• DJ Jazzy Jeff en The Fresh Prince gaan weer op tournee!

  Pin it! Print 0 comments Categories: 90's, Dance Classics, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Dj Jazzy Jeff en Will Smith gaan deze zomer officieel weer op tournee. Het hiphopduo, bekend als een van de hoofdacts op MTV Summerblast, staan op 26 augustus in Poreč, Kroatië. Een dag later spelen ze op het Livewire Festival in Blackpool, Engeland.

  De twee maakte in de jaren negentig hits als ‘Summertime’ en ‘Yo Home to Bel Air’, het themanummer van de komedieserie The Fresh Prince of Bel-Air, waar zowel Will Smith als Jazzy Jeff een rol in speelden. Hoewel de twee nooit officieel uit elkaar zijn gegaan, werkten ze de afgelopen decennia nauwelijks meer met elkaar. Volgens verschillende Amerikaanse media is de kans groot dat dit het begin is van een grote terugkomst van Will Smith in de muziek.

 • Zaak Katherine Jackson geseponeerd

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Muziek Permalink

  Een rechter heeft de zaak die Katherine Jackson tegen haar neef Trent had aangespannen gestaakt. De moeder van Michael wilde een permanent contactverbod voor haar neef, die jarenlang haar assistent en chauffeur was. Ze beschuldigde hem van ouderenmisbruik.

  De advocaten van de 86-jarige gaven aan dat Katherine niet goed genoeg voorbereid was om de zaak voort te zetten. Ze zou zich nooit hebben gerealiseerd dat haar verzoek tot een rechtszaak zou leiden. Haar team vroeg volgens TMZ de rechter de zaak niet helemaal te sluiten, zodat deze eventueel op een later tijdstip verder zou kunnen gaan. Dat verzoek werd geweigerd, waardoor de zaak en het permanente verbod nu volledig van de baan zijn.

  De hoogbejaarde beschuldigde haar neef ervan haar vertrouwen te hebben misbruikt en haar te hebben geïsoleerd van haar familie. Hij zou zich daarbij toegang hebben verstrekt tot haar bankgegevens. Eerder kreeg hij een tijdelijk contactverbod opgelegd.

  Trent steekt op zijn beurt een beschuldigende vinger uit naar Katherines zoon Jermaine. Hij zou achter de aantijgingen zitten en zelf uit zijn op het fortuin van zijn moeder, dat voornamelijk bestaat uit de erfenis van haar zoon Michael. De King of Pop liet bij zijn dood in 2009 zijn vermogen na aan zijn moeder en kinderen. De rest van de familie liet hij uit zijn testament verwijderen.

 • Candy Dulfer brengt swingend nieuw album uit

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 80's, 90's, Dance Classics, Funk, Jazz, Muziek, Pop, Soul Permalink

  Saxofoniste Candy Dulfer verlegt opnieuw haar grenzen met de release van haar nieuwe album ‘Together’, haar eerste album in 6 jaar. Op het zeer persoonlijke album keert ze terug naar haar funk-, jazz- en soul-roots.

  In het verleden werkte Candy samen met o.a. Beyoncé, Aretha Franklin, Chaka Khan, Lionel Richie en Prince. Met Prince werkte ze vele jaren nauw samen, deed ze diverse wereldtournees als vast lid van zijn NPG Band, en was ze te horen op diverse live- en studioalbums. 

  Ze speelt met haar band over de hele wereld in uitverkochte zalen en op de grootste festivals, ontving een Grammy Award nominatie voor haar debuutalbum ‘Saxuality’, verkocht ruim 2,5 miljoen solo-albums wereldwijd en scoorde meerdere nummer 1 hits in de USA.

 • Saxofonist Kenny G speelt in vliegtuig

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 80's, 90's, Jazz, Muziek, R&B, Soul Permalink

  De Amerikaanse jazzmuzikant Kenny G heeft zaterdag hoog in de lucht een exclusief benefietconcert gegeven in een vliegtuig.

  De 60-jarige saxofonist zat op een Delta-vlucht van Tampa in Florida naar Los Angeles toen hij een steward hoorde omroepen dat ze bezig waren met het inzamelen van geld voor het goede doel Relay For Life. In Nederland staat dit loopevenement voor kankerbestrijding bekend als de SamenLoop voor Hoop.

  De muzikant was wel te porren voor een benefietoptreden op ruim 9 kilometer hoogte, mits de passagiers in het vliegtuig 2000 dollar zouden doneren. Dat lukte, waarna Kenny G woord hield en optrad in het gangpad, zo is te zien op een video op de website van TMZ.

