Songwriter en Producer Ron Dunbar overleden

Pin it! Print 0 comments Categories: 60,s, 70's, 80's, 90's, Funk, Muziek, Soul Permalink

We kunnen weer iemand afstrepen uit de legendarische jaren 60 en 70 want songwriter/producer Ron Dunbar is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij werkte samen met Motown legendes als Holland-Dozier-Holland en daarna specialiseerde hij zich in de P-Funk werels van o.a. George Clinton.

In de periode 1970 tot 1975 maakte hij klassiekers als Band of Gold van Freda Payne, Give Me Just A Little More Time, Mind, Body and Soul voor Flaming Ember en Patches. Dat uiteindelijk nummer 1 werd voor Clarence Carter en een Grammy Award won voor Dunbar en General Johnson.

Hij ging samenwerken met George Clinton toen de labels Invictus en Hot Wax, mid jaren 70, ten onder ging en schreef mee aan Agony of The Feet van Parliament en Never Buy Texas From a Cowboy voor de Brides of Funkenstein.

Tegen de jaren 90 werd Dunbar een onafhankelijke producent en werkte hij ook samen met de gebroeders Holland. Ron Dunbar speelde een grote rol in een van de belangrijkste geschiedenis van de soulmuziek, en de prachtige liedjes die hij schreef zijn bekend bij drie generaties muziekliefhebbers. Hij zal worden gemist, maar zijn wil zal altijd intact blijven.

 

Post een commentaar

Optional