• Sly Stone geëerd met Grammy Lifetime Achievement Award

  Pin it! Print 0 comments Categories: 60,s, 70's, Funk, Muziek, Soul Permalink

  The National Academy of Recording Arts and Sciences Inc. (NARAS), de organisatie achter de jaarlijkse Grammy uitreiking in de Verenigde Staten, kondigde op 19 december jl. aan in 2017 een zogeheten Lifetime Achievement Award uit te zullen reiken aan Sly Stone.

  De keuze om Sly te eren met deze speciale award motiveert de Academy in haar persbericht als volgt:

  Sylvester “Sly Stone” Stewart is an iconic American musician, songwriter and producer, most famous for his role as frontman of Sly & The Family Stone. Classic hits penned by Stone, including “Thank You (Falettinme Be Mice Elf Agin),” “Everyday People,” “Dance To The Music,” and “There’s A Riot Going On,” played a critical role in the development of soul, funk, rock, and psychedelia in the 1960s and 1970s. Sly & The Family Stone were inducted into the Rock and Roll Hall of Fame in 1993. The group has four recordings in the GRAMMY Hall Of Fame.

  De Grammy Awards (oorspronkelijk Gramophone Awards genoemd) worden beschouwd als een van de belangrijkste, zo niet dé belangrijkste muziekprijzen ter wereld, vergelijkbaar met de Oscars voor de filmwereld. De onderscheidingen worden jaarlijks in de Verenigde Staten uitgereikt om artistieke en technische prestaties in het muziekvak te eren. Aldus Wikipedia. Een Grammy Lifetime Achievement Award is een speciale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan artiesten die in hun carrière een buitengewoon creatieve bijdrage hebben geleverd aan de platenindustrie.

 • Dochters Ashford & Simpson praten over hun ouders

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Het is alweer 5 jaar geleden dat we muzieklegende Nickolas Ashford verloren aan complicaties van zijn keel behandeling van kanker in 2011.
  Hij was 70 jaar en net als zijn vrouw Valerie Simpson zeer kloos met hun dachters, die nu 41 en 29 zijn.
  De twee waren iconen in zang en songwriter van vele grote hits, niet alleen voor zichzelf maar ook voor vele andere artiesten.
  De dochters runnen nu een restaurant in Manhattan, New York en zijn niet ver van hun moeder.
  Dochter Azié heeft zelfs een tattoe van haar ouders op hun rug.
  Dochter Nicole treed zo nu en dan op met haar moeder en vind het erg leuk om het te doen.
  Hun vader is elke dag in hun gedachten en vooral op de dag van zijn verjaardag.
  De pijn is er nog altijd maar tranen heeft plaats gemaakt voor een glimlach want ze zijn hun ouders eeuwig dankbaar.

 • Alphonse Mouzon op 68-jarige leeftijd overleden

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Pop, Soul Permalink

  Alphonse Mouzon (Charleston (South Carolina), 21 november 1948 – 26 december 2016) was een Amerikaans drummer, percussionist en acteur. Hij werd bekend als drummer van de jazzrock-formatie Weather Report.

  Naast percussionist was hij ook voorzitter van het platenlabel Tenacious Records. Daarnaast componeerde, arrangeerde en produceerde hij ook voor andere artiesten. Eind jaren zestig, begin jaren zeventig werd Mouzon bekend in de muziekwereld.

  Loopbaan

  Mouzon studeerde drama en muziek aan het City College in New York en medicijnen op Manhattan Medical School. Daarnaast volgde hij drumlessen bij Bobby Thomas, de drummer van Bill Taylor. Hij werd bekend bij het grote publiek na zijn optreden in de Broadway show "Promises, Promises". Vervolgens ging hij aan het werk met pianist McCoy Tyner. Daarna werd hij een vast lid van Weather Report.

  Daarna tekende hij een contract als solo-artiest bij het Blue Note label in 1972.

