• Sheila E. geeft optreden bij Prince-festival

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Pop, R&B, Soul Permalink

  Sheila E. is een van de artiesten die dit jaar optreden op Celebration 2018, het festival ter nagedachtenis aan Prince. 

  Ook fDeluxe, Eric Leeds, Jellybean Johnson en een nieuwe supergroep bestaande uit leden van New Power Generation, de begeleidingsband van Prince, en medewerkers van zijn studiocomplex Paisley Park treden op.

  Het vierdaagse festival Celebration wordt dit jaar voor de tweede keer gehouden en vindt plaats tussen 19 en 22 april. Net als vorig jaar wordt het leven van Prince gevierd met verschillende festiviteiten zoals muziek en presentaties.

  Op de voorlaatste dag is het precies twee jaar geleden dat Prince overleed aan een overdosis van de pijnstiller fentanyl. Het evenement is opnieuw op Paisley Park.

 • The Real Thing-zanger Eddy Amoo (73) overleden

  Pin it! Print 0 comments Categories: 70's, 80's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Soul Permalink

  Eddy Amoo, een van de vier leden van soulband The Real Thing, is overleden. 

  Hij stierf volgens de BBC plotseling op 73-jarige leeftijd in Australië.

  Amoo was zanger en liedjesschrijver van het Britse kwartet, dat vooral successen kende in de jaren zeventig. In Nederland had de band hits met singles als You To Me Are Everything, Can't Get By Without You en Can you Feel The Force. De band werd in Groot-Brittannië ook wel de 'zwarte Beatles' genoemd.

  Van de originele groep leven nu alleen nog Dave Smith en Chris Amoo, het broertje van Eddy. Ray Lake stierf in 2000.

  Door: BuzzE

 • Shalamar plant een nieuwe concertreeks bij de Britten.

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Shalamar had pas nog een concert reeks gehad in Groot Brittannië die succesvol was maar de groep komt nog een keertje terug op het eiland tussen de Noordzee.

   

 • Joe Jackson: Michael heeft niks gestolen

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Blog, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Pop, R&B, Soul Permalink

  De vader van wijlen Michael Jackson, heeft woedend gereageerd op het interview dat Quincy Jones aan Vulture gaf. Hierin beweert de muziekproducent dat de legendarische King of Pop bepaalde stukjes uit zijn megahit Billie Jean heeft gestolen uit Donna Summer’s nummer State Of Independence uit 1982. Dit meldt TMZ.

  „Ik heb Michael opgevoed, het is mijn zoon. Quincy zou beter moeten weten. Ik wil er verder niet over praten”, aldus Jackson, toen TMZ hem confronteerde met de woorden van Jones.

  Jones beweerde ook dat Michael meerdere plastische chirurgische ingrepen heeft ondergaan, omdat vader Joe hem van kleins af aan ’lelijk’ noemde. Volgens de producer heeft dat enorm veel impact gehad op zijn zelfbeeld en schoot de superster door met verbouwingen aan zijn gezicht.

 • Allen Toussaint vanavond op NPO Radio 2

  Pin it! Print 0 comments Categories: 60,s, 70's, 80's, 90's, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

 • Temptations zanger Dennis Edwards werd voor zijn dood mishandeld, beweren documenten van de rechtbank

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  De politie van Chicago onderzoekt beschuldigingen dat Dennis Edwards, een Grammy-winnende zanger met de Motown-groep de Temptations, kort voor zijn dood werd mishandeld.

  De indringer van de Rock & Roll Hall of Fame stierf donderdag in een ziekenhuis in Chicago aan complicaties van meningitis, volgens zijn vrouw, Brenda Edwards. Hij was 74 en woonde meer dan 30 jaar in het St. Louis-gebied.

  Volgens stukken van de rechtbank die zijn ingediend door een onderzoeksbureau voor volwassenenbescherming, heeft Brenda Edwards een paar weken voor de dood van de zanger haar man mishandeld.

  Een onderzoeker bij het Healthcare Consortium of Illinois diende het beschermingsorderverzoek in namens Dennis Edwards op 12 januari in Chicago, waar het paar samen woonde vóór de dood van Edwards.

