• Half broer James Brown Overleden

  Pin it! Print 0 comments Categories: 60,s, 70's, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Het is nooit echt bevestigd maar de half broer van James Brown, zanger en bandleider Royal Torrence aka Little Royal, is op 81 jarige leeftijd overleden.
  Ze waren niet alleen broers maar ook vrienden van elkaar in hun leven en hadden dezelfde vocale talent dat muziewkliefhebbers trok aan hen.
  James Brown overleed in 2006 en nu dus ook zijn halfbroer, op 81 jarige leeftijd.
  Hij was de ontdekker van Teddy Pendergrass die bij hem begon als drummer en zijn eerste tour maakte met de Swingmasters.
  Later kwam Teddy In contact met Harold Melvin & The Blue Notes en bereikte daar zijn top.
  Little Royal was vooral bekend in de jaren 60 en 70 en jad een hit met Jealousy en had wel 10 verschillende labels.
  Thuis basis was Washington DC maar een grote ster is het eigenlijk nooit geworden.

 • Janet Jackson duidelijk zwanger

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 80's, 90's, Dance Classics, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  We hebben er nog niets van gezien maar daar zijn dan toch eindelijk gespot met haar hoogzwangere buik in vol voormaat, Janet Jackson.

  Dat is geweldig nieuws om twee redenen.

  1. We kregen onlangs nieuws dat de gezondheid van Janet en har baby ernstig gevaar liep van de hoevewelheid gewicht die abnormaal vormen kreeg.
  2. Het volgende was dat men dacht dat de zwangerschap vals was en dat ze een draagmoederou hebben.
  Maar afgelopen dinsdag fotografeerde ze haar in Londen met een zichtbare babybuik toen ze een baby meubelzaak terug kwam.

  Ooggetuige vertelde dat Jackson aankwam in de winkel in een zwarte Mercedes met chaffeur samen met haar bodyguard en twee andere mensen. Ze werd begroet door het personeel en de deuren werden van de winkel gesloten zodat er verder geen bezoekers konden komen.

 • Gladys Knight Vs. haar zoon

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  gladysknight05.pngHet lijkt erop dat dingen worden steeds lelijk tussen Gladys Knight en haar zoon, Shanga Hankerson.  Voor degenen die het gemist hebben, Gladys Knight een rechtszaak aangespannen tegen haar zoon na zijn arrestatie in juni. De beroemde zangeres wil haar naam verwijderd uit het restaurant, maar haar zoon weigert dat te doen.
  Echter, Gladys Knight wil geen 'nee' horen als antwoord.

  Haar zoon gebruikte de winst van het restaurant voor drugs en prostituees en het voedsel werd als maar slechter toen Gladys erachter kwam wat er met het geld gebeurde. En omdat de restaurant, Gladys Knight Chicken en Waffles op haar naam staan is ze bang dat haar reputatie schade op loopt. Ook hebben de restaurants een deuk opgelopen door de negatieve publiciteit waar zij ook schade heeft opgelopen.

  Gladys Knight heeft ook een verklaring ter ondersteuning van de details van de rechtszaak. "Totdat de juridische problemen zijn opgelost is het beter om mijn naam te verwijderen, want ik heb geen interesse in of invloed over de restaurants hebben. Ik heb zestig jaar van mijn leven ontwikkelen van mijn vak, de naam en het merk geïnvesteerd en ik wil niet dat mijn naam in verband met het bedrijfsleven op dit moment. "

  Als gevolg van de financiële tekorten werden vele restaurant werknemers onbetaald gelaten. Er waren zelfs momenten waar medewerkers werkten in onhygiënische omstandigheden, omdat Hankerson werd gedwongen om kosten te besparen.  De ongezonde veranderingen naar verluidt geleid tot een slechte gezondheid inspecties.
  Hankerson is belast met twee tellingen van misdrijf diefstal.

  Hij wil de verliezen en de schade die aan deze zaak draait terug betalen als zijn moeder de rechtzaak niet laat doorgaan.

  Wordt vervolgd.

