• Jerry Cummings wil TSOP nieuw leven inblazen

  Pin it! Print 0 comments Categories: 60,s, 70's, 80's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Soul Permalink

  Jerry Cummings was een tenor van de legendarische groep Harold Melvin & The Blue Notes in 1974 en mede zangers was van de hits Where Are All My Friends en Bad Luck.
  Was een goede vriend van Teddy Pendergrass en de twee bleven bij elkaar totdat Teddy overleed in 2011.

  Ook nu nog is Jerry bevriend met de weduwe van Teddy, Joan,.
  Na een ontmoeting in 2012 met Kenny Gamble had Jerry gevraagd en toestemming gevraagd om het merk TSOP te herleven en die toestemming kreeg hij.

  Het heeft even geduurd dat er iets gebeurdde maar na de ontdekking van de zanger uit Shreveport, Louisiana, met de naam Tony Sullivan.
  Jerry vond dat Tony stem wel erg veel op die van Teddy leek en de twee hebben een nummer opgenomen met de titel Oh What A Woman.

  Met goedkeuring van de weduwe van Pendergrass is het een heerlijk nummer geworden.
  Beluister hem nummer hier.

 • Ex-schoonmoeder: 'Janet heeft al een dochter'

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Etterlene DeBarge, de ex-schoonmoeder van Janet Jackson, claimt dat de zangeres in de jaren '80 al eens is bevallen van een dochter.

  Etterlene, de moeder van James DeBarge, zegt dat het hardnekkige gerucht dat Janet al eens een dochter heeft gekregen waar is.

  Ze claimt tegenover Inside Edition dat de 50-jarige zangeres in 1984 zwanger was. Etterlene vertelt: "Ik vertelde haar dat ze zwanger was. Ik vroeg het haar niet, ik zei: 'Meisje, je bent zwanger. Kijk hoe dik je wordt.' Ze lachte erom, maar ontkende het niet."

  Nadat het huwelijk tussen Janet en James uiteen spatte, verloor James' moeder het contact met haar. Wel hoorde ze het verhaal dat Janet in afzondering is bevallen en het pasgeboren kindje naar een pleeggezin is gegaan.

  Ook vertelt de ex-schoonmoeder dat ze is benaderd door een 31-jarige vrouw die Tiffany heet die claimt dat ze Janet's dochter is. Etterlene stelde voor om een DNA-test te doen. Het resultaat is dat Tiffany en Etterlene een match van 96,7% hebben. Hierdoor is ze er van overtuigd dat Tiffany de dochter van haar zoon en Janet is.

  Begin januari zijn Janet en haar man Wissam ouders geworden van een zoontje, genaamd Eissa.

 • Club DDD FM Stopt ermee, maar ik niet.

  Pin it! Print 0 comments Categories: 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, R&B, Radio Show, Soul Permalink

  Beste Luisteraars van de Cor’s Disco en Soulshow,

  Gisteren kreeg ik het nieuws dat de radiozender Club DDD FM per 1 april 2017 gaat stoppen.

  Dat is een vervelend bericht, maar door minder luisteraars is het begrijpelijk dat zij de beslissing hebben genomen om er een einde aan te maken.

  Dat betekent dat op 26 maart, precies 3 jaar na het begin van mijn show bij Club DDD FM, de laatste uitzending is.

  Ik ga niet bij de pakken zitten en wachten op iets anders, ik ben al in contact geweest met andere radiostations. Natuurlijk maak ik wel de periode vol bij Club DDD FM want ik heb toch een kans gekregen om daar mijn muziek te draaien.

  Ik zal jullie op de hoogte houden wat er de komende weken gaat gebeuren en als ik dan toch geen radiostation kan vinden dat zal ik, met pijn in mijn hart, gaan stoppen.

  Ik ben in goede hoop dat ik door zal gaan, en hoop ook dat de luisteraars willen meegaan.

  Bedankt voor je aandacht.