  De Amerikaanse Kenny G, die eigenlijk Kenneth Bruce Gorelick heet, verkocht wereldwijd ruim 75 miljoen albums

 • Cuba Gooding Sr. overleden

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  We kregen het droevige nieuws binnen dat zanger Cuba Gooding Sr is overleden en was 72 jaar.
  Hij is de vader van acteur Cuba Gooding Jr. en kwam in 1971 in de groep The Main Ingredient na het overlijden van Donald McPherson, die overleed an Leukemie.
  Ze werkte in die tijd samen met Bert DeCoteaux en hadden in die tijd een aantal matige hitjes.
  In 1972 hadden ze hun eerste geweldige hit Everybody's Plays A Fool en schoot naar de top van de soul hitlijsten.
  Ook in 1974 hadden ze hits met Ronnie Dyson's Just Not Wanna Lonely en Happiness Is Just Around The Bend voordat hij zijn eerste solo album opnam.
  In de jaren 80 had hij een paar matige hits met o.a. I Only Eyes For You.
  Met de komst van zijn zoon als succesvolle acteur gaf hem een boost om verder te gaan in de muziek.
  Hij is gevonden in zijn zilvere Jaguar op Ventura blid in Woodland Hills.
  De brandweer heeft nog geprobeerd hem te reanimeren maar dat mocht niet baten.
  In zijn auto zijn zijn lege drankpaketten gevonden en men vermoedt dat hij aan een overdosis is overleden.

 • Toch geen 'nieuwe' muziek van Prince

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Funk, Muziek, Pop, R&B, Soul Permalink

  Er komt vrijdag toch geen 'nieuwe' muziek uit van Prince. Dat heeft de rechtbank bepaald, zo schrijft TMZ.

  Op de eerste sterfdag van Prince (21 april) zou de EP Deliverance uitkomen, samengesteld en gemixt door Prince' vaste studiopartner George Ian Boxill. Hij nam de nummers samen met de zanger op tussen 2006 en 2008. De rechter heeft nu bepaald dat Boxill geen rechten heeft om de muziek uit te brengen voor publiek. Hij refereerde hierbij aan een vertrouwelijke overeenkomst getekend door Boxill en Prince in 2006. Hierin staat dat alle opnames exclusief eigendom van Prince bleven en dat Boxill er nooit iets mee mag doen.

  De erven van de overleden popster stapten deze week naar de rechter om te voorkomen dat Boxill ongevraagd nummers uit zou brengen. Hij moet nu alle opnames overdragen aan de nabestaanden van Prince. Het verbod van de rechtbank geldt tot 3 mei, daarna wordt de kwestie opnieuw behandeld.

  Woensdagnacht was het titelnummer Deliverance al beschikbaar via iTunes en Apple Music, maar dit is inmiddels verwijderd.

 • Erven Prince klagen muziekproducer aan

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Funk, Muziek, Pop, R&B, Soul Permalink

  De erven van de vorig jaar overleden Prince hebben zijn vaste studiopartner Ian Boxill voor de rechter gesleept omdat hij ongevraagd muziek van de zanger uitbrengt.

  Dat meldt TMZ.

  Boxill wil op de eerste sterfdag van Prince aanstaande vrijdag de EP Deliverance uitbrengen met enkele nummers die hij samen met de zanger opnam tussen 2006 en 2008. Het titelnummer is woensdagnacht al beschikbaar via iTunes en Apple Music.

  Volgens de erven heeft Boxill echter geen rechten om dat te doen. Hij zou destijds een overeenkomst hebben getekend dat alle opnames exclusief eigendom van Prince bleven en dat hij er nooit iets mee mocht doen. De erven willen met de stap naar de rechter voorkomen dat de opnames worden uitgebracht.

  Al sinds zijn dood op 21 april 2016 is er getouwtrek om de muzikale nalatenschap van Prince. Boxill stelde eerder dat de rechten van het werk dat deze week uitkomt bij hem liggen. Hij besloot naar eigen zeggen het zonder tussenkomst van een platenmaatschappij uit te brengen omdat dat een wens van de zanger zou zijn.

 • Schrijver van discohit Yes Sir, I Can Boogie overleden

  Pin it! Print 0 comments Categories: 70's, Disco, Muziek Permalink

  De Duitse muziekproducent Frank Dostal, tekstschrijver van de discohit Yes Sir, I Can Boogie van het duo Baccara uit de jaren zeventig, is overleden. 

   

  Hij overleed in de nacht van maandag op dinsdag in Hamburg op 71-jarige leeftijd, aldus de Duitse auteursrechtenorganisatie Gema.

