• Ohio Players bassist Marshall "Rock" Jones overleden

  Pin it! Print 0 comments Categories: 60,s, 70's, 80's, Funk, Muziek, Soul Permalink

  De bassist van de legendarische groep de Ohio Players, Marshall "Rock" Jones, is overleden op 75-jarige leeftijd in Houston, Texas. Hij was mede oprichter van de groep en hadden de grootste successen in de jaren 70 en 80.
  Groep was gevormd in Dayton in 1959 als Ohio Untouchables die later dus in 1971 veranderden in The Ohio Players toen ze een platencontract tekende bij Westbound Records.

  Bij het overstappen naar het mercury Label kwamen ook de grootste successen met o.a. Funky Worm, Fire, Who'd She Coo en Love Rollercoaster. Maar door drugsgebruik door de band leden, ruzies en belastigontduiking is de groep nooit meer uit het dal gekomen.

  Door het ontslaan van bandleider Satchell en een platencontract bij Boardwalk Records hadden ze nog een bescheidde hitje in 1980 met Try a Little Tenderness, een cover van Otis Reddings.

  Zijn dochter, Donna Williams citeerde op Dayton.com, "We waarderen de steun en gebeden. We verloren niet alleen een vader, een grootvader en een oom, we verloren een icoon in onze gemeenschap en een icoon in de familie."

   

 • Huur huis Michael Jackson te koop in Las Vegas

  Pin it! Print 0 comments Categories: 60,s, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Soul, You Tube Permalink

  Wil je nog een leuk optrekje kopen in Las Vegas die Michael Jackson huurde vanaf 2007 tot aan zijn dood moet toch een slordige 9,5 miljoen dollar neer leggen maar dan heb je wel wat.
  Het is zo'n 2.255314 m² groot maar is tegelijkertijd spectaculair en sierlijk.
  Het heeft zelfs een middeleeuwse kapel.
  Het meubilair is niet van Jackson zelf maar is wel aangepast naar zijn smaak.
  Heb je geld teveel hier heb je een fimpje van de villa.

 • Will Downing terug met nieuwe album

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 80's, 90's, Funk, Jazz, Muziek, R&B, Soul Permalink

  In juli keert Will Downing terug mt een gloednieuwe album Black Pearls en zal uitgebracht worden op het Shanachie label.
  Al de nummers zijn cover van bekende vrouwelijke soul artiesten en er staat o.a. Ask My Neighbours', Nights Over Egypt', 'Don't Let It Go To Your Head' en het relatief onbekende track van Phyllis Hyman  'Meet Me On The Moon' op.
  Will zegt dat eigenlijk het projec is begonnen toen ik in gesprek was met vrienden van Phyllis die meewerkte met Phyllis in die periode.
  En we met elkaar overeen kwamen dat 'Meet Me On The Moon' de beste nummer zou zijn voor mij en toetsenist / arrangeur Mike Logan mij hielp met het nummer.
  Na het voltooien daarvan dacht ik dat het een geweldige kans zou zijn om andere vrouwelijke artiesten, die ik altijd lief had, daarom een album te maken en de album Black Pears was geboren.
  De eerste single is een nummer van Cherrell uit 1988 'Everything I Miss At Home' en dat de Prince of Sophistocated terug is op zijn best.

 • Erfgename van Prince willen inhoud weten van de kluis.

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Funk, Muziek, Pop, R&B, Soul Permalink

  Voor meer dan een maand rees de vraag wat er allemaal gaat gebeuren met de niet uitgebrachte muziek, waarvan wordt gezegd dat er meer dan 50 nooit uitgebreachte muziek video's, liedjes, live jam sessie-opnames en tientallen albums die gehuisveest was in de woning van Prince
  De jurische strijd door de zijn levende familieleden ontstond over wie de rechtmatige erfgenaam van deze schat aan ontroerend goed zou zijn.
  Volle zus Tyka Nelson staat in de voorhoede van de strijd.
  Nu, volgens TMZ, kunnen twee mensen ook zijn, dat zijn de half broer van Prince, Duane Nelson Sr., die heeft een dochter Brianna en kleindochter Victoria en hebben onlangs een documenten ingediend om ook de erfgenamen te zijn van zijn fortuin.
  Zij raporteren dat Brianna en Victoria de wens hebben om Prince Paisley park om te zetten in een museum zoals Elvis Graceland heeft.
  Ze willen ook weten wat de inhoud van de kluis zou zijn en hebben de steun van een aantal broers en zussen van de zanger.
  Echter is Tyka daar niet over eens over de ideeen en zegt de enige erfgename te zijn omdat ze een volle zus is van Prince en het verzoekschrift ligt al bij de rechter om haar het grootste deel te geven over zijn landhuis.
  Dus het zou nog wel even kunnen duren voordat we echt weten hoe het wettelijk in elkaar zit ook al zouden de fans ook graag willen weten wat er in die kluis is achter gelaten.