 • Leon Ware Overleden

  Pin it! Print 0 comments Categories: 60,s, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Pop, R&B, Soul Permalink

  Zanger, liedjesschrijver en producer Leon Ware is overleden en werd 77 jaar.
  De geboren en getogen Detroiter kwam bij Motown in de late jaren 60 en schreef in de vroege jaren 70 voor Marvin Gaye en dat ging ten koste van zijn eigen zangcarriere.
  Maar ook voor The Isley Brothers, Michael Jackson en Chaka Khan schreef hij geregeld nummers.
  Bekendste werd hij van de meesterwerken What's Goin 'On en Let's Get It On die gezongen werden door Marvin Gaye.
  In de late jaren 70 schreef hij voor Average White Band, Peabo Bryson, Jeffrey Osborne, Bobby Womack, El DeBarge, Teena Marie, Billy Griffin en Michael McDonald.
  Maakte zelf 11 albums.
  In 2009 herstelde hij aan prostaat kanker maar overleed op 23 februari 2017

 • Geboortehuis Aretha Franklin misschien gered

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Het geboortehuis van Aretha Franklin wordt misschien toch gered van de sloop. Het Amerikaanse televisiekanaal DYI Network is geïnteresseerd om het huis te verplaatsen en op te knappen, meldt Billboard.

  Jeffrey Higgs, voorzitter van de lokale woningbouwvereniging, liet aan de plaatselijke rechter weten dat hij in gesprek is met producenten over het project en dat de woning nog niet mag worden gesloopt. Hij hoopt dat de verplaatsing van de woning van de soulzangeres ook meer bezoekers kan trekken. Het pand staat nu in een verlaten gebied vol bouwvallen en sloop van de woning dreigt.

  De 74-jarige Queen of Soul werd in 1942 geboren in het huis, in de buurt Soulsville (Memphis), maar woonde er maar twee jaar. Haar ouders verhuisden naar Buffalo in New York en weer twee jaar later naar de stad Detroit, waar Franklin opgroeide.

  Eerder deze maand kondigde Aretha aan te gaan stoppen met zingen. De zangeres gaat nog wel voordat ze er de brui aan geeft, een album maken met Stevie Wonder.

 • Neefjes Michael Jackson naar Goffertpark

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 90's, Muziek, R&B, Soul Permalink

  De Boyband 3T staat op zaterdag 26 augustus op het festival We love the 90’s in ’t Goffertpark in Nijmegen. De neefjes van Michael Jackson, bekend van hits zoals Stuck on You en Anything, staan voor het eerst geprogrammeerd op het festival.

  ‘Vorig jaar stond Shaggy op het podium, dus dit jaar moesten we weer uitpakken. Ons festival is de laatste jaren enorm gegroeid. De muziek uit de jaren ’90 is breed, we proberen altijd een goede mix te maken tussen Eurodance en Happy Hardcore. Met een boyband zoals 3T komen we tegemoet aan de vraag van een groot deel van onze bezoekers’, zegt organisator Daan van den Nouweland.

  We love the 90’s is met 35.000 bezoekers het grootste 90’s festival van Nederland. De Hakkuh Tent, met alleen maar Happy Hardcore artiesten, is ook dit jaar weer aanwezig. Naast 3T treden nog meer bekende artiesten op zoals SCOOTER, No Mercy, 2 Brothers on the 4th Floor, Paul Elstak en DJ Quicksilver

 • Toetsenist Ohio Players Overleden

  Pin it! Print 0 comments Categories: 70's, 80's, 90's, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Op 16 februari is voormalig toetsenist van de Ohio Players Walter 'Junie' Morris overleden en hij was pas 62 jaar.

  Hij is afkomstig uit Dayton en kwam in de vroeger jaren 70 in de band toe de groep van label veranderde.
  Ze verlieten Capitol Records voor Westbound Records.

  Hij schreef ook een aantal nummers zoals 'Funky Worm' single en 'Ecstasy' en even later verliet hij de groep omdat de groep Wersbound records verliet voor Mercury Records.

  In de late jaren 70 werd hij onderdeel van Parlement / Funkadelic van George Clinton.

  Maakte ook nog twee solo albums in de jaren 80 en werkte mee aan de britse formatie Soul II Soul op hun album Volume V:  Believe.

  Wat de oorzaak was van zijn overleden is niet bekend gemaakt.