  Mouzon speelde ook samen met grote namen als Stevie Wonder, Eric Clapton, Jeff Beck, Carlos Santana, Patrick Moraz, Tommy Bolin, Larry Coryell, Chubby Checker en Robert Plant (Led Zeppelin).

  Mouzon was vader van een dochter genaamd Emma Alexandra Mouzon.

  Wat gebeurde met hem de afgelopen maanden

  In augustus had ik contact gehad met producer, schrijver en zanger Alponse Mouzon voor een aankondiging voor mijn radioshow.

  In diezelfde maand stuurde hij deze op en waarschijnlijk ging het toen al niet goed met hem want op 7 september kreeg hij het nieuws dat hij een zeldzame vorm van kanker had. Op 10 oktober had hij een geplande afspraak bij de oncoloog die er voor zorgde dat hij moest worden opgenomen, die uit test zag dat de kans groot was voor nierfalen. Er was toen al een grote kans dat hij het niet zo overleven en er werden stents geplaatst in allerbei zijn nieren.

  Hij zou een behandeling krijgen in Mexico die gespecialiseerde behandelingen had dat maar liefst 32.000 dollar kosten en er werd geld opgehaald. Mensen gaven gul en binnen een week was het geld binnen en op maandag 28 november vertrok hij met zijn dochter Emma naar Mexico.

  Hij zou daar 3 weken behandeld worden en hoopte na de behandeling weer te kunnen drummen.
  Eerst zou hij thuis nog 3 maanden worden behandeld maar de kanker was agressiever dan hij ooit gedacht heeft.

  Gisteren, maandag 26 augustus overleed hij aan de gevolgen van kanker en werd 68 jaar.

 • George Michael (53) overleden

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Funk, Muziek, Pop, R&B Permalink

  Het ultieme kerstnummer Last Christmas krijgt nu wel een erg verdrietige betekenis. De Britse popzanger George Michael is op 53-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn publicist, aldus de BBC, die laat weten dat het oud-lid van de band Wham! vredig thuis is overleden.

  George Michael is vermoedelijk overleden aan hartfalen. De doodsoorzaak is nog niet officieel vastgesteld.

  ,,Tot ons grote verdriet bevestigen we dat onze geliefde zoon, broer en vriend George is overleden, vredig thuis in de kerstperiode'', luidt de officiële verklaring van zijn publicist, die tevens vraagt de privacy van de familie te respecteren.

  Ambulancepersoneel arriveerde rond 13.42 uur (lokale tijd) op zijn terrein in het plaatsje Goring-on-Thames in de regio South East England. De popartiest moest in 2011 meerdere concerten afzeggen vanwege gezondheidsklachten.

  In verschillende ziekenhuizen is hij toen behandeld voor een zware longontsteking. Hij kreeg toen een zogeheten tracheotomie, waarbij een buisje wordt aangebracht in de luchtpijp via een snede in de hals.

  Het grote succes

  Georgios Kyriacos Panayiotou (25 juni 1963, met een Grieks-Cypriotische vader) begon zijn grote succes met het duo Wham! dat hij in 1981 oprichtte met zijn beste vriend Andrew Ridgeley. Binnen een jaar scoorde het tweetal verschillende top tien-hits, waaronder Young Guns en Wake me up before you go go, en het overmijdelijke Last Christmas, met bijbehorende knusse sneeuwvideoclip. Michael bleek meer te kunnen - en te willen - en hij ging steeds meer op de solotoer, met instant successen als Careless Whisper en A Different Corner. Hij zocht de controverse met nummers als I Want Your Sex (monogamie), Monkey (drugs), Look At Your Hands (huiselijk geweld). De hits - en zijn eerste soloalbum Faith - vlogen de toonbank over, en de onderscheidingen begonnen binnen te stromen.

