• Travolta en Newton-John keren terug in Grease

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, Disco, Film, Pop Permalink

  John Travolta en Olivia Newton-John hebben plannen om weer in de huid te kruipen van de iconische Danny en Sandy uit Grease, de filmklassieker die in 2018 veertig jaar bestaat. Volgens de twee "wordt er aan iets speciaals gewerkt".

  Hoe de supersterren exact terugkeren met Grease, is nog niet helemaal duidelijk. Volgens Newton-John moet het veertigjarig bestaan van de film gevierd worden.

  "We zijn nog bezig met het bedenken van verschillende concepten. Voorlopig hebben we nog niets concreets dat we kunnen melden. Veertig jaar Grease. Het is ongelooflijk, echt", zegt ze tegen Daily Mirror. Wel moet ze erbij zeggen dat ze wel haar stem moet trainen om weer te kunnen zingen. "Als ik zing, moet ik eerst opwarmen. Je moet je stembanden blijven triggeren en gelukkig hou ik van zingen."

  Crush

  Fame Awards-producer Al Bowman ziet een terugkeer zitten: "Olivia is oprecht een van de grootste entertainers aller tijden. Ze was voor miljoenen mannen hun eerste crush, dus als zij terugkeert als Sandy met John erbij, dan is dat echt iets heel groots."

  De romantische filmmusical werd in 1978 uitgebracht en was wereldwijd een groot succes.

 • Wist jij dat Stephanie Mills ooit getrouwd was met een bekende R&B zanger?

  Pin it! Print 0 comments Categories: 70's, 80's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  We weten dat Stephanie Mills en prachtige mooie soulstem heeft maar we weten niet dat ze getrouwd is geweest met een zanger waarmee ze het kortste huwelijk is geweest in de geschiedenis van de soul.

  In de late jaren 70, begin jaren 80 leerde ze elkaar kennen en besloten te trouwen, dat viel niet in goede aarde met haar familie en vrienden maar toch ging ze met hem in het huwelijksbootje. Het was niemand anders dan Jeffrey Daniels, van de groep Shalamar.

  Had hij in die periode dan geen relatie met Jody Watley, het antwoord is ja, maar ook nee. Dat het echt een relatie was tussen Jeffrey en Jody was, of was het gewoon daten? Stephanie vertelde waarom het huwelijk uit elkaar viel. Het huwelijk werd geplaagd door controverses en de druk die Jeffrey toen had. Ook waren er mensen die het huwelijk helemaal niet zagen zitten en probeerde een breuk te veroorzaken en dat is toen ook gelukt.
  Want het was geen geheim dat de familie niet wilde hebben dat het huwelijk slaagde.

  Ze wilde dat ik bij de familie zou blijven en probeerde me te beschermen. Maar ik was een volwassen vrouw en wilde mijn eigen beslissingen maken. Ik pakte mijn spullen en verhuisde van New York naar Los Angeles en ging bij mijn zus Judy wonen en daarna trouwde met Jeffrey. Een jaar later was de scheiding een feit en de echtscheiding werd ingediend in september 1981.

  Er waren ook geruchten dat op Stephanie en Jeffrey's trouwdag één van haar zussen probeerde jaar uit de auto te trekken. Ook al is dat nooit bevestigd maar het was ook gelijk het einde van hun werkrelatie tussen stephanie en haar zus Audrey. Ik weet niet waarom Jeffrey niet geaccepteerd werd in de familie.

  Het is te lang geleden om het nog te vragen.

 • Familie Jackson gooit weer met modder

  Pin it! Print 0 comments Categories: Muziek Permalink

  De neef van Katherine Jackson die tot voor kort haar persoonlijke assistent was, beschuldigt Jermaine Jackson ervan zijn moeder te manipuleren. Beide heren betichten de ander ervan uit te zijn op het fortuin van Katherine, dat voornamelijk bestaat uit de erfenis van haar zoon Michael.

