• Grammy-eerbetoon voor Bee Gees

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Disco, Pop Permalink

  Verschillende artiesten brengen volgende maand in Los Angeles een ode aan de Bee Gees.

  Tijdens een show in het Microsoft Theater wordt stilgestaan bij de veertigste verjaardag van de door de legendarische popgroep verzorgde soundtrack van Saturday Night Fever.

  Céline Dion, John Legend, Pentatonix, Demi Lovato, DNCE en Keith Urban brengen tijdens de avond allen een muzikale ode aan de Bee Gees. Ook Barry Gibb, het enige nog levende lid van de groep, verzorgt een optreden.

  De show, getiteld Stayin' Alive: A Grammy Salute to the Music of the Bee Gees, vindt twee dagen voor de 59e editie van de Grammy Awards plaats. De organisatie van de muziekprijzen, The Recording Academy, is verantwoordelijk voor het eerbetoon. De Amerikaanse zender CBS zendt de special later dit jaar uit.

  De Bee Gees wonnen in 1979 vier Grammy's met Saturday Night Fever, waaronder de prijs voor beste album. In 2003 kregen ze een Grammy Legend Award en in 2015 een Lifetime Achievement Award.

 • Quincy Jones spant rechtszaak aan over muziekrechten Michael Jackson

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Pop, R&B, Soul Permalink

  Het geschil tussen muziekproducent Quincy Jones en de erfgenamen van Michael Jackson en platenmaatschappij Sony Music Entertainment wordt voortgezet in de rechtbank. De zaak komt 21 februari voor, meldt The Hollywood Reporter.

  De kwestie gaat over de royalty's die Jones wil over postuum uitgebrachte platen van Jackson, waaronder de filmmuziek van This Is It en de heruitgave van Bad.

  Volgens de producer zijn de nummers van Jackson met opzet opnieuw bewerkt zodat hij niet betaald hoeft te worden.

  Jones en Jacksons erfgenamen steggelen al enkele jaren over de zaak. Eerder eiste Jones, verantwoordelijk voor vele succesalbums van Jackson, 10 miljoen dollar (ruim 9,4 miljoen euro) voor de misgelopen royalty's. De producer werkte ruim 35 jaar samen met de zanger en maakte met hem onder meer albums als Thriller en Off The Wall.

 • Erfgenamen Prince ruziën verder over nalatenschap

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Funk, Muziek, Pop, R&B, Soul Permalink

  Verschillende potentiële erfgenamen van zanger Prince stonden vandaag tegenover elkaar in de rechtbank. De familieleden van de in april overleden zanger konden er niet uitkomen wie de nalatenschap van Prince gaat beheren.

  Zus Tyka en halfbroer Omarr pleitten ervoor om CNN-commentator Anthony 'Van' Jones aan te stellen, volgens Billboard. Hij was de adviseur van Prince als het ging om diens filantropische uitgaven. Ook hielp Van Jones de zanger de rechten van zijn muziek terug te krijgen in een rechtszaak met platenlabel Warner.
   
  Deals
   
  Vier stiefbroers en -zussen willen echter dat de tijdelijke beheerder Bremer Trust van de nalatenschap permanent wordt aangesteld, omdat hij de afgelopen maanden een paar succesvolle deals heeft weten te sluiten.

  De vaste rechter in de erfeniszaak van de muzikant, Kevin Eide, gaf aan dat hij geen voorkeur heeft voor één van de twee kandidaten. Hij gaf wel aan hoe hij het liever niet ziet: ,,De rechtbank is niet op zoek naar iemand die zelf in de krantenkoppen wil verschijnen, maar naar iemand die bereid is zijn mouwen op te stropen en aan het werk te gaan."

 • Jamiroquai hint op comeback

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 90's, Dance Classics, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Het lijkt erop dat de band Jamiroquai een comeback gaat maken. Sinds maandag circuleert op internet een 22 seconden durende teaser onder de noemer Automaton Transmission 001. Het is volgens Britse media de voorbode voor een achtste album.

  "Coming to a planet near you", luidt de boodschap op het Twitteraccount van Jamiroquai. Verdere details blijven vooralsnog uit.

  Het laatste album van Jamiroquai, Rock Dust Light Star, stamt alweer uit 2010.

