Dance Classics

 • Gospelzangeres Yvonne Staples (80) overleden

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Yvonne Staples, zangeres van gospelband The Staple Singers, is overleden. Staples werd tachtig jaar. 

  Ze stierf dinsdag (lokale tijd) aan darmkanker, meldt The New York Times, op basis van een vriend van de familie.

  Vooral in de jaren '70 had de Amerikaanse groep meerdere hits, waaronder het populaire nummer Respect Yourself, dat later werd opgenomen door de Pointer Sisters, en I'll Take You There.

  Rosebuck 'Pops' Staples richtte in 1948 de familieband op met zijn kinderen Pervis, Mavis en Cleotha. Ze traden eerst op in kerken in de omgeving van Chicago.

  Yvonne trad in 1971 toe tot de groep en was als achtergrondzangeres op alle grote hits te horen. Bovendien werd ze manager van de groep, die in de jaren '90 uit elkaar ging. Staples leefde volgens de New York Times een teruggetrokken leven in Chicago.

  Door: BuzzE

 • Temptations en Four Tops geven samen concert in AFAS Live

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Pop, R&B, Soul Permalink

  De legendarische Motown-bands The Temptations en The Four Tops geven op 14 november samen een concert in AFAS Live.

  The Four Tops braken in 1964 door met de hit Baby I Need Your Loving. Daarna volgden nog veel hits, zoals It's The Same Old Song, Standing in the Shadows of Love, Loco in Acapulco en (Reach Out) I'll Be There.

  The Temptations scoorden hits als Papa Was A Rollin Stone, Treat her Like A Lady, Since I Lost My Baby en Just My Imagination (Running Away With Me). Al meer dan vijftig jaar toert de band in wisselende samenstellingen de wereld rond.

  Vorige maand overleed de voormalig Temptations-zanger Dennis Edwards. Maandag werd bekend dat hij was bezweken aan de gevolgen van een longontsteking.

  De kaartverkoop voor het concert gaat 29 maart van start.

  Door: BuzzE/NU.nl

 • Temptation komt met nieuwe album

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Blog, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Pop, R&B, Soul Permalink

  Er gaat een nieuwe album uitkomen van de Temptations, de laatste was alweer 8 jaar geleden.
  Op 4 mei zal de album worden gepresenteerd en het is zowel digitaal, cd en vinyl verkrijgbaar.
  Er staan 10 nummers op maar als je de limited edition koopt staan er 12 nummers op.
  De album met de titel All The Time staan covers van o.a. Sam Smith, Bruno Mars, John Mayer, Maxwell, Ed Sheeran en Michael Jackson , en The Weeknd, en drie nieuwe, originele Temptations-nummers.
  Heb je interesse kijk dan op https://lnk.to/AllTheTimeWLP voor meer informatie

 • Stevie Wonder komt op voor Bruno Mars

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Stevie Wonder is op de bres gesprongen voor Bruno Mars die afgelopen week kritiek kreeg op zijn muziek die cultureel onjuist zou zijn.

  De afgelopen weken gingen er stemmen op dat hij in februari een Grammy Award in ontvangst mocht nemen voor zijn 24K Magic-album dat hij, volgens Billboard, een ‘niet-zwarte muzikant is die vooral zwarte muziek zingt’. Daar tegenover staat de mening van anderen die juist vinden dat hij, vanwege zijn achtergrond van de Filippijnen en Puerto Rico een persoon van kleur is en daardoor juist niet ongepast kan zijn.

  Stevie Wonder doet alles af als onzin en gedoe: “Dit is waar het om draait: God heeft de muziek voor ons bedacht om van te genieten. En dus kunnen we ons niet beperken tot de angst en onzekerheid van mensen. Hij heeft talent en dus zijn alle andere zaken gewoon onzin. Hij werd geïnspireerd door geweldige muzikanten, geweldige artiesten en schrijvers. En dus is het cool”, zo vertelde de zanger afgelopen zaterdag in Beverly Hills.

 • Aretha Frankin schrapt optredens

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Opnieuw hebben artsen Aretha Franklin het advies gegeven optredens te annuleren.

  De zangeres volgde het advies van de artsen en heeft via haar management laten weten dat ze op 25 maart niet op het podium zal verschijnen in Newark. Die dag viert ze overigens ook haar 76e verjaardag. Ook het optreden op het jazzfestival van New Orleans op 28 april is inmiddels uit haar agenda verdwenen. Volgens de organisatie zal Rod Stewart daar haar vervanger zijn.

  De zangeres laat in een verklaring weten dat ze ‘bijzonder teleurgesteld is niet te kunnen doen wat ze had gehoopt’. De komende twee maanden moet Aretha Franklin volledige rust houden.

  Vorig jaar liet Aretha Franklin al weten te willen stoppen met touren maar daarbij deelde ze toen ook mee dat ze op gezette momenten nog wel optredens zou doen.

 • Jeffrey Osborne is 70 jaar geworden

  Pin it! Print 0 comments Categories: 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  We wensen vandaag een zeer gelukkige 70e verjaardag aan de geweldige Jeffrey Osborne, een van de beste soulzangers aller tijden, die miljoenen fans heeft gewonnen, zowel als onderdeel van LTD als solo-zanger. En hij zal dit voorjaar terugkeren met zijn eerste nieuwe album in vijf jaar.

  Zoals Lionel Richie een jaar later zou doen, begon Jeffrey Osborne in 1982 aan de tweede fase van zijn geweldige carrière, waarbij hij zich van zijn oude rol als leadzanger van L.T.D. tot een eersteklas solocarrière die tot op de dag van vandaag voortduurt.

  Geboren in een muzikaal gezin in Rhode Island (zijn vader was een bekende jazztrompettist), speelde Osborne professionele optredens als drummer voor zijn 16e verjaardag. Na de middelbare school verhuisde hij naar Los Angeles en voegde zich bij een op zichzelf staande soul / funk-groep die uiteindelijk Love, Togetherness and Devotion of L.T.D. gaan heette. Zijn rijke, expressieve bariton verplaatste hem uiteindelijk naar de positie als leadzanger, en tijdens zijn ambtstermijn scoorde de groep meerdere pop- en soulhits op A & M Records, waaronder de dansklassieker "Back In Love Again" en een reeks memorabele ballads zoals "Stranger, " "Where Did We Go Wrong?" en "Love Ballad" (later opnieuw gemaakt als een deuntje van George Benson).

  Na meer dan een decennium met L.T.D., en terwijl de groep nog steeds aan de top was, vertrok Osborne om een ​​solocarrière na te streven en bleef hij bij A & M Records. L.T.D. bracht de acceptabele Love Magic uit na het vertrek van Osborne, maar is nooit echt hersteld van het verlies. Osborne bereikte echter een grotere positie als soloartiest. Zijn gelijknamige debuutalbum was geweldig, een combinatie van eigenzinnige dansmelodieën zoals "I Really Don't Need No Light", samen met radio-vriendelijke ballads zoals "On The Wings of Love". Het beste van alles was een door Osborne geschreven ballade-meesterwerk, 'Congratulations', een emotioneel lied van verlies dat nog steeds een van zijn grootste tracks is.

  Zijn vervolgalbum, Stay With Me Tonight, was even sterk, met nog betere dansliedjes ("Do not You Get So Mad" en "Plane Love") en enkele stevige langzame deuntjes (de beste daarvan was "I'll Make Believe"). Osborne bleef scoren op de Soul-hitlijsten en, in mindere mate, op de pop hitlijsten, in de vroege jaren 90 met stedelijke volwassen hedendaagse hits zoals "Let Me Know", "She's On the Left," "You Should Be Mine" en "Only Human", waarvan de laatste op zijn eerste en enige album van Arista verscheen.

