Jazz

 • Quincy Jones (84!) deelt het bed met 22 vrouwen

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Film, Jazz, Muziek, R&B, Soul Permalink

  De legendarische muziekproducer onthulde dat hij op dit moment meer dan twintig romances beleeft. Hij heeft vriendinnen in elke uithoek van de wereld én die vrouwen weten ook dat ze hem moeten delen.

  Quincy, vooral bekend als de producer van Michael Jackson, was in het verleden drie keer getrouwd (met Peggy Lipton, Ulla Andersson en Jeri Caldwell) en beleefde ook twee andere langdurige relaties, met Carol Reynolds en Natassja Kinski. Al die relaties leverden hem zes dochters en een zoon op. Druk liefdesleven, zou je dus denken. Maar Jones gaf nu aan dat hij als krasse tachtiger nog altijd bijzonder actief op romantisch vlak. In een interview onthulde hij dat hij op dit moment 22 vaste vriendinnen heeft. “Ze wonen zowat overal”, zegt hij. “In Kaapstad, Cairo, Stockholm, Belo Horizonte, Rio de Janeiro, Shanghai... Op al die plaatsen heb ik een vrouw bij wie ik thuis kom. Een meisje waar ik van hou.” Quincy zegt ook dat die vriendinnen weten dat ze hem moeten delen. “Ik lieg nooit tegen vrouwen. Ze weten dat ze niet de enige zijn en ze vinden dat ook niet erg. Ze genieten van de momenten die we samen delen en maken zich niet druk over de tijd die ik met de anderen doorbreng.” Overigens zijn al die vrouwen ook veel jonger dan hem. “Natuurlijk! Zie je me al aan de zijde van een 84-jarige vrouw? Ben je gek!” 

 • Chaka Khan komt met nieuw nummer

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, Dance Classics, Disco, Funk, Jazz, Muziek, R&B, Soul Permalink

  We zullen nooit aarzelen als er een legende weer eens wat van zich laat horen want Chaka Khan heeft met een aantal vrienden een nieuw lied uitgebracht met de titel Baby Don’t You Go.

  Het is in drie verschillende versies gemixed door 3 verschillende dj's die er een remix van hebben gemaakt.

  Ze heeft het gemaakt met The Wande en Beres Hammond, die laatste is eigenlijk een Reggarzanger maar werkte mee aan dit project.

  De mixen zijn van Dr. Packer, Qwestlife en Danny Kane, wn welke vindt jij de beste.

  Hieronder kan je de nummers beluisteren

 • Gezondheid van Denise lasalle niet zo best

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Funk, Jazz, Muziek, R&B, Soul Permalink

  De gezondheid van zangeres Denise Lasalle is niet al te best nadat afgelopen jaar bij haar hartfalen is geconstateerd. Op dit moment is ze opnieuw in het ziekenhuis opgenomen in het ziekenhuis van Vanderbilt Universiteit in Nashville omdat haar been geamputeerd moet worden.

  Het ziekenhuis gaf de volgende verklaring uit: dat onlangs is geconstateerd dat de gezondheid van Denise erg achteruit is gegaan en er besloten is, samen met haar, dat ze naar het ziekenhuis in Jackson naar Nashville moest verhuizen.

  Daar is haar rechterbeen geamputeerd om verdere medische complicaties te voorkomen. Bij het nieuws over de amputatie heeft ze besloten om haar gezondheid weer normaal te krijgen.

 • Quincy Jones krijgt acht miljoen euro toegewezen in zaak Michael Jackson

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Jazz, Muziek, R&B, Soul Permalink

  De beheerders van de nalatenschap van Michael Jackson moeten muziekproducent Quincy Jones 9,4 miljoen dollar (8 miljoen euro) betalen. 

   

  Dat heeft een rechter in Los Angeles woensdag besloten in een rechtszaak die de 84-jarige producer van Jacksons succesalbums Off The Wall en Thriller vier jaar geleden had aangespannen.

  De muziekproducent eiste 30 miljoen in de zaak. Advocaten uit het kamp van Jackson meenden dat hij recht had op ongeveer 400.000 dollar (ruim 350.000 euro).

  De kwestie gaat over de royalty's die Jones wil over postuum uitgebrachte platen van Jackson, waaronder de filmmuziek van This Is It en de heruitgave van Bad.