  George Michael hoorde tot de rijkste Britse musici, met een vermogen van tussen de 65 en 100 miljoen pond. Maar ook waren er drugs, arrestaties, rechtszaken en het overlijden van zijn liefdespartner. Pas laat kwam hij 'uit de kast', nadat hij zich jarenlang het imago van een heteromacho had aangemeten. Dat alles leidde tot veel depressies.

  Roddels en geruchten

  Na jaren van roddels en geruchten over zijn seksuele geaardheid (en een zorgvuldig aangemeten macho-imago) werd George Michael in april 1998 betrapt op onzedelijk gedrag in een openbaar toilet. Hij was 'uit de kast', eindelijk, en schreef er het provocerende Outside over, met een videoclip waarin kussende politiemannen. Pas toen werd bekend dat zijn - vrijwel geheime - liefde Anselmo Feleppa enkele jaren eerder was overleden aan aids. In later jaren werd hij nog enkele malen gearresteerd, wegens drugsbezit en dronken rijden. Een krant publiceerde foto's van de zanger, terwijl die kennelijk juist seks had gehad met een man in de bosschages. Muzikaal was het in die tijd stil rond Michael, en zo waren er meer van die periodes. Hij deed veel voor goede doelen, zoals Band Aid en Live8, en sprak zich ook politiek uit.

  George Michael was bovendien nooit bang om nieuwe muzikale paden in te slaan en te experimenteren. Na Wham! had hij het wel gehad met gillende tienermeisjes en zo duurde Jesus To a Child (1994) zeven minuten, niet handig voor de radio. Evengoed werd dat nummer opnieuw een grote hit, en niet alleen in Groot-Brittannië.

  Najaar 2011 startte George Michael de Symphonica Tour die hem naar vijftien landen moest brengen. In oktober stond hij in Ahoy in Rotterdam. Half november kwam de aankondiging dat de toer moest worden afgebroken, omdat de ster een zware longontsteking had opgelopen.

 • Chic werkt aan eerste album sinds 25 jaar

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Disco, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Disco- en funkband Chic zal  in 2017, na 25 jaar,  weer een album uitbrengen. Het album heet It's about time en zal volgens gitarist Nile Rodgers (64) worden uitgebracht in het jaar waarop de band het veertigjarig bestaan viert.

  "Toen Prince plotseling overleed voelde het alsof ik door de bliksem werd geraakt, we waren goede vrienden. Ik zag in waarom ik het album It's about time moest noemen. Tijd is zo belangrijk en wat we er mee doen betekent veel", vertelt Rodgers in Rolling Stone.

  "Als we het album in 2016 zouden uitbrengen, vierden we slechts het 39-jarig bestaan en niemand geeft om 39, 37 of 38 jaar”, aldus Rogers. In 2017 vieren zowel Chic als de meest invloedrijke disco Studio 54 het veertigjarig jubileum. Hun wereldhit Le Freak werd een anthem binnen het disco genre.

  “Wat er ook voor slechte dingen in de wereld gebeuren, je blijft je verjaardag vieren en zo zien wij het ook. Na veertijg jaar zijn we nog steeds bezig en treden we nog op. Eigenlijk voelt het net als veertig jaar geleden, behalve dat mijn gitaar wat zwaarder voelt."

  'Grote verrassing'

  Rodgers vertelt dat het album wel al geschreven, maar nog niet voltooid is. Hij wil wachten tot het moment waarop hij zich er klaar voor voelt om het uit te brengen. Het uiteindelijke album zal uit tien nummers bestaan en de lengte van een LP hebben.

  Op zijn blog kondigt Rogers ook een 'grote verrassing' aan die met het nieuwe album te maken heeft. Volgens Rogers wordt 2017 een feestjaar waarin hij grote discofeesten zal organiseren.