  Vreemd genoeg, hoewel Osborne een solide aanhang had, merkte hij dat hij in 1992 zonder platencontract zat en, behalve een onafhankelijk uitgebracht kerstalbum in 1997, de rest van het decennium relatief rustig bleef. In 2000 werd hij ondertekend door Windham Hill's Private Music-dochter, onderdeel van een poging van Windham Hill om zijn aantrekkingskracht te verruimen boven New Age-muziek door de ondertekening van soulartiesten zoals Osborne, Peabo Bryson, Phil Perry, Barry White en Glenn Jones. Zijn enige release voor dat label, That's For Sure, was een gematigd succes, maar kwam niet overeen met de kwaliteit of populariteit van zijn eerdere werk.

  Het label Private Music werd vervolgens door de acquirer BMG weggelaten en Osborne besloot in 2003 zijn Music Is Life op zijn eigen JayOz-label uit te geven, waardoor hij meer artistieke en financiële controle kreeg. Op de schijf stond de prachtige trouwballade "Rest of Our Lives", maar helaas ontbrak het opnamebudget of de labelondersteuning van zijn eerdere werk.

  In 2004 speelde Osborne een paar shows met Dave Koz en merkte dat veel van zijn 70s en 80s publiek smooth jazz-fans waren geworden. Hij herhaalde voor een volledige tournee met Koz in '05 en zijn succes overtuigde Osborne ervan iets te doen waar hij een tijdje aan had gedacht: neem een ​​album met geweldige soulnummers van de jaren 60-80 op die zowel een soul- als een smooth jazzpubliek zouden aanspreken. Het resultaat van deze inspanning was From the Soul, uitgebracht in oktober 2005 op JayOz, in samenwerking met Koch Records. Het was een smakelijke compilatie van een aantal goed gekozen covers, waaronder enkele ongebruikelijke covers zoals Whitney Houston's "All at Once" en Stevie Wonder's "Knocks Me Off My Feet." En het is altijd welkom om de prachtige achtergrond van de zingende Wendy Moten te horen. De eerste single van de schijf was een mooie versie van de jaren 60-klassieker "Yes I'm Ready." Hij nam niet opnieuw op tot 2009, toen hij zijn eerste live-album uitbracht. Hij volgde toen met de geweldige A Time For Love, een album met standaarden geproduceerd door George Duke.

  Osborne is nog steeds een van de meest geliefde, maar nog steeds onderschatte, soul-muziekvocalisten van de afgelopen 50 jaar. Hij zal in mei een nieuw album op Mack Avenue Records uitgeven, en zijn stem klinkt nog steeds zo goed als altijd en hij schrijft nog steeds krachtige muziek. Gefeliciteerd, meneer Osborne!

 • Whispers in Paradiso

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Afgelopen vrijdag waren The Whispers in Nederland voor een concert in Paradiso. Voor Mensen die er geweest zijn hebben een video achter gelaten zodat wij ook een klein beetje mee kunnen genieten van het concert.

   

  #theWhispers #inconcert #Amsterdam #AndTheBeatGoesOn

  Een bericht gedeeld door ClassicSoulRadio AlexvanMoort (@classicsoulradio) op

 • Sheila E. geeft optreden bij Prince-festival

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Pop, R&B, Soul Permalink

  Sheila E. is een van de artiesten die dit jaar optreden op Celebration 2018, het festival ter nagedachtenis aan Prince. 

  Ook fDeluxe, Eric Leeds, Jellybean Johnson en een nieuwe supergroep bestaande uit leden van New Power Generation, de begeleidingsband van Prince, en medewerkers van zijn studiocomplex Paisley Park treden op.

  Het vierdaagse festival Celebration wordt dit jaar voor de tweede keer gehouden en vindt plaats tussen 19 en 22 april. Net als vorig jaar wordt het leven van Prince gevierd met verschillende festiviteiten zoals muziek en presentaties.

  Op de voorlaatste dag is het precies twee jaar geleden dat Prince overleed aan een overdosis van de pijnstiller fentanyl. Het evenement is opnieuw op Paisley Park.

 • The Real Thing-zanger Eddy Amoo (73) overleden

  Pin it! Print 0 comments Categories: 70's, 80's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Soul Permalink

  Eddy Amoo, een van de vier leden van soulband The Real Thing, is overleden. 