  Grove fouten

  Na de dood van Jackson zouden de beheerders van zijn erfenis grove fouten hebben gemaakt in de betaling van royalty's. Zo beweert Jones dat hij veel te weinig heeft gekregen voor zijn bijdrage aan nummers die te horen zijn in de film This Is It.

  In een eerder interview met Billboard gaf een advocaat van Jackson aan dat als Jones een grote som geld toegewezen zou krijgen in het proces, het juridische team achter de erfenis van de King of Pop in beroep zou gaan.

 • Candy Dulfer sluit 2017 af met show in Paradiso Amsterdam

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Jazz, Muziek, Soul Permalink

  Candy Dulfer komt naar Paradiso! De wereldberoemde saxofoniste sluit een succesvol jaar af met een exclusieve clubshow in het Amsterdamse poppodium.

  Candy Dulfer naar Paradiso

  Goed nieuws: Candy Dulfer komt naar Amsterdam! De Nederlandse saxofoniste staat op woensdag 6 december op het podium van Paradiso. Het poppodium meldt dat de saxofoon-virtuoos voor een exclusieve show naar de Amsterdamse zaal komt, om 2017 in stijl af te sluiten.

  Concertkaarten

  Tickets voor de show gaan op vrijdag 21 juli in de verkoop. Deze zijn verkrijgbaar via de website van Ticketmaster en kosten € 25,- (exclusief lidmaatschap). Zijn de tickets uitverkocht? Probeer het dan hier.

  Succesvol jaar

  2017 kan nu al niet meer stuk voor Candy. In april verscheen haar nieuwe album ‘Together’, waar ze de hele wereld mee rond toert. Daarnaast stond ze in februari drie avonden in een uitverkochte Ziggo Dome met de Ladies of Soul. In oktober verschijnt de autobiografie van de wereldberoemde saxofoniste: ‘Sax, Candy & rock-‘n-roll’.

  Bron: Melkweg

 • Chaka Khan Komt met nieuwe single

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Disco, Funk, Jazz, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Na lange tijd te hebben gewacht is het nu eindelijk daar, de nieuwe single van Chaka Khan in duet met B. Slade met de titel I Love Myself.
  Samen met de videoclip zou het uitkomen op 30 juni maar de track is uitgelekt kijk en luister naar de track hieronder.

  Videoclip is maar een inkijk wat er gaat komen

 • Candy Dulfer brengt swingend nieuw album uit

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 80's, 90's, Dance Classics, Funk, Jazz, Muziek, Pop, Soul Permalink

  Saxofoniste Candy Dulfer verlegt opnieuw haar grenzen met de release van haar nieuwe album ‘Together’, haar eerste album in 6 jaar. Op het zeer persoonlijke album keert ze terug naar haar funk-, jazz- en soul-roots.

  In het verleden werkte Candy samen met o.a. Beyoncé, Aretha Franklin, Chaka Khan, Lionel Richie en Prince. Met Prince werkte ze vele jaren nauw samen, deed ze diverse wereldtournees als vast lid van zijn NPG Band, en was ze te horen op diverse live- en studioalbums. 

  Ze speelt met haar band over de hele wereld in uitverkochte zalen en op de grootste festivals, ontving een Grammy Award nominatie voor haar debuutalbum ‘Saxuality’, verkocht ruim 2,5 miljoen solo-albums wereldwijd en scoorde meerdere nummer 1 hits in de USA.

 • Saxofonist Kenny G speelt in vliegtuig

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 80's, 90's, Jazz, Muziek, R&B, Soul Permalink

  De Amerikaanse jazzmuzikant Kenny G heeft zaterdag hoog in de lucht een exclusief benefietconcert gegeven in een vliegtuig.

  De 60-jarige saxofonist zat op een Delta-vlucht van Tampa in Florida naar Los Angeles toen hij een steward hoorde omroepen dat ze bezig waren met het inzamelen van geld voor het goede doel Relay For Life. In Nederland staat dit loopevenement voor kankerbestrijding bekend als de SamenLoop voor Hoop.

  De muzikant was wel te porren voor een benefietoptreden op ruim 9 kilometer hoogte, mits de passagiers in het vliegtuig 2000 dollar zouden doneren. Dat lukte, waarna Kenny G woord hield en optrad in het gangpad, zo is te zien op een video op de website van TMZ.

