• Curtis Womack overleden

  Pin it! Print 0 comments Categories: 60,s, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Trieste mededeling want Curtis Womack, van de groep The Valentinos en broer van Bobby, Cecil, Curits, Harry Womack, is op 74 jarige leeftijd overleden.
  Ze werden bekent in de vroege jaren 50 in Cleveland als een Evangelie-act.
  Later veranderde ze het in de Womack Brothers en kregen een reginale hit met Buffalo Bill.
  In de jaren 60 toerde ze met James Brown en Bobby ging solo in 1964.
  Hij kreeg zelf vijf kinderen en had dertien kleinkinderen en was getrouwd met Bernice Curruthers.

 • Erfgenamen Michael Jackson verbieden gebruik muziek in films

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Pop, R&B, Soul Permalink

  De erven van Michael Jackson willen niet dat zijn muziek wordt gebruikt in twee films die over de overleden zanger worden gemaakt. 

   

  Het gaat om de biopic Michael Jackson: Searching for Neverland en de Netflix-animatie Bubbles, over de chimpansee van Jackson.

  Bronnen zeggen tegen TMZ dat de filmmakers geen toestemming hebben gekregen om ook maar iets uit het oeuvre van Jackson te gebruiken. Voorlopig volgt er geen stap naar de rechter, maar volgens de entertainmentsite kan dat mogelijk niet lang meer duren: volgende week komt Searching for Neverland uit in Amerika.

  Netflix kondigde vorige week de stop-motionfilm over Bubbles aan. De film vertelt het verhaal van Jacksons opmerkelijke leven vanuit het perspectief van de chimpansee. De zanger adopteerde het dier in 1983. Twintig jaar later moest Bubbles naar een apenreservaat in Florida omdat hij te agressief werd.

 • Ex van Janet Jackson rijdt door na botsing

  Pin it! Print 0 comments Categories: 70's, 80's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  De ex van Janet Jackson is spoorloos nadat hij een verkeersongeval veroorzaakte en daarna doorreed. Op de website van TMZ staan beelden van het ongeluk. De video is gemaakt met een dashcam van de vrouw die haar schade vergoed wil zien.

  Op de beelden is te zien hoe R&B-zanger James DeBarge plotseling een drukke straat probeert over te steken met zijn Mercedes. De vrouw met de dashcam kon de stationwagen niet meer ontwijken. Beide auto's botsten op elkaar. Het slachtoffer claimt 6000 dollar schade en heeft daarvoor een advocaat ingeschakeld.

  De advocaat ontdekte na wat speurwerk dat James geen verzekering heeft. Het is nog niet gelukt hem op te sporen. DeBarge trouwde in 1984 met Janet Jackson, maar het huwelijk hield nog geen jaar stand.

 • Zanger , Jimmy Hays van The Persuasions, overleden

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Pop, R&B, Soul Permalink

  De baszanger van de groep The Persuasions, Jimmy Hayes, is op 74 jarige leeftijd overleden.
  De groep werd in Brooklyn gevormd die dagelijks op de hoeken van de straat stonden te zingen.
  Hayes was in die tijd Lift reperateur die na het werk bij elkaar kwamen dat hij samen ded met Joe Russell, slager, Jayotis Washington, loodgieter, en Toubo Rhoad, die schoenenverkoper was.
  Ze huurde een band in om op te treden en toe de gitarist niet kwam opdagen deden ze het capella en met succes.
  Voor een paar jaar zongen ze in lokale clubs maar mochten uiteindelijk in de pauze optreden bij Dionne Warwick in de New Yorkse Show.
  Er kwam in onverwachte hoek iemand die in 1969 de groep een platencontract bezorgde en dat was Frank Zappa en hun eerste album was ook acappela.
  Na deze album kregen ze een contract bij Capitol Records en maakte in de vroege jaren 70 drie albums.
  Hun laatste album maakte ze in 2010 en maakte bij elkaar 23 albums.
  De leden bleven regelmatig optreden en moeten nu verder zonder Jimmy Hayes.
  Op de foto links onder.