  Hij stierf volgens de BBC plotseling op 73-jarige leeftijd in Australië.

  Amoo was zanger en liedjesschrijver van het Britse kwartet, dat vooral successen kende in de jaren zeventig. In Nederland had de band hits met singles als You To Me Are Everything, Can't Get By Without You en Can you Feel The Force. De band werd in Groot-Brittannië ook wel de 'zwarte Beatles' genoemd.

  Van de originele groep leven nu alleen nog Dave Smith en Chris Amoo, het broertje van Eddy. Ray Lake stierf in 2000.

  Door: BuzzE

 • Shalamar plant een nieuwe concertreeks bij de Britten.

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Shalamar had pas nog een concert reeks gehad in Groot Brittannië die succesvol was maar de groep komt nog een keertje terug op het eiland tussen de Noordzee.

   

 • Joe Jackson: Michael heeft niks gestolen

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Blog, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Pop, R&B, Soul Permalink

  De vader van wijlen Michael Jackson, heeft woedend gereageerd op het interview dat Quincy Jones aan Vulture gaf. Hierin beweert de muziekproducent dat de legendarische King of Pop bepaalde stukjes uit zijn megahit Billie Jean heeft gestolen uit Donna Summer’s nummer State Of Independence uit 1982. Dit meldt TMZ.

  „Ik heb Michael opgevoed, het is mijn zoon. Quincy zou beter moeten weten. Ik wil er verder niet over praten”, aldus Jackson, toen TMZ hem confronteerde met de woorden van Jones.

  Jones beweerde ook dat Michael meerdere plastische chirurgische ingrepen heeft ondergaan, omdat vader Joe hem van kleins af aan ’lelijk’ noemde. Volgens de producer heeft dat enorm veel impact gehad op zijn zelfbeeld en schoot de superster door met verbouwingen aan zijn gezicht.

 • Temptations zanger Dennis Edwards werd voor zijn dood mishandeld, beweren documenten van de rechtbank

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  De politie van Chicago onderzoekt beschuldigingen dat Dennis Edwards, een Grammy-winnende zanger met de Motown-groep de Temptations, kort voor zijn dood werd mishandeld.

  De indringer van de Rock & Roll Hall of Fame stierf donderdag in een ziekenhuis in Chicago aan complicaties van meningitis, volgens zijn vrouw, Brenda Edwards. Hij was 74 en woonde meer dan 30 jaar in het St. Louis-gebied.

  Volgens stukken van de rechtbank die zijn ingediend door een onderzoeksbureau voor volwassenenbescherming, heeft Brenda Edwards een paar weken voor de dood van de zanger haar man mishandeld.

  Een onderzoeker bij het Healthcare Consortium of Illinois diende het beschermingsorderverzoek in namens Dennis Edwards op 12 januari in Chicago, waar het paar samen woonde vóór de dood van Edwards.

  De documenten beweren dat Brenda Edwards had geprobeerd de 74-jarige te stikken door zijn hoofd met zijn gezicht naar beneden op een bed te houden. De onderzoeker beschuldigde Brenda Edwards ervan de gehoorapparaten van haar man van hem te nemen, volgens een verzoek om een ​​beschermingsbevel. Volgens de documenten was Edwards "bedgebonden en onbeweeglijk".

  Dennis Edwards werd vanwege medische problemen uit huis gehaald, volgens het document van 12 januari.

  Een noodbeschermingsbevel tegen Brenda Edwards werd op 18 januari verleend, waardoor ze geen contact meer had met Dennis Edwards. Een hoorzitting die Brenda Edwards in staat zou hebben gesteld om te reageren op de beschuldigingen was gepland voor vrijdag, maar werd geannuleerd na de dood van haar man de dag ervoor.

  Het beschermende bevel werd vrijgelaten op vrijdag, na het overlijden van Dennis Edwards.

