• TJ Tindall overleden (M.F.S.B. gitarist)

  Pin it! Print 0 comments Categories: 70's, 80's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Soul Permalink

  T.J. Tindall, die deel uitmaakte van het orkest M.F.S.B., is overleden.
  M.F.S.B. was de huisband van Philadelphia International Records, evenals De Salsoul Orchestra.
  Zijn gitaar is te horen op Tientallen grote Philly Hits van artiesten als The O'Jays, Phyllis Hyman, Major Harris, The Temptations, The Trammps en nog veel, veel meer.
  Hij speelde op 38 gouden platen in totaal.

 • Zanger Blowfly (76) overleden

  Pin it! Print 0 comments Categories: 70's, 80's, Disco, Funk, Muziek, Soul Permalink

  Zanger Clarence Reid, beter bekend onder zijn alter ego Blowfly, is overleden op 76-jarige leeftijd.

  Reid had al een lange tijd leverkanker. De 76-jarige Amerikaan was uitbehandeld en sinds vorige week in een hospice opgenomen.

  Reids overlijden werd op zijn Facebookpagina gedeeld door zijn drummer Tom Bowker. "Clarence Reid, de genie beter bekend als Blowfly, de Master of Class, is vredig gestorven op 17 januari in het hospice", staat op de pagina.

  Album

  Blowfly brengt nog een laatste album uit, liet Bowker eerder weten via de Facebookpagina. De plaat, die de naam 77 Rusty Trombones heeft gekregen, komt in februari uit.

  Blowfly schreef en produceerde in het verleden onder meer voor Betty Wright, Gwen McCrae en de KC & the Sunshine Band.

 • 'Jermaine Jackson bedriegt echtgenote'

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Soul Permalink

  van onze redactie

  Het is Jermaine Jackson (61) niet gelukt om zijn vrouw Halima Rashid (38) trouw te blijven.

   

  De Jackson-telg zou zijn echtgenote, met wie hij al elf jaar getrouwd is, bedriegen met een veel jongere vrouw. Dat onthult een goede bekende van Jermaine aan het Amerikaanse RadarOnline.

  "Jermaine en zijn minnares zij al bijna zes maanden met elkaar aan het rommelen", beweert de bron. Wie de vrouw precies is, wil de ingewijde niet vertellen. Wel zegt de bron dat het gaat om een "sexy, rondborstige blondine" van 33. Jermaine zou zijn buitenvrouw verwennen met dure cadeaus. "Zoals schoenen van het merk Christian Louboutin en Louis Vuitton. Ze heeft ook een tas van het merk Chanel van Jermaine gekregen."

  Halima zou op de hoogte zijn van de affaire van haar man. Jermaine's minnares zou op Thanksgiving, afgelopen november, een foto van haar en de Jackson-broer op sociale media hebben gedeeld. De afbeelding, waarop Jermaine haar een kus op haar wang geeft, heeft niet lang online gestaan, maar de foto werd opgemerkt door Halina. "Zij flipte toen ze het zag!"

  Jermaine en zijn vrouw kregen vlak daarna een heftige ruzie waar zelfs de politie aan te pas moest komen. Halima had had haar man aangevallen en Jermaine liep daarbij een lichte verwonding op aan zijn been. Halima heeft vervolgens vijf uur achter de tralies gezeten.

 • Huis Bobbi Kristina Brown in de verkoop

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, Muziek Permalink

  Het huis waar Bobbi Kristina Brown bewusteloos raakte in de badkuip wat haar uiteindelijk fataal werd, is in de verkoop gezet.

   

  De woning in Atlanta, waar de dochter van Bobby Brown en wijlen Whitney Houston samen met haar vriend Nick Gordon woonde, heeft een vraagprijs van ruim 430.000 euro, melden Amerikaanse media.Het heeft drie slaapkamers en vier badkamers.

  Bobbi Kristina overleed in juli op 22-jarige leeftijd na een half jaar in coma te hebben gelegen. Familieleden van 'Krissy', zoals ze liefkozend door hen werd genoemd, zijn ervan overtuigd dat Nick een rol heeft gespeeld in het badkuipdrama.

  Hij plaatste vlak voor de feestdagen nog een lugubere kerstkaart online, waarop hij samen met een lachende Bobbi te zien is.

 • Doodsoorzaak Natalie Cole bevestigd

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Disco, Jazz, Muziek, Soul Permalink

  Natalie Cole overleed aan de gevolgen van hartfalen, zo bevestigde haar familie donderdag in een verklaring. De 65-jarige zangeres overleed op oudejaarsavond in een ziekenhuis in Los Angeles.

   

  De dochter van jazz-zanger Nat King Cole had een verhoogde bloeddruk in de longslagader. Volgens haar familie is dit een ernstige aandoening waar ze al jaren aan leed en die ondanks verschillende behandelingen niet verholpen kon worden.

  Natalie was vooral bekend van nummers als Inseparable, This will be en Unforgettable. Dit laatste nummer zong ze als duet met haar vader. Voor haar eerste twee albums kreeg ze een Grammy-award.

  Cole maakte haar zangdebuut al op haar zesde, toen ze meezong op haar vaders kerstalbum. Hij overleed toen zij 15 jaar was.

