• Lionel Richie komt met make-uplijn

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Pop, Soul Permalink

  Een flinke carrièreswitch voor Lionel Richie! De zanger is bezig met een cosmeticalijn die Hello by Lionel Richie zal gaan heten. Afgelopen week heeft de zanger van de hits All Night Long en Hello zijn merk gedeponeerd. Het is de bedoeling dat hij allerlei soorten cosmetica gaat verkopen, variërend van nagellak tot douchegel en van oogschaduw tot haarlak.

  Voor inspiratie zal de zanger ongetwijfeld bij zijn dochters Nicole en Sofia aankloppen. Beiden hebben hun stappen gezet in de modewereld. Het blijft overigens niet alleen bij cosmetica, Lionel gaat ook kaarsen en kaarsenhouders verkopen.

 • George McCrae en Big Black & Beautiful maken Toppers feest compleet

  Pin it! Print 0 comments Categories: 70's, Dance Classics, Disco, Funk, Soul Permalink

  Op 13, 14 en 15 mei gaat de Amsterdam ArenA voor het twaalfde jaar op rij weer compleet los tijdens Toppers in Concert 2016. De Amerikaanse discozanger George McCrae en de formatie Big Black & Beautiful maken de line up van de ‘Royal Night of Disco Edition’ compleet. Met de wereldwijde nummer 1-hit ‘Rock Your Baby’ scoorde George McCrae één van de allergrootste discohits ooit, terwijl de dames van Big Black & Beautiful al jaren met hun Disco & Soul shows bewijzen van absolute klasse te zijn.

  Eerder kondigden de Toppers al aan dat Rick Astley, Robin S, Dolly Dots, 2 Brothers On The 4TH Floor, Glennis Grace, Ad Visser & Penney de Jager het Meezingfeest van het Jaar mee komen vieren.

  Alleen de allergrootste discoknallers vormen de rode draad, maar zoals we bij Toppers in Concert mogen verwachten, worden ook de andere genres niet vergeten! De dresscode is GLITTER GOLD WITH A COLORFUL TOUCH OF DISCO. Bezoek ‘The Best Disco In Town’ en ga mee terug naar de fantastische jaren ’70 en ‘80! De tijd van ‘Saturday Night Fever’, verlichte dansvloeren, spiegelbollen, plateauzolen en energieke, steengoede dansmuziek.

  Met een aaneenschakeling van de allergrootste nationale en internationale meezingers gaan Gerard Joling, Jeroen van der Boom, Rene Froger en diverse speciale gasten zorgen voor het meest ‘Over de Top’ discofeest van het jaar!

 • Laatste nieuws omtrend het overlijden van Prince Deel 3

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Funk, Muziek, Pop, R&B, Soul Permalink

  "Prince reed kilometers om voor medicijnen"

  Prince heeft vlak voor zijn dood kilometers omgereden om pijnstillers te krijgen. Dat meldt TMZ. Volgens de showbizzsite deed de popster dat omdat hij bij de apothekers bij hem in de buurt waarschijnlijk niets meer kon krijgen.

  TMZ claimt dat Prince op de avond voor zijn dood bij een apotheker is geweest die zo'n 10 kilometer bij Paisly Park (nabij Minneapolis) vandaan ligt. En dat terwijl er in zijn buurt acht andere apothekers zijn.

  Mogelijk kon Prince bij die apothekers geen pillen meer op recept krijgen omdat hij er al te vaak was geweest. Amerikaanse apothekers zetten klanten die te vaak voorgeschreven pillen komen halen op een speciale lijst.

  Of dat de reden is dat Prince omreed voor zijn medicijnen, is niet duidelijk. Familieleden van de musicus zeggen tegen TMZ dat ze bezorgd waren dat Prince valse namen gebruikte om pillen los te peuteren bij dokters en apotheken.

 • Documentaire over leven Whitney Houston

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 80's, 90's, Dance Classics, Funk, Muziek, Pop, R&B, Soul Permalink

  Volgens Rolling Stone is er een goedkeuring gekomen om een documentaire te maken van Whitney Houston en zal geregisseerd worden door Kevin McDonald. Hij zal proberen een film te maken die onverbloemde en authentieke verhaal vertelt over Whitney die misschien wel de grootste stem heeft van de afgelopen 50 jaar aldus McDonald.