  Brenda Edwards betwistte de aantijgingen in een korte verklaring die maandagavond werd vrijgegeven. "Ik hield van Dennis en we waren 18 jaar getrouwd," zei ze. "Ik zou nooit iets hebben gedaan om hem te schaden. Deze aantijgingen zijn vals en lasterlijk en zullen als zodanig worden bewezen. Totdat dit allemaal voorbij is, heb ik verder geen commentaar. "

  De Chicago Police Department bevestigde maandag dat er een open strafrechtelijk onderzoek naar de zaak is.

 • Nile Rodgers & CHIC en Earth Wind & Fire eerste namen North Sea Jazz

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Funk, Muziek, Soul Permalink

  North Sea Jazz heeft de eerste namen van het festival bekendgemaakt. Voor de 43e editie zijn onder anderen Nile Rodgers & CHIC en Earth Wind & Fire gestrikt.

  Daarnaast zullen Gary Clark Jr., The O'Jays, Khalid en Gregory Porter met Metropole Orkest optreden in het Rotterdamse Ahoy.

  Ook BADBADNOTGOOD, Ibeyi, Cécile McLorin Salvant, Knower, Mathias Eick Quintet en Moses Sumney bestijgen het podium op het driedaagse evenement, dat op 13, 14 en 15 juli geprogrammeerd staat.

  De kaartverkoop van de losse dagkaarten is gestart.

  Door: NU.nl
   

 • Quincy Jones (84!) deelt het bed met 22 vrouwen

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Film, Jazz, Muziek, R&B, Soul Permalink

  De legendarische muziekproducer onthulde dat hij op dit moment meer dan twintig romances beleeft. Hij heeft vriendinnen in elke uithoek van de wereld én die vrouwen weten ook dat ze hem moeten delen.

  Quincy, vooral bekend als de producer van Michael Jackson, was in het verleden drie keer getrouwd (met Peggy Lipton, Ulla Andersson en Jeri Caldwell) en beleefde ook twee andere langdurige relaties, met Carol Reynolds en Natassja Kinski. Al die relaties leverden hem zes dochters en een zoon op. Druk liefdesleven, zou je dus denken. Maar Jones gaf nu aan dat hij als krasse tachtiger nog altijd bijzonder actief op romantisch vlak. In een interview onthulde hij dat hij op dit moment 22 vaste vriendinnen heeft. “Ze wonen zowat overal”, zegt hij. “In Kaapstad, Cairo, Stockholm, Belo Horizonte, Rio de Janeiro, Shanghai... Op al die plaatsen heb ik een vrouw bij wie ik thuis kom. Een meisje waar ik van hou.” Quincy zegt ook dat die vriendinnen weten dat ze hem moeten delen. “Ik lieg nooit tegen vrouwen. Ze weten dat ze niet de enige zijn en ze vinden dat ook niet erg. Ze genieten van de momenten die we samen delen en maken zich niet druk over de tijd die ik met de anderen doorbreng.” Overigens zijn al die vrouwen ook veel jonger dan hem. “Natuurlijk! Zie je me al aan de zijde van een 84-jarige vrouw? Ben je gek!” 

 • Nile Rodgers: 'vrij van kanker'

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Muziek, Pop, R&B, Soul Permalink

  Nile Rodgers heeft tijdens het concert met Chic, dat door de BBC werd uitgezonden, laten weten vrij van kanker te zijn.

  De zanger en producer werd afgelopen jaar opnieuw geopereerd om een gezwel te verwijderen: “Een jaar of zeven geleden werd bi mij de diagnose van een zeer agressieve kanker gesteld. Je zult dit niet geloven maar nog geen twee maanden geleden werd ik opnieuw aan kanker geopereerd. Nog nooit in mijn leven heb ik een concert moeten overslaan. Maar ik was zo ziek dat ik nu een show moest overslaan. De groep ging door zonder mij, met Earth, Wind & Fire”, aldus de 65-jarige Amerikaan.

  “Ik was heel dicht bij de dood maar sta hier gewoon, met jullie, in Londen. Ze hebben het uit mijn lichaam kunnen snijden en nu ben ik vrij van kanker.” In 2011 liet Rodgers eerder weten ‘schoon’ te zijn en na een terugval liet hij dat in 2013 opnieuw aan zijn fans weten.