 • Nieuw album Funkadelic feat. George Clinton & Parliament verschijnt op Brainfeeder-label

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Funk, Muziek, Pop, Soul Permalink

  Vorige week zaterdag 17 september jl. vond in de Hollywoord Bowl in Los Angeles het evenement ‘Brainfeeder at the Bowl‘ plaats, een showcase waar futuristische muziek werd gespeeld in de geest van platenmaatschappij Brainfeeder met optredens van The Gaslamp Killer, Shabazz Palaces, bassist Thundercat en… Funkadelic featuring George Clinton & Parliament. Chris Kissel schreef er voor LAWeekly een mooie recensie over.

  Steven Ellison is de oprichter en CEO van Brainfeeder. Hij stippelde een groeipad uit voor zijn label dat zich gaandeweg ontwikkelde van een toevluchtsoord voor instrumentale hip-hop tot een ontmoetingsplaats voor hedendaagse jazz.

  Op 23 augustus jl. kondigde Brainfeeder aan dat George Clinton en zijn Parliament-Funkadelic collectief een nieuw album gaat uitbrengen op het label. Het leek een andere aanpak van platenbaas Ellison te verraden. Het groots opgezette evenement in de Hollywood Bowl toonde echter aan dat de funk van George Clinton in filosofisch opzicht niet zoveel verschilt van Ellison’s onophoudelijke zoektocht naar experimentele hip-hop en zijn drang om ongelijksoortige elementen samen te brengen. Alle optredende acts in de Hollywood Bowl, waaronder Steve Ellison zelf (a.k.a. Flying Lotus), straalden elektronisch futurisme uit, wat dat ook moge betekenen.

  Jaren voordat zijn muziek de basis vormde voor de West Coast hip-hop van Doggystyle tot Kendrick Lamar, stond George Clinton met zijn rariteitenkabinet al bol van creativiteit met een stuiterende bas als stevige ruggengraat. In de Hollywood Bowl werd het optreden van Clinton aangekondigd als: ‘Funkadelic featuring George Clinton and Parliament’. Het eerste deel van de set bestond voornamelijk uit nieuw materiaal wat niet echt beklijfde. Misschien kwam dat omdat – volgens LAWeekly – de uit 18 personen bestaande band te groot was. Maar hoeveel artiesten van de generatie van Clinton kunnen zeggen dat ze nog steeds nieuwe muziek maken. Het waren de klassiekers in het tweede deel van het concert die het publiek in beweging brachten. Van Flashlight tot One Nation Under a Groove naar Atomic Dog en tenslotte Give Up the Funk.

  Met de band Funkadelic van weleer had het concert weinig van doen maar het deed wel recht aan P-Funk. “Funk is anything you need to save your life,” zei Clinton onlangs in een interview met KCRW.com. De funk van Clinton’s vernieuwde Funkadelic “is still, reassuringly, lifesaving.” Aldus Chris Kissel in LAWeekly.

   bron Funk Blog

 • Expansion Records bestaat 30 jaar en komt met Soul Togherness 2016

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Muziek, R&B, Soul Permalink

  soultogetherness2016.pngPlaten Label Expansion Records viert hun 30 jarig bestaan in de moderne soul muziek en introduceren de jaarlijks album Soul Togertherness, editie 2016, uit
  De album zal weer het nieuwste moderne soul klassiekers ten gehoren brengen op de album naast enkele goede nieuwe nummers.
  Als bonus staan er dit keer twee exclusieve tracks van Cool Million productie.
  Van de oudjes staat een mooi nummer van Puff Johnson met 'Never Loved Nobody' en Breakwater's 'No Limit'.
  De album wordt offieel gelanceerd op de Brooklyn Bowl in Greenwich de O2, komende vrijdag 30 september.
  Daar komen twee acts van Alton McClain en Tracy Hamlin en worden ondersteund door een enorme live band en zal een bijzondere muzikale eerbetoon zijn aan Scarborough.

 • Kashif overleden

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Funk, Jazz, Muziek, R&B, Soul Permalink

  We kregen vandaag het nieuws binnen dat zanger, songwriter en producer Kashif op 56 jarige leeftijd is overleden.
  Hij was bij het publiek bekend van liedjeschrijver voor Whitney Houston, George Benson, Al Jarreau, Kenny G, Evelyn "Champagne" King, Melba Moore, Me'lisa Morgan en Dionne Warwick.
  Zelf maakte hij vanaf 1983 albums voor zichzelf en maakte er in totaal zeven stuks en de laatste in 2003.
  Hij werd geboren op 26 december 1959 in New York en zat in zijn tienerjaren bij de groep B.T. Express.
  Zijn grootste hit solo was Stone Love.
  Wat precies de doodsoorzaak is, is niet bekend gemaakt.