  De Amerikaanse Kenny G, die eigenlijk Kenneth Bruce Gorelick heet, verkocht wereldwijd ruim 75 miljoen albums

 • Jazzlegende Al Jarreau (76) overleden

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Funk, Jazz, Soul Permalink

  Op de dag dat de Grammy's worden uitgereikt, is zevenvoudig winnaar Al Jarreau overleden op 76-jarige leeftijd.

  Dat was te lezen op zijn website, die inmiddels offline is, zo meldt TMZ. Hij is vandaag gestorven, maar waaraan is nog niet bekend. Onlangs was hij met pensioen gegaan, nadat hij last had van uitputtingsverschijnselen. Al lag daardoor in het ziekenhuis en overleed daar ook. Zijn zoon vertelde afgelopen week nog dat zijn vader het nummer 'Moonlighting' voor een van verpleegsters zong.

  Zijn grootste hits scoorde de jazzlegende in de jaren '70 en '80. 'Look to the Rainbow', 'I'll Fly Home' en 'We're in This Love Together' waren daar een paar van.

  BN'ers geschokt door overlijden Al Jarreau

  Bekend Nederland is in shock na het overlijden van Al Jarreau. De jazzlegende overleed vandaag op 76-jarige leeftijd.

  Filemon Wesselink laat weten: "Rip Al Jarreau. De zijdezachte stem zingt niet meer."

  Jeroen van Inkel: "Ophouden nou hoor! Weer een held heen gegaan."

  Ook een aantal sterren in het buitenland hebben al van zich laten horen. Multi-instrumentalist en oprichter en drummer van The Roots, QuestLove, op Instagram: "Een van mijn favorieten aller tijden." Hij noemt Al Jarreau een van de meest creatieve vocalisten "OOIT".

  Zangeres/danseres Paula Abdul laat via Twitter weten dat ze geïnspireerd werd door zijn muziek en zijn stem die zo anders en uniek was. Zij condoleert de familie van Al Jarreau.

  Singer-songwriter ChakaKhan zegt op Twitter: "Rest in Power (rust in macht). Jij was OVERAL jazz en meer, een niet te evenaren improvisatie-genie." 

 • Sharon Jones overleden

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Funk, Jazz, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Ze maakte furore met haar band The Dap Kings, en werd wel de vrouwelijke James Brown genoemd: Sharon Jones. De soulzangeres overleed gisteren op 60-jarige leeftijd aan de gevolgen van alvleesklierkanker.

  "We zijn erg verdrietig bekend te moeten maken  dat Sharon Jones is overleden na een heroïsche strijd tegen alvleesklierkanker. Ze was op haar sterfbed omringd door haar geliefden, onder wie de Dap Kings", is te lezen op haar website.


  Blijven werken

  De ziekte werd in 2013 bij Jones geconstateerd. Ze werd geopereerd en onderging chemotherapie, maar bleef toch doorwerken. In een interview met The Guardian zei ze daarover: "Vlak voordat ik het podium opga, is het net alsof er iets met me gebeurt en verdwijnt de pijn. Ik denk dat de adrenaline gaat stromen, en je lichaam tegen je zegt 'Hé, we gaan ertegenaan. Ik wil niet thuis zitten wachten tot deze ziekte me in zijn greep krijgt."

  Jones heeft haar hele leven gezongen, maar haar eerste album kwam pas in 1996 uit, op haar veertigste. In 2014 werd ze genomineerd voor een Grammy in de categorie 'beste R&B-album' voor haar album Give the People What They Want.

 • Jazzbassist Victor Bailey overleden

  Pin it! Print 0 comments Categories: 70's, 80's, 90's, Funk, Jazz, Muziek, Pop, R&B, Soul Permalink

  Nadat vandaag ons het droevige bericht bereikte van het overlijden van Leonard Cohen is er nog een groot artiest overleden, de Amerikaanse jazzbassist Victor Bailey. Hij was vooral bekend als opvolger van Jaco Pastorius in de band Weather Report, deze band stopte in 1985. Buiten zijn werk in Weather Report was Bailey zowel op het podium als in de studio actief bij andere grootheden waaronder David Gilmour, Madonna, Sonny Rollins, Steps Ahead, Lady Gaga en Sting. De bassist ging in 1988 solo en bracht een 8-tal albums uit waarvan Slippin’ ‘n’ Trippin’, (2010) de laatste was.