 • Paris Jackson eert vader met tweede tattoo

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, Muziek Permalink

  Michael Jacksons dochter Paris heeft voor de tweede keer in korte tijd een tatoeage laten zetten ter herinnering aan haar vader. Op Instagram toonde zij maandag haar onderarm, waarop de cover van Michaels album Dangerous prijkt.

  Op haar achttiende verjaardag begin april liet Paris de tekst Queen of my Heart, geschreven in haar vaders handschrift, tatoeëren. "Voor alle andere mensen was hij de King of Pop, voor mij was hij de koning van mijn hart", schreef ze destijds bij een foto van haar nieuwe lichaamsversiering.

  Paris plaatst geregeld herinneringen aan haar vader op Instagram. Op zijn zesde sterfdag in juni schreef ze dat elke dag zonder hem "een hel" is. Bij haar nieuwe tattoo plaatste ze de tekst "Vergeet nooit je roots, en wees altijd trots op waar je vandaan komt."

 • Zoon Johnny Taylor ook in de muziek

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Jon Harrison Taylor heeft een platencontract bemachtigd bij Stax Music en is de zoon van Johnny Taylor en is best een getalenteerde jongen.
  Hij maakte al nummers als Who’s Making Love, Jody’s Got Your Girl and Gone, en It’ Cheaper To Keep Her.
  Zijn vader had een nummer 1 hit in 1976 met Disco Lady en hij hoopt in de voetsporen te komen van zijn vader.
  Niet alleen Jon heeft een carriere in de muziek gekregen maar ook zijn zus Tasha Taylor heeft al drie solo albums gemaakt en werkt ook als actrice.
  De nieuwe single van Jon Harrison Taylor heet For Life en heeft wat disco invloeden en is hieronder te beluisteren, en oordeel zelf.

 • 'Janet Jackson liet twee kinderen adopteren'

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 80's, 90's, Dance Classics, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Janet Jackson (50) zou zwanger zijn van haar eerste kind, maar volgens haar ex-man is ze al twee keer eerder moeder geworden...

  James DeBarge, ex-popster en van 1984 tot 1985 getrouwd met de zangeres, en zijn moeder beweren tegen tabloid National Enquirer dat ze twee keer zwanger van hem raakte en beide kinderen liet adopteren.

  Volgens James raakte Janet - zonder dat hij het wist - zwanger van hem nadat hun huwelijk op de klippen was gelopen, en liet ze het kind, een meisje, adopteren. Pas recentelijk leerde hij dat hij vader was van een dochter. De dochter, inmiddels in de dertig, belde hem onlangs op met de mededeling dat ze een dochter van hem en Janet was.

  'Janet doodsbang'

  Maar, volgens James' moeder Etterlene DeBarge was zij niet hun enige kind. Zij vertelt op haar beurt aan de tabloid dat "Janet niet alleen hun dochter, maar ook hun zoon heeft laten adopteren"...  Hun zoon werd volgens Etterlene in 1984 geadopteerd door een familie in Noorwegen. Hij is nu 32 jaar. Etterlane zegt wel te begrijpen waarom ze de twee kinderen heeft afgestaan en daar nooit iets over gezegd heeft. "Haar familie zette haar altijd onder druk en ze was doodsbang."

  Janet stelde onlangs haar Unbreakable Tour uit omdat ze een gezin wilde stichten met haar man Wissam Al Mana. Naar verluidt is ze inmiddels dus zwanger. Na het afzeggen van de tour liet haar management weten dat ze de tour in 2017 zou hervatten, maar of er dan ook een nieuwe datum komt voor het concert in Amsterdam blijft onduidelijk.