  Dostal begon zijn muzikale carrière in de jaren zestig als zanger van de Hamburgse beatband Rattles. Hij ontpopte zich later als tekstschrijver en producent.

  Hij schreef onder andere ook de tekst van de Duitse versie van het wereldberoemde Smurfenlied van Vader Abraham.

 • 'Nieuwe' muziek Prince komt vrijdag op zijn sterfdag uit

  Pin it! Print 0 comments Categories: 70's, 80's, Dance Classics, Funk, Muziek, Soul Permalink

  Op de eerste sterfdag van Prince aanstaande vrijdag, komt er een album uit met 'nieuwe' muziek van de zanger. Op Deliverance staat een nummer met die naam, een vierdelige medley en een remix van een van de delen daarvan. Het titelnummer is nu al beschikbaar via iTunes en Apple Music.

  De niet eerder uitgebrachte muziek werd samengesteld en gemixt door Prince' vaste studiopartner Ian Boxill. ,,Ik geloof dat Deliverance actueel is met alles wat er nu in de wereld gebeurt en zijn eerste sterfdag. Ik hoop dat als mensen Prince deze nummer horen zingen, het ze troost zal bieden," verklaarde hij.

  Getrouwtrek om muzikale erfenis

  Al sinds zijn dood is er getouwtrek om de muzikale nalatenschap van Prince. Jay-Z streamingservice Tidal beweert een mondelinge overeenkomst te hebben gesloten met de zanger, maar zijn nabestaanden spreken dat tegen. Zij sloten een miljoenendeal met platenlabel Universal, maar volgens Variety zou dat bedrijf nu weer onder de afspraken uit willen, omdat nog steeds niet duidelijk is wie eigenaar is van de rechten van de muziek.

  Boxill claimt dat de rechten van het werk dat deze week uitkomt bij hem liggen. Hij besloot naar eigen zeggen het zonder tussenkomst van een platenmaatschappij uit te brengen omdat dat een wens van de zanger was. ,,Prince vertelde me ooit dat hij er 's avonds in bed over lag te denken hoe hij de grote labels kon omzeilen en zijn muziek direct bij het publiek kon neerleggen. Toen we besloten hoe we dit belangrijke werk zouden uitbrengen, hebben we ervoor gekozen dat onafhankelijk te doen, want dat is hoe Prince het had gewild."

 • Songwriter Motown overleden

  Pin it! Print 0 comments Categories: 60,s, 70's, Dance Classics, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Motown songwriter Sylvia Moy, die in de begin jaren van Stevie Wonder zijn teksten schreef, is op 78 jarige leeftijd overleden.
  Ze werkte vaak samen met Hank Cosby en schreef o.a. de nummers Uptight (Everything’s Alright), My Cherie Amour en I Was Made To Love Her.

  Maar niet alleen voor Stevie schreef ze nummers maar ook voor The Isley Brothers, This Old Heart of Mine, Martha Reeves and the Vandellas Honey Chile,  en Marvin Gaye It Takes Two met Kim Weston.
  Moy werd in 2006 opgnomen in de songwriters Hall Of Fame en was een pionier en een belangrijk persoon voor de muziek uit de jaren 60.

 • Ex Janet Jackson zet liefdesboodschap online

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 80's, 90's, Dance Classics, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  issam Al Mana betuigt zijn ex Janet Jackson online de liefde. ''Voor de mooiste persoon ter wereld. Bedankt voor je goddelijke liefde, je eeuwige steun en voor je vriendschap."

  Dat schrijft de steenrijke zakenman uit Qatar op zijn website waarop hij een foto heeft geplaatst van de zangeres die hem in januari een zoon schonk.

  ''Ik hou zoveel van je. Als Allah het wil, blijven we tot in de eeuwigheid samen", schrijft hij verder onder het kopje Love. Op de voorpagina van zijn website citeert hij uit de Koran.

  Vorig weekend werd bekend dat Janet Jackson en haar echtgenoot uit elkaar zijn. Hun huwelijk hield vijf jaar stand. De vijftigjarige zangeres beviel op 3 januari van hun zoon Eissa. Volgens Us Magazine liep de relatie kort na de bevalling op de klippen door culturele verschillen. Janet Jackson is opgegroeid als Jehova's getuige en Wissam is moslim.

 • Stevie Wonder gaat trouwen

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Voor de derde keer in zijn leven gaat stevie Wonder trouwen, nu met zijn Tomeeka Brace, 42 jaar, op 17 juni in Jamaica.

