Disco

 • Chaka Khan Komt met nieuwe single

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Disco, Funk, Jazz, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Na lange tijd te hebben gewacht is het nu eindelijk daar, de nieuwe single van Chaka Khan in duet met B. Slade met de titel I Love Myself.
  Samen met de videoclip zou het uitkomen op 30 juni maar de track is uitgelekt kijk en luister naar de track hieronder.

  Videoclip is maar een inkijk wat er gaat komen

 • Gloria Gaynor start I Will Survive-website

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Soul Permalink

  Gloria Gaynor lanceert een online platform dat geld gaat inzamelen voor goede doelen. De 67-jarige zangeres van de beroemde wereldhit I will Survive uit 1978, maakte onlangs bekend meerdere malen seksueel misbruikt te zijn als kind én als volwassene.

  Gaynor vertelt aan People dat ze via IWillSurvive.org mensen bij elkaar wil brengen die net als zij een moeilijke periode achter de rug hebben of doormaken. "Mensen komen vaak bij me met allerlei verhalen die me raken", vertelt Gaynor. "Het toont voor mij aan dat ik een doel dien in dit leven en voor veel mensen een inspiratiebron ben", vervolgt de discodiva.

  Haar discohit I Will Survive werd meerdere malen gecoverd, onder andere door de Nederlandse Hermes House Band. "Het nummer maakt je vrolijk, geeft je het verlangen te overleven en de kracht om door te gaan", legt Gaynor uit. Ook dient het lied, in de versie van de Hermes House Band, als goaltune bij thuiswedstrijden van Feyenoord.

  Het belangrijkste advies dat ze aan mensen die een moeilijke tijd doormaken wil meegeven is niet op te geven. "Weet dat God je van alles heeft gegeven om alle tegenslagen in het leven te overleven", aldus de zangeres.

 • Earth, Wind & Fire gaat touren met Chic feat. Nile Rodgers

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Volgende maand gaat Earth, Wind & Fire een tour maken met niemand minder dan Chic en Nile Rodgers en de tour heet 2054 The Tour.
  De eerste concert zal op 12 juli beginnen in Oakland en zal 20 Noord Amerikaanse steden gaan doen maar komen ook in New York, Chicago, Philadelphia, Atlanta, Boston en Washington DC.
  Op 22 augustus is het laatste concert in Detroit en de groepen zullen niet in Europa gaan touren.

 • Nieuwe single en album voor Alfa Anderson

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Alfa Anderson maakte onderdeel uit van de groep Chic, maar maakte ook onderdeel uit van als achtergrondzangeres van Diana Ross, Teddy Pendergrass en Mick Jagger.
  Ook is ze te horen op de nummers van Luther Vandross, The Night I Fell in Love end Give Me the Reason, En nu heeft ze een nummer gemaakt  When Luther Sings als eerbetoon aan Luther.
  Ook zal op 7 juli haar nieuwe album uitkomen en er zal een cd releasefeest in de Joe's Pub in New York.
  Het nummer is al in de Cor's Disco en Soulshow geweest en hieronder ziet u de videoclip.

 • Aretha Franklin komt met nieuw album

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Soul Permalink

  Aretha Franklin neemt samen met Stevie Wonder, Lionel Richie en Elton John een nieuw album op. De nieuwe plaat verschijnt in januari 2018 en telt waarschijnlijk tien of elf nummers.

  De soulzangeres blijft bij haar besluit niet meer op tournee te gaan en het rustiger aan te willen doen.

  Haar laatste album dateert alweer uit 2014 en was getiteld Aretha Franklin Sings the Great Diva's. De plaat bevatte een aantal klassieke songs van vrouwelijke artiesten, gezongen door Franklin. Een titel voor het nieuwe album heeft de 'Queen of Soul' nog niet. "Ik werk aan een paar dingen. Ik denk dat er tien nummers op de nieuwe plaat komen. Misschien elf", zegt ze tegen Billboard.

  De 75-jarige Franklin zegt dat ze wel van plan is om nummers te blijven schrijven en opnemen, ondanks dat ze in februari aankondigde met pensioen te gaan. "Al dat reizen en vliegen is na 54 jaar best vermoeiend", aldus de zangeres.

  Aretha Franklin behoort tot een van de meest succesvolle artiesten ooit. De souldiva verkocht liefst 75 miljoen platen gedurende haar loopbaan en won achttien Grammy Awards.

