• Edward Fields, van The Manhattans, overleden

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Het volgende droevig nieuws bereikt ons dat op 66 jarige leeftijd Edward "Dwight" Fields, van the Manhattans is overleden.
  Fields was de neef van Gerald Alston en was in de jaren 60 lid van de legendarische groep The New Imperials, waar Alston ook in begon.
  Alston verliet de groep begin jaren 70 de groep om in the Manhattans te zingen en Fields vertrok naar de groep Authentics Unlimited en produceerde daar een aantal gospel als voor andere artiesten.
  In 1997 herenigde de neven elkaar toen Edward gevraagd werd om in the Manhattans te zingen om Winfred "blue"Lovett te vervangen.

 • Chaka Khan wil een eigen eerbetoon voor Prince

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Pop, R&B, Soul Permalink

  Het overlijden van Prince heeft er bij Chaka Khan behoorlijk getroffen omdat de twee hele goede vrienden waren.
  Dat had ertoe gelijd dat ze met haar zus naar een afkickkliniek is geweest de vorige maand.
  Khan zong ooit I Feel For You, die door Prince geschreven is, was de opvallende afwezige bij de tributes van Prince.
  Ze heeft een openharige interview gegeven aan de St. Louis Post-Dispatch dat het heel pijnlijk was om er niet bij te zijn.
  Ik ben nog steeds in rouw en het is heel persoonlijk voor mij, zei Chaka.
  Ze zit er nog steeds over na te denken om bij de offiele tribute vier op 13 oktober in Minneapolis aanwezig te zijn, maar ze denkt van niet.
  Dat betekent niet dat ze nooit van plan is bij een evenement bij te zijn maar ze heeft liever een eigen persoonlijke eerbetoon.
  Ik moet even zoeken in de kalender naar een geschikte datum maar ik ben wel iets van plan in de nabije toekomst.

 • Toots Thielemans begraven in Terhulpen

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Jazz, Muziek, Pop, Soul Permalink

  De beroemde mondharmonicaspeler Toots Thielemans is zaterdag begraven in zijn woonplaats Terhulpen. Thielemans overleed maandag op 94-jarige leeftijd.

   

  Voorafgaand aan de begrafenis werd er een herdenkingsdienst gehouden in de Sint-Niklaaskerk in Terhulpen. Omroep VTM zond de plechtigheid live uit.

  Bij de herdenkingsdienst waren onder anderen premier Charles Michel en prins Laurent aanwezig. Buiten de kerk waren schermen geplaatst voor belangstellenden.

  Jean Baptiste Frédéric Isidor 'Toots' Thielemans overleed maandag in zijn slaap in een Belgisch ziekenhuis. De Brusselaar maakte muziek voor onder meer de serie Baantjer en Turks Fruit​.

  Barack Obama

  Ook de Amerikaanse president Barack Obama heeft de weduwe van de Belgische jazzlegende Toots Thielemans zijn medeleven betuigd. In de uitvaartdienst voor de mondharmonicavirtuoos zaterdagochtend in Terhulpen werd een brief van Obama voorgelezen.

  "Beste Huguette, moge de muziek van Toots je leiden en troost bieden", schreef Obama. "Ik weet zeker dat ze dat voor ieder van ons zal doen." De Amerikaanse jazzpianist Kenny Werner, een goede vriend van Toots, las de brief voor.

 • Prince-fans kunnen binnenkort Paisley Park bezoeken

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Funk, Muziek, Pop, R&B, Soul Permalink

  Paisley Park, het landgoed van Prince in Minneapolis, gaat zijn deuren openen voor publiek. Fans van de in april overleden rockster kunnen vanaf 6 oktober een kijkje nemen in de privévertrekken en zijn studiocomplex.

  De beheerder van de nalatenschap van Prince, Bremer Trust, zal de rondleidingen organiseren samen met het bedrijf dat ook het landgoed van Elvis Presley, Graceland, beheert. Miljoenen fans zullen de mogelijkheid krijgen om het terrein te bezoeken waar Prince tot aan zijn dood leefde. De superster overleed aan een overdosis pijnstillers die fentanyl bevatten.