  Victor Bailey leed gedurende het grootste deel van zijn volwassen leven aan Charcot-Marie-Tooth, een ziekte waarbij zowel de motorische- als gevoelszenuwen aangetast zijn. Nadat de ziekte erger werd was Victor genoodzaakt om met een wandelstok te lopen, dit om zijn verzwakte benen te ondersteunen. Toen de aandoening naar zijn bovenlichaam trok moest hij in 2015 noodgedwongen stoppen met optreden en het lesgeven in de Berklee College of Music. Victor Bailey is slechts 56 jaar geworden.

 • Kashif overleden

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Funk, Jazz, Muziek, R&B, Soul Permalink

  We kregen vandaag het nieuws binnen dat zanger, songwriter en producer Kashif op 56 jarige leeftijd is overleden.
  Hij was bij het publiek bekend van liedjeschrijver voor Whitney Houston, George Benson, Al Jarreau, Kenny G, Evelyn "Champagne" King, Melba Moore, Me'lisa Morgan en Dionne Warwick.
  Zelf maakte hij vanaf 1983 albums voor zichzelf en maakte er in totaal zeven stuks en de laatste in 2003.
  Hij werd geboren op 26 december 1959 in New York en zat in zijn tienerjaren bij de groep B.T. Express.
  Zijn grootste hit solo was Stone Love.
  Wat precies de doodsoorzaak is, is niet bekend gemaakt.

 • Wat komen er allemaal voor albums uit deze herfst

  Pin it! Print 0 comments Categories: Funk, Jazz, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Deze komende herfst komen een groot aantal albums uit van behoorlijk wat grot artiesten en bands.
  Eric Benet zijn album komt op 7 oktober uit, maar ook deze herfst van Jennifer Hudson, Chris Jasper, Michael McDonald, Evelyn Champagne King, Deborah Cox, Erykah Badu en En Vogue staan opo het punt uit te komen.
  Verder de come Back artiesten als After 7, Barry Gibb, Edwin Starr en Vanessa Williams komen met een nieuwe album in oktober.
  Van de Jazz en Smooth Jazz zijn Gerald Albright, Robert Glasper, Chuck Loeb en Paul Taylor de bekendste
  Gospel albums van Fred Hammond, Ted Winn en Bishop Rance Allen.
  Soul gerichte album zijn van Heston, Linda Webster, Erik EQ Young van Con Funk Shun, Soul Basement, Rahsaan Patterson, Leela James, Maya Azucena, James Day en Avery Sunshine.
  Bij geschiktheid zullen ze deze Herfst misschien ook te horen zijn bij de Cor's Disco en Soulshow.

 • Fred McFarlane overleden

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, Disco, Funk, Jazz, Muziek, Soul Permalink

  Opnieuw hebben we droevig nieuws gekregen in de muziek busness want Fred McFarlane, producer en songwriter, is overleden.
  Waaraan hij is overleden is nog niet bekend gemaakt, maar hij was maar liefst drie decennia's in de muziek aanwezig geweest.
  Hij schreef voor talloze artiesten en bands en produceerde daar meestal de nummers bij.
  Hij werkte mee aan band en artiesten zoals Enchartment en Crown Heights Affair en zijn bekendste werk was Somebody's Else's Guy van Jocelyn Brown en Jerry Burton's Bad Habits, waar hij de co-schrijven van was.
  Maar werkte ook samen met Madonna, Will Downing, Keith Sweat, The Force MD's, Vanessa Williams, Evelyn "Ckampagne"King en vele meer.
  In de 21e eeuw bleef hij werken in de R&B, Jazz en Hip Hop muziek.

 • Chaka Khan treed wer op naar haar Rehab.

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Jazz, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Gisterenavond is er een comeback concert geweest van niemand minder dan Chaka Khan naar haar opname in een afkickkliniek voor haar jarenlange verslaving aan het recept Fentanyl.

  Deze medicijn slikte Prince ook na een overdosis van het medicijn.

  Chaka Khan is met haar zus een maand lang in een afkickkliniek gezeten  en we moeten zeggen dat ze er goed is uitgekomen en betrede gisteren het podium weer met een drumde zoals ze nog nooit had gedaan.

  Kijk naar het filmpje die hieronder te zien is.