Capitol Records en maakte in de vroege jaren 70 drie albums.
  Hun laatste album maakte ze in 2010 en maakte bij elkaar 23 albums.
  De leden bleven regelmatig optreden en moeten nu verder zonder Jimmy Hayes.
  Op de foto links onder.

 • Rechter wijst zes erfgenamen Prince aan

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Funk, Muziek, Pop, R&B, Soul Permalink

  Een Amerikaanse rechter heeft vandaag zes personen aangewezen als erfgenamen van Prince. De zanger overleed in 2016 aan de gevolgen van een overdosis pijnstillers.

  Volgens de rechter hebben de zus en vijf halfbroers en -zussen van Prince recht op hun deel van de erfenis. Zus Tyka Nelson en de halfbroers en -zussen Sharon Nelson, Norrine Nelson, John R. Nelson, Omarr Baker en Alfred Jackson hebben een dna-test gedaan om duidelijkheid te scheppen.

  Omdat er geen testament van de superster werd gevonden, moest een rechter beslissen hoe de nalatenschap verdeeld wordt. Maar liefst 45 personen gaven toen aan recht te hebben op een deel van de erfenis, die geschat wordt op een kleine 200 miljoen dollar.

 • Frontman Jamiroquai in ziekenhuis

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 90's, Disco, Funk, Muziek, Pop Permalink

  Jay Kay, de frontman van Jamiroquai, ligt in het ziekenhuis. De zanger heeft een aantal 'zeer pijnlijke' injecties in zijn tussenwervelschijven gekregen. "Zoals jullie begrijpen baal ik ontzettend van mijn immobiliteit", zegt Kay in een video die hij postte op Instagram.

  Of de aanstaande tour van Jamiroquai in gevaar is, is niet duidelijk. Kay hoopt dat hij op tijd hersteld is. De Automaton Tour begint op 24 mei in Japan. Op 11 november staat het Antwerpse Sportpaleis in de planning.

  Jamiroquai bracht afgelopen maart voor het eerst in zeven jaar een nieuw album uit.

 • Erven Prince praten over realityshow

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Funk, Muziek, Pop, R&B, Soul Permalink

  De erven van de vorig jaar overleden Prince zijn in gesprek over een realityshow. In het programma moet straks te zien zijn hoe familieleden en medewerkers omgaan met de dood van de popster, meldt TMZ.

  De show zou ook de reden zijn waarom er nog wordt gewacht met het releasen van nog niet eerder uitgebrachte muziek.

  Rond de eerste sterfdag van Prince op 21 april probeerde zijn vaste studiopartner George Ian Boxill nog een EP met 'nieuwe' muziek van Prince op de markt te brengen. Daar staken de nabestaanden van de zanger echter een stokje voor. Ze stapten naar de rechter omdat Boxill niet het recht had om de muziek uit te brengen voor publiek.

  Boxill moet nu alle opnames overdragen aan de erven van Prince. Het verbod van de rechtbank geldt tot 3 mei, daarna wordt de kwestie opnieuw behandeld.

 • Candy Dulfer brengt swingend nieuw album uit

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 80's, 90's, Dance Classics, Funk, Jazz, Muziek, Pop, Soul Permalink

  Saxofoniste Candy Dulfer verlegt opnieuw haar grenzen met de release van haar nieuwe album ‘Together’, haar eerste album in 6 jaar. Op het zeer persoonlijke album keert ze terug naar haar funk-, jazz- en soul-roots.

  In het verleden werkte Candy samen met o.a. Beyoncé, Aretha Franklin, Chaka Khan, Lionel Richie en Prince. Met Prince werkte ze vele jaren nauw samen, deed ze diverse wereldtournees als vast lid van zijn NPG Band, en was ze te horen op diverse live- en studioalbums. 

  Ze speelt met haar band over de hele wereld in uitverkochte zalen en op de grootste festivals, ontving een Grammy Award nominatie voor haar debuutalbum ‘Saxuality’, verkocht ruim 2,5 miljoen solo-albums wereldwijd en scoorde meerdere nummer 1 hits in de USA.

 • Toch geen 'nieuwe' muziek van Prince

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Funk, Muziek, Pop, R&B, Soul Permalink

  Er komt vrijdag toch geen 'nieuwe' muziek uit van Prince. Dat heeft de rechtbank bepaald, zo schrijft TMZ.