  Wens
  "Het openen van Paisley Park voor het publiek is iets dat Prince zelf altijd heeft gewild en waar hij ook al actief mee bezig was", zei de zus van Prince, Tyka Nelson, in een verklaring. "Slechts een paar honderd mensen hebben het geluk gehad dat nog tijdens zijn leven te kunnen doen. Nu krijgen fans uit de hele wereld die mogelijkheid."

  Graceland
  Graceland, het voormalige landgoed van de in 1977 overleden Elvis Presley, heeft sinds de opening in 1982 al meer dan 20 miljoen bezoekers mogen ontvangen, zo'n 600.000 per jaar.

 • Aretha Franklin moet opnieuw concerten annuleren

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Soul Permalink

  Aretha Franklin moet wegens gezondheidsproblemen voor de komende maand een aantal concerten annuleren.
  Franklin zegt, helaas moet ik de irders opvolgen van de dokter en ben teleurgesteld de concerten niet door te laten gaan omdat het gaat om mijn twee favorieten steden, Washingron DC en New York.
  Ik wilde het niet missen maar zal in november de concerten voort zetten.
  Ik besloot dat het tijd was om naar huis te gaan door orders van de artsen.
  De concerten waren op waren in New Yorks City's Radio City Music Hall voor de 90ste verjaardag van Tony Bennett op 15 september en een solo concert op 23 september.
  In 2015 moest Aretha ook al concerten annuleren als gevolg van haar gezondheid wegens uitputting in Las Vegas.
  Ik maart van dit jaar was dat ook al het geval van twee concerten in Florida.
  Het spijt me dat ik de fans moet teleurstellen maar ik zal terug komen in Oktober aldus Aretha.
  Het is niet zo gek dat de 74 jarig zangeres wegens haar leeftijd concerten moet afzeggen en wensen haar van harte beterschap.

 • Op 9 september komt een collectie uit van Herb Alpert

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Funk, Muziek, Pop, Soul Permalink

  Op 9 september komen 24 albums uit van niemand minder dan Herb Alpert.
  Vier van zijn albums Of The Border', What Now My Love, Going Places en Rise komen ook op vinylk uit.
  Dat heeft de man zelf bekend gemaakt en hij kan het makkelijk doen want hij is mede eigenaar van het label A&M Records.
  Elk albun is geremasteerd van de analoge banden door Bernie Grundman die op Herb ook op zijn eerste albun al heeft gewerkt.
  Tussen hen zijn in deze langspelers al meer dan 72 miljoen pond aan omzet opgeleverd en kunnen zij een kijkje zien in de evolutie van een opmerkelijke carriere.
  Tegenwoordig is Alpert schilder en beeldhouder en heeft van zijn centen al miljoenen dollars wereldwijd uitgegeven aan goede doelen.

 • Moeder (95) Bee Gees overleden

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Pop Permalink

  Vrijdagnacht is in Miami Barbara Gibb overleden op 95-jarige leeftijd. Ze was de moeder van Barry, Robin en Maurice Gibb, beter bekend als de Bee Gees. Daarnaast had ze nog een zoon, Andy, ook zanger, en een dochter, Lesley.

  Barbara is overleden in het bijzijn van vrienden en familie, meldt Billboard. Gibb heeft drie van haar vijf kinderen overleefd. Andy overleed in 1988 op 30-jarige leeftijd aan een hartziekte. Maurice overleed in 2003 op 53-jarige leeftijd aan complicaties aan zijn darmen en zijn tweelingbroer Robin overleed in 2012 op 62-jarige leeftijd aan lever en nierfalen na een strijd tegen kanker.

  Ze leefde de afgelopen 20 jaar in Miami, maar is geboren in het Verenigd Koninkrijk, in de stad Manchester. Barbara trouwde met Hugh Gibb, waarmee ze vijf kinderen kreeg. Samen met Hugh deed ze het management voor de Bee Gees in het begin van hun carrière.