  De documenten beweren dat Brenda Edwards had geprobeerd de 74-jarige te stikken door zijn hoofd met zijn gezicht naar beneden op een bed te houden. De onderzoeker beschuldigde Brenda Edwards ervan de gehoorapparaten van haar man van hem te nemen, volgens een verzoek om een ​​beschermingsbevel. Volgens de documenten was Edwards "bedgebonden en onbeweeglijk".

  Dennis Edwards werd vanwege medische problemen uit huis gehaald, volgens het document van 12 januari.

  Een noodbeschermingsbevel tegen Brenda Edwards werd op 18 januari verleend, waardoor ze geen contact meer had met Dennis Edwards. Een hoorzitting die Brenda Edwards in staat zou hebben gesteld om te reageren op de beschuldigingen was gepland voor vrijdag, maar werd geannuleerd na de dood van haar man de dag ervoor.

  Het beschermende bevel werd vrijgelaten op vrijdag, na het overlijden van Dennis Edwards.

  Brenda Edwards betwistte de aantijgingen in een korte verklaring die maandagavond werd vrijgegeven. "Ik hield van Dennis en we waren 18 jaar getrouwd," zei ze. "Ik zou nooit iets hebben gedaan om hem te schaden. Deze aantijgingen zijn vals en lasterlijk en zullen als zodanig worden bewezen. Totdat dit allemaal voorbij is, heb ik verder geen commentaar. "

  De Chicago Police Department bevestigde maandag dat er een open strafrechtelijk onderzoek naar de zaak is.

 • Leon "Ndugu" Chancler overleden op 65 jarige leeftijd

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Disco, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Het overlijden van Dennis Edwards was groot nieuws maar laten we niet vergeten: er is op 3 februari een andere grote soulmuzikant van ons heengegaan nl. Leon "Ndugu" Chancler, drummer, componist en producer van talloze R&B Nummer 1 Hits waaronder Let it Whip en On the one van The Dazz Band.

   In 1980 bracht hij met z'n eigen project het fantastische album "Ndugu* & The Chocolate Jam Co. - Do I Make You Feel Better?" uit . Leon was een heel erg gevraagd muzikant en werkte samen met de allergrootsten: George Benson, Stanley Clarke, The Crusaders, George Duke, Herbie Hancock, Lionel Richie, Donna Summer en , tragisch, ook The Temptations :-( Thanx Leon for your contribution to black music (en dus ook aan de

  geschreven doorLuc Bouillon

 • Temptations-zanger Edwards sterft dag voor 75e verjaardag

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Disco, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Dennis Edwards (74), bekend als de voormalig leadzanger van the Temptations, is een dag voor zijn 75e verjaardag in Chicago overleden. Dit bevestigt zijn familie vrijdag aan CBS News.

  Dennis overleed in Chicago, terwijl hij in revalidatie was van een aneurysma. De doodsoorzaak is niet bekendgemaakt.

  Edwards kwam in 1968 na het vertrek van David Ruffin bij de Temptations en veroverde al snel de wereld met het Motownkwintet. Een van de bekendste hits was Papa Was a Rollin' Stone, die in Nederland tot plaats drie in de hitlijsten kwam.

  Aan het eind van de jaren zeventig verliet Edwards de groep om na een aantal jaar weer aan te schuiven. The Temptations waren destijds zelfs een zevenmansgroep geworden. In 1983 moest de band weer verder zonder Edwards, al keerde hij nog een aantal malen terug voor een reünie. Solo scoorde Edwards een hit met Don't Look Any Further.

 • Nile Rodgers & CHIC en Earth Wind & Fire eerste namen North Sea Jazz

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Funk, Muziek, Soul Permalink

  North Sea Jazz heeft de eerste namen van het festival bekendgemaakt. Voor de 43e editie zijn onder anderen Nile Rodgers & CHIC en Earth Wind & Fire gestrikt.

  Daarnaast zullen Gary Clark Jr., The O'Jays, Khalid en Gregory Porter met Metropole Orkest optreden in het Rotterdamse Ahoy.

  Ook BADBADNOTGOOD, Ibeyi, Cécile McLorin Salvant, Knower, Mathias Eick Quintet en Moses Sumney bestijgen het podium op het driedaagse evenement, dat op 13, 14 en 15 juli geprogrammeerd staat.

  De kaartverkoop van de losse dagkaarten is gestart.

  Door: NU.nl