 • Stevie Wonder en madonna bij eerbetoon Prince Billboard Musci Awards

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, Funk, Muziek, Pop, R&B, Soul Permalink

  Er was veel ophef over de keuze door Billboard om Madonna te benoemen als eerbetoon aan Prince bij de prijsuitreiking van 2016.
  Om de langverwachte opening gaf Questlove en oprechte inleiding en daarna kwam Madonna in het paars en zong het nummer Let's Go Crazy.
  Toen ze de trap afdaalde zong ze Nothing Comperes 2 U en was er op het scherm de begrafenis plechtigheid te zien met een instumentale break met foto's van Prince.
  Even later werd de wens van de fans beantwoord door een optreden van Stevie Wonder met Madonna.
  Er was een petitie gedaan op Chang.org waar Stevie als winnaar uitkwam.

 • 'Prince lag zes uur dood in lift'

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Funk, Muziek, Pop, R&B, Soul Permalink

  Meer details rond overlijden 'His Royal Badness' uitgelekt

  Muzieklegende Prince, die op 21 april dood gevonden werd in de lift van zijn Paisley Park, zou op dat moment al zes uur dood zijn geweest.

  Volgens de Amerikaanse krant Star Tribune hebben de hulpverleners die ter plaatse waren dat gezegd tegen zijn medewerkers en de politie.

  Al eerder kwam aan het licht dat de muzikant zwaar verslaafd was aan opiaten en pijnstillers. Die verslaving zou zo ernstig zijn geweest dat zijn personeel van ellende niet meer wist hoe ze hem moesten redden. Prince was volgens de krant begonnen met een afkicktraject, maar de mensen om hem heen vreesden dat hij dat niet ging overleven.

  Ontwenningsverschijnselen

  Een dag voordat hij dood gevonden werd, zou een van zijn medewerkers nog telefonisch hulp hebben gezocht bij een arts in New York omdat ze niet meer wisten hoe ze hem moesten kalmeren, zo ernstig waren de ontwenningsverschijnselen. Hij werd daarna naar het ziekenhuis gebracht, waar hij aan het infuus werd gelegd. Op dezelfde dag werd hij weer ontslagen en bracht een van zijn artsen, waar hij op dat moment in behandeling was vanwege die ontwenningsverschijnselen, hem nog een huisbezoekje, weet de krant.

  Prince's personeel riep daarna ook nog de hulp van Dr. Howard Kornfeld in, een specialist op het gebied van verslavingsproblematiek. De arts had geen tijd om naar Minnesota te vliegen om Prince bij te staan, dus stuurde hij zijn zoon Andrew. Andrew is de persoon die het lichaam van Prince in de lift vond.

  Het is nog altijd onduidelijk wat precies de oorzaak van Prince's overlijden was. Een dezer dagen worden de resultaten van de lijkschouwing verwacht.

 • The Jig presenteert nieuw album: Proximo Disco

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Het hechte zevenkoppige Amsterdamse funkgezelschap The Jig speelt eigen instrumentale composities waarin elementen van soul, afrobeat, pop, jazz en rock worden vermengd met de vintage funk van Bootsy Collins, Tower of Power, James Brown, Average White Band en The Meters. Live-concerten van The Jig bevatten altijd een flinke dosis energie.

  De band speelde de afgelopen jaren op vele podia en festivals in Nederland, waaronder Paradiso, North Sea Round Town, Blue Note Sessions en Jazz in Duketown. Met hun eigentijdse funk wist The Jig ook het publiek in landen als de VS, Brazilië, Spanje, Duitsland, België en Frankrijk te bereiken.

   

  In haar zevenjarig bestaan bracht The Jig twee albums uit: Brooklyn Blowout (2011) en Aargh! (2013). Op 3 juni a.s. verschijnt het derde album Proximo Disco. Deze plaat is mede door toevoeging van zang op een aantal nummers diverser dan de voorgaande twee. Het stemgeluid van Mr. Ruben (Ruben Seyferth) is ‘een mix van Prince en Steven Tyler (Aerosmith)’. Proximo Disco heeft daardoor meer rock ’n roll en pop vibe dan zijn voorgangers. Het is voor het eerst dat de band met een vocalist werkt. Eigenlijk tegen de principes van de instrumentalisten in, maar om de bijzondere stem van deze zanger konden en wilden ze gewoonweg niet heen.