 • Prince laat goudstaven van 840.000 dollar na

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Funk, Muziek, Pop, R&B, Soul Permalink

  Prince laat 64 goudstaven ter waarde van in totaal 840.000 dollar (792.000 euro) na. Dit blijkt uit zijn erfenis.

  De Carver County heeft enkele details uit zijn nalatenschap onthuld. Hieruit zou The Star Tribute opmaken dat de in april 2016 overleden Purple Rain-zanger in het bezit was van 64 staven goud. Bij elkaar zouden de staafjes (283 gram per stuk) een waarde hebben van 840.000 dollar.

  Al zijn bezittingen zijn in totaal 25,4 miljoen dollar (bijna 27 miljoen euro) waard. De nieuwe details uit zijn erfenis zijn wel nog exclusief informatie over de waarde van de muziekcatalogus van Prince. Ook de nog niet uitgebrachte muziek en video's van His Royall Badness worden niet vernoemd. De zanger liet geen testament achter.

 • Sylvester Potts, The Contours, Overleden

  Pin it! Print 0 comments Categories: 60,s, 70's, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Het volgende trieste mededeling kregen we zojuist binnen dat Sylvester Potts, Lid van de legendarische groep, The Contours, is overleden.
  In de najaar van 1960 werd de groep gevormd in Detroit met leden als Joe Billingslea, Billy Gordon, Bill Hoggs Leroy Fair en Hubert Johnson.
  Deden auditie bij het platenlabel van Berry Gordy, Motown Records, maar werd niet aangenomen. Het was Jackie Wilson die er voor zorgde dat ze een tweede kans kregen bij Motown.
  Potts kwam in de groep in 1961, een jaar voordat ze de hit kregen met Do You Love Me, die eigenlijk bedoeld was voor the Temptations.
  Na de nummer 1 hit hadden ze nog hits met Shake Sherry, Can You Do It en Can You Jerk Like Me in 1963 en 1964.
  De groep verliet in 1964 Motown en kreeg ook een andere samenstelling maar Potts kwam weer terug in de groep.
  Ze waren te horen in hoorspelen maar kwamen in 1970 nog terug met de hit Just A Little Misunderstanding.
  In de zeventige jaren traden ze op in lokale clubs rond Detroit. En later gingen ze toeren door Amerika en Europa.
  Do You Love Me werd ook gebruikt in de film Dirty Dancing en de populariteit van het nummer gregen ze in 1988 een platencontract bij Levine Motorcity Records waar ze twee albums maakte.
  In 2004 richtte Potts zijn eigen groep op Upscale maar veranderde even later in The Contours With Sylvester Potts.
  In 2007 is de groep nog te zien op de DVD Motown: The Earley Years.
  R.I.P.Sylvester.

 • Big Cynthia Overleden

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 90's, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Op 3 januari is de dochter van motown legende Junior Walker, Big Cynthia, aka Cynthia Walker, op 47 jarige leeftijd overleden.
  We kregen het te horen van de fanclub van de zangeres en dat luidde:

  We danken u voor al uw gedachten en gebeden. We zullen haar zeker missen, haar vrolijke geest en haar grote hart.
  Ze had een hart voor iedereen en vertrouwen en geloof dat diep zat. Ze zal blijven voortleven door familie, muziek en fans.

  Team Big Cynthia.

  Walker begon met zingen in haar tiener jaren en trad op in lokale gelegenheden. Haar grote doorbraak kwam in 1998 toen ze een platencontract ondertekende bij Avanti Records en maakte haar debuutalbum Baby I'm The Real Thing.
  In 2002 kwam haar 2e album Nothing Like A Big Woman, van deze album kwamen de meeste hits.
  Haar recente album was Return Of The Mack.
  Waaraan ze is overleden is niet bekend gemaakt.

 • Ray J: 'Dood Whitney Houston mijn schuld'

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Ray J gelooft dat hij schuldig is aan de dood van zijn ex Whitney Houston. Volgens de zanger en acteur had hij er voor haar moeten zijn.

  "Niemand kan het uitleggen, maar het was mijn fout", zei Ray J donderdag in Celebrity Big Brother zonder verdere details te geven. "Alles wat er is gebeurd, het is allemaal mijn fout. Ik was er niet."