  Ze veranderde de popmuziek nadat ze was opgegroeid met blues en gospel was ze uniek in haar soort van de zwarte muziek die ook veel verkocht in landen waar zwarte muziek niet traditioneel was.
  De regisseur maakt ook duidelijk dat in de documentaire ook de donkere kant van haar leven aan bood komt over het wankelende huwelijk met Bobby Brown en haar worsteling aan haar verslaving.
  De documentaire zal volgende maand al te zien zijn in het filmfestival van Cannes.

 • Bobbi Kristina kreeg twee miskramen

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Nick Gordon onthulde al eerder dat hij 'Bobbi Kristina probeerde te redden'. Nu vertelt de voormalige verloofde van de overleden dochter van Whitney Houston dat ze voor haar dood twee keer een miskraam heeft gekregen. 

  Volgens Nick hadden de twee het vaker over het starten van een gezin en keken ze daar erg naar uit. "Ze hadden enkele miskramen. We hadden graag een kind gehad, maar het lag niet per se in de planning ofzo. Ze was gewoon een breekbaar, jong persoon die het niet aankon. We wilden gewoon samen settelen, trouwen en kinderen krijgen", zegt hij tegen Daily Mail.

  Hij heeft dan ook spijt dat ze niet getrouwd zijn geweest. "Het is één keer bijna gebeurd. We gingen naar het gemeentehuis, maar er stond een lange wachtrij en we hadden nog een familiereünie in Florida. Had ik maar dertig minuten gewacht en het gewoon gedaan. Ze wilde iedereen vertellen dat ze ging trouwen."

  Advertentie

  Nick trof Bobbi Kristina op 31 januari 2015 bewusteloos in bad aan en kwam meteen in actie om haar te reanimeren. "Het was zo traumatiserend. Er kwam water uit haar mond, dus ik dacht dat het allemaal goed zou komen."

  Dat was helaas niet het geval: ze bleek hersendood en overleed op 26 juli in een hospice. Lange tijd zag Krissy's familie Nick als de boosdoener en de politie startte zelfs een onderzoek naar hem. Die kwestie liep uiteindelijk met een sisser af.

 • Laatste nieuws omtrend het overlijden van Prince Deel 2

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Funk, Muziek, Pop, R&B, Soul Permalink

  "Prince had aids en weigerde behandeling wegens geloof"

  Prince zou in het midden van de jaren negentig met het aidsvirus besmet zijn en zes maanden geleden de ziekte hebben gekregen. Dat stellen anonieme bronnen tegen het Amerikaanse blad National Enquirer. Hij zou ook een behandeling hebben geweigerd omdat hij ervan overtuigd was dat God hem zou genezen. Nog volgens die bronnen woog het muzikale icoon op het einde nog maar 36 kilo.

  Prince, die Getuige van Jehovah was, kreeg de diagnose van aids zes maanden voor zijn overlijden, zo stellen bronnen in The National Enquirer. De 57-jarige bereidde zich al enige tijd voor op zijn overlijden.

  Zwak en gedesoriënteerd
  "Dokters meldden hem dat zijn bloedwaarden ongewoon laag waren en dat zijn lichaamstemperatuur tot 34,4 graden was gezakt. Hij had een tekort aan ijzer, was zeer zwak en was gedesoriënteerd. Hij at zelden en als hij at, kwam het meteen terug", aldus de bron.

  "Zijn gezicht was geelachtig, de huid van zijn hals zakte door en zijn vingertoppen waren geelbruin".

  Verslaafd aan pijnstiller
  Volgens National Enquirer werd in de jaren negentig vastgesteld dat Prince het HIV-virus had opgelopen en ontwikkelde die besmetting zich eind vorig jaar in de ziekte aids. Nog volgens het populaire blad raakte hij verslaafd aan de pijnstiller Percocet, die een opiaat bevat. Die gebruikte hij de om de pijn te bestrijden die de laatste maanden erger was geworden. 