 • Rechter wijst zes erfgenamen Prince aan

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Funk, Muziek, Pop, R&B, Soul Permalink

  Een Amerikaanse rechter heeft vandaag zes personen aangewezen als erfgenamen van Prince. De zanger overleed in 2016 aan de gevolgen van een overdosis pijnstillers.

  Volgens de rechter hebben de zus en vijf halfbroers en -zussen van Prince recht op hun deel van de erfenis. Zus Tyka Nelson en de halfbroers en -zussen Sharon Nelson, Norrine Nelson, John R. Nelson, Omarr Baker en Alfred Jackson hebben een dna-test gedaan om duidelijkheid te scheppen.

  Omdat er geen testament van de superster werd gevonden, moest een rechter beslissen hoe de nalatenschap verdeeld wordt. Maar liefst 45 personen gaven toen aan recht te hebben op een deel van de erfenis, die geschat wordt op een kleine 200 miljoen dollar.

 • Frontman Jamiroquai in ziekenhuis

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 90's, Disco, Funk, Muziek, Pop Permalink

  Jay Kay, de frontman van Jamiroquai, ligt in het ziekenhuis. De zanger heeft een aantal 'zeer pijnlijke' injecties in zijn tussenwervelschijven gekregen. "Zoals jullie begrijpen baal ik ontzettend van mijn immobiliteit", zegt Kay in een video die hij postte op Instagram.

  Of de aanstaande tour van Jamiroquai in gevaar is, is niet duidelijk. Kay hoopt dat hij op tijd hersteld is. De Automaton Tour begint op 24 mei in Japan. Op 11 november staat het Antwerpse Sportpaleis in de planning.

  Jamiroquai bracht afgelopen maart voor het eerst in zeven jaar een nieuw album uit.

 • Pharrell Williams geeft inspirerende speech over vrouwenrechten

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, Disco, R&B, Soul Permalink

  Pharrell Williams komt al lange tijd op voor vrouwenrechten. Dit bleek ook uit zijn toespraak voor de afgestudeerden van de Tisch School of Arts in New York City, waar hij aanwezig was om een een eredoctoraat voor zijn studie in Fine Arts in ontvangst te nemen.

  “Your generation is unraveling deeply entrenched laws, principals, and misguided values that have held women back for far too long and, therefore, have held us all back. Imagine the possibilities when women are not held back. The world that you will live in that will be a lot better. This is the first generation that navigates with the security and confidence to treat women as equals. We need to lift up women”, aldus Pharrell Williams. 

  Ook bedankte hij ‘Generation Z’ voor het veranderen van de wereld wanneer het gaat over sociale rechten en creatieve en technologische innovatie.

 • Pierre DeMudd, Dazz Band, overleden

  Pin it! Print 0 comments Categories: 80's, Dance Classics, Funk, Muziek, Soul Permalink

  De Trompetist en zanger van de Dazz Band, Pierre DeMudd, is overleden
  De band, die uit Ohio komt, heette eerst de Kinsman Dazz en ondertekende een contract bij Motown in 1980 en veranderde hun naam in de Dazz Band.
  De eerste twee albums waren nog geen succes maaa dat veranderde in 1982 toen Keep It Live en Let It Whip uitkwamen.
  Daarvoor kreeg de groep een Grammy als beste R&B en Dance band. Let It All Blow werd een wereld hit in 1986 maar veranderde van platen Maatschappij.
  De groep kwam bij PCA Records terecht maar hebben hun succes niet verbeterd.
  In 1988 verliet DeMudd de band maar treedde nog wel op voor verschillende settings.

 • Whitney Houston – ‘Million Dollar Bill’ / Win kaarten voor de film over Whitney!

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Het nummer ‘Million Dollar Bill’ is te vinden op Whitney Houston’s album ‘I Look To You’ uit 2009, en was haar comeback-song na een kleine tien jaar voornamelijk met acteerwerk bezig geweest te zijn.  

  Het nummer is geschreven door Alicia Keys, en er zit een sample van Loleatta Holloway’s ‘We’re Getting Stronger’. ‘Million Dollar Bill’ stond vijf weken in de Nederlandse Top 100. 

