Mix

 • Blurred Lines bracht 15 miljoen euro op

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, Funk, Mix, Soul Permalink

  De hit Blurred Lines heeft 16,6 miljoen dollar (bijna 15 miljoen euro) in het laatje gebracht, meldt The Wrap. Dat is ingeschat door de advocaten in de rechtszaak om het auteursrecht van het lied, die werd aangespannen door de nabestaanden van Martin Gaye.

  De inschatting, waarover de advocaten van beide partijen het eens zijn, werd dinsdag voorgelezen in de rechtbank. Van het totaalbedrag zouden zowel Pharrell Williams als Robin Thicke 5 miljoen dollar (4,5 miljoen euro) hebben gekregen, rapper T.I. 700.000 dollar (626.000 euro) en de rest zou zijn verdeeld over de verschillende betrokken platenlabels.

  De familie Gaye vindt dat Blurred Lines te veel overeenkomsten vertoont met Gayes hit Got To Give It Up. Daarom eisen ze 50 procent eigendom van het nummer van Robin Thicke en Pharrell Williams. Volgens één van hun getuigen, auteursrechtexpert Nancie Stern, zou de familie in dat geval recht hebben op zon 4 miljoen dollar (3,6 miljoen euro).

  Williams en Thicke waren dinsdag niet aanwezig in de rechtbank. Naar verwachting zitten Williams en T.I. woensdag in het getuigenbankje en komt de zaak donderdag ten einde.