  Door: NU.nl

 • Stevie Wonder krijgt eigen straat in Detroit

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Een straat in de Amerikaanse stad Detroit is woensdag omgedoopt tot Stevie Wonder Avenue. De zanger bracht een deel van zijn jeugd door in de buurt waar de straat in ligt. Stevie was aanwezig bij de onthulling van de nieuwe straatnaambordjes. "Ik bevries dit moment in mijn hoofd zodat ik het me altijd zal herinneren", aldus de Motown-zanger volgens Billboard tijdens de ceremonie. "Dit is een geweldig gevoel, op z'n zachtst gezegd ongelooflijk. Jullie hoefden dit niet te doen, maar hebben het toch gedaan."

  De Grammy-recordhouder noemde de straat niet alleen als een grote eer, maar ziet ook symboliek in de vernoeming. "Als ik eraan denk dat de straat nu Stevie Wonder Avenue heet, dan wil ik dat we allemaal door de straat lopen die ons leidt naar een plek van humaniteit, gelijkheid, van eerlijkheid en respect naar elkaar."

  Politiek
  Stevie nam het moment aan om te spreken over de politiek in de staat Michigan, die bij de laatste verkiezingen overstapte van Democratisch naar Republikeins. "Laat de kleur van de staat niet bepalen wie je bent. Laat negativiteit niet zeggen: dit is wie je bent. Wees een onderdeel van het waarmaken van de belofte om deze stad, deze natie het verenigde volk van de Verenigde Staten te laten zijn."

  Burgermeesterspost
  Alhoewel hij eerder openlijk met het idee speelde om de politiek in Michigan in te gaan en aanwezigen hem aanspoorden voor de burgemeesterspost van Detroit te gaan, liet de zanger nu weten dat die plannen in de ijskast staan. "Ik ben spiritueel nog te jong om me op één plek te vestigen. Ik zou me overal melden waar een burgemeester hoort te zijn, maar dan zou ik steeds mijn instrumenten moeten meenemen. En ik denk niet dat dat gaat werken."

 • Hoe is het met haar geondheid

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Disco, Funk, Muziek, Pop, R&B, Soul Permalink

  De gezondheid van de moeder Jacksons gaat ziende oog achteruit.
  De sterke vrouw is 86 jaar maar niet wel erg breekbaar geworden en sommige zeggen dat het niet lang meer zal duren dat haar einde nadert.
  Hier op de foto zien we Katherine Jackson in haar rolstoel geholpen worden.
  Ze maakt nog steeds haar uitstapjes en maakt zich nog steeds op voor een vrouw die 10 kinderen ter wereld hebt geholpen.
  We kregen het bericht binnen van I Love Old School Music die zich zorgen maakt over haar.
  Ik zie alleen een oude vrouw die wat hulp nodig heeft.
  De tijd zal het leren.

 • Joe Ligon, Mighty Cloud Of Joy, overleden

  Pin it! Print 0 comments Categories: 60,s, 70's, Disco, Funk, Muziek, Soul Permalink

  We hebben weer trieste berichten gekregen want Joe Ligon, zanger en oprichter van de groep Mighty Clouds Of Joy, is op 80 jarige leeftijd overleden
  De groep was opgericht in Los Angeles rond 1960 nadat Ligon afkomstig was uit Alabama.
  In begin maakte de groep Gospel nummers waarvan ze in ze twee dozijn van deze albums gemaakt hadden veranderde ze van stijl en brachtte opo, soul en disco nummers uit waavan twee in de top 10 terecht kwamen in de States.
  Op Facebook was het volgende bericht te lezen:

  We are heartbroken to share the news that the World’s Greatest Male Gospel Singer – Willie Joe Ligon, Founder and Lead Singer of the three time Grammy Award winning group – The Mighty Clouds of Joy of Los Angeles, California passed away today Sunday, December 11, 2016.

  Joe was a loving Husband, Father, Grandfather, Brother, Cousin, Uncle, Mentor, and Friend to so many who loved him dearly.

  As much as Joe cherished his privacy, he always appreciated the expressions of good will from people around the world and from all walks of life.

