Film

 • Quincy Jones (84!) deelt het bed met 22 vrouwen

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Film, Jazz, Muziek, R&B, Soul Permalink

  De legendarische muziekproducer onthulde dat hij op dit moment meer dan twintig romances beleeft. Hij heeft vriendinnen in elke uithoek van de wereld én die vrouwen weten ook dat ze hem moeten delen.

  Quincy, vooral bekend als de producer van Michael Jackson, was in het verleden drie keer getrouwd (met Peggy Lipton, Ulla Andersson en Jeri Caldwell) en beleefde ook twee andere langdurige relaties, met Carol Reynolds en Natassja Kinski. Al die relaties leverden hem zes dochters en een zoon op. Druk liefdesleven, zou je dus denken. Maar Jones gaf nu aan dat hij als krasse tachtiger nog altijd bijzonder actief op romantisch vlak. In een interview onthulde hij dat hij op dit moment 22 vaste vriendinnen heeft. “Ze wonen zowat overal”, zegt hij. “In Kaapstad, Cairo, Stockholm, Belo Horizonte, Rio de Janeiro, Shanghai... Op al die plaatsen heb ik een vrouw bij wie ik thuis kom. Een meisje waar ik van hou.” Quincy zegt ook dat die vriendinnen weten dat ze hem moeten delen. “Ik lieg nooit tegen vrouwen. Ze weten dat ze niet de enige zijn en ze vinden dat ook niet erg. Ze genieten van de momenten die we samen delen en maken zich niet druk over de tijd die ik met de anderen doorbreng.” Overigens zijn al die vrouwen ook veel jonger dan hem. “Natuurlijk! Zie je me al aan de zijde van een 84-jarige vrouw? Ben je gek!” 

 • Travolta en Newton-John keren terug in Grease

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, Disco, Film, Pop Permalink

  John Travolta en Olivia Newton-John hebben plannen om weer in de huid te kruipen van de iconische Danny en Sandy uit Grease, de filmklassieker die in 2018 veertig jaar bestaat. Volgens de twee "wordt er aan iets speciaals gewerkt".

  Hoe de supersterren exact terugkeren met Grease, is nog niet helemaal duidelijk. Volgens Newton-John moet het veertigjarig bestaan van de film gevierd worden.

  "We zijn nog bezig met het bedenken van verschillende concepten. Voorlopig hebben we nog niets concreets dat we kunnen melden. Veertig jaar Grease. Het is ongelooflijk, echt", zegt ze tegen Daily Mirror. Wel moet ze erbij zeggen dat ze wel haar stem moet trainen om weer te kunnen zingen. "Als ik zing, moet ik eerst opwarmen. Je moet je stembanden blijven triggeren en gelukkig hou ik van zingen."

  Crush

  Fame Awards-producer Al Bowman ziet een terugkeer zitten: "Olivia is oprecht een van de grootste entertainers aller tijden. Ze was voor miljoenen mannen hun eerste crush, dus als zij terugkeert als Sandy met John erbij, dan is dat echt iets heel groots."

  De romantische filmmusical werd in 1978 uitgebracht en was wereldwijd een groot succes.

 • Release album van Isaac Hayes

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Disco, Film, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Het magazine Billboard geeft vandaag informatie over een zijnde release van Isaac Hayes, de zanger/songwriter die in 2008 overleed.

  De muziek bevat, naar verluidt, muziek uit de hele carriere van Hayes, met vooral tracks uit de vroege jaren 70.
  Het bevat samenwerking van o.a. Donald Byrd naar Major Harris. Het project kan leiden tot een hedendaagse productie van demo's voor het uitgave te vergelijkbaar naar het werk aan Michael Jackson van zijn recente Xscape album.

  Hieronder is een video van Isaac Hayes III, zoon van de overleden entertainer en voorzitter van Isaac Hayes Enterprices, uitleg over het project.

 • 'Get On Up' opent goed in VS

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, Film, Funk, Soul Permalink

  De James Brown biopic 'Get On Up' heeft een prima opening gehad in de VS afgelopen weekend. De film bracht $14.000.000 op en dat was goed genoeg voor de derde plaats in de ranglijst van de films die het meeste opbrachten.

  De film met Chadwick Boseman, Viola Davis, Dan Akyroyd and Octavia Spencer haalde een 77% score op de site www.rottentomatoes.com, Recensenten roemen het optreden van Chadwick Boseman "electric performance" en "You can't take your eyes off him."

  Toch worden er ook een paar fouten uit de film aangehaald. De begrafeniscene van Ben Bart (manager van James Brown) heeft bijvoorbeeld nooit plaatsgevonden als in de film wordt vertoond, aangezien James Brown daar niet aanwezig was.

  De film komt pas in maart 2015 in de Nederlandse biosciopen uit, maar je kunt hieronder alvast de trailer bekijken.

