• Gladys Knight voor 4 concerten naar Verenigd Koninkrijk

  Pin it! Print 0 comments Categories: 60,s, 70's, 80's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Liefhebbers van Gladys Knight kunnen niet al te ver van huis een aantal concerten bijwonen en wel in het Verenigd Koninkrijk.
  Darr zal zij een vier-tal concerten geven en zal haar klassiekers laten horen maar ook van de film My Heart Belongs waar een aantal nieuwe tracks van haar te horen zijn.

  Hier is de juli-tour line-up;

  2 juli 2016 Londen - Royal Albert Hall

  3 juli 2016 Nottingham - Royal Centre

  5 juli 2016 Leeds - First Direct Arena

  6 juli 2016 Edinburgh - Festival Theatre

 • Michael Jackson’s Journey from Motown to ‘Off The Wall’

  Pin it! Print 0 comments Categories: 70's, 80's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Soul Permalink

  De documentaire Michael Jackson’s Journey from Motown to ‘Off The Wall’ is volgens de muziekredactie van de NOS een must-see voor liefhebbers van Michael Jackson, en dat zijn er veel. De film gaat over een onderbelicht hoofdstuk van de carrière van Michel Jackson als hij zich ontwikkelt van de leadzanger van de Jackson 5 tot zijn definitieve doorbraak als soloartiest met het album ‘Off the Wall’ (1979). Het is een verhelderend portret van een serieuze, gepassioneerde en hardwerkende jonge artiest die later zou uitgroeien tot ‘The King of Pop’.

  De door Spike Lee geregisseerde film ging op 24 januari jl. in première op het Sundance Film Festival in Utah. De televisiepremière in Amerika volgde op 5 februari. Op dinsdagavond 8 maart a.s. (van 20.30u tot 22.15u) wordt de documentaire, met veel archiefmateriaal en interviews, in Nederlands uitgezonden door RTL8. Lee regisseerde eerder de documentaire Bad 25 over het album ‘Bad’ en is naar verluidt ook nog van plan om een documentaire te maken over ‘Thriller’, het best verkocht album ooit.

  “Off the Wall is de basis geweest voor het geluid van Jackson zoals wij dat kennen,” stelt Radio 2-dj en Michael Jackson-kenner Corné Klijn op de website van de NOS als reactie op het nieuws. “Thriller was er nooit gekomen zonder Off the Wall. Dat album is een manifest waarin Michael Jackson afrekent met alles wat hij daarvoor heeft gedaan. Hij wilde niet meer gezien worden als de zanger van de Jackson 5”, zegt Klijn. “Met Off the Wall sloeg Jackson een nieuwe weg in.” Aldus Klijn.

  Pitchfork.com meldde eerder dat het album op 26 februari, in combinatie de documentaire van Spike Lee, op LP zou worden uitgebracht.

  Wij vinden ‘Off the Wall’ het meest funky album dat Michael als soloartiest heeft afgeleverd. Vandaar deze bijdrage.

   Bron Funkblog.nl

  Lees meer...

 • Nile Rodgers op discofeest Humberto Tan

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Pop, R&B, Soul Permalink

  Nile Rodgers, voorman van discoband Chic, is een van de artiesten die optreden tijdens de tweede editie van Let's Dance in de Ziggo Dome. Ook dj Ben Liebrand en Robin S komen langs.

  Dat meldt organisator RTL Entertainment.

  De discoshow, bedacht door presentator Humberto Tan, beleefde vorig jaar zijn vuurdoop.

  Toen dat een succes werd, besloot Tan een tweede maal de Ziggo Dome te vullen. "Ik ben supertrots op deze eerste namen van de line-up", laat hij weten.Let's Dance vindt plaats op 19 november. De kaartverkoop is al begonnen.

  Bron: nu.nl 

 • Twee nieuwe leden bij The Temptations

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Er is wat verranderd in de samenstelling van de legendarische groep The Temptations.
  Er zijn twee leden weggegaan maar ook weer twee terug gekomen en dat zijn de zangers Larry Braggs, die eerder zanger was van de groep The Tower Of Power.
  Hij neemt de plek in van Bruce Williamson die zijn werk in de Gospel muziek gaat werpen bij de trio Sons Of Soul.
  Joe Herndon, de bas van de groep en Malvin Franklin moest vergeten, vertrekt na 12 jaar diens en wordt vervangen door Willie Green.
  Met Ron Tyson, vanaf 1983, Terry Weeks, vanaf 1998 en natuurlijk Otis Williams, de laatst levende oorspronkelijke Temptation, is de line up weer compleet.
  Braggs en Green werden Temptation 23 en 24 en we wensen de heren veel plezier bij de groep.

 • Bobby Brown en vrouw Alicia zijn weer zwanger

  Pin it! Print 0 comments Categories: 80's, 90's, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Je geloofd het oren echt niet maar Bobby Brown wordt voor de zevende vader. Hij en zijn vrouw Alicia Etheredge verwachten hun derde kind dat werd bevestigd door de advocaat van het stel.