  While we mourn the loss of a very good and humble man, we also celebrate his remarkable life as one of the most successful artists in Gospel Music History and hope that it serves as an example to young people around the world to work hard to make their dreams come true, to be willing to explore and push the limits, and to selflessly serve a cause greater than themselves.

  For those who may ask what they can do to honor Joe, we have a simple request. Honor his example of service, accomplishment and modesty, and the next time you walk outside on a stormy day think of Joe and get comfort in knowing that he is no longer in the storm.

  Additional information about the final arrangements will be released to the General Public pending Mr. Ligon’s Family’s approval.

  We kindly ask everyone to please respect the Family’s privacy during this time of bereavement.
  Thank you!
  Best regards,

  Pastor Isaac Lindsey
  Manager 
  Joe Ligon & The Mighty Clouds of Joy

 • Lionel Richie en Mariah Carey gaan samen op tour

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Vanaf 15 maart 2017 staan Mariah Carey en Lionel Richie samen op het podium tijdens de All The Hits-tour. In totaal doen ze daarbij 35 steden aan. 

   

  De tour start met een concert in Baltimore en eindigt in Fort Lauderdale. De bekende artiesten laten hits horen uit hun eigen repertoire. Zo zullen liedjes van Carey zoals Vision of LoveHeartbreaker and We Belong Together te horen zijn tijdens de tour. 

  Ook Richie heeft een groot scala aan bekende nummers. Zijn klassiekers, waaronder All Night Long en Hello, komen ook voorbij. Op 17 december start de kaartverkoop van de tour en wordt bekend gemaakt op welke locaties de twee sterren precies gaan optreden.

 • Ralph Johnson, Impressions, overleden

  Pin it! Print 0 comments Categories: 70's, 80's, Disco, Funk, Muziek, Soul Permalink

  Ralph Johnson van de groep Impressions is verleden week zondag 4 december overleden in zijn huis in Piermonte in Californie op de leeftijd van 67 jaar.
  Hij was geboren in Greenville, in het zuiden van Californie, en vormde daar ook de legendarische groep in 1973 als de vervanger van Leroy Hutson, die solo ging.
  Ook zat in die periode Curtis Mayfield in de groep die daarna de groep verliet.
  Een ander lid van de groep, Reggie Torian, overleed in mei van dit jaar.
  Na het verlaten van de twee mannen bleven twee leden, Fred Cash en Sam Gooden, over en scoorde een aantal hits met Same Thing It Took, Sooner Or Later, Loving Power en First Impressions.
  In 1976 verliet hij de groep en sloot zich aan bij de Curtom groep, Mystique.
  Hij laat zijn vrouw Addie Holbrooks Johnson en dochters Crystal, Christi en Tonya achter.

 • Album van Charlie Wilson komt uit op 17 februari 2017

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Elf keer Grammy genomineerde zanger Charlie Wilson heeft aangekondigd dat zijn tour door de States op 8 februari 2017 van start gaat in Norfolk.
  Ook kondigde hij aan dat daarbij op 17 februari 2017 zijn nieuwe album zal gaan uitkomen met muzikale gasten als Snoop Dogg, Pitbull, Robin Thicke, Wiz Khalifa, and TI.
  Zijn nieuwe single wordt dan Chills.
  Ben jij in de buurt vanwaar hij optreedt dan kan je de tickets online kopen.
  Ook al zal je dan een vliegticket moeten kopen van de Verenigde Staten want er staat geen tour gepland in Europa.

 • Familie Jackson naar rechtbank

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Pop, R&B, Soul Permalink

  De familie Jackson kwam maandag naar de rechtbank in Santa Monica.

  Volgens TMZ was er een zitting omdat Katherine Jackson een nieuwe advocaat in de arm heeft genomen om haar te vertegenwoordigen in zaken rond de nalatenschap van haar in 2009 overleden zoon Michael Jackson.