 • Erfgenamen Michael Jackson verbieden gebruik muziek in films

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Pop, R&B, Soul Permalink

  De erven van Michael Jackson willen niet dat zijn muziek wordt gebruikt in twee films die over de overleden zanger worden gemaakt. 

   

  Het gaat om de biopic Michael Jackson: Searching for Neverland en de Netflix-animatie Bubbles, over de chimpansee van Jackson.

  Bronnen zeggen tegen TMZ dat de filmmakers geen toestemming hebben gekregen om ook maar iets uit het oeuvre van Jackson te gebruiken. Voorlopig volgt er geen stap naar de rechter, maar volgens de entertainmentsite kan dat mogelijk niet lang meer duren: volgende week komt Searching for Neverland uit in Amerika.

  Netflix kondigde vorige week de stop-motionfilm over Bubbles aan. De film vertelt het verhaal van Jacksons opmerkelijke leven vanuit het perspectief van de chimpansee. De zanger adopteerde het dier in 1983. Twintig jaar later moest Bubbles naar een apenreservaat in Florida omdat hij te agressief werd.

 • Ex van Janet Jackson rijdt door na botsing

  Pin it! Print 0 comments Categories: 70's, 80's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  De ex van Janet Jackson is spoorloos nadat hij een verkeersongeval veroorzaakte en daarna doorreed. Op de website van TMZ staan beelden van het ongeluk. De video is gemaakt met een dashcam van de vrouw die haar schade vergoed wil zien.

  Op de beelden is te zien hoe R&B-zanger James DeBarge plotseling een drukke straat probeert over te steken met zijn Mercedes. De vrouw met de dashcam kon de stationwagen niet meer ontwijken. Beide auto's botsten op elkaar. Het slachtoffer claimt 6000 dollar schade en heeft daarvoor een advocaat ingeschakeld.

  De advocaat ontdekte na wat speurwerk dat James geen verzekering heeft. Het is nog niet gelukt hem op te sporen. DeBarge trouwde in 1984 met Janet Jackson, maar het huwelijk hield nog geen jaar stand.

 • Zanger , Jimmy Hays van The Persuasions, overleden

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Pop, R&B, Soul Permalink

  De baszanger van de groep The Persuasions, Jimmy Hayes, is op 74 jarige leeftijd overleden.
  De groep werd in Brooklyn gevormd die dagelijks op de hoeken van de straat stonden te zingen.
  Hayes was in die tijd Lift reperateur die na het werk bij elkaar kwamen dat hij samen ded met Joe Russell, slager, Jayotis Washington, loodgieter, en Toubo Rhoad, die schoenenverkoper was.
  Ze huurde een band in om op te treden en toe de gitarist niet kwam opdagen deden ze het capella en met succes.
  Voor een paar jaar zongen ze in lokale clubs maar mochten uiteindelijk in de pauze optreden bij Dionne Warwick in de New Yorkse Show.
  Er kwam in onverwachte hoek iemand die in 1969 de groep een platencontract bezorgde en dat was Frank Zappa en hun eerste album was ook acappela.
  Na deze album kregen ze een contract bij Capitol Records en maakte in de vroege jaren 70 drie albums.
  Hun laatste album maakte ze in 2010 en maakte bij elkaar 23 albums.
  De leden bleven regelmatig optreden en moeten nu verder zonder Jimmy Hayes.
  Op de foto links onder.

 • Frontman Jamiroquai in ziekenhuis

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 90's, Disco, Funk, Muziek, Pop Permalink

  Jay Kay, de frontman van Jamiroquai, ligt in het ziekenhuis. De zanger heeft een aantal 'zeer pijnlijke' injecties in zijn tussenwervelschijven gekregen. "Zoals jullie begrijpen baal ik ontzettend van mijn immobiliteit", zegt Kay in een video die hij postte op Instagram.

  Of de aanstaande tour van Jamiroquai in gevaar is, is niet duidelijk. Kay hoopt dat hij op tijd hersteld is. De Automaton Tour begint op 24 mei in Japan. Op 11 november staat het Antwerpse Sportpaleis in de planning.

  Jamiroquai bracht afgelopen maart voor het eerst in zeven jaar een nieuw album uit.