 • Acteurs bekend film over Whitney en Bobby

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, Film, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Angela Bassett's biografie van Whitney Houston heeft eindelijk voor haar serie een Bobby Brown gevonden. Op maandag maakte ze bekend, aan de New York Post, Dat Arlen Escarpeta de Bobby Brown zal gaan spelen. Arlen is geboren in Belize.


  Whitney Houston speelt Yaya DaCosta en de eerste officiele beelden zijn getoond van het echtpaar. De echte Bobby en Whitney trouwde in 1992 en kende een rotsachtige relatie. In 1993 kreeg het paar een dochter Bobbi Kristina.


  Bobbi heeft kritisch gereageerd op de film en tweets zij ze herhaaldelijk dat Bassett en hopeloos geval was.
  De film zal in 2015 gaan uitkomen.

 • YaYa DaCosta vertolkt Whitney Houston in tv-film

  Pin it! Print 0 comments Categories: 80's, 90's, Film, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Er is een actrice gevonden die de rol als Whitney Houston gaat nemen en haar naam is Yaya DaCosta.

  film en zal de relatie schetste tussen Bobby Brown en Whitney in hun periode. De film wordt gemaakt door Angela Bassett die in de jaren 90 een serie maakte over het leven van Tina Turner.


  DaCosta werd bekend door haar deelname van America's Next Top Model. Verder deed ze mee aan een aantal tv series zoals All My Childrenen Ugly Betty. Wanneer de tv film klaar is, is nog niet bekend gemaakt.

 • Aretha ontvangt eredoctoraat

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, Film, Muziek, Soul, You Tube Permalink

  Aretha Franklin en zeven andere hoge gasten ontving eredoctoraten van Harvard University op donderdag tijdens zijn 363e aanvang ceremonie. De legendarische zangeres , 72 , begeleid zichzelf op de piano een - evangelie gearomatiseerde vertolking van het volkslied dat mensen juichen had voeren .

 • Ongebruikt liedje Michael Jackson in reclamecampagne smartphone

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, Film, Funk, Muziek, Pop, R&B, Soul Permalink

  Een nooit eerder officieel uitgebracht nummer van Michael Jackson wordt in een reclamecampagne voor de Xperia Z2-smartphone gebruikt.

  De samenwerking tussen Jacksons erven, platenfirma Epic Records (onderdeel van Sony Music) en Sony Mobile werd maandag in Barcelona aangekondigd.

  De familie van de in 2009 overleden zanger stelde het obscure liedje Slave To The Rhythm beschikbaar voor de reclamecampagne voor het toestel.

  Jackson maakte het nummer gedurende de sessies van zijn album Dangerous in 1991, maar voltooide het pas in 1998, kort na het verschijnen van Blood On The Dancefloor. In 2010 werd de opname op internet gelekt en in augustus 2013 zette Justin Bieber een ongeautoriseerde duetversie online.

  Jackson maakte het nummer gedurende de sessies van zijn album Dangerous in 1991, maar voltooide het pas in 1998, kort na het verschijnen van Blood On The Dancefloor. In 2010 werd de opname op internet gelekt en in augustus 2013 zette Justin Bieber een ongeautoriseerde duetversie online.

  Bekijk commercial Xperia Z2:

   

  Door: NU.nl/Pierre Oitmann

 • Jody Watley's nieuwe single

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, Film, Funk, Muziek, Pop, Remix, Soul Permalink

  Jody Watley, de vroegere zangeres van Shalamar, blijft nog steeds de hitparades imponeren. Met haar single staat ze in de Urban top 5 en in de gewone hitparade is ze de top 20 binnengekomen in het Verenigd Koninkrijk.

  En nu is dan ook haar video vrijgegevenwaarop de remix versie van Nightlife is te zien. Het is gefilmd en bewerkt door Steve Willis en Ray Easmon, die ook de bewerking hebben gedaan van o.a. Britney Spears en Usher.

   

   

  Kijk naar de video.

   

 • Groen licht voor film over leven van soullegende James Brown

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Film, Funk, Muziek, Soul Permalink

  Chadwick Boseman zal de rol van James Brown op zich nemen van James Brown in de film over het leven van de legendarische soulzanger, die Mick Jagger gaat produceren. Dat weet het magazine Variety.

  Vorig jaar raakte al bekend dat Rollings Stones-frontman Mick Jagger de film over het leven en de carrière van Brown mee zou produceren. Hij zal dat doen samen met Brian Gazer, die al jarenlang op het plan broedt en er zelfs nog met Brown over gesproken heeft, voor die laatste in 2006 op 73-jarige leeftijd overleed. Brown, die als kind opgroeide in extreme armoede in de Amerikaanse staat Georgia, werd in de loop van zijn zestig jaar lang durende carrière bekend als de onverslagen 'Godfather of Soul'.

  Boseman heeft dit jaar ook de hoofdrol in de film '42', waarin hij Jackie Robinson neerzet, de allereerste Afro-Amerikaanse honkballer ooit in de Major League Baseball (MLB).