 • Ed Sheeran aangeklaagd voor plagiaat

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, Muziek, Pop, R&B, Soul Permalink

  Erfgenamen van de schrijver van Marvin Gaye's nummer Let's Get It On hebben dinsdag zanger Ed Sheeran aangeklaagd voor plagiaat. 

  Zijn nummer Thinking Out Loud zou teveel op de klassieker van de overleden soulzanger lijken. Dat meldt TMZ.

  De rechtzaak is aangespannen door erfgenamen van Ed Townsend, die het nummer in 1973 samen schreef met Gaye. Sheeran zou volgens de aanklacht de melodie, harmonieën en ritmecomposities gekopieerd hebben. 

  Het is niet de eerste keer dat Sheeran beschuldigd wordt van plagiaat. In juni werd de zanger aangeklaagd omdat hij zijn monsterhit Photograph hebben gebaseerd op Amazing, een nummer uit 2009 van Matt Cardle, de winnaar van de talentenjacht X Factor.

  Sheeran heeft nog niet op de beschuldigingen gereageerd.

  Robin Thicke

  De familie van Marvin Gaye klaagde vorig jaar succesvol de zangers Robin Thicke en Pharrell Williams aan voor plagiaat. Hun nummer Blurred Lines zou te veel lijken op Got To Give It Up. De rechter gaf de nabestaanden gelijk en oordeelde dat zij recht hadden op 7,4 miljoen dollar.

  Lees meer...

 • Damon Camon Overleden

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Het volgende trieste nieuws kwam bij ons binnen dat David Camon, songwriter en performer, in zijn woonplaats Birmingham is overleden.
  Camon schreef voor diverse artiesten zoals Tyrone Davis, Loleatta Holloway en The Controllers.
  Hij produceerdde voor ariesten als Rick Dees, Bo Diddley, Anita Ward en Dorothy Moore en de laatste twee decennia ook een aantal hip hop projecten.
  We zullen hem herrinneren als een getalenteerde muzikant die een belangrijke rol speelde in de goude eeuw van de soulmuziek.

 • Jimmy Levine overleden

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, R&B Permalink

  Songwriter, performer, producer en allround soul artiest, Jimmy Levine is disndag 9 augustus overleden aan de gevolgen van Kanker.
  De geboren Los Angeles zanger brak in de muziek door toen hij in zijn tienerjaren saxofoon speelde in de kerk.
  Deed auditie bij Marvin Gaye die hem gebruikte voor zijn tours en Gaye verbinden zijn contract bij Motown en werd daar songwriter voor nummers van The Jackson, Rick James en Teena Marie.
  Samen met Anna Gaye vormde hij zijn eigen pruductiebedrijf Out Post.
  Hij verplaatste zich naar Chicago en werkte daar samen met Carl Davis en Richard Tufo en schreef daar voor The Dells, Barry White, Gene Chandler.
  Werkte daarna voor Curtom samen met Jerry Butler.
  Werkte ook samen met Sly & the Family Stone, Al Green, Herbie Hancock en zelfs Janis Joplin.
  In 2006 richtte hij een gloednieuwe productiehuis op dat hem via Universal zorgde dat hij zijn eigen album mocht maken.
  Daar kreeg hij de hulp van Ray Parker Jr., Wah Wah Watson, hil Perry, Michael White, Howard Hewett, Everette Hap, Maysa Leak, Lori Perry, Kenda Hathaway, Donald Hayes, Niki Harris en Phillip Ingram en maakte zijn eigen album Share My Love.
  Daarna richtte hij met, Instant Funk bassist, Raymond Earl een nieuwe productie bedrijf Mo-Philly op.
  Het idee was om muziek te maken met behulp van de beste van Motown en Philadelphia geluiden.
  Jimmy Levine is 63 jaar geworden.

 • Keith Sweat - 'Dress To Impress'

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, R&B, Soul Permalink

  In februari kregen wij de melding dat er een nieuwe album zou uitkomen van Keith Sweat - 'Dress To Impress' en daaruit de single 'Make It Last Forever'.
  Nu, een half jaar later, is de album en single dan toch eindelijk uit en dan is dit de 12e studio album van deze artiest.
  Het heeft maar liefst 5 jaar geduurd sinds hij een nieuwe plaat ging uitbrengen en dat is best lang, maar op de album staan maar liefst 16 nummers op.
  Het is een prachtige romantische album geworden en heeft prachtige hedendaagse balads.
  De moeite waard om er eens naar te luisteren?

