• Cors Disco en Soulshow niet meer op Skynetblogs.

  Pin it! Print 0 comments Permalink

  Vanaf heden ga ik met pijn in mijn hart Skynetblogs verlaten omdat de blogs de komende maand niet meer te gebruiken is omdat ze er gewoon mee stoppen. Ik heb al die jaren met veel plezier deze blog gebruikt maar als onze vrienden van Skynetblogs er geen toekomst meer in ziet wat moet ik er dan verder aan doen.

  Vanaf Nu is de site https://corsdiscompr.dudaone.com/ de nieuwe site en zal ik proberen er weer wat moois van te maken.

  Ik hoop dat, als je me volgt, je ook naar de nieuwe site zal gaan en me blijft volgen.

  Dank je wel voor het volgen en als er vragen zijn kan je me altijd mailen op djcorshops@musicpowerradio.nl.

   

 • Gospelzangeres Yvonne Staples (80) overleden

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Yvonne Staples, zangeres van gospelband The Staple Singers, is overleden. Staples werd tachtig jaar. 

  Ze stierf dinsdag (lokale tijd) aan darmkanker, meldt The New York Times, op basis van een vriend van de familie.

  Vooral in de jaren '70 had de Amerikaanse groep meerdere hits, waaronder het populaire nummer Respect Yourself, dat later werd opgenomen door de Pointer Sisters, en I'll Take You There.

  Rosebuck 'Pops' Staples richtte in 1948 de familieband op met zijn kinderen Pervis, Mavis en Cleotha. Ze traden eerst op in kerken in de omgeving van Chicago.

  Yvonne trad in 1971 toe tot de groep en was als achtergrondzangeres op alle grote hits te horen. Bovendien werd ze manager van de groep, die in de jaren '90 uit elkaar ging. Staples leefde volgens de New York Times een teruggetrokken leven in Chicago.

  Door: BuzzE

 • Skynetblogs stopt ermee

  Pin it! Print 0 comments Permalink

  Van de week kreeg ik te horen dat Skynet blogs ermee gaat stoppen. Ik zit al heel wat jaren bij deze blog en vindt het heel jammer dat ze ermee gaan stoppen. Voor nieuws moet ik dus op zoek naar een andere blog site en zoals het er nu naar uit gaat zien heb ik deze gevonden. Het gaat voorlopig worden http://corsdiscompr.dudaone.com/ en zal binnenkort jullie melden dat ik ben overgestapt. Voorlopig moeten we het doen met deze maar zeker vanaf 1 mei 2018 gaat de andere site van start. Kan je niet wachten kan je nu al naar deze site toegaan ook al ben ik er nog niet helemaal mee klaar.

  Als je naar mijn blog kijken en luister hoop ik dat de andere optie van de site ook gekeken gaat worden.

   

  Alvast bedankt

 • Songwriter en Producer Ron Dunbar overleden

  Pin it! Print 0 comments Categories: 60,s, 70's, 80's, 90's, Funk, Muziek, Soul Permalink

  We kunnen weer iemand afstrepen uit de legendarische jaren 60 en 70 want songwriter/producer Ron Dunbar is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij werkte samen met Motown legendes als Holland-Dozier-Holland en daarna specialiseerde hij zich in de P-Funk werels van o.a. George Clinton.

  In de periode 1970 tot 1975 maakte hij klassiekers als Band of Gold van Freda Payne, Give Me Just A Little More Time, Mind, Body and Soul voor Flaming Ember en Patches. Dat uiteindelijk nummer 1 werd voor Clarence Carter en een Grammy Award won voor Dunbar en General Johnson.

  Hij ging samenwerken met George Clinton toen de labels Invictus en Hot Wax, mid jaren 70, ten onder ging en schreef mee aan Agony of The Feet van Parliament en Never Buy Texas From a Cowboy voor de Brides of Funkenstein.

  Tegen de jaren 90 werd Dunbar een onafhankelijke producent en werkte hij ook samen met de gebroeders Holland. Ron Dunbar speelde een grote rol in een van de belangrijkste geschiedenis van de soulmuziek, en de prachtige liedjes die hij schreef zijn bekend bij drie generaties muziekliefhebbers. Hij zal worden gemist, maar zijn wil zal altijd intact blijven.

   

 • 1 April 1984 werd Marvin Gaye doodgeschoten door zijn vader

  Pin it! Print 0 comments Categories: 60,s, 70's, 80's, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink