Denis LaSalle overleden

Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Muziek, R&B, Soul Permalink

De gezondheid van Denise LaSalle was al een tijdje niet goed omdat ze leed aan een hartkwaal en pas geleden moest haar been geamputeerd worden en nu hebben we het nieuw gekregen dat ze is overleden.

De Queen of the Blues is in het ziekenhuis van Nashville overleden en was 78 jaar. LaSalle is geboren als Ora Denise Allen en groeide op in Mississippi.

Verhuisde naar Chicago en eind jaren 60 kreeg ze een platencontract bij Chess Records en had in 1971 een nummer 1 hit met Trapped By A Thing Called Love.

In de jaren 70 liet ze niet alleen zien dat ze goed kon zingen maar ook een fantastische Songwriter en producer was. Scoorde nog hits als Man Sized Job, Now Run And Tell, My Toot Toot en Love Me Right.

Terwijl haar commerciële succes in 1990 haar hoogtepunt bereikte, bleef LaSalle regelmatig opnemen en regelmatig optreden over de hele wereld, en bleef ze verbonden met blues en Zuidelijk soul-publiek. Ze werd ook een restauranteur via haar Blues Legend Café. Ze won talloze prijzen en is lid van de Rhythm & Blues Eregalerij.

Denise LaSalle was een unieke artiest, die ook de weg vrijmaakte voor toekomstige kunstenaars met haar meeslepende schrijf- en productiewerk.

Vandaag is er een herdenkingsdienst in Memphis en de begrafenis is op zaterdag 13 januari in Janckson.

De commentaren zijn gesloten.