  Het paar heeft zelf dus al de zes jarige zoon Cassius en de zeven maanden oude dochter Bodhi Jamerson Rein. Deze toch wel blije nieuws volgt na de dood van Bobby's 22-jarige dochter Bobbi Kristina die in juli 2015 overleed nadat ze in januari van dat jaar bewusteloos in bad was gevonden.

  Proficiat aan Alicia en Bobby.

 • ‘All The Woo in the World’ voor Bernie

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Funk, Muziek, Soul Permalink

  Op 4 april a.s. zal in Webster Hall in New York een benefietconcert worden georganiseerd voor Bernie Worrell. Zangeres Nona Hendryx is de initiatiefneemster van dit evenement. Kaarten kosten 50 dollar in de voorverkoop en 60 dollar aan de deur. Er zijn ook VIP-kaarten te koop voor 100 dollar.

  Worrell ondergaat momenteel een kostbare behandeling tegen longkanker en kan het geld goed gebruiken. De lijst van deelnemers die Bernie een hart onder de riem willen steken is lang. Op de poster staan de namen vermeld van Bootsy Collins, Living Colour, Meryl Streep, Rick Springfield, Maceo Parker, Leo Neocentelli, Bill Laswell, Bernard Fowler, The Woo Warriors en vele anderen. Hoewel hij niet wordt genoemd zal Dr. Funkenstein George Clinton naar verluidt ook acte de présence geven. Het belooft een gedenkwaardig avond te worden in New York City.

  funkblog.nl/

 • Chaka Khan is terug met nieuwe track

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Jazz, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Er is nieuws afkomstig van de legendarische zangeres Chaka Khan, en ze heeft een aankondiging. In samenwerking met productie bedrijf Bslade, voorheen bekend was als Tonex, kunnen we mededelen dat Chaka een nieuw nummer heeft gemaakt.

  I Love Myself is de titel van de track en heeft een Evangelische stijl met een mix van de analoge elektronische muziek, met een beat die moeilijk is te weerstaan.

  Luister hieronder.

  Lees meer...

 • Oscar van Michael Jackson kwijt

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Pop, R&B, Soul Permalink

  Michael Jackson wilde zo graag een Oscar dat hij er een op de kop tikte bij een veiling in 1999. Maar nu blijkt volgens beheerders van zijn nalatenschap dat het beeldje onvindbaar is.

  De award werd oorspronkelijk uitgereikt aan filmproducent David O. Selznick, die de prijs op zijn naam mocht zetten voor zijn aandeel in de filmklassieker Gone With The Wind. Michael Jackson kocht het beeldje op een veiling voor een duizelingwekkende 1,54 miljoen dollar, veel meer dan de vooraf beoogde 300.000 dollar. Het is het hoogste bedrag dat ooit is betaald voor een Oscar.

  De curatoren veronderstelden dat de Oscar ergens op Jacksons landgoed Neverland of in zijn huis in Los Angeles was, maar het beeldje is nooit gevonden. Mogelijk heeft een familielid het in bewaring of is het gestolen na de commotie rond zijn dood. De curatoren willen het in ieder geval terug, aldus Jacksons advocaat Howard Weitzman. "De Oscar behoort nu de kinderen van Michael toe", zegt hij.

 • Verdine White over uitvaart Maurice White op Facebook

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Soul Permalink

  Zoals ik begrepen hebt in het bericht op Facebook van Verdine White is Maurice White gisteren begraven.
  Het bericht wat Verdine schreef is:

  My Fabulous Family!!
  What a day it was!! We sent my brother Maurice home in amazing glorious splendor!!! I was honored to officiate the beautiful ceremony!! Just the way he loved it, lots of EWF music and to a packed house!!
  Everyone praised him to the highest! Maurice rest now brother!! JOB WELL DONE!!!!!! Truly our Shining Star Forever!!!!!

 • Eddie Levert heeft een nieuwe single (Video)

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Zanger, songwriter en producer Eddie Levert, beter bekend als mede oprichter van de groep The O'Jays is al meer dan vijf decennia' s en begrip in de soulmuziek. Hij maakte met de groep talloze hits zoals For The Love Of Money die ondanks is opgenomen in de Grammy Hall Of Fame.

  Buiten zijn zang carrière is Eddie ook nog eens auteur. Hij is mede schrijver van het boek I Got Your Back wat gaat over de relatie tussen zijn twee overleden zoons en hun intieme band. Hij tourt met de groep nog altijd de hele wereld maar bracht ondanks een nieuwe plaat uit Did I Make You Go Ooh.

  Het is zijn ultieme missie om nog altijd soul muziek te maken en in leven te houden. Het is zijn doel om te blijven schrijven en opnemen van liedjes voor volwassenen.

  Hieronder zijn single.

  Lees meer...