  Proximo Disco werd opgenomen in Rock Supplies in Amsterdam West. Het produceren en mixen deed de band zelf. De mastering was in handen van Darius van Helfteren (De Staat, The Opposites, Caro Emerald). De gerenommeerde Britse illustrator Ben Newman was verantwoordelijk voor het in het oog springende artwork.

  Proximo Disco wordt op zondag 19 juni a.s. live gepresenteerd in de Sugar Factory in Amsterdam. Beluister hieronder alvast de eerste single Come Get It die de band op YouTube heeft gezet.

  The Jig is de komende tijd live te zien op de volgende podia en festivals:
   27-05    Amersfoort Jazz Festival Groenmarkt (ft. Mr. Ruben), Amersfoort (21:00u)
   28-05    Proefmei, Bergen op Zoom (22:00u)
   03-06    Café Alto, Amsterdam (22:00u)
   04-06    Meer Jazz Festival, Hoofddorp (18:45u)
   05-06    Red Light Jazz Festival (ft. Mr. Ruben), Amsterdam (21:00u)
   11-06    Dizzy, Rotterdam (21:00u)
   17-06    Swinging Groningen, Groningen (22:00u)
   18-06    Jazzfestival Den Helder, Den Helder (21:00u)
   19-06    Sugar Factory (ft. Mr. Ruben), Amsterdam (21:00u) CD-PRESENTATIE
   25-06    TomTom Tuinfeest (ft. Mr. Ruben), Heythuysen (21:00u)
   29-06    Jazzkapel Azijnfabriek, Den Bosch (20:00u)
   10-07    North Sea Round Town, Zuidplein, Rotterdam (13:30u)

  Kijk voor meer informatie op hun website.

  Bron: Funkblog.nl

 • Marvin Gaye box komt 21 mei uit

  Pin it! Print 0 comments Categories: 60,s, 70's, 80's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Op 21 mei is het 45 jaar geleden dat de album uitkwam van Marin Gaye's What's Going On en door deze reden zal Universal Music een box uitbrengen waar 7 albums inzitten genaamd Marvin Gaye Volume 3.
  De set zal op 27 mei uitkomen en zal de laatste 7 albums uit de Motown tijdperk gaan uitbrengen.
  De albums zijn What's Going On (1971), Trouble Man (1972), Let's Get It On (1973), Diana & Marvin (1973 ), I Want You (1976), dubbel-album Here, My Dear (1978), en In Our Lifetime (1981).
  Vier van die albums, Let's Get It On, Diana & Marvin Hier, My Dear en In Our Lifetime zullen ook alpart gekocht kunnen worden.
  What's Going On zal ook op een 10 inch (en digitaal) op EP worden uitgebracht en dat gebeurd op 24 juni.
  Marvin komt weer even tot leven en het lijkt mij een prachtige verzameling om in huis te hebben.

 • 'Optreden met hologram Whitney Houston gaat niet door'

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 80's, 90's, Dance Classics, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  De familie van Whitney Houston heeft een optreden van Christina Aguilera waarin Houston als hologram te zien zou zijn waarschijnlijk afgelast.

  De nazaten van de in 2012 overleden popster geven geen toestemming omdat de technologie nog niet het gewenste resultaat heeft.

  Christina Aguilera zou in de finale van de Amerikaanse versie van The Voice een duet zingen met Houston.

  In een verklaring aan Entertainment Tonight laat schoonzus Pat Houston weten dat de inzet van het jurylid van de show zeker niet het probleem was. "We hebben heel veel respect en waardering voor Christina, ze was absoluut loepzuiver."

  Het hologram was volgens de familie Houston echter niet volmaakt. "Als het gaat om artiesten van dit iconische kaliber, moet het perfect zijn", aldus Pat Houston in de verklaring.

  Uitgezonden

  "Whitney's erfenis en haar toegewijde fans verdienen dat. Nadat we alles goed hadden bekeken, hebben we besloten dat het hologram nog niet klaar was om uitgezonden te worden."