  Ray J had in de jaren voor de dood van Whitney, op 11 februari alweer vijf jaar geleden, een relatie met haar. De zangeres werd dood gevonden in het bad in haar hotelkamer in Beverly Hills. Volgens de lijkschouwer stierf ze door verdrinking, waarbij hartproblemen en het gebruik van cocaïne een rol speelden.

  Leolah Brown, de zus van Whitney's ex Bobby Brown, gaf Ray J al eens de schuld van Whitney's overlijden. Volgens haar had de zanger Whitney cocaïne gegeven. Ray J zei eerder dat hij niet wist dat ze weer aan de drugs was.

 • Heeft Joe Jackson Bevestig Janet Jackson's Geruchten Dochter?

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 80's, 90's, Dance Classics, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  anet Jackson en echtgenoot Wissam Al Mana verwelkomde hun zoon, Eissa Al Mana, op dinsdag 3 januari Haar vader, Joe Jackson, deelde zijn geluk via zijn website, maar hij bevestigd een lange geruchte verhaal, een slip op de tong.

  "Felicitaties aan mijn dochter Janet Jackson op de geboorte van mijn kleinzoon," zegt hij. "Maakt me een grootvader opnieuw! Ik wens je alle liefde en geluk een vader kon een dochter wensen. "

  Nu weten we dat Joe heeft kleinkinderen heeft van zijn andere kinderen, maar het lijkt erop dat hij sprak met Janet direct toen hij zei "opnieuw."

  Er gaan al tientallen jaren geruchten dat Janet al een king heeft, maar dat werd nooit bevestigd. James DeBarge, die met Jackson was weggelopen en trouwde in 1984 maar de scheiding was kort daarna, beweert dat Janet toen zwanger was.

  Toch, samen met zijn boodschap, Joe postte een kleine collage van foto's van zichzelf en zijn dochter.

  Janet's zus La Toya Jackson, 60, was op Twitter opwinden met de toevoeging aan de familie.

  Waaronder een afbeelding van een blauwe ballon met "Het is een jongen" over het wordt opgehemeld, schreef ze: "Hoe spannend! @JanetJackson, Jan en Wissam net bevallen van een prachtige baby jongen .

 • Funkmuziek krijgt een permanent museum

  Pin it! Print 0 comments Categories: Funk Permalink

  Funk, het muziekgenre met het accent op de één (the one) waar zoveel ‘funkateers’ over de hele wereld van houden, verdient en krijgt binnenkort een écht museum. In maart 2017 opent in Dayton, Ohio het zogeheten Funk Music Hall of Fame & Exhibition Center. Vrijwilligers zijn al begonnen met het verplaatsen van de funkmemorabilia, die tijdelijk tentoongesteld zijn geweest in de Dayton Metro Bibliotheek, naar de nieuwe vaste locatie met een oppervlakte van ruim 650 m2 in het centrumdeel van Dayton dat bekend staat als het Fire Block District. “Het museum gaat zich daar voor een lange tijd vestigen”, verzekert de trotse Hall of Fame president David R. Webb op de website Dayton.com.

  Peter Benkendorf, oprichter van Dayton’s creatieve denktank ‘The Collaboratory’ en ook wel eens ‘champion of community initiatives’ genoemd, heeft de betrokken projectontwikkelaars uiteindelijk zo ver gekregen dat The Funk Music Hall of Fame & Exhibition Center een permanente vestiging krijgt in Dayton. Een jarenlange droom van Webb en andere funkfans komt nu uit. “Veel mensen dachten dat het ons niet zouden lukken”, zegt Webb tegen Amelia Robinson van Dayton.com. Funkartiesten uit de hele wereld zullen een plekje krijgen in het Funk Music Hall of Fame & Exhibition Center, belooft Webb.

  Het non-profit museum wordt momenteel geleid door zeven vrijwilligers maar is naarstig op zoek naar sponsors en overheidssubsidie. Webb zou de raad van bestuur graag uitbreiden naar 9 tot 11 leden. Voorts is er behoefte aan vitrines, etalagepoppen en vooral aan unieke aan funk gerelateerde attributen die originele funkpioniers in de loop der jaren hebben bewaard.