  Vorige maand vroeg Katherine (86) een contactverbod aan voor haar neef Trent, die jarenlang haar assistent en chauffeur was. Hij zou haar hebben geïsoleerd en gemanipuleerd, onder meer door boodschappen van haar kinderen niet door te geven en erop te staan dat hij alle gesprekken tussen Katherine en haar familie meeluisterde. In rechtbankpapieren die Trent deze week indiende en in handen zijn van TMZ, betwijfelt hij of de aanklacht wel echt van Katherine kwam, of dat haar zoon Jermaine achter de zaak zat.

  Trent beweert in de documenten dat een aantal broers en zussen van Michael al eens eerder Katherine's iPad en telefoon afnamen zodat ze geen contact kon hebben met de buitenwereld. Ook trekt hij de reden voor Katherines afwezigheid in de eerdere rechtszaak in twijfel. Zij beweerde daarin dat ze bij haar jongste dochter Janet in Londen verbleef, maar Trent meent in de papieren dat er iets "duisters" aan de hand kan zijn en spreekt over een mogelijke vermissing.

  Michaels kinderen, over wie Katherine na zijn overlijden de voogdij kreeg, gaan er wel vanuit dat zij gewoon in Londen is. Dochter Paris schreef maandag na haar bezoek aan de latenightshow van Jimmy Fallon nog op Twitter: "Ik hoop dat mijn oma de show vanavond heeft kunnen zien in Engeland. Mijn grootste doel in mijn leven is altijd om haar trots te maken. Ik mis je oma."

 • P-Nut overleden op 17 maart

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Funk, Muziek Permalink

  Voordat ik dit bericht zou plaatsen heb ik eerst gezocht dat het bericht waar was.

  P-Funk zanger Robert “P-Nut” Johnson is op vrijdag 17 maart overleden. Dat meldden ingewijden op Facebook. Op 12 maart verschenen al diverse berichten over P-Nut’s dood op Facebook, onder meer van Bootsy Collins. Die bleken niet juist. Volgens oude-collega Gary Mudbone Cooper leefde P-nut Johnson nog, al ging het niet goed met hem. Sinds het statement van Mudbone postten funkateers beterschapwensen op de Facebookpagina van P-Nut. Het mocht niet baten.

  Hieronder een video van 17 november 2016 met George Clinton en P-Nut in de studio werkend aan een nieuw Parliament-album.

 • P-Nut leeft nog

  Pin it! Print 0 comments Categories: 60,s, 70's, 80's, Funk, Muziek, Soul Permalink

  p-nuts.pngMudbone Cooper schrijft op zijn Facebook-pagina dat P-Nut (nog) niet dood is. Hij spreekt er schande van dat mensen dat bericht hebben verspreid waardoor niet alleen Mudbone maar bijvoorbeeld ook George Clinton en Bootsy Collins in de veronderstelling verkeerden dat P-Nut is overleden. Dit is het volledige bericht van Mudbone:

  I’m coming to all the FB people and social media folks everywhere who got hold to misleading and confusing info regarding P-nut Johnson, including me. My words I expressed remain the same but, I was just informed within this hour and don’t want to confuse anyone, that he was taken off ventilator today and is breathing on he’s own. But the doctors say his neurological injuries are too severe for recovery. So, we have to take it hour to hour, min to min.Shame on those that pass on misleading info.

   

 • TLC gaat weer op tournee

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 80's, 90's, Dance Classics, R&B, Soul Permalink

  De voormalige Amerikaanse meidengroep TLC keert deze zomer weer terug op het podium.

   

  Zangeressen T-Boz en Chilli zullen met hulp van onder andere Montell Jordan, Naughty By Nature en C+C Music Factory een aantal van hun klassieke hits zingen tijdens een reeks concerten, dat meldt Billboard

  "We hebben er ontzettend veel zin om deze zomer weer op tour te gaan om voor onze fans een aantal van onze originele hits maar ook nieuwe songs te zingen. Dat we de headline van deze tour zijn samen met bevriende artiesten is simpelweg geweldig!", aldus T-Bone en Chilli.

  TLC brak in de jaren negentig door bij het grote publiek met nummers als Creep, Unpretty en Scrubs.

  Overleden

  Bandlid Lisa 'Left Eye' Lopes overleed onverwacht in april 2002 door een auto-ongeluk. Het verlies van de rapster had zijn weerslag op de band, die een pauze van een paar jaar nam.