 • Pas volgend jaar nieuw materiaal Prince

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Funk, Muziek, Pop, R&B, Soul Permalink

  De erven van Prince struinen bijna een halfjaar na de dood van de zanger nog steeds door de enorme hoeveelheid aan onuitgebrachte muziek die is gevonden op zijn landgoed Paisley Park.

  „We zijn het nog altijd aan het inventariseren”, zegt beheerder L. Londell McMillan tegen Rolling Stone.

  Fans moeten nog even geduld hebben tot ze iets kunnen horen van wat er op de schijnbaar duizenden gevonden tapes staat. McMillan verwacht pas volgend jaar dat er materiaal beschikbaar komt. „Ik weet dat de wereld zijn muziek graag wil horen, maar we zijn er nog mee bezig”, aldus McMillan, die in het verleden ook optrad als de advocaat van Prince.

  Om het proces een beetje te versnellen heeft hij Susan Rogers gevraagd om te helpen. Zij was in de jaren tachtig geluidstechnicus voor Prince en heeft een adviseursrol gekregen. „We moeten dit met liefde en zorg aanpakken”, vindt Rogers. „Sommige fans hebben mij al gesmeekt om het materiaal op geen enkele wijze aan te passen.”

  Paisley Park, dat op 6 oktober opengaat voor publiek, blijkt ook op andere manieren een ware schatkamer. Bij het omtoveren van het woon- en werkverblijf van Prince tot museum worden nog altijd bijzondere dingen gevonden, zegt een bron die bij het project is betrokken. Zo zijn tussen de bezittingen van de zanger onder meer bijzondere outfits opgedoken, een boek met 40 tot 50 pagina's met handgeschreven liedteksten en een hele berg nog onbekende video's.

 • Official Tribute To Prince Set For Oct 13th in Minnesota

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Funk, Muziek, Pop, R&B, Soul Permalink

  Dus dit is waarschijnlijk wat Chaka Khan bedoelde toen ze volrige maand zij haar eigen eerbetoon aan Prince wilde.
  Chaka, samen met Anita Baker, Stevie Wonder, Luke James, Bilal, Mint Condition, en nog andere artiesten zullen volgende maand een offiele tribute concert geven in St. Paul, Minnesota bij het Xcel Energy Center in zijn geboortestad.
  Het langverwachte concert is georganiseerd door de familie en de nalatenschap van de overleden muzikant.
  Het concert heet The official Prince Tribute zal plaatsvinden op 13 oktober.
  Bij een tribute concert verwacht je ook dat het gratis is maar dat is niet het geval want je kan de tickets kopen bij Ticketmaster.

 • Trisco Pearson van Force MD's overleden

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 80's, 90's, Muziek, R&B Permalink

  We kregen droevig nieuws op de Facebook pagina van The Force MD's.
  Daar stond Op Broers en Zussen en onze vrienden in de muziek.
  Het is met diepste spijt dat ze kunnen aankondigen dat onze Trisco Pearson van onze geliefde groep The Force MD's is overleden en heeft geen pijn meer.
  Trisco was echt onze broeder, afkomstig uit Staten Island New York met zijn talenten die hij bereikt heeft en de wereld door voerde.
  We zullen hem missen, maar weeten dat hij toetreedt tot onze broeders TCD en Mercurius op de Hemelse concertpodium.
  De Force MD's en de familie van Pearson waarderen uw liefde en steun, als ze samen komen voor onze lieve brother.

  De groep was in de jaren 80 populair en de wereld versteld liet staan van een mix van Doo Wop met opkomende hiphop.
  Pearson was een orginele lid van de groep en had onlangs een terugkeer van de ziekte kanker die hij helaas niet overwon.
  In 1984 ondertekende de groep een polatencontract bij Tommy Records en behaalde een tot 10 hit met Tears
  De groep hield successen in de VS, maar in Nederland zijn ze nooit doorgebroken en bereikte nooit de top 40.