   

  Huiszoeking in woning Prince

  De rechter van Carver County in Minnesota heeft donderdag een huiszoekingsbevel uitgegeven waarmee de woning van Prince doorzocht kan worden.
  Autoriteiten zouden in de woning op het landgoed Paisley Park op zoek zijn naar drugs, medicijnen, correspondentie, doktersrecepten en medische informatie, meldt TMZ. Het huiszoekingsbevel mag de komende zes maanden niet openbaar worden gemaakt.
  Rechercheurs zijn namelijk bang dat 'voortijdige openbaring van de details in het huiszoekingsbevel en bijbehorende documenten het strafrechtelijk onderzoek zal beïnvloeden waardoor de huiszoeking en gerelateerde huiszoekingen mislukken'.
  Prince stierf vorige week op zijn landgoed Paisley Park. Hij werd dood gevonden op de eerste etage in een lift van het complex, waar tevens een studio is gebouwd. Volgens geruchten is hij overleden aan het gebruik van de pijnstiller Percocet.

  Zus Prince woedend tijdens overleg erfenis

  Het eerste overleg over het nalatenschap van Prince is uitgelopen op ruzie. De zus van de vorige week overleden zanger, Tyka, stormde volgens TMZ woedend de kamer uit.

  Omdat Prince geen testament heeft achtergelaten, heeft zijn bank na tussenkomst van de rechter een toezichthouder aangesteld. Tyka zou menen recht op een groter deel van de erfenis van zo'n 150 miljoen dollar te hebben, terwijl de wet voorschrijft dat ook halfbroers en -zussen een gelijk aandeel moeten krijgen.

  Tijdens het overleg donderdag liet broer Alfred weten boos te zijn omdat hij niet was uitgenodigd voor een door Tyka georganiseerde herdenkingsdienst. Nadat Tyka boos was vertrokken nam de toezichthouder Alfred mee naar het gedeelte van Prince's huis waar hij overleed, om te kunnen rouwen.

 • Voormalige band Prince gaat weer optreden

  Pin it! Print 0 comments Categories: 80's, 90's, Funk, Muziek, Pop, R&B, Soul Permalink

  The Revolution, de voormalige band van Prince, is weer bij elkaar en gaat ook weer optreden. Dat zeggen ze in een video op Twitter.

  De bandleden zochten steun bij elkaar na de dood van hun voormalige muzikale leider. Tijdens deze rouwperiode besloten ze om weer samen concerten te gaan geven. Veel meer details over hun plannen zijn niet bekend, maar het lijkt erop dat The Revolution op tournee gaat.

  Nadat de band in 1986 uit elkaar ging, werkte Prince nog geregeld samen gitariste Wendy Melvoin en toetseniste Lisa Coleman. Zij scoorden als duo Wendy & Lisa een aantal hits.

  Geplaatst door BrownMark
  312.239 weergaven
  likeVind ik leukunlikeVind
   
   
 • Laatste nieuws omtrend het overlijden van Prince Deel 1

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Funk, Muziek, Pop, R&B, Soul Permalink

  "Prince zwaar aan coke"

  Advocaat Mike Padden beweert dat de afgelopen week overleden Prince ernstig verslaafd was aan cocaïne. 

  Volgens TMZ heeft Padden in het politieonderzoek naar de dood van het popicoon gezegd dat hij voor het leven van de zanger vreesde.

  Padden was een goede bekende van Prince. In het verleden heeft hij de halfzus, Lorna, en stiefbroer, Duane, bijgestaand in rechtszaken. Volgens Padden hebben zowel Lorna als Duane bevestigd dat Prince zwaar verslaafd was aan coke.

  De advocaat zou zelf naar de politie zijn gestapt met zijn informatie over het drugsgebruik van de zanger. Het is niet voor het eerst dat Prince in verband wordt gebracht met een cokeverslaving, maar door bekenden van de zanger werd dat al meerdere keren ontkracht. De Purple Rain-zanger zou juist enorm gesteld zijn op zijn gezondheid.

  Zo zei de eigen advocaat van Prince, L. Londell McMillan, juist dat hij zeker wist dat de zanger níet aan de drugs zat.