  Er is een nieuwe film gemaakt over Whitney Houston: ‘Can I Be Me’. Haar carrière kende vele grote hits maar haar persoonlijke leven was minder rooskleurig. Deze film vertelt haar leven van begin tot eind. De documentaire draait vanaf 18 mei één week in de Nederlandse bioscopen. Maak nu kans op tickets voor de exclusieve voorvertoning op 16 mei in Lab111 in Amsterdam! 

 • Gaat beter met Dennis Edwards

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  De gezondheid van, oud lid van de Temptations, Dennis Edwards schijnt in de betere hand te zijn.
  Van de berichten die ik heb ontvangen schijnt Dennis een beroerte te hebben gehad tijdens een vlucht terug naar huis.
  Hij is met spoed opgenomen in het ziekenhuis in St. Louis nadat hij een concert in Canada had gegeven.
  Het bericht is naar buiten gekomen op de Facebook site van de zanger.
  We hopen spoedig meer te horen van zijn vrouw Brenda Edwards.

 • Billy Ocean komt met nieuwe cd vasn nieuwe en oude werk

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Op vrijdag 21 juli van dit jaar zal er een cd en een digitale release vrijkomen van Billy Ocean.
  Het bevat nieuwe en oude werk van de zanger nadat in 2016 al een twee delige set was uitgekomen van al zijn singles in dhet Verenigd Koninkrijk.
  Er staan 10 nieuwe en 5 klassieke hits op en zal gevolgd worden met een concert reeks in de Venigde Staten.
  In 1985 won hij een Grammy voor beste mannelijke R&B Vocal en werd genomineerd voor de Brit Award voor beste Britse mannelijke artiest in 1987.
  In 2002 kreeg hij een eredoctoraat in de muziek wn in 2010 een Lifetime Achievement Award.

 • Nog weinig gegeven over de gezondheid van Dennis Edwards

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Soul Permalink

  We zijn ze langzamerhand wel wat wijzer geworden over de gezondheid van ex Temptation zanger Dennis Edwards.
  Hij werd ernstig ziek opgenomen in het ziekenhuis in St. Louis nadat hij een concert had hgegeven in Canada.
  Er worden verder geen informatie vrijgegeven totdat zijn vrouw verdere gegeven zal vrijgeven.
  Edwards verving in 1968 zanger David Ruffin nadat er hij ontslagen word door de andere leden.
  Verschillende periodes zat hij in de groep van 1968 tot 1976, 1980 tot 1984 en van 1987 tot 1989.
  We weten wel wat meer maar nog niet alles hoe de gezondheid van de 74 jarige zanger is.

 • Wat is er aan de hand met Dennis Edwards?

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Wat is er aan de hand met, voormalig zanger van de echte Temptations, Dennis Edwards.

  Op Facebook zien we verschillende berichten om te bidden voor Dennis maar het is nog niet bekend gemaakt wat er aan de hand is. Dus bidden we maar voor zijn hersteld, toch.

 • Janet Jackson gaat weer touren.

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 80's, 90's, Dance Classics, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  In een video heeft Janet Jackson gezegd dat ze haar tour, die ze al voor haar zwangerschap moest stoppen, gaat door zetten. Onder een andere naam. Bekijkt de video die ze geplaatst heeft.

 • Erven Prince praten over realityshow

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Funk, Muziek, Pop, R&B, Soul Permalink

  De erven van de vorig jaar overleden Prince zijn in gesprek over een realityshow. In het programma moet straks te zien zijn hoe familieleden en medewerkers omgaan met de dood van de popster, meldt TMZ.

  De show zou ook de reden zijn waarom er nog wordt gewacht met het releasen van nog niet eerder uitgebrachte muziek.

  Rond de eerste sterfdag van Prince op 21 april probeerde zijn vaste studiopartner George Ian Boxill nog een EP met 'nieuwe' muziek van Prince op de markt te brengen. Daar staken de nabestaanden van de zanger echter een stokje voor. Ze stapten naar de rechter omdat Boxill niet het recht had om de muziek uit te brengen voor publiek.

  Boxill moet nu alle opnames overdragen aan de erven van Prince. Het verbod van de rechtbank geldt tot 3 mei, daarna wordt de kwestie opnieuw behandeld.