  Het is voor het eerst in vijftien jaar dat TLC weer op het podium zal staan. De geplande optredens zijn onderdeel van de I Love The '90s - The Party Continues Tour waar meerdere artiesten uit de jaren 90 zullen optreden door de Verenigde Staten.

 • Pijnstiller waar Prince aan stierf op zwarte lijst VN-commissie

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Funk, Muziek, Pop, R&B, Soul Permalink

  De Verenigde Naties hebben de strijd aangebonden met het stijgende gebruik van de pijnstiller fentanyl en een nog sterkere variant. De commissie verdovende middelen van het VN-bureau voor drugs- en misdaadbestrijding (UNODC) heeft vanaag de twee belangrijkste ingrediënten voor de bereiding van fentanyl op de zwarte lijst gezet. De Amerikaanse popster Prince stierf door een overdosis fentanyl.

  Daardoor moeten nationale regeringen de vervaardiging en de verkoop van deze grondstoffen nauwgezet controleren om te voorkomen dat ze in illegale drugslaboratoria terechtkomen.

  Goed medicijn, slechte drug
  Fentanyl wordt gebruikt ter pijnbestrijding, het is honderd keer sterker dan morfine. Volgens de VN zijn in de Verenigde Staten sinds 2013 meer dan 5000 mensen overleden door illegaal gebruik van het middel. Ook in een aantal Europese landen, waaronder Duitsland en Groot-Brittannië, zijn dodelijke slachtoffers gemeld.

  De UNODC-experts verwachten met hun besluit de beschikbaarheid van fentanyl op de markt aanzienlijk te verminderen. "Fentanyl is een goed medicijn maar een slechte drug. Het werkt prima om pijn te verlichten, maar leidt gemakkelijk tot misbruik en snel tot verslaving", zei de baas van de wetenschapssectie Justice Tettey.

 • Begeleidingsband Prince gaat weer toeren

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  The New Power Generation, de begeleidingsband van Prince, gaat weer toeren. Het reünieoptreden dat de bandleden in oktober verzorgden tijdens het herdenkingsconcert voor de overleden musicus smaakte naar meer.

  De show werd zo goed ontvangen dat de bandleden hebben besloten The New Power Generation nieuw leven in te blazen, meldt Billboard. De muzikanten zijn vooral bekend van de samenwerking met Prince aan het begin van de jaren negentig.

  The New Power Generation is eind april te zien op een speciaal festival op Paisley Park, het studiocomplex van Prince in Minneapolis. Een maand later is er een optreden in Redondo Beach. In de tweede helft van dit jaar komen er meer optredens, ook in Europa.

  The Revolution, de begeleidingsband van Prince in de jaren tachtig, maakte eerder al bekend weer te gaan optreden. Die band is vooral bekend van de bijdragen aan de film Purple Rain.

 • Stevie Wonder krijgt Key of Life award

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Stevie Wonder krijgt in april een speciale award, meldt de Los Angeles Times. De oeuvreprijs wordt uitgereikt door de American Society of Composers, Authors and Publishers (ASCAP).

  Stevie Wonder wordt met de award geëerd voor het grote aantal hits dat hij in de afgelopen vijftig jaar heeft gescoord. De zanger en componist had er maar liefst 65 in de Billboard Hot 100. Daarvan haalden er negen de eerste plek.

  Het is de eerste keer dat de ASCAP de zogeheten Key of Life award uitreikt. Tijdens de uitreiking, die plaatsvindt tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de ASCAP, zal Stevie Wonder ook een toespraak houden.

 • Eredoctoraat voor Lionel Richie

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Lionel Richie is een van de artiesten die dit jaar een eredoctoraat krijgen van het Berklee College of Music, een gerenommeerd Amerikaans conservatorium dat als een van de eerste ook opleidingen verzorgde in moderne muziek.

  Lionel krijgt het eredoctoraat vanwege zijn verdiensten voor de muziek in het algemeen. Daarnaast wordt hij gezien als een artiest die belangrijk is geweest voor de Amerikaanse muziekcultuur.