  Zus Prince bevestigt afwezigheid testament

  Prince had geen testament laten opmaken. Dit stelt zijn zus Tyka in rechtbankdocumenten die ze dinsdag indiende bij de rechtbank in Carver County in de Amerikaanse staat Minnesota. 

  Hiermee bevestigt Tyka Nelson het TMZ gerucht dat Prince nooit een testament heeft laten opmaken.

  Tyka verzoekt de rechtbank een onafhankelijk executeur-testamentair aan te stellen die toezicht kan houden op de nalatenschap van de donderdag overleden artiest.

  ''Ik weet niet van het bestaan van een testament en heb geen reden om aan te nemen dat de overledene zijn laatste wil heeft vastgelegd in documenten, in welke vorm dan ook", citeert TMZ uit de rechtbankstukken.

  Als Prince inderdaad geen testament heeft opgemaakt wordt de erfenis verdeeld onder de nabetaanden, onder wie halfbroers en -zussen van Prince.

  Stevie wonder geeft interview over Prince.

 • Politie: 'Prince mogelijk vermoord'

  Pin it! Print 0 comments Categories: 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Funk, Muziek, Pop, Soul Permalink

  Er zal naar verluidt een moordonderzoek komen naar de dood van Prince, nadat er voorgeschreven medicijnen zijn gevonden op de plek waar de zanger is overleden.
  Rechercheurs bekijken of de popster wellicht een te grote hoeveelheid aan medicijnen voorgeschreven heeft gekregen, wat hem mogelijk fataal is geworden. Volgens de Daily Star wil de politie een eventuele moord niet uitsluiten.
  "Een speciale eenheid heeft de opdracht gekregen om uit te zoeken wat er tijdens de laatste dagen van het leven van Prince precies is gebeurd en hoe het leven van de zanger er de afgelopen twee jaar heeft uitgezien", aldus een bron van de politie in gesprek met de Daily Star.

 • Nieuwe single voor D-Train en Lenny Fontana

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  De Brooklyn geboren James Williams is het beste bekend als D-Train, die in de begon jaren 80 zijn bekendheid kreeg met nummers als The One For Me, Keep On en Music in de periode van Prelude Records.
  Later kwam hij bij het label Columbia terecht waarme hij in de amerikaanser top 10 kwam met Misunderstanding en In Your Eyes. De afgelopen 25 jaar heeft hij zich bezig gehouden met het creeren van Jingles voor tv-advertenties en als achtergrond zanger van bruce Springsteen en Elton John.
  Nu is hij weer bezig met Lenny Fontana met een aantal projecten waar de laatste single mee is opgenomen 'When You Feel What Love Has'.
  De twee hebben al eerder samengewerkt met elkaar  met nummers als Invincible en Raise Your Hands.
  Dat was in 2011 maar we zijn benieuwd hoe de samenwerking is gegaan.

 • Sheila E: "Hopelijk wordt Paisley Park een soort Graceland"

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Pop, R&B, Soul Permalink

  Zangeres en drumster Sheila E. hoopt dat Paisley Park, het complex waar de studio's van Prince zijn gevestigd, een soort Graceland wordt maar dan in Minnesota. Sinds de dood van Elvis Presley (1935-1977) bezoeken tienduizenden fans nog jaarlijks zijn landgoed 'Graceland' in Memphis in de staat Tennessee.

  Ze kijkt met een goed gevoel terug op de afscheidsceremonie van Prince in Paisley Park. "Het was erg somber. We hebben naar zijn nummers geluisterd. Het volume van de muziek stond erg zacht. Het was emotioneel om sommige nummers te beluisteren", vertelt Sheila E. (58) aan E! News. Sheila werkte van 1987 tot en met 1989 samen met Prince.

  "Na afloop zeiden we tegen elkaar dat we er wel weken hadden kunnen zitten, of zelfs een maand, om muziek van Prince te beluisteren zonder nummers te hoeven herhalen. Je kunt van geen andere artiest zeggen dat die zoveel muziek heeft gemaakt. Het was emotioneel, er was veel verdriet en rouw."