 • Drummer James Brown overleden

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Clyde Stubblefield, de voormalig drummer van James Brown, is op 73-jarige leeftijd overleden door nierfalen.

  Zijn vrouw Jody Hannon bevestigde het trieste nieuws aan Rolling Stone. Stubblefield speelde mee op de nummers Get Up (I Feel Like Being A) Sex Machine en Cold Sweat. Zijn bekendste drumsolo bij Brown was op het nummer Funky Drummer. De solo werd later nog gesampled op het nummer Mama Said Knock You Out van LL Cool J. Ook Public Enemy (Bring The Noise en Fight the Power) en N.W.A. (F*ck the Police) gebruikten de solo. Bovendien gebruikten Prince, Beastie Boys, Dr. Dre, George Michael en nog vele anderen zijn drumsolo's voor nummers.

  "We zaten in de studio ons klaar te maken voor een sessie, en volgens mij startte ik met drummen en vond ik een patroon in mijn spel. Ik speelde gewoon iets", aldus Stubblefield in een eerder interview met Rolling Stone. "De baslijn kwam erbij en daarna de gitaar en ineens hadden we een ritme te pakken. Meestal als James iets mooi vond, ja, dan speelde je maar door."

 • Three Degrees spannen een rechtzaak tegen Sony Music aan

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Soul Permalink

  Volgens het blad Fortune Magazine gaan de dames van The Three Degrees een rechtzaak aanspannen tegen Sony Music omdat, volgens de manager, royalties niet betaald werden in de jaren 60 en 70.
  Dit is inclusief de royalties van de nummer 1 hit When Will I See You Again.
  De groep begon in 1963 bij elkaar te komen en tekende een platen contract bij Swan Records en kregen een regionaal hitje Gee Baby.
  De groep veranderde in die tijd een aantal keren van dames maar tekende in 1972 een contract bij Philadelphia International Records.
  Werden gekoppeld aan de heren Gamble & Huff en scoorde de ene na de andere hit.
  In 1975 verhuisde ze Epic en even later naar Ariola records en de successen werden minder.
  We houden u op de hoogte hoe het verder gaat met de rechtzaak die er aan gaat komen en dit kan best jaren duren voordat er een uitspraak is.
  Op zaterdag 4 maart zijn de dames te zien in de Bristol XL feest in de Rotterdamse World Trade Center.

 • Muziek van Prince kan vanaf zondag gestreamd worden

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Funk, Muziek, Pop, R&B, Soul Permalink

  Na maandenlange geruchten is het zover: de muziek van Prince zal dit weekend gestreamd kunnen worden. Hits als 'Purple Rain', 'Kiss' en 'Little Red Corvette' zijn momenteel enkel via Tidal te streamen maar zullen naar aanleiding van de Grammy Awards zondag beschikbaar zijn. Spotify, het grootste streamingplatform ter wereld, bevesigt aan de BBC dat alle albums van Prince van 1978 tot 1996 in de deal zitten. Napster en Soundcloud bevestigden ook het nieuws, Apple liet nog niets weten.

  Prince was de negende meest succesvolle artiest van 2016, hoewel zijn muziek enkel op Tidal kon gestreamd worden. De muzieklegende die op 21 april vorig jaar overleed was zowel een pionier als een scepticus inzake het online beschikbaar stellen van zijn muziek. In 2001 startte hij een online betaaldienst, de NPG Music Club, maar een dag later haalde hij de website offline.

  In de daaropvolgende jaren vervolgde hij eenieder die zonder toestemming clips van zijn muziek of zijn optredens op YouTube zette en haalde hij zijn muziek weg bij alle streamingsites behalve Tidal. Prince was een voorvechter van artiestenrechten en mocht hij nog in leven zijn, zou hij zijn catalogus wellicht niet op streamingdiensten loslaten. Maar zijn erven hebben naar schatting 100 miljoen dollar belastingschulden, waardoor nieuwe zakendeals noodzakelijk zijn.

  Daarnaast hebben zijn erfgenamen een akkoord bereikt met Universal Music om de quasi totaliteit van zijn enorme catalogus uit te geven. De waarde van de overeenkomst werd niet geopenbaard. Door dit akkoord verwerft Universal ook de rechten op de inhoud van de legendarische kluis van de zanger-muzikant.