 • Pharrell Williams geeft inspirerende speech over vrouwenrechten

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, Disco, R&B, Soul Permalink

  Pharrell Williams komt al lange tijd op voor vrouwenrechten. Dit bleek ook uit zijn toespraak voor de afgestudeerden van de Tisch School of Arts in New York City, waar hij aanwezig was om een een eredoctoraat voor zijn studie in Fine Arts in ontvangst te nemen.

  “Your generation is unraveling deeply entrenched laws, principals, and misguided values that have held women back for far too long and, therefore, have held us all back. Imagine the possibilities when women are not held back. The world that you will live in that will be a lot better. This is the first generation that navigates with the security and confidence to treat women as equals. We need to lift up women”, aldus Pharrell Williams. 

  Ook bedankte hij ‘Generation Z’ voor het veranderen van de wereld wanneer het gaat over sociale rechten en creatieve en technologische innovatie.

 • Whitney Houston – ‘Million Dollar Bill’ / Win kaarten voor de film over Whitney!

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Het nummer ‘Million Dollar Bill’ is te vinden op Whitney Houston’s album ‘I Look To You’ uit 2009, en was haar comeback-song na een kleine tien jaar voornamelijk met acteerwerk bezig geweest te zijn.  

  Het nummer is geschreven door Alicia Keys, en er zit een sample van Loleatta Holloway’s ‘We’re Getting Stronger’. ‘Million Dollar Bill’ stond vijf weken in de Nederlandse Top 100. 

  Er is een nieuwe film gemaakt over Whitney Houston: ‘Can I Be Me’. Haar carrière kende vele grote hits maar haar persoonlijke leven was minder rooskleurig. Deze film vertelt haar leven van begin tot eind. De documentaire draait vanaf 18 mei één week in de Nederlandse bioscopen. Maak nu kans op tickets voor de exclusieve voorvertoning op 16 mei in Lab111 in Amsterdam! 

 • Gaat beter met Dennis Edwards

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  De gezondheid van, oud lid van de Temptations, Dennis Edwards schijnt in de betere hand te zijn.
  Van de berichten die ik heb ontvangen schijnt Dennis een beroerte te hebben gehad tijdens een vlucht terug naar huis.
  Hij is met spoed opgenomen in het ziekenhuis in St. Louis nadat hij een concert in Canada had gegeven.
  Het bericht is naar buiten gekomen op de Facebook site van de zanger.
  We hopen spoedig meer te horen van zijn vrouw Brenda Edwards.

 • Billy Ocean komt met nieuwe cd vasn nieuwe en oude werk

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Op vrijdag 21 juli van dit jaar zal er een cd en een digitale release vrijkomen van Billy Ocean.
  Het bevat nieuwe en oude werk van de zanger nadat in 2016 al een twee delige set was uitgekomen van al zijn singles in dhet Verenigd Koninkrijk.
  Er staan 10 nieuwe en 5 klassieke hits op en zal gevolgd worden met een concert reeks in de Venigde Staten.
  In 1985 won hij een Grammy voor beste mannelijke R&B Vocal en werd genomineerd voor de Brit Award voor beste Britse mannelijke artiest in 1987.
  In 2002 kreeg hij een eredoctoraat in de muziek wn in 2010 een Lifetime Achievement Award.

 • Nog weinig gegeven over de gezondheid van Dennis Edwards

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Soul Permalink

  We zijn ze langzamerhand wel wat wijzer geworden over de gezondheid van ex Temptation zanger Dennis Edwards.
  Hij werd ernstig ziek opgenomen in het ziekenhuis in St. Louis nadat hij een concert had hgegeven in Canada.
  Er worden verder geen informatie vrijgegeven totdat zijn vrouw verdere gegeven zal vrijgeven.
  Edwards verving in 1968 zanger David Ruffin nadat er hij ontslagen word door de andere leden.
  Verschillende periodes zat hij in de groep van 1968 tot 1976, 1980 tot 1984 en van 1987 tot 1989.
  We weten wel wat meer maar nog niet alles hoe de gezondheid van de 74 jarige zanger is.

 • Wat is er aan de hand met Dennis Edwards?

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Wat is er aan de hand met, voormalig zanger van de echte Temptations, Dennis Edwards.

  Op Facebook zien we verschillende berichten om te bidden voor Dennis maar het is nog niet bekend gemaakt wat er aan de hand is. Dus bidden we maar voor zijn hersteld, toch.