  De familie laat de mogelijkheid voor een dergelijk optreden wel open voor de toekomst. "Hologrammen zijn nieuwe technologie, het kost tijd om die te perfectioneren."

  Door: BuzzE
 • Grace Jones signeert autobiografie in Nederland

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Pop, R&B, Soul Permalink

  Grace Jones komt naar Nederland. De zangeres en actrice is maandag in Amsterdam om haar autobiografie Mijn onvertelde leven te signeren. 

   

  Dat maakt Xander Uitgevers donderdag bekend. Jones, ook actief als model, klom vorig jaar in de pen voor haar memoires.

  Daarin doet ze voor het eerst openhartig en gedetailleerd verslag van jaar jeugd op Jamaica en de hoogtijdagen in Parijs en New York in de jaren zeventig en tachtig. Daar werd ze een bekendheid in de discoscene.

  De 67-jarige Jones is maandagavond een uur aanwezig in De Bijenkorf om het winkelend publiek te ontmoeten en krabbels te zetten in haar boek.

 • Site http://corsdiscoensoulshow.tk online

  Pin it! Print 0 comments Categories: 60,s, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Radio Show, Soul Permalink

  Ik heb er een hele tijd aan gewerkt maar u is hij toch klaar, de http://corsdiscoensoulshow.tk site. Hij is voor voorlopig klaar en er is informatie te vinden over mijn Biografie, Uitzendschema van Club DDD FM, De afgelopen 3 uitzendingen van mijn show, foto's Nieuws, Dance Classics agenda en hoe je in contact komt met mij. Ik hoop dat je een kijkje wilt nemen. Niet dat deze site binnenkort niet te zien is, want deze blog zal altijd blijven bestaan maar een eigen account, weliswaar op dot.tk, is een belangrijke zet om mijn radioshow nog bekende te laten worden, in vooral Nederland en België.

  Alvast bedank voor het kijken.

 • Brooklyn Funk Essentials in De Pul

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 90's, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Donderdag 19 mei a.s. treedt het Amerikaanse funk-collectief Brooklyn Funk Essentials (BFE voor de kenners) voor het eerst op in Uden, en wel in het regionaal bekende en gewaardeerde poppodium De Pul. Brooklyn Funk Essentials is een acid-jazz, funk en hiphop formatie uit Brooklyn New York. De band werd in 1993 opgericht door producer Arthur Baker en bassist en musical director Lati Kronlund en telt musici van verschillende culturele afkomst.

  In 1994 bracht BFE haar eerste album uit: Cool and Steady and Easy. Het leverde ze een underground hit op: The Creator Has A Masterplan. In 1998 maakte BFE het album In The Buzz Bag in samenwerking met de Turkse band Laco Tayfa. Dat resulteerde in een Grammy nominatie. Op de daarop volgende plaat Make Them Like It (2000) keerde de groep weer terug naar een mix van funk, hiphop en jazz. In 2001 besloten de bandleden tijdelijk te stoppen in verband met soloprojecten.

  In 2006 kwam een deel van de groep weer bij elkaar en besloot toen om onder de noemer ‘Brooklyn Funk Essentials Sound System’ een kleine wereldtournee te doen. De muziek bestond uit BFE-repertoire overgoten met een electro-sausje. In 2007 tourde de band weer in volle bezetting over de wereld. Onderweg in studio’s in New York, Parijs, Amsterdam, Istanbul en Stockholm werd meteen maar een nieuwe plaat opgenomen: Watcha Playin’ die in 2008 verscheen.

  Eind vorig jaar bracht BFE haar nieuwste album uit: ‘Funk Ain’t Ova’. Hierop is te horen dat de funk er nog steeds goed in zit bij BFE, vooral in nummers als ‘Blast It!’ en ‘Dance or Die’. Het wordt donderdag dus een leuk feestje in De Pul. Na het optreden in Uden volgen nog twee concerten van Brooklyn Funk Essentials in Nederland. Vrijdag 20 mei speelt de band in de North Sea Jazz Club in Amsterdam en op zondag 22 mei in Grounds, op het Coolhaveneiland in Rotterdam.