 • Jazzlegende Al Jarreau (76) overleden

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Funk, Jazz, Soul Permalink

  Op de dag dat de Grammy's worden uitgereikt, is zevenvoudig winnaar Al Jarreau overleden op 76-jarige leeftijd.

  Dat was te lezen op zijn website, die inmiddels offline is, zo meldt TMZ. Hij is vandaag gestorven, maar waaraan is nog niet bekend. Onlangs was hij met pensioen gegaan, nadat hij last had van uitputtingsverschijnselen. Al lag daardoor in het ziekenhuis en overleed daar ook. Zijn zoon vertelde afgelopen week nog dat zijn vader het nummer 'Moonlighting' voor een van verpleegsters zong.

  Zijn grootste hits scoorde de jazzlegende in de jaren '70 en '80. 'Look to the Rainbow', 'I'll Fly Home' en 'We're in This Love Together' waren daar een paar van.

  BN'ers geschokt door overlijden Al Jarreau

  Bekend Nederland is in shock na het overlijden van Al Jarreau. De jazzlegende overleed vandaag op 76-jarige leeftijd.

  Filemon Wesselink laat weten: "Rip Al Jarreau. De zijdezachte stem zingt niet meer."

  Jeroen van Inkel: "Ophouden nou hoor! Weer een held heen gegaan."

  Ook een aantal sterren in het buitenland hebben al van zich laten horen. Multi-instrumentalist en oprichter en drummer van The Roots, QuestLove, op Instagram: "Een van mijn favorieten aller tijden." Hij noemt Al Jarreau een van de meest creatieve vocalisten "OOIT".

  Zangeres/danseres Paula Abdul laat via Twitter weten dat ze geïnspireerd werd door zijn muziek en zijn stem die zo anders en uniek was. Zij condoleert de familie van Al Jarreau.

  Singer-songwriter ChakaKhan zegt op Twitter: "Rest in Power (rust in macht). Jij was OVERAL jazz en meer, een niet te evenaren improvisatie-genie." 

 • Aretha Franklin (74) kondigt afscheid aan

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Soul Permalink

  Aretha Franklin (74) heeft aangekondigd te gaan stoppen met zingen. De Queen of Soul gaat nog wel vóórdat ze er de brui aan geeft, een album maken met Stevie Wonder.

  Aretha wil aan het eind van 2017 stoppen met haar glansrijke zangcarrière, vertelde ze volgens The Guardian aan WDIV Local 4, een televisiezender in Detroit. Het album samen met Stevie zou in september uit moeten komen.

  "Ik moet je vertellen, ik stop aan het eind van dit jaar", aldus de soulzangeres tegen de televisiejournalist van het tv-station. Daarbij vertelde ze meteen over haar samenwerking met Wonder en dat ze "niet kan wachten". Ondanks haar zangpensioen, is ze niet van plan om compleet te stoppen. "Ik blijf selectief nog dingen doen, maar niet meer dan één keer per maand."

  Rijk mens

  Franklin wil meer tijd gaan besteden aan haar kleinkinderen nu ze gaan studeren. "Ik voel me een rijk mens en ben zeer tevreden over hoe mijn carrière verlopen is. Ik mag me gelukkig prijzen, maar het is niet zo dat ik weg ga en niks ga doen. Dat zou ook niet goed zijn." Het nieuwe album wordt volledig geproduceerd in Detroit.

  Aretha - die in maart 75 jaar wordt - heeft de laatste jaren te kampen met haar gezondheid. In 2010 moest ze meerdere shows cancelen wegens 'medische redenen'. Ze moest toen met spoed aan haar buik geopereerd worden. De zangeres ontkende dat ze leed aan alvleesklierkanker, maar gaf later wel toe dat er een tumor verwijderd was.

  De Queen of Soul scoorde grote hits als Natural Woman, I Say a Little Prayer, Think en Respect. In 1987 werd ze als eerste vrouw ooit opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame.