  Waarom uitgerekend een funkmuseum in Dayton, Ohio? Wel, funk is in de jaren ’70 en ’80 als muziekgenre op de kaart gezet door groepen als The Ohio Players, Roger Troutman & the Human Body, Zapp, Faze-O, The Majestics, Heatwave, Sun, Slave en Lakeside. Allemaal bands met roots in Dayton. Andere funkartiesten en bands zoals The Isley Brothers, Bootsy Collins, O’Jays, House Guest en The Dazz Band komen weliswaar niet uit Dayton maar wel uit de staat Ohio. Dat verklaart waarom Dayton, meer dan welke andere Amerikaanse stad, een geschikte plaats is voor een funkmuseum.

 • Advocaten Jackson eisen inzage bewijs

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 90's, Dance Classics, Disco, Muziek, Pop, R&B, Soul Permalink

  Het juridische team van Michael Jacksons zakenimperium eist dat Wade Robson meer inzage geeft in het bewijsmateriaal dat hij wil gebruik in zijn misbruikzaak tegen de bedrijven van de zanger.

  De choreograaf beweert volgens New York Daily News dat rechtbankpapieren inzag, dat hij jarenlang is misbruikt door Jackson en dat twee bedrijven van de zanger daaraan meewerkten. De ondernemingen zouden kinderen voor de zanger hebben geronseld door ze met cadeaus te paaien. De beschuldiger spreekt in de documenten van "de meest geraffineerde kindermisbruikoperatie die de wereld ooit gezien heeft."

  Robson, nu 34, beweert dat het misbruik rond zijn achtste begon en zeven jaar aanhield. In de rechtszaak tegen Jackson in 2005 ontkende hij nog dat hij ooit misbruikt was door de zanger. Jaren later kwam hij daar op terug, maar oordeelde de rechter dat hij inmiddels te lang had gewacht. De choreograaf besloot daarop niet meer het erfgoed van de King of Pop aan te klagen, maar de bedrijven die de zanger zou hebben ingezet voor het misbruik.

  Het vermeende slachtoffer zou bezig zijn met een boek over de zaak. Volgens de advocaten van het Jacksonkamp houdt hij mails en andere communicatie over dat project achter. Ze eisen daar een boete van ruim 17.000 dollar (16.000 euro) voor.

 • Janet Jackson (50) bevallen van zoontje

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 80's, 90's, Funk, Muziek, Pop, R&B, Soul Permalink

  Ook de jongste zoon van Janets broer Tito, TJ, stond op Twitter stil bij de geboorte van zijn neefje. De 3T-zanger bleek daarbij alleen niet zo goed in namen: hij spelde zowel die van Janets echtgenoot Wissam El Mana, als de naam van de allerjongste van de familie verkeerd.Janet Jackson is bevallen van een zoontje. Het jongetje kwam dinsdag ter wereld.

  Dat meldt People. Haar manager laat in een verklaring weten: "Janet Jackson en haar man Wissam Al Mana dat ze hun zoontje Eissa Al Mana mochten verwelkomen. Janet heeft een stressvrije bevalling achter de rug en rust nu lekker uit."

  Janet en Wissam gaven elkaar in 2012 het jawoord. De 50-jarige zangeres maakte afgelopen mei bekend in verwachting te zijn. Het is het eerste kindje voor het stel.

  De Jacksons feliciteren Janet met zoon

  Janet Jackson is op social media door familieleden gefeliciteerd met de geboorte van haar zoon.

  De 50-jarige zangeres beviel dinsdag van baby Eissa. Zus Latoya feliciteerde haar jongste zus op Twitter: "Wat spannend. Jan en Wissam zijn net ouders geworden van een prachtige zoon. Gefeliciteerd!"

  Ook de jongste zoon van Janets broer Tito, TJ, stond op Twitter stil bij de geboorte van zijn neefje. De 3T-zanger bleek daarbij alleen niet zo goed in namen: hij spelde zowel die van Janets echtgenoot Wissam El Mana, als de naam van de allerjongste van de familie verkeerd.

  "Gefeliciteerd tante. Zo, zo blij voor jou en Wissan. Geniet van elke minuut met je grootste hit Elissa." De zanger voegde daar de hashtag #ouderschapishetbeste aan toe.