  Midden jaren zeventig brak Lionel Richie bij het grote publiek door met zijn band The Commodores. De zanger was een van de oprichters van de soul en funkband. Easy, Sail On en Brick House waren grote hits van The Commodores. Na het uiteenvallen van de band scoorde Lionel solo ook een paar wereldhits. Hello en All Night Long zijn daarvan de bekendste.

  Naast Lionel Richie krijgt ook Countryzangeres Lucinda Williams een eredoctoraat, net als Todd Rundgren. De Amerikaan is vooral bekend als producer van acts als Meat Loaf, The Tubes en Bad Religion. In de jaren zeventig scoorde hij zelf ook een aantal hits, waaronder I Saw The Light.

  De eredoctoraten worden in mei uitgereikt in Boston, de thuishaven van het Berklee College of Music. Todd Rundgren zal bij die gelegenheid een speech houden.

 • Robert “P-Nut” Johnson overleden

  Pin it! Print 0 comments Categories: 60,s, 70's, 80's, Funk, Muziek Permalink

  Robert “P-Nut” Johnson maakte ooit, samen met Gary “Mudbone” Cooper en Joel “Razor Sharp” Johnson, deel uit van de Psychadelische funkband Madhouse, niet te verwarren met de latere Madhouse uit Minneapolis. In 1972 verscheen op het Today label de eerste en enige LP van Madhouse getiteld Serve ‘em. In 1974 stapte Mudbone over naar Bootsy Collins. Eind 1975 deed Mudbone namens Bootsy een beroep op de andere leden van Madhouse, waaronder P-Nut, om ook deel uit te gaan maken van de band van Bootsy. Die overstap resulteerde in 1976 in het klassieke Bootsy’s Rubber Band album Stretchin’ out.

  De sound van Bootsy’s Rubber band wordt mede bepaald door het unieke vocale duo Mudbone/P-Nut. De funktrein waarin de oud-Madhouse leden zijn gestapt kwam op gang. De een na de andere hit volgde. Uiteindelijk verhuisde P-Nut naar het kamp van George Clinton waar hij een vaste plek kreeg in het P-Funk circus van George. P-Nut was een van de vriendelijkste mensen in de band en had altijd tijd voor een gesprek. Tot hele diepgaande gesprekken over muziek kwam het nooit, mede door zijn drank en drugsgebruik. Als zanger heeft P-Nut zijn stempel kunnen drukken op de P-Funk van George Clinton, Parliament en de P-Funk All Stars maar zijn meest succesvolle tijd is toch wel de periode geweest dat hij deel uitmaakte van Bootsy’s Rubber Band.

  Vorig jaar werd Robert “P-Nut” Johnson al eens met spoed naar het ziekenhuis gebracht waar hij onmiddellijk werd opgenomen. De specialisten die hem onderzochten adviseerden P-Nut geen drank en drugs meer te gebruiken. P-Nut was echter niet tegen zijn verslaving bestand. De laatste keer dat hij op het podium stond was drie maanden geleden. In de afgelopen periode werkte P-Nut met Clinton in de studio aan het nieuwe Parliament-album dat op het Brainfeeder-label van Flying Lotus zal verschijnen. Het zullen de laatste opnamen zijn van Robert “P-Nut” Johnson. R.I.P.

  bron: funkblog

 • Sister Sledge blijft optreden na dood Joni

  Pin it! Print 0 comments Categories: 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Sister Sledge blijft na het overlijden van Joni optreden. Dat hebben de overgebleven zussen besloten. De concerten die al gepland stonden voor dit jaar, gaan gewoon door.

  “Joni was een mooi mens, een fenomenale artiest en producer, een briljante zakenvrouw en een powerhouse!”, is te lezen in een verklaring die de familie Sledge naar diverse Amerikaanse media stuurde. Debbie en Kim, die met Joni Sister Sledge vormden, laten weten de concerten “in Joni’s krachtige geest” voort te zetten. “We zullen Joni’s leven vieren en dragen elk concert op aan haar opmerkelijke en mooie leven.”