 • Nicholas Caldwell, van The Whispers, Overleden

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Soul Permalink

  Op 15 juli, van het afgelopen jaar, gaf ik al het bericht dat de Whisper zanger Nicholas Caldwell zijn gezondheid niet goed was en vandaag hebben we te horen gekregen dat hij is overleden.
  Verleden jaar kreeg hij al te horen dat hij aan hartfalen lijd en dar hij nog maar tussen de 3 en 6 maanden te leven had.
  Maar door speciale technieken kon zijn leven drastisch verlengd worden maar vandaag toch het vervelende nieuws gekregen dat hij het niet gered heeft.
  Caldwell was niet alleen een steunpilaar in de groep maar schreef en produceerde vele nummers voor The Whispers, maar ook voor Phil Perry.
  Hij vormde de groep in de vroege jaren 60 samen met Walter en Wallace Scott en Marcus Hutson en Leaveil Degree, De laatste verliet de groep en werd vervangen door Gordy Harmon in 1973.
  Was een veel gezien gst in het tv-programma The Soul Train van Don Cornelius, die hun een pratencontract gaf bij Soul Trrain Label van Dick Griffey wat laten het Solar Label werd.
  De successen waren niet meer te houden en dat ging door in de jaren 80.
  In 2000 overleed al Grady Harmon aan kanker maar de groep ging gewoon door.
  Nicholas Caldwell werd 71 jaar.

 • 'Janet Jackson heeft een tumor op haar stembanden'

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 80's, 90's, Muziek, Pop, R&B, Soul Permalink

  Janet Jackson maakte bij kerst bekend dat ze haar wereldtournee annuleerde. De zangeres moet dringend onder het mes. Ze zou een tumor op de stembanden hebben.

  Volgens Radar Online gaat het om een gezwel. Het is nog niet bekend of het kwaadaardig is. Als dat wel is heeft dat grote gevolgen voor haar carrière.

  "Dan zal het zingen niet meer mogelijk zijn", vertelde een arts. De 49-jarige Janet heeft haar fans eerder opgeroepen om voor haar te bidden: "Bid alsjeblieft voor mij, voor mijn familie en ons bedrijf in deze moeilijke tijd."

  Lees meer...

 • Legendarische Bee Gees-manager is overleden

  Pin it! Print 0 comments Categories: 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Muziek, Pop Permalink

  Robert Stigwood, de in Australië geboren, legendarische manager van dito popgroepen als The Bee Gees, Eric Clapton en Cream (de sixties-supergroep met Clapton en Ginger Baker), is op 81-jarige leeftijd overleden. Dat werd op Facebook gemeld door Spencer Gibb, zoon van Bee Gee Robin Gibb. Over zijn doodsoorzaak is vooralsnog niets meegedeeld.

  Stigwood was niet alleen muziekmanager, hij werkte ook op Broadway. Hij produceerde hippie-musicals as 'Hair' en 'Jesus Christ Superstar'. Tevens was hij als producent of coproducent betrokken bij de filmversie van 'JC Superstar', het Travolta-Newton-John vehikel 'Grease', de jukebox-musicalversie van de legendarische Beatles-elpee 'Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band', de verfilming van de rockopera 'Tommy' van The Who en de discoprent 'Saturday Night Fever', die van John Travolta op slag een vedette maakte en die de Bee Gees transformeerde van bekende tot superbekende discogroep. De gebroeders Gibb kwamen, net als Stigwood, van Down Under.

  De muziekwereld reageert verslagen op de dood van Stigwood. Andrew Lloyd Webber, die vaak met Stigwood samenwerkte, nam afscheid van de producent met niets dan lovende woorden. Ook Tim Rice, die met Stigwood samenwerkte voor 'Jesus Christ Superstar', heeft zijn condoleances al aangeboden.

  Stigwood werd - samen met onder andere Beatlesmanager Brian Epstein - tot de zogenaamde Pink Mafia gerekend: "pink" voor homoseksueel, "mafia" voor de knoeiharde manier van zakendoen in de popcultuurbusiness.

 • Zangeres Natalie Cole (65) overleden

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Funk, Jazz, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Zangeres Natalie Cole is overleden, meldt de Amerikaanse entertainmentsite TMZ. De zangeres is 65 jaar oud geworden.

  Cole was al een tijdje ziek en had daarom al diverse concerten in het nieuwe jaar geannuleerd. 

  Volgens TMZ overleed ze aan hartfalen, als gevolg van hepatitis C en een niertransplantatie. In 2009 kreeg de zangeres een nieuwe nier. Ze overleed oudjaarsavond in een ziekenhuis in Los Angeles.

  De zangeres was in diverse interviews open over haar drugsgebruik

  Grammy's

  Cole is onder meer bekend van nummers als This will be en Unforgettable, een duet dat ze zong met haar vader Nat King Cole. Ze debuteerde op 6-jarige leeftijd op een kerstalbum van haar vader. Hij overleed toen ze 15 jaar oud was. Voor haar eerste album Inseparable uit 1975 kreeg ze twee Grammy's.

  De zangeres trouwde drie keer en had een zoon, Robert Yancy, uit haar eerste huwelijk. 

  Door: NU.nl

 • Aretha Franklin (73) ontroert Obama

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Aretha Franklin heeft singer-songwriter Carole King in het zonnetje gezet tijdens de jaarlijks terugkerende 2015 Kennedy Center Honors. Het eerbetoon werd op 6 december al opgenomen, maar dinsdagavond pas uitgezonden bij CBS.


  Franklin zong You Make Me Feel Like a Natural Woman voor Carole. In het publiek zaten ook president Barack Obama en First Lady Michelle. Vlak nadat Aretha haar wereldhit zittend achter de piano had ingezet, draaide de camera naar Obama. Zo werd net vastgelegd dat de 73-jarige zangeres de president tot tranen toe ontroerde.

  Ook Carole was behoorlijk verrast. Ze was overigens niet de enige die werd geëerd tijdens het evenement, maar ook filmmaker George Lucas, actrice Rita Moreno, dirigent Seiji Ozawa en actrice Cicely Tyson. De Kennedy Center Honors worden ieder jaar uitgereikt door het Kennedy Center aan kunstenaars die met hun werk een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de cultuur van de Verenigde Staten.

  Lees meer...