  Sheila E., die samenwerkte met Prince, woonde de dienst zaterdag bij met onder anderen voormalig basgitarist van Prince Larry Graham en model Damaris Lewis. Buiten stonden fans. Aan E! News vertelt Sheila dat Prince dat absoluut had weten te waarderen.

  "Ik denk dat hij blij was geweest. Ik denk dat fans deden wat hij van hen verwachtte, namelijk zijn muziek vieren. Hij hield van feestjes, van mensen vermaken. Je hebt geen idee wat hij voor mensen betekende. Ik denk dat hij het zich niet eens realiseerde."

  Sheila E. werpt zich ook op als artistiek directeur van een muzikale herdenkingsceremonie die binnenkort wordt georganiseerd.

 • Nieuwe single voor The Trammps

  Pin it! Print 0 comments Categories: 70's, 80's, Dance Classics, Disco, Muziek, Soul Permalink

  Iedereen kan The Trammps uit de jaren 70 met hun hit Disco Inferno en nog andere grote dansbare nummers.
  Mede-oprichter Earl Young, de drummer uit dit tijd, is een eigen Trammps begonnen en heeft met Spectrum zanger Darryl Grant een single opgenomen.
  Het nummer dat Let Me Love You Tonight heet doet weer denken aan het Philly tijdperk

  Ga naar deze site:

  http://myemail.constantcontact.com/The-Trammps-Featuring-Earl-Young-With-Darryl-Grant-Let-Me-Love-You-Tonight.html?soid=1010956245373&aid=HkEodfRZKRI

 • Me and Mrs. Jones-zanger Billy Paul (81) overleden

  Pin it! Print 0 comments Categories: 60,s, 70's, 80's, Dance Classics, Disco, Muziek, R&B, Soul Permalink

  De Amerikaanse soulzanger Billy Paul is zondagmorgen (lokale tijd) op 81-jarige leeftijd in zijn huis in Blackwood in de staat New Jersey overleden. 

  Hij raakte in 1972 bekend met het nummer Me and Mrs. Jones, waarvoor hij een Grammy Award ontving.

  Op zijn website staat dat Paul thuis is overleden "na een zware medische aandoening." "We willen onze condoleances aanbieden aan zijn vrouw Blance en familie voor hun verlies", zo luidt het bericht.

  "De wereld treurt om het verlies van nog een muzikaal icoon die als pionier hielp de R&B zoals we die nu kennen vorm te geven."

  Vorige week werd Paul Williams, zoals hij officieel heet, opgenomen in het ziekenhuis nadat kanker bij hem werd geconstateerd.

 • 'Prince al in het geheim gecremeerd'

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Funk, Muziek, Pop, R&B, Soul Permalink

  Prince is vrijdag al in het geheim gecremeerd. Een uur nadat zijn lichaam werd vrijgegeven zou er een dienst zijn geweest in de First Memorial Western Chapel in Minnesota.

   

  De zus van de zanger, Tyka, haar zoon Prez en een ander familielid zouden bij de crematie aanwezig zijn geweest. Dit meldt TMZ.

  De autoptie op het lichaam van de ster duurde zo'n vier uur en was kort na 13.00 uur afgerond. De crematie zou een uur later al begonnen zijn.

  Prince was Jehova's getuigen, volgens de regels van deze stroming moet de uitvaart binnen een week na overlijden plaatsvinden.

  Prince overleed donderdag. Zijn lichaam werd aangetroffen in zijn woning in Minnesota. Sinds zijn dood gaan er geruchten dat hij overleed aan een overdosis. De uitslag van de autopsie op het lichaam van de superster kan nog weken op zich laten wachten.

   

 • De laatste dagen van Prince: een reconstructie

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 80's, Dance Classics, Funk, Muziek, Pop, R&B, Soul Permalink

  Ruim een dag na zijn dood is de oorzaak van het overlijden van Prince (57) nog steeds een mysterie. De resultaten van de gisteren uitgevoerde autopsie worden niet binnen een week verwacht. Reconstructie van de laatste week van een ongrijpbaar popicoon.