  Joni Sledge, de oudste van de zussen, stierf vorige week op zestigjarige leeftijd. Zaterdag werd ze dood gevonden in haar huis in Phoenix, Arizona. De doodsoorzaak is nog niet bekend.

  Sister Sledge, bekend van hits als We Are Family en He’s The Greatest Dancer, begon in de jaren zeventig als kwartet. Kathy ging eind jaren tachtig solo verder, maar trad af en toe nog op met haar zussen Joni, Debbie en Kim. Nu Joni is overleden


  Joni Sledge stierf natuurlijke dood

  Zangeres Joni Sledge is een natuurlijke dood gestorven. De zestigjarige Joni had wel een verslechterde gezondheid. Wat haar precies fataal is geworden, blijft onduidelijk.

  Volgens de dokter was een autopsie niet nodig omdat alles duidelijk op een 'natuurlijke dood' wees. Dat zeggen bronnen tegen TMZ.  

  Joni, de oudste van de gezusters Sledge, stierf vorige week plotseling. Ze werd dood gevonden in haar huis in Phoenix.

  Eerder dinsdag werd bekend dat haar zussen door gaan met Sister Sledge. De concerten die al gepland stonden voor dit jaar gaan gewoon door.

  Lees meer...

 • Sister Sledge-lid Joni Sledge (60) overleden

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Soul Permalink

  Zangeres Joni Sledge, die samen met haar drie zussen de groep Sister Sledge vormde, is op 60-jarige leeftijd overleden. 

  Dat meldt een woordvoerder van de groep zaterdagavond.

  Sledge werd vrijdag dood aangetroffen in haar huis in Arizona. Een doodsoorzaak is nog niet bekend.

  "Gisteren kwam het nieuws bij ons als een donderslag bij heldere hemel. We bidden na het verlies van onze zus, moeder, tante en nichtje", aldus de verklaring van de familie.

  Sledge vormde samen met haar zussen Debbie, Kim en Kathy de groep Sister Sledge begin jaren zeventig. De discogroep had aan het einde van dat decennium haar eerste grote hits met We Are Family en He's the Greatest Dancer.

 • Rena Scott brengt nieuwe remix uit

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more Permalink

  Ze heeft de track al uitgebracht in 2005, van haar gelijknamige album A Love Thang.
  Maar de zangeres is geholpen door een Nederlandse DJ van The Room Recordings die er een remix van heeft gemaakt.
  Het gaat om Rena Scott die in 2005 een Grammy Nominatie had voor Beste Nieuwe R & B Album.
  Het nummer is te downloaden op Itunes.com voor 99 cent.

  Voor de Pers: info@mo-music.nl
   Boekingen USA rlentertainmentgroup@hotmail.com
   Boekingen Europa: info@mo-music.nl Di

 • George Michael stierf natuurlijke dood

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 80's, 90's, Funk, Muziek, Pop Permalink

  George Michael is een natuurlijke dood gestorven als gevolg van hart- en leverproblemen. Dat staat in een statement van de lijkschouwer die dinsdag door Britse media is verspreid. Daarmee is het onderzoek naar zijn dood eindelijk afgesloten.

  De officiële doodsoorzaak is een gedilateerde cardiomyopathie (een ziekte van de hartspier) met een myocarditis (een ontsteking van de hartspier) en een leververvetting.

  De 53-jarige zanger werd op Eerste Kerstdag dood gevonden in zijn woning. De afgelopen maanden werd aanvullend onderzoek gedaan naar de oorzaak. Toxicologisch onderzoek leverde geen resultaten op over mogelijk fatale hoeveelheden verdovende middelen in zijn lichaam. De geruchten gingen dat Michael in zijn laatste weken weer zou zijn teruggevallen in een oude drugsverslaving.

  Speculaties

  De dood van Michael werd door de politie niet gezien als verdacht. Toch werd er volop over zijn overlijden gespeculeerd omdat de resultaten van het onderzoek zo lang duurden. Het lichaam van de zanger kon daardoor nog steeds niet worden begraven.

  Kort na de dood van Michael stelde zijn manager Michael Lippman al dat de zanger vermoedelijk was overleden aan hartfalen. Volgens hem werd hij 'vredig' in bed gevonden