 • Het laatste kerstgeschenk van Prince: zijn geniale versie van 'Creep'

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 90's, Dance Classics, Funk, Muziek, Pop, R&B, Soul Permalink

  26 april 2008. Prince headlinet het muziekfestival Coachella in Californië. Hij speelt verscheidene covers, maar zijn versie van Creep van Radiohead springt eruit. Doodjammer voor wie er niet bij kon zijn, want Zijne Purperen Hoogheid staat beluistering via het internet achteraf niet toe. Tot kerstmis 2015. Vier maanden later treuren we om de dood van dit muzikale genie. Het cliché wil: zijn muziek blijft. Welaan dan!

  Een mens moet zuinig zijn op termen als 'geniaal'. Maar als het over Prince gaat, mogen - moéten - alle remmen los. Het artistieke genie is nogal wispelturig van aard en staat graag op zijn strepen wat copyrighttoestanden betreft. Hij vond dat zijn cover van Radioheads Creep enkel en alleen LIVE ten volle kon beleefd worden. Daarom liet hij alle filmpjes van zijn versie-die-je-omverblaast op het internet verwijderen.

  Er kwam een hetse van over wie nu welke rechten heeft. Prince wijzigde wel de oorspronkelijke tekst helemaal. Hij draaide het ik-jij-perspectief om en - geheel volgens zijn plotse geheelonthouding van scheldwoorden - sprak hij het titelwoord 'Creep' nooit uit. Hij kreet onder meer 'liar' (leugenaar) in de plaats.

  "Het is ONZE song"
  Thom Yorke, zanger van de Britse formatie die de debuutsingle Creep in 1992 schreef, riep Prince in mei 2008 al op om zijn onwaarschijnlijke optreden weer vrij te geven op het internet: "Het is ónze song". Maar de coverversie kwam niet terug.

  Tot zeven jaar later. Want eind oktober 2015 zette Miles Hartl, YouTube-gebruiker en superfan van Prince, een clip van meer dan acht minuten online, zich beroepend op de verkregen toestemming van Radiohead. Tot ieders verbazing tweette de officiële account Prince3EG een link naar de video op muzieksite NME. En Zijne Genialiteit deed dat rond kerstmis nog eens over met een rechtstreekse link naar YouTube, voorzien van de waarschuwing: "Princes cover van Radioheads Creep zal je blijven achtervolgen op de best mogelijke manier". Zo is het maar net...

   

 • Wat komen er allemaal voor albums uit deze herfst

  Pin it! Print 0 comments Categories: Funk, Jazz, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Deze komende herfst komen een groot aantal albums uit van behoorlijk wat grot artiesten en bands.
  Eric Benet zijn album komt op 7 oktober uit, maar ook deze herfst van Jennifer Hudson, Chris Jasper, Michael McDonald, Evelyn Champagne King, Deborah Cox, Erykah Badu en En Vogue staan opo het punt uit te komen.
  Verder de come Back artiesten als After 7, Barry Gibb, Edwin Starr en Vanessa Williams komen met een nieuwe album in oktober.
  Van de Jazz en Smooth Jazz zijn Gerald Albright, Robert Glasper, Chuck Loeb en Paul Taylor de bekendste
  Gospel albums van Fred Hammond, Ted Winn en Bishop Rance Allen.
  Soul gerichte album zijn van Heston, Linda Webster, Erik EQ Young van Con Funk Shun, Soul Basement, Rahsaan Patterson, Leela James, Maya Azucena, James Day en Avery Sunshine.
  Bij geschiktheid zullen ze deze Herfst misschien ook te horen zijn bij de Cor's Disco en Soulshow.

 • Nieuwe album voor Chris Jasper

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  chrisjasper005.jpgEx-Isley Brother toetsenist en songwriter Chris Jasper bereidt zich voor op de release van zijn nieuwe album Share With Me.
  Een single was al uitgekomen You Are So Beautiful en cover van Billy Preston en Joe Cocker.
  De single heeft hij zich eigen gemaakt en we kunnen niet wachten wanneer de album uit komt.