 • Luister Cool Million ft. Porter Carroll, Jr. - Oh ! (Remixed by Dimitri From Paris)

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, Funk, Muziek, Pop, Soul Permalink

  Al bijna een decennium maar het duo van Cool Million dance grooves muziek die u terug doet gaan naar de 80's en 90's.
  Verleden jaar leverde Frank en Rob nog een uitstekende album Sumthin 'Like This op waar je niet stil kan blijven zitten.
  Nu is er een remix uitgekomen van het duo die samen met superster Dimitri From Paris is gemaakt en je terug brengt naar de oorspronkelijke 80's Boogie.
  Het nummer Oh, die gezongen wordt door Porter Carroll, zal waarschijnlijk een klapper worden.
  Porter Carroll was lid van de groep Atlantic Starr en breng je naar de tijd van toen.
  Luister hieronder.

  Lees meer...

 • Twee albums van Yvonne Elliman komen opnieuw uit

  Pin it! Print 0 comments Categories: 70's, Dance Classics, Disco, Muziek, Soul Permalink

  De uit Honolulu geboren Yvonne Elliman is nooit een echte soul zangeres geweest, maar fans zeggen dat het niet helemaal waar is. Maar toch gaan twee albums van de zangeres opnieuw uitkomen, dat zegt platenbaas van Soulmusic Records David Nathan.

  Dat gaat in samenwerking met Caroline en Rhino Records die de albums had uitgebracht. Het gaat om de albums Night Flight uit 1978 en Yvonne uit 1979. Yvonne begon haar carriere in 1970 in de musical Jesus Christ Superstar en daar speelde ze Maria Magdalena.

  Het interssante van de albums zijn wel dat er wat covers zijn bijgevoegd van o.a. Ray Charles.

  Wanneer de albums uitkomen is niet bekend gemaakt.

 • Bruno Mars beticht van plagiaat met Uptown Funk

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 80's, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Bruno Mars heeft zich met zijn hit Uptown Funk schuldig gemaakt van plagiaat, zo meent rapgroep The Sequence. De drie vrouwen vinden dat het nummer te veel lijkt op hun nummer Funk You Up.

  Mars zou het nummer van The Sequence gebruikt hebben als "inspiratie", zo meent de groep tegenover TMZ.

  De woordvoerder van de groep laat weten dat bepaalde onderdelen in de nummers hetzelfde zijn en dat er juridische stappen worden overwogen.

  Mars heeft onlangs een Grammy gewonnen voor Uptown Funk. Hij heeft nog niet gereageerd op de beschuldigingen.

  Door: NU.nl

  Lees meer...

 • Vergeten Soul artiest Beau Williams

  Pin it! Print 0 comments Categories: 80's, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Beau Williams is voor vele nog een onbekende omdat hij vooral zijn stem de afgelopen 30 jaar gebruikte voor de Evangelische wereld. Als tiener deed hij mee aan vele talentenjachten en hij was bijna lid van The temptations in de late jaren 70.

  Met behulp van George Benson kreeg hij een platencontract bij Capitol Records in 1981 en daar nam hij 4 albums op tussen 1982 en 1986 en die waren van ongekende kwaliteit. Deed in 1983 mee aan het tv-talentenjacht Star Search, die eigenlijk voor amateurs waren, maar vreemd genoeg won hij het nadat hij al twee albums had uitgebracht.

  Beau ging over naar de Gospel muziek in de late jaren 80, maar voor die tijd, in 1984, nam hij het nummer The Last Time I Made Love die later gezongen werd door Jeffrey Osborne en Joyce Kennedy.

  Luister hier naar de versie van Beau Williams.

  Lees meer...

 • Jermaine Jackson haalt uit naar Trump

  Pin it! Print 0 comments Categories: 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Pop, R&B, Soul Permalink

  Jermaine Jackson is woest op Donald Trump, die beweerde dat wijlen Michael Jackson zijn zelfvertrouwen verloren ging als gevolg van heel slechte plastische chirurgie.

  De Amerikaanse presidentskandidaat was bevriend met de King of Pop, maar daar is weinig van te merken vindt Michaels broer Jermaine Jackson. „’Vrienden’ brengen geen eerbetoon aan Michael door theorieën te verkondigen over Michaels gebrek aan zelfvertrouwen”, aldus Jermaine op Twitter. „Die idioot van een Trump moet inbinden.”

  De beroemde broer legt vervolgens uit wat Michael wel parten speelde. „Michaels zelfvertrouwen werd beïnvloed door de druk, onrechtvaardigheid en het sarcasme van buitenaf. Het maakt jou niet cool als je Michaels naam gaat noemen en het levert je geen stemmen op. Zeker niet als je bij namedropping foutieve gegevens gebruikt.”

  Trump sprak over Michael Jackson tegenover CNN-presentator Anderson Cooper. ''Slechts weinig mensen kenden Michael Jackson. Maar hij was ongelooflijk getalenteerd. Hij verloor zijn zelfvertrouwen door, eerlijk gezegd, slechte plastische chirurgie", zei de Republikeinse presidentskandidaat.