  Op de eerste sterfdag van Prince (21 april) zou de EP Deliverance uitkomen, samengesteld en gemixt door Prince' vaste studiopartner George Ian Boxill. Hij nam de nummers samen met de zanger op tussen 2006 en 2008. De rechter heeft nu bepaald dat Boxill geen rechten heeft om de muziek uit te brengen voor publiek. Hij refereerde hierbij aan een vertrouwelijke overeenkomst getekend door Boxill en Prince in 2006. Hierin staat dat alle opnames exclusief eigendom van Prince bleven en dat Boxill er nooit iets mee mag doen.

  De erven van de overleden popster stapten deze week naar de rechter om te voorkomen dat Boxill ongevraagd nummers uit zou brengen. Hij moet nu alle opnames overdragen aan de nabestaanden van Prince. Het verbod van de rechtbank geldt tot 3 mei, daarna wordt de kwestie opnieuw behandeld.

  Woensdagnacht was het titelnummer Deliverance al beschikbaar via iTunes en Apple Music, maar dit is inmiddels verwijderd.

 • Erven Prince klagen muziekproducer aan

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Funk, Muziek, Pop, R&B, Soul Permalink

  De erven van de vorig jaar overleden Prince hebben zijn vaste studiopartner Ian Boxill voor de rechter gesleept omdat hij ongevraagd muziek van de zanger uitbrengt.

  Dat meldt TMZ.

  Boxill wil op de eerste sterfdag van Prince aanstaande vrijdag de EP Deliverance uitbrengen met enkele nummers die hij samen met de zanger opnam tussen 2006 en 2008. Het titelnummer is woensdagnacht al beschikbaar via iTunes en Apple Music.

  Volgens de erven heeft Boxill echter geen rechten om dat te doen. Hij zou destijds een overeenkomst hebben getekend dat alle opnames exclusief eigendom van Prince bleven en dat hij er nooit iets mee mocht doen. De erven willen met de stap naar de rechter voorkomen dat de opnames worden uitgebracht.

  Al sinds zijn dood op 21 april 2016 is er getouwtrek om de muzikale nalatenschap van Prince. Boxill stelde eerder dat de rechten van het werk dat deze week uitkomt bij hem liggen. Hij besloot naar eigen zeggen het zonder tussenkomst van een platenmaatschappij uit te brengen omdat dat een wens van de zanger zou zijn.

 • 'Prince had een testament opgesteld'

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Funk, Muziek, Pop, R&B, Soul Permalink

  Alhoewel er na de dood van Prince nooit een testament is gevonden, liet de zanger er ooit wel een opstellen. Dat beweert zijn ex-vrouw Mayte Garcia.

   

  De danseres vroeg Prince zijn wensen op papier te zetten tijdens haar zwangerschap in 1996. "Ik weet nog dat ik dacht: Wat zou er moeten gebeuren? Wat wil je, want ik wil niet degene zijn die dat allemaal moet bedenken. Laat alsjeblieft wat richtlijnen achter over wat je wil", aldus Mayte volgens Fox. "Ik heb het nooit gezien, maar ik weet dat hij het in orde heeft gemaakt."

  Prince en Mayte kregen in oktober 1996 een zoontje, Amiir, dat maar een week leefde. Een paar jaar later scheidden ze. Wat er met het testament is gebeurd, weet de danseres niet. "Ik weet niet of het nog bestaat, want mensen waren heel respectvol naar hem toe. Hij kan ze hebben gezegd het te vernietigen."

  Een jaar na de dood van Prince is zijn erfenis nog steeds niet verdeeld. Omdat er geen testament is gevonden, moet een rechter beslissen hoe de miljoenennalatenschap verdeeld wordt. Naast zijn zus en halfbroers en -zussen, hebben zich het afgelopen jaar verschillende mensen gemeld die beweren een bloedband met de zanger te hebben. Van geen van hen is dat tot nu toe bewezen.

 • Ex-vrouw schrijft boek over Prince

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Funk, Muziek, Pop, R&B, Soul Permalink

  De ex-vrouw van Prince heeft dinsdag een boek uitgebracht over haar leven met de zanger. Mayte Garcia schrijft daarin onder meer over de dood van hun zoon Amiir, die enkele dagen na zijn geboorte in 1996 overleed.