 • Fred McFarlane overleden

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, Disco, Funk, Jazz, Muziek, Soul Permalink

  Opnieuw hebben we droevig nieuws gekregen in de muziek busness want Fred McFarlane, producer en songwriter, is overleden.
  Waaraan hij is overleden is nog niet bekend gemaakt, maar hij was maar liefst drie decennia's in de muziek aanwezig geweest.
  Hij schreef voor talloze artiesten en bands en produceerde daar meestal de nummers bij.
  Hij werkte mee aan band en artiesten zoals Enchartment en Crown Heights Affair en zijn bekendste werk was Somebody's Else's Guy van Jocelyn Brown en Jerry Burton's Bad Habits, waar hij de co-schrijven van was.
  Maar werkte ook samen met Madonna, Will Downing, Keith Sweat, The Force MD's, Vanessa Williams, Evelyn "Ckampagne"King en vele meer.
  In de 21e eeuw bleef hij werken in de R&B, Jazz en Hip Hop muziek.

 • Chaka Khan treed wer op naar haar Rehab.

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Jazz, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Gisterenavond is er een comeback concert geweest van niemand minder dan Chaka Khan naar haar opname in een afkickkliniek voor haar jarenlange verslaving aan het recept Fentanyl.

  Deze medicijn slikte Prince ook na een overdosis van het medicijn.

  Chaka Khan is met haar zus een maand lang in een afkickkliniek gezeten  en we moeten zeggen dat ze er goed is uitgekomen en betrede gisteren het podium weer met een drumde zoals ze nog nooit had gedaan.

  Kijk naar het filmpje die hieronder te zien is.

 • Ex Prince klapt uit school over drugsgebruik

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Funk, Muziek, Pop, Soul Permalink

  Charlene Friend, een ex-vriendin van Prince, heeft na hun relatie pas begrepen hoe goed His Royal Badness zijn drugsgebruik verborgen wist te houden.

  Friend geeft in een interview met People aan dat ze tijdens de relatie met Prince hem nooit drugs heeft zien gebruiken. Maar nu begint ze langzaam te begrijpen hoe het allemaal is gegaan. "Ik bleef soms vijf dagen op zonder te slapen, eten of zelfs te drinken. Dan ging ik nonstop van de studio en terug. Ik hield middagdutjes om niet om te vallen van vermoeidheid."

  En dan vroeg ze vervolgens aan de Purple Rain-zanger hoe hij dit in godsnaam volhield. Hij keek haar diep in haar ogen aan, glimlachte en zei: "Engelenvoedsel. Voedel voor de geest, niet voor het lichaam."

  Aluminiumfolie

  Toen hij uiteindelijk toch maar besloot te gaan slapen, hield hij er bijzondere gewoontes op na. Volgens Friend stopte hij aluminiumfolie voor de ramen, zette hij de verwarming intens hoog en zorgde hij ervoor dat de kamer pikzwart was. "En vervolgens trilde hij de hele nacht", aldus zijn ex.

  Friend vroeg - toen dat voor het eerst gebeurde - of hij soms een nachtmerrie had gehad. "Nee, ik droomde over muziek", zei Prince vervolgens. "Zelfs ín zijn slaap stroomde de muziek uit zijn lichaam", aldus Charlene.

  Cocaïnedieet

  Jaren na hun breuk sprak ze met de halfbroer van Prince, Duane Nelson. Hij werkte toen als hoofdbeveiliger bij Paisley Park, de thuisbasis van de zanger. Volgens Duane had zijn uithoudingsvermogen niets te maken met 'engelenvoedsel', maar alles met drugs. "Wij noemden het een cocaïnedieet", zou de halfbroer tegen Friend gezegd hebben.

  "En dat shockeerde mij behoorlijk. Hij hield dit zó goed verborgen. Ik heb niet eens ooit een aspirine zien innemen. Hij leek zo bewust met zijn gezondheid om te gaan, nam altijd vitamines in", vertelt Charlene.

  Leegte

  Het kwam haar daarna ook ter ore dat hij steeds meer pillen aan het innemen was, om om te gaan met de intens hoge druk waar Prince mee moest omgaan bij optredens voor een groot publiek. "Er was niets dat hem meer een kick gaf dan zijn shows. Juist als het afgelopen was, kreeg hij een leeg gevoel. Misschien dat drugs die leegte opvulde."

  Ze wil zich graag de goede dingen van hem en hun relatie herinneren. Maar soms was hij in een heel goede bui en een dag later heel depressief. "Een deel daarvan was gewoon zijn persoonlijkheid, maar ik realiseer mij nu dat de drugs dat versterkte."