• Ron Ford overleden

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Funk Permalink

  Via Facebook kreeg ik te horen dat schrijver en artiest Ron Ford is overleden.
  Ron Ford schreef muziek voor the Parliament, Funkedelic, The Brides of Funkestein en Mallia Franklin (Queen of Funk).
  Hij schreef zijn muziek samen met Jimmy en Jerome Ali en gistarist Gordon Carlton.
  Er staan op Facebook al een aantal berichten over zijn dood.

  Later misschien meer.

 • Gladys Knight and the Pips-lid William Guest (74) overleden

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Disco, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  William Guest, lid van de Grammy-winnende groep Gladys Knight and the Pips, is op 74-jarige leeftijd overleden.

  Dat meldt AP.

  De muzikant is afgelopen dinsdag aan de gevolgen van hartfalen overleden, meldt zijn schoonzus.

  Guest heeft van 1953 tot en met 1989 bij de groep gezeten. Zo was hij te horen als achtergrondzanger van de grote hits I Heard It Through the Grapevine en Midnight Train to Georgia

 • Janet Jackson stelt tournee uit om operatie

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 80's, 90's, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Janet Jackson is gedwongen haar hele tournee uit te stellen. De zangeres moet worden geopereerd, schrijft ze op Twitter. "Het breekt mijn hart dat ik jullie moet vertellen dat ik mijn Unbreakable Tour tot de lente moet uitstellen."


  Ze laat weten dat elk concert wordt verplaatst. "Bewaar je tickets alsjeblieft." Ook vraagt ze haar fans te bidden voor haar, haar familie en haar bedrijf 'in deze moeilijke tijd'.

  Jackson geeft aan dat ze verder niet wil reageren. "Ik houd heel veel van jullie en ik ben dankbaar voor jullie begrip en liefde. Het komt goed."
  In oktober meldde de zangeres dat ze concerten van haar tournee moest uitstellen op doktersadvies. Ze kreeg destijds van haar artsen te horen dat ze haar stem rust moest geven. Jackson schrijft niet waaraan ze precies moet worden geopereerd.

 • Three Degrees komen met nieuwe album

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Soul Permalink

  Voor de Philly fans kunnen hun hart ophalen want de dames trio The Three Degrees gaat een gloednieuwe album uitbrengen. Het zijn ook allemaal Philly Klassiekers zoals Me and Mr. Jones, You'll Never Find Another Love Like Mine, Love Train en Strategy.

  Het album gaat op 4 maart, komend jaar, uitkomen onder David Nathan's Soul Music Records.
  The Three Degrees nu bestaan ​​uit originele leden Helen Scott en Valerie Holiday en nieuwe aankomst Freddie Pool (die in 2011 zijn toegetreden).

  Ze gaan ook beginnen aan een Britse tour om de album te promoten.

  Meer Details vind je op www.thethreedegrees.com

 • Earth Wind & Fire-lid naar Utrechts festival

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Soul Permalink

  Al McKay, de gitarist van de beroemde formatie Earth Wind & Fire, komt naar Nederland toe. Hij zal op 26 juni met de Earth Wind & Fire Experience een optreden geven op het 40Up Zomerfestival in Utrecht, maakte de organisatie donderdag bekend.

  Andere bekende zangers die optreden op het festival, dat twee dagen duurt, zijn George Baker, Danny Vera, Loïs Lane en Jocelyn Brown.

  Ook de wereldberoemde soulband Tavares verzorgt een concert. De vijf broers zijn op zaterdag 25 juni te horen in de Botanische Tuinen in Utrecht. De groep werd wereldberoemd dankzij de hits Heaven Must Be Missing an Angel en Don't Take Away the Music. Het is lang geleden dat Tavares in Nederland was.

