Erven Michael Jackson verder met Sony

Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Pop, R&B, Soul Permalink

De erven Michael Jackson hebben het contract met Sony/ATV verlengd. Het gaat om de rechten van de catalogus van Mijac Music, de muziekuitgeverij die de zanger begin jaren tachtig heeft opgericht.

De catalogus bevat niet alleen de grootste hits van de King of Pop, ook beroemd werk van andere artiesten zijn erin opgenomen. Sony spreekt in een verklaring over de contractverlenging dan ook over „een van de belangrijkste en meest waardevolle verzameling songs ter wereld.”

Beat It, Billy Jean, Heal the World, Bad en Thriller zijn maar een paar van de grote composities van Jackson die zijn terug te vinden in de catalogus. Ook We Are the World, in 1985 door Amerikaanse artiesten opgenomen om geld op te halen voor de hongersnood in Afrika, en de duetten die hij met Beatle Paul McCartney opnam zijn erin ondergebracht.

Andere artiesten

Jackson probeerde ook materiaal van andere artiesten bij Mijac Music onder te brengen. Zo bouwde hij een grote verzameling op met beroemde en nu nog veel gedraaide songs.

Overigens loopt er nog een rechtszaak tegen Mijac Music. Producer Quincy Jones zegt nog flink wat geld tegoed te hebben voor productiewerk dat hij voor Michael heeft verricht.

De commentaren zijn gesloten.