  Niet alle familieleden zijn het ermee eens dat deze nieuwe advocaat Joy Bass optreedt voor Katherine. Ook de vorige advocaat was hiervan niet op de hoogte. Michaels zoon Prince was in de rechtbank om de rechter te informeren over het dispuut in de familie.

  De andere familieleden die bij de zitting aanwezig waren zijn TJ Jackson en Jermaine Jackson. TJ Jackson en Katherine delen de voogdij over Michaels kinderen Paris, Prince en Blanket.

 • Interview met Howard Hewett

  Pin it! Print 0 comments Categories: 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Shalamar legende Howard Hewett heeft een interview gegeven voor de site I Love OldSchool Music.
  De 61 jarige zanger is begonnen in de kerk waar hij gospel zong en zo in de entertaiment wereld kwam.
  Kijk naar het interview van deze zanger om meer van hem te weten.

 • Vrouw claimt echtgenote dode Prince te zijn en Vierdaags festival rond sterfdag Prince

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Funk, Muziek, Pop, R&B, Soul Permalink

  In april overleed Prince, maar de zanger houdt nog altijd de gemoederen bezig. Vooral zijn erfenissen zijn voer voor discussie en er komen steeds meer mensen de hoek om die zeggen dat ze ergens recht op hebben.

  Volgens Claire Elisabeth Elliot heeft zij recht op de bezittingen van de overleden zanger. Prince zou namelijk nog met haar getrouwd zijn toen hij overleed. De vrouw wil nu bij de rechter afdwingen dat de Bremer Trust Bank als administrator van de bezittingen van Prince wordt gehaald, zodat zij er de beschikking over krijgt, meldt TMZ.

  Claire zegt overtuigend bewijs te kunnen leveren door een trouwakte te overhandigen. Of de rechter daarin meegaat, is uiterst twijfelachtig. Volgens TMZ wordt ze namelijk eerst onderzocht, omdat ze eerder een opvallende actie heeft uitgehaald. Zo deed ze een gooi naar het presidentschap van de Verenigde Staten.


  Prince wordt op zijn sterfdag in april geëerd met een vierdaags festival. Het evenement wordt gehouden op Paisley Park, het studiocomplex van de zanger.

  Op het festival, dat de naam Celebration 2017 heeft gekregen, treden onder meer Prince' band The Revolution en zanger Morris Day op. Volgens persbureau Reuters worden er in de loop naar het event nog meer namen bekendgemaakt. Kaarten gaan 500 dollar (470 euro) kosten.

  Celebration 2017 vindt plaats van 20 tot en met 23 april. Op de tweede dag van het festival is het precies een jaar geleden dat Prince overleed aan een overdosis van de pijnstiller fentanyl.

 • Colonel Abrams overleden

  Pin it! Print 0 comments Categories: 80's, 90's, Dance Classics, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  e hebben te horen gekregen dat op de leeftijd van 67 jaar Colonel Abrams is overleden.
  Hij had in de jaren 80 een grote hit met Trapped maar raakte in de problemen waardoor hij financiele problemen kreeg waardoor hij op lage wal raakte.
  De laatste periode lijdde hij aan diabetes en kon zijn medicijnen niet meer bekostigen.
  De geboren Detroiter speelde op jonge leeftijd al piano en gitaar en maakte hij deel uit van de groep Heavy Impact in de midden jaren 70.
  Maar kreeg 10 jaar later pas solo bekendheid met Music Is the Answer, The Truth, Over and Over, en I’m Not Gonna Let You.
  Hij bleef ook in de jaren 90 nog in de muziek maar raakte in de vergetenheid toen hij later een eigen label Colonel Records oprichtte.
  In 2015 werd hij heel ziek maar ook dakloos en vrienden begonnen met geld verzamelen om zijn medische kosten te betalen.
  Het laatste jaar was voor Abrams een zware tijd maar heeft toch een prachte staat van dienst.