  De zanger heeft nooit publiekelijk over zijn kind gesproken. "Dat is hoe hij ermee omging en dat respecteer ik", vertelde Mayte dinsdag in een interview in ontbijtshow Good Morning America. In het boek komen ook minder zware zaken aan bod, zoals het verhaal dat Prince nooit de deur uitging voordat zijn uiterlijk op en top in orde was. "Marilyn Monroe ging ook nooit de deur uit zonder make-up, zei hij dan, alsof dat alles verklaarde", schrijft de zangeres.

  Ze vertelt in het boek dat Prince haar, toen ze elkaar net kenden, probeerde over te halen haar naam te veranderen in Arabia, wat ze weigerde. Ook schrijft zijn ex-vrouw dat Prince iemand in dienst had die er met kleden, kaarsen en bloemen voor moest zorgen dat elke hotelkamer waar hij kwam als thuis voelde. De muzikant noemde dat Foo Foo.

  Mayte gaf het boek de titel The Most Beautiful: My Life with Prince, verwijzend naar het nummer The Most Beautiful Girl in the World, dat de zanger over haar schreef.

 • Travolta en Newton-John keren terug in Grease

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, Disco, Film, Pop Permalink

  John Travolta en Olivia Newton-John hebben plannen om weer in de huid te kruipen van de iconische Danny en Sandy uit Grease, de filmklassieker die in 2018 veertig jaar bestaat. Volgens de twee "wordt er aan iets speciaals gewerkt".

  Hoe de supersterren exact terugkeren met Grease, is nog niet helemaal duidelijk. Volgens Newton-John moet het veertigjarig bestaan van de film gevierd worden.

  "We zijn nog bezig met het bedenken van verschillende concepten. Voorlopig hebben we nog niets concreets dat we kunnen melden. Veertig jaar Grease. Het is ongelooflijk, echt", zegt ze tegen Daily Mirror. Wel moet ze erbij zeggen dat ze wel haar stem moet trainen om weer te kunnen zingen. "Als ik zing, moet ik eerst opwarmen. Je moet je stembanden blijven triggeren en gelukkig hou ik van zingen."

  Crush

  Fame Awards-producer Al Bowman ziet een terugkeer zitten: "Olivia is oprecht een van de grootste entertainers aller tijden. Ze was voor miljoenen mannen hun eerste crush, dus als zij terugkeert als Sandy met John erbij, dan is dat echt iets heel groots."

  De romantische filmmusical werd in 1978 uitgebracht en was wereldwijd een groot succes.

 • Pijnstiller waar Prince aan stierf op zwarte lijst VN-commissie

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Funk, Muziek, Pop, R&B, Soul Permalink

  De Verenigde Naties hebben de strijd aangebonden met het stijgende gebruik van de pijnstiller fentanyl en een nog sterkere variant. De commissie verdovende middelen van het VN-bureau voor drugs- en misdaadbestrijding (UNODC) heeft vanaag de twee belangrijkste ingrediënten voor de bereiding van fentanyl op de zwarte lijst gezet. De Amerikaanse popster Prince stierf door een overdosis fentanyl.

  Daardoor moeten nationale regeringen de vervaardiging en de verkoop van deze grondstoffen nauwgezet controleren om te voorkomen dat ze in illegale drugslaboratoria terechtkomen.

  Goed medicijn, slechte drug
  Fentanyl wordt gebruikt ter pijnbestrijding, het is honderd keer sterker dan morfine. Volgens de VN zijn in de Verenigde Staten sinds 2013 meer dan 5000 mensen overleden door illegaal gebruik van het middel. Ook in een aantal Europese landen, waaronder Duitsland en Groot-Brittannië, zijn dodelijke slachtoffers gemeld.

  De UNODC-experts verwachten met hun besluit de beschikbaarheid van fentanyl op de markt aanzienlijk te verminderen. "Fentanyl is een goed medicijn maar een slechte drug. Het werkt prima om pijn te verlichten, maar leidt gemakkelijk tot misbruik en snel tot verslaving", zei de baas van de wetenschapssectie Justice Tettey.