  Initiatiefnemer Harry de Winter begon 40UP-dansfeesten in 2006 omdat hij "ervan baalde dat er bijna nergens meer kon worden gedanst door 40-plussers". Er treden vooral groepen en zangers uit de jaren zeventig en tachtig op. In eerste instantie was het een eenmalig feestje, maar negen jaar later is 40UP uitgegroeid tot een succesvolle rondreizende dansavond. Vorige jaar vond er voor het eerst een heel festival plaats van het evenement.

  De kaartverkoop voor de 2016-editie van 40UP gaat zaterdag van start.

 • Michael Jackson vestigt verkooprecord in Verenigde Staten

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Pop, R&B, Soul Permalink

  Thriller van Michael Jackson is inmiddels dertig keer multiplatina. Het album, dat Jackson in 1982 uitbracht is het eerste album dat die onderscheiding krijgt van de Recording Industry Association of America.

  Van Thriller, Jacksons succesvolste plaat, zijn in de Verenigde Staten ruim honderd miljoen exemplaren verkocht.

  In Nederland ging de plaat twee miljoen keer over de toonbank. Met meer dan een miljard verkochte albums is de King of Pop nog steeds de bestverkopende artiest ooit.

  "Het is overduidelijk dat Michael Jackson de grootste artiest ooit was", stelt LA Reid, topman van Epic Records. "Niet alleen de verkoopcijfers en het succes in de hitlijsten zijn duizelingwekkend, zijn pure muzikaliteit was buitenaards goed. Thriller was baanbrekend en zinderend. Het was perfectie."

 • Soulband Tavares komt naar Utrechts festival

  Pin it! Print 0 comments Categories: 70's, 80's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Soul Permalink

  De beroemde soulband Tavares komt deze zomer naar Nederland. De formatie van vijf broers treedt op zaterdag 25 juni op tijdens het 40UP Zomerfestival in de Botanische Tuinen in Utrecht.

  Dat maakte de organisatie vrijdag bekend.

  Het is lang geleden dat Tavares, dat in 1959 werd opgericht, voor het laatst op een Nederlandse podium stond. De groep werd wereldberoemd dankzij de hits Heaven Must be Missing an Angel en Don't Take Away the Music. Ook werkten de broers mee aan de soundtrack van de klassieker Saturday Night Fever uit 1977.

  Andere groepen die in elk geval zullen optreden op het 40UP Zomerfestival op 25 en 26 juni zijn Het Goede Doel en The Gibson Brothers. Die laatste band stond vorig jaar ook al op het festival.

  40-plussers

  Initiatiefnemer Harry de Winter begon 40UP-dansfeesten in 2006 omdat hij "ervan baalde dat er bijna nergens meer kon worden gedanst door 40-plussers."

  Er treden vooral groepen en zangers uit de jaren zeventig en tachtig op. In eerste instantie was het een eenmalig feestje, maar negen jaar later is 40UP uitgegroeid tot een succesvolle rondreizende dansavond. Vorig jaar vond er voor het eerst een heel festival plaats van het evenement.

  De kaartverkoop voor de 2016-editie van 40UP gaat binnenkort van start.

 • Billy Ocean speciale gast bij Ladies of Soul

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Zanger Billy Ocean is in februari de 'special guest' tijdens de serie Ladies of Soul-concerten in de Ziggo Dome in Amsterdam. 

   

  Het uitnodigen van deze internationale pop- en soulzanger stond hoog op de wensenlijst van de dames, zo maakten zij dinsdag bekend.

  Ocean heeft ongekende internationale successen behaald. Hij verkocht miljoenen platen en cd’s wereldwijd en haalde keer op keer de hitlijsten met bekende nummers als Suddenly, When the Going Gets Tough en Get Outta My Dreams, Get Into My Car.

  De Ladies of Soul zijn Trijntje Oosterhuis, Edsilia Rombley, Glennis Grace, Berget Lewis en Candy Dulfer. Zij geven al een aantal jaren rond Valentijnsdag een reeks concerten vol soulmuziek. Voor vrijdag 12 februari zijn nog tickets beschikbaar. De shows van zaterdag 13 en zondag 14 februari zijn uitverkocht.