• Aretha Frankin schrapt optredens

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Opnieuw hebben artsen Aretha Franklin het advies gegeven optredens te annuleren.

  De zangeres volgde het advies van de artsen en heeft via haar management laten weten dat ze op 25 maart niet op het podium zal verschijnen in Newark. Die dag viert ze overigens ook haar 76e verjaardag. Ook het optreden op het jazzfestival van New Orleans op 28 april is inmiddels uit haar agenda verdwenen. Volgens de organisatie zal Rod Stewart daar haar vervanger zijn.

  De zangeres laat in een verklaring weten dat ze ‘bijzonder teleurgesteld is niet te kunnen doen wat ze had gehoopt’. De komende twee maanden moet Aretha Franklin volledige rust houden.

  Vorig jaar liet Aretha Franklin al weten te willen stoppen met touren maar daarbij deelde ze toen ook mee dat ze op gezette momenten nog wel optredens zou doen.

 • Jeffrey Osborne is 70 jaar geworden

  Pin it! Print 0 comments Categories: 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  We wensen vandaag een zeer gelukkige 70e verjaardag aan de geweldige Jeffrey Osborne, een van de beste soulzangers aller tijden, die miljoenen fans heeft gewonnen, zowel als onderdeel van LTD als solo-zanger. En hij zal dit voorjaar terugkeren met zijn eerste nieuwe album in vijf jaar.

  Zoals Lionel Richie een jaar later zou doen, begon Jeffrey Osborne in 1982 aan de tweede fase van zijn geweldige carrière, waarbij hij zich van zijn oude rol als leadzanger van L.T.D. tot een eersteklas solocarrière die tot op de dag van vandaag voortduurt.

  Geboren in een muzikaal gezin in Rhode Island (zijn vader was een bekende jazztrompettist), speelde Osborne professionele optredens als drummer voor zijn 16e verjaardag. Na de middelbare school verhuisde hij naar Los Angeles en voegde zich bij een op zichzelf staande soul / funk-groep die uiteindelijk Love, Togetherness and Devotion of L.T.D. gaan heette. Zijn rijke, expressieve bariton verplaatste hem uiteindelijk naar de positie als leadzanger, en tijdens zijn ambtstermijn scoorde de groep meerdere pop- en soulhits op A & M Records, waaronder de dansklassieker "Back In Love Again" en een reeks memorabele ballads zoals "Stranger, " "Where Did We Go Wrong?" en "Love Ballad" (later opnieuw gemaakt als een deuntje van George Benson).

  Na meer dan een decennium met L.T.D., en terwijl de groep nog steeds aan de top was, vertrok Osborne om een ​​solocarrière na te streven en bleef hij bij A & M Records. L.T.D. bracht de acceptabele Love Magic uit na het vertrek van Osborne, maar is nooit echt hersteld van het verlies. Osborne bereikte echter een grotere positie als soloartiest. Zijn gelijknamige debuutalbum was geweldig, een combinatie van eigenzinnige dansmelodieën zoals "I Really Don't Need No Light", samen met radio-vriendelijke ballads zoals "On The Wings of Love". Het beste van alles was een door Osborne geschreven ballade-meesterwerk, 'Congratulations', een emotioneel lied van verlies dat nog steeds een van zijn grootste tracks is.

  Zijn vervolgalbum, Stay With Me Tonight, was even sterk, met nog betere dansliedjes ("Do not You Get So Mad" en "Plane Love") en enkele stevige langzame deuntjes (de beste daarvan was "I'll Make Believe"). Osborne bleef scoren op de Soul-hitlijsten en, in mindere mate, op de pop hitlijsten, in de vroege jaren 90 met stedelijke volwassen hedendaagse hits zoals "Let Me Know", "She's On the Left," "You Should Be Mine" en "Only Human", waarvan de laatste op zijn eerste en enige album van Arista verscheen.

  Vreemd genoeg, hoewel Osborne een solide aanhang had, merkte hij dat hij in 1992 zonder platencontract zat en, behalve een onafhankelijk uitgebracht kerstalbum in 1997, de rest van het decennium relatief rustig bleef. In 2000 werd hij ondertekend door Windham Hill's Private Music-dochter, onderdeel van een poging van Windham Hill om zijn aantrekkingskracht te verruimen boven New Age-muziek door de ondertekening van soulartiesten zoals Osborne, Peabo Bryson, Phil Perry, Barry White en Glenn Jones. Zijn enige release voor dat label, That's For Sure, was een gematigd succes, maar kwam niet overeen met de kwaliteit of populariteit van zijn eerdere werk.

  Het label Private Music werd vervolgens door de acquirer BMG weggelaten en Osborne besloot in 2003 zijn Music Is Life op zijn eigen JayOz-label uit te geven, waardoor hij meer artistieke en financiële controle kreeg. Op de schijf stond de prachtige trouwballade "Rest of Our Lives", maar helaas ontbrak het opnamebudget of de labelondersteuning van zijn eerdere werk.

  In 2004 speelde Osborne een paar shows met Dave Koz en merkte dat veel van zijn 70s en 80s publiek smooth jazz-fans waren geworden. Hij herhaalde voor een volledige tournee met Koz in '05 en zijn succes overtuigde Osborne ervan iets te doen waar hij een tijdje aan had gedacht: neem een ​​album met geweldige soulnummers van de jaren 60-80 op die zowel een soul- als een smooth jazzpubliek zouden aanspreken. Het resultaat van deze inspanning was From the Soul, uitgebracht in oktober 2005 op JayOz, in samenwerking met Koch Records. Het was een smakelijke compilatie van een aantal goed gekozen covers, waaronder enkele ongebruikelijke covers zoals Whitney Houston's "All at Once" en Stevie Wonder's "Knocks Me Off My Feet." En het is altijd welkom om de prachtige achtergrond van de zingende Wendy Moten te horen. De eerste single van de schijf was een mooie versie van de jaren 60-klassieker "Yes I'm Ready." Hij nam niet opnieuw op tot 2009, toen hij zijn eerste live-album uitbracht. Hij volgde toen met de geweldige A Time For Love, een album met standaarden geproduceerd door George Duke.

  Osborne is nog steeds een van de meest geliefde, maar nog steeds onderschatte, soul-muziekvocalisten van de afgelopen 50 jaar. Hij zal in mei een nieuw album op Mack Avenue Records uitgeven, en zijn stem klinkt nog steeds zo goed als altijd en hij schrijft nog steeds krachtige muziek. Gefeliciteerd, meneer Osborne!

 • Cameo op 11 maart in Paradiso

  Pin it! Print 0 comments Categories: 70's, 80's, 90's, Disco, Funk, Muziek, Soul Permalink

 • Whispers in Paradiso

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Afgelopen vrijdag waren The Whispers in Nederland voor een concert in Paradiso. Voor Mensen die er geweest zijn hebben een video achter gelaten zodat wij ook een klein beetje mee kunnen genieten van het concert.

   

  #theWhispers #inconcert #Amsterdam #AndTheBeatGoesOn

  Een bericht gedeeld door ClassicSoulRadio AlexvanMoort (@classicsoulradio) op