 • Bank wil huis Prince verkopen

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Funk, Muziek, Pop, R&B, Soul Permalink

  De bank die de nalatenschap van Prince beheert, heeft de rechter om toestemming gevraagd vastgoed van de in april overleden zanger te verkopen. Maar de nabestaanden van Prince zijn hier fel tegen, weet TMZ.

  Op de lijst van te verkopen bezittingen staat ook Paisley Park, het landgoed waar Prince stierf na een overdosis. De villa en de omliggende grond worden getaxeerd op slechts 7 miljoen dollar (6,2 miljoen euro).

  Ingewijden zeggen dat de nabestaanden van Prince er alles aan zullen doen om een verkoop te voorkomen. Ze willen liever een museum maken van de legendarische woning en studio.

  De bank beheert momenteel de nalatenschap van Prince, omdat hij geen testament heeft achtergelaten.

 • Ex-vrouw Prince wil scheiding privé houden

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Funk, Muziek, Pop, R&B, Soul Permalink

  Manuela Testolini, de ex-vrouw van Prince, wil dat hun scheidingspapieren verzegeld blijven. The Star Tribune eist namelijk dat ze openbaar worden gemaakt.

  Manuela en Prince gingen in 2006 uit elkaar. Haar advocaten zeggen nu dat de papieren van deze scheiding niet geopend mogen worden. Testolini verscheen donderdag in de rechtbank, maar zei overigens helemaal niets over de zaak. Dit meldt Billboard.

  The Star Tribute had verzocht om de scheidingspapieren publiekelijk te vertonen. Testolini bestrijdt dit en zegt dat ze gebonden zijn aan een privéregeling.

  De advocaten van de krant brengen als argument in dat met de dood van Prince zijn privacy ook is gestorven. En aangezien de bewuste papieren 'nieuwswaardig genoeg zijn', moeten de scheidingspapieren geopend worden.

 • Is David Ruffin Jr. net zo beroemd als Sr.

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Funk, Muziek, Pop, R&B, Soul Permalink

  De zoon van late Temptation zanger, David Ruffin, is zeer instumentaal in een aantal van de meest tijdloze rap liedjes uit de jaren 90.
  Zijn naam is David Ruffin Jr. en hij is niet alleen liedjes schrijver maar ook zanger net als zijn vader..
  Als we aan David Ruffin denken dat zien we ook gelijk de  Temptations in ons beeldn we hadden nooit verwacht dat zijn zoon bekend zou worden in de rap cultuur.
  Hij hielp aan albums vn Dr. Dre's B*t*hes Ain't S*it, Snoop's The Shiznit en Gs Up Hoes Down, Tupac's AmbitionZ A Ridah en werkte ook mee aan tracks van de film 8 mile en Poetic Justice.
  David Jr. heeft bewezn dat hij niet onder doet dan zijn eigen vader alleen hij heeft de liefde voor hiphop ook al combineert hij het met zijn soulfull zang vermogen.
  Zal hij het nummer My Girl van David Sr. toch nog niet kunnen overtreffen.

 • Film in ontwikkeling van the Whispers

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Voor de fans van The Whispers hebben we goed nieuws. Twintone Entertaiment is bezig met ontwikkelingen om een speelfilm biografie te maken van de groep.
  De film met de titel The Beat Goes On zal je een kleine inkijk geven van 40 jaar popgeschiedenis van de band.
  Er zijn interviews te zien en optredens van vele vrienden van de groep.
  Wanneer de offiele datum zal worden van de film is niet vastgesteld maar de overgebleven Whispers zijn erg opgewonden over deze productie.
  Groep zegt, We zijn zo blij en opgewonden en vinden het een grote eer. We kunnen alleen maar bidden om te zien dat ons verhaal tot leven komt op het grote scherm.
  We zijn benieuwd naar de film over the Whispers, jij ook??