 • Katherine Jackson wil contactverbod voor neef

  Pin it! Print 0 comments Categories: Muziek Permalink

  De neef van Katherine Jackson die jarenlang haar chauffeur was, heeft haar geïntimideerd en weggehouden van haar familie. Dat beweert de moeder van Michael Jackson volgens New York Daily News in rechtbankpapieren. Katherine (86) wil dat de man een contactverbod opgelegd krijgt.

  Trent Jackson zou zijn tante hebben geïsoleerd van haar familie. Zo zou hij berichten van haar kinderen met opzet niet hebben doorgegeven en stond hij erop mee te luisteren als Katherine met haar familie sprak. Ze zou zich zelfs weleens hebben opgesloten in een kast om ongestoord met haar kinderen en kleinkinderen te kunnen bellen. Hij zou na flinke intimidatie ook toegang hebben gekregen tot haar bankrekening. "Ze heeft er genoeg van, haar gezondheid is fragiel en ze wil niet altijd bang zijn," schrijven haar advocaten in de juridische documenten.

  De papieren werden woensdag ingediend bij een rechtbank in Los Angeles. Katherine is op het moment in Londen op kraamvisite bij haar jongste dochter Janet. Ze zou bang zijn om terug te gaan naar haar landgoed even buiten Los Angeles, waar Trent in een gastenverblijf woont.

  De zaak dient op 1 maart. Tot die tijd mag Trent Jackson van de rechter niet op Katherines landgoed komen, haar creditcards niet gebruiken en moet hij op minimaal 90 meter afstand van zijn tante blijven.

 • Moeder Janet Jackson op kraamvisite

  Pin it! Print 0 comments Categories: Muziek Permalink

  Janet Jackson krijgt deze week hulp van haar 86-jarige moeder Katherine en oudste zus Rebbie Jackon bij het verschonen van de luiers. Moeder en zus zijn in Londen op kraamvisite. Begin januari beviel Janet (50) van haar eerste kind, Eissa.

  Dinsdag liet Janet Jackson zich in het openbaar fotograferen tijdens een bezoek aan een bloemenwinkel in Noord-Londen. „De winkelmanager hield Janet met het dragen van haar aankopen naar de auto met chauffeur, die voor de winkel stond te wachten”, vertelt een ooggetuige aan E!. Volgens de bron zag de kersverse moeder er gelukkig en gezond uit.

  Over de kraamvisite van Katherine en Rebbie Jackson zegt de bron: „Het lijkt erop dat haar familie dichtbij is om Janet te kunnen helpen en ondersteunen.” Katherine en Rebbie bleven vier uur lang op kraamvisite.

  Janet verraste vorig jaar haar fans met de aankondiging dat er een kleine op komst was. In april annuleerde ze alle resterende concerten van haar Unbreakable Tour om zich volledig te richten op het krijgen van een baby.

 • The O'Jays gaven geen toestemming

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Muziek, R&B, Soul Permalink

  De heren van the O'Jays zijn niet blij met President Trump omdat hij in zijn campagne, zonder toestemming, het nummer Love Train heeft gebruikt.
  Zanger Eddie Levert zei, Ik ben het niet eens met de politiek die Trump voert en het werd door de fans ook niet goed ontvangen.
  Boos zijn de heren wel maar blijven er rustig onder.
  Er was al eens een vergunning aangevraagd voor het nummer For the Love of Money, dat het thema lied was van Trump's show The Apprentice
  Daar hebben de heren van The O'Jays aardig wat geld aan verdiend.
  Ik wens Trump het alle beste maar ik denk niet dat hij de man is die het land kan leiden.
  Op Twitter heeft Donald Trump gereageerd en de twee heren gaven elkaar niet de vriendelijkste woorden.
  Maar in die twee weken dat dit Trump aan de macht is heeft hij al zoveel reacties gehad en heeft hij al zoveel veranderd dat we maar moeten afwachten hoe de toekomst het gaat brengen.
  Veranderingen zijn niet altijd slecht maar op de manier zoals Trump het doet brengt altijd verzet met zich mee.
  Hij heeft misschien duizenden werknemers maar zo als je er 280 miljoen hebt zal dat niet goed gaan.