  Op de gastenlijst staan zeker Elton John en Sam Smith, maar ook al zijn kinderen zijn aanwezig.

  We weten dat Stevie al op zeer jonge leeftijd blind is en zal de ondertekening doen met twee vingerafdrukken die dan hopelijk judische verantwoord is terwijl zijn vrouw wel een handtekening zet om de het trouw certificaat.

 • Scotty Miller, Instant Funk, overleden

  Pin it! Print 0 comments Categories: 70's, 80's, Dance Classics, Disco, Funk Permalink

  De drummer van de groep Instant Funk, vooral bekend uit de jaren 70, Scotty Miller, is overleden.
  Hij was de mede-oprichter van de groep in New Jersey dat hij samen deed met zijn broep Kim en Raymond Earl. 
  Hun eerste naam was The Music Machine maar door de ontdeker Bunny Sigler veranderde ze de naam in Instant Funk.
  Drumde op nummers van Teh manhattans, Lou Rawls, The O'Jays, Evelyn Champagne Kine en vele andere acts.
  In 1976 maakte ze hun eerste album Get Down With The Philly Jump Voor The Sound Of Philadelphia.
  De andere vijf voor Salsoul Records voordat de groep in 1983 eindigde.
  Hun grootste hit was in 1979, I Got My Mind Made Up, waar ze ook in de Nederlandse top 40 mee stonden.
  Verder was de groep de begeleidingsban van Bunny Sigler.

  Scotty Miller is de man aan de linker kant.

 • 'Prince had een testament opgesteld'

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Funk, Muziek, Pop, R&B, Soul Permalink

  Alhoewel er na de dood van Prince nooit een testament is gevonden, liet de zanger er ooit wel een opstellen. Dat beweert zijn ex-vrouw Mayte Garcia.

   

  De danseres vroeg Prince zijn wensen op papier te zetten tijdens haar zwangerschap in 1996. "Ik weet nog dat ik dacht: Wat zou er moeten gebeuren? Wat wil je, want ik wil niet degene zijn die dat allemaal moet bedenken. Laat alsjeblieft wat richtlijnen achter over wat je wil", aldus Mayte volgens Fox. "Ik heb het nooit gezien, maar ik weet dat hij het in orde heeft gemaakt."

  Prince en Mayte kregen in oktober 1996 een zoontje, Amiir, dat maar een week leefde. Een paar jaar later scheidden ze. Wat er met het testament is gebeurd, weet de danseres niet. "Ik weet niet of het nog bestaat, want mensen waren heel respectvol naar hem toe. Hij kan ze hebben gezegd het te vernietigen."

  Een jaar na de dood van Prince is zijn erfenis nog steeds niet verdeeld. Omdat er geen testament is gevonden, moet een rechter beslissen hoe de miljoenennalatenschap verdeeld wordt. Naast zijn zus en halfbroers en -zussen, hebben zich het afgelopen jaar verschillende mensen gemeld die beweren een bloedband met de zanger te hebben. Van geen van hen is dat tot nu toe bewezen.

 • Patti Labelle is verloofd geweest met één van The Temptations

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Ze zouden gaan trouwen op een eiland maar de trouwdag ging niet door, maar wie was de zanger van The Temptations??
  Patti's ex-verloofde is niemand minder dan Otis Williams, de nu nog enige levende lid van de groep.
  Patti vertelde waarom het huwelijk niet doorging, namelijk er was een ander.
  Dat lag geheel aan Patti want zij was degene die vervelende buikgevoelens had en zegde het huwelijk af.
  Ze is met die andere man maar liefst 34 jaar getrouwd geweest en zijn naam is Armstead Edwards.
  Otis had haar een verlovingsring gegeven en vroeg aan haar om te verhuizen naar Los Angeles en zij gelijk O nee, nee, nee, Ik gan nooit verhuizen uit Philadelphia.
  Hij wilde ook hebben dat ik mijn zangcarriere wilde opzeggen maar dat wilde ik niet .
  Ze zijn altijd vrienden gebleven tot op de dag van vandaag.
  ik ben daarna gelijk een relatie begonnen met Armstread heb ik de trouwdatum nog twee keer verzet maar uiteindelijk toch in het huwelijk gegaan.
  Ze was bang om hem te verliezen en smeekte dat hij niet wilde weggaan na twee keer afzeggen, maar uiteindelijk heb ik toch toegestemd.
  Ze kregen 3 kinderen samen, 2 geadopteerd en 1 biologische zonen.
  Na de scheiding bleven de twee goede vrienden dus eind goed al goed.