  Het landgoed Paisley Park in het gehucht Chanhassan nabij Minneapolis is bepaald geen glamoureus villapark zoals ze in Beverly Hills zijn te vinden. Paisley Park heeft van de buitenkant nog het meest weg van een winkelcentrum of een kantoorcomplex.

  Muziekenclave
  Prince had er zijn woonvertrekken, maar veel meer dan dat was Paisley Park zijn eigen muziekenclave. Met als inventaris: twee volledig toegeruste studio's, twee concertzalen in nachtclubsfeer, talloze oefenruimtes en een kleine bio­scoop. Donderdagochtend vindt een medewerker zijn werkgever, die bekendstaat om zijn nachtelijke werkuren, daar levenloos in een lift.

  Laatste shows
  Zijn dood kwam onverwachts, maar niet geheel zonder voorspel. 7 dagen eerder speelde Prince zijn laatste show. Zijn Piano & a Microphone-tournee (die aanvankelijk afgelopen december naar Carré Amsterdam zou komen, maar waarvoor Prince afzegde na de aanslagen in Parijs) bracht hem naar het Fox Theatre in Atlanta.

  Een week eerder zegde Prince shows af wegens griep, maar in Atlanta speelt hij die donderdag twee concerten van 80 minuten achter elkaar. Het tweede loopt door tot vlak voor middernacht. Zoals altijd staat Prince geen persfotografen toe en verbiedt hij zijn publiek opnames te maken met hun telefoon. Toch is op internet een flard te vinden van 'Purple Rain': aangrijpende uitvoering, goed bij stem, ogenschijnlijk niets aan de hand.

  Op de weg terug naar Minnesota gaat het echter mis. Even na 01.00 uur laat Prince zijn privévliegtuig landen op de luchthaven van Moline in de staat Illinois. Het is nog maar 3 kwartier vliegen naar Minneapolis, maar Prince moet met spoed naar het ziekenhuis.

  Overdosis
  Zijn management zal later zeggen dat de zanger last had van hoge koorts, maar entertainmentwebsite TMZ weet meer. Prince wordt behandeld na een overdosis drugs of medicijnen. In het hospitaal zou hij een 'save shot' hebben gekregen, een vitaliserende injectie.

  'Verspil jullie gebeden niet'
  Doktoren adviseren hem 24 uur volstrekte rust, maar omdat er geen privékamer beschikbaar is, vertrekt het gevolg van Prince na 3 uur weer naar het vliegveld. De hoop het voorval geheim te houden blijkt ijdel. Mede daarom verschijnt Prince zo'n 36 uur later op het podium van het openluchtdansfeest dat in de zomermaanden met enige regelmaat op Paisley Park wordt gehouden. Hij speelt geen muziek, laat alleen zijn nieuwe gitaar en piano zien. Het lijkt erop dat hij simpelweg wil laten zien dat hij nog leeft. "Verspil jullie gebeden niet aan mij,'' zegt hij cryptisch tegen het publiek.

  Stevie Wonder
  Eerder op de dag heeft hij zich naar het centrum van Minneapolis laten rijden. In zijn favoriete platenzaak koopt hij enkele cd's, waaronder een oud album van Stevie Wonder. Een dag later is zijn stemming nog verder verbeterd: 'Feeling rejuvenated' tweet hij. 'Ik voel me herboren'.

  Optreden Lizz Wright
  Hij is ook sterk genoeg om op dinsdagavond naar een concert te gaan. In de Dakota Jazzclub in Minneapolis ziet hij zangeres Lizz Wright optreden. Met enkele bandleden zit hij vrolijk op het balkon. Volgens TMZ maakt Prince, die een maand eerder is begonnen met schrijven aan zijn memoires, zich echter wel zorgen om zijn gezondheid.

  In de dagen na zijn thuiskomst uit Atlanta bezoekt hij viermaal de apotheek Walgreens. De laatste keer op de avond voor zijn dood. Baliemedewerkers vinden Prince een fragiele indruk maken. Met zijn medicijnen stapt hij iets na 19 uur in zijn zwarte Chrysler en rijdt de avond in. Hij zal de volgende ochtend niet halen.