• Ronald Abner van The Fabulous Peps overleden en familie vraagt hulp

  Pin it! Print 0 comments Categories: Muziek, Soul Permalink

  De volgende verdrietige nieuws kregen we te horen dat Ronald Abner, die in de jaren 60 één van de zangers was van de Detroit soul groep The Fabulious Peps, is overleden. Hij vormde samen met Tommy Hester en Joe harris de groep en was vooral bekend in het Midwesten van Amerika en hadden een fantastische choreografie.

  Het trio had matig succes met nummers als This I Pray, My Love Looks Good on You, Why Are You Blowing My Mind (gesteund door Booker T en de MG's), So Fine, en Detroit Michigan, een ode aan hun woonplaats voordat ze uit elkaar gingen einde van de jaren 1960.

  Abner stierf met financiële problemen, en zijn familie heeft hulp gevraagd om het geven van hem een ​​fatsoenlijke begravenis. Ze hebben GoFundMe pagina aangevraagd om te doneren en kinderen en familie van Ronald Abner, voormalig lid van The Fabulous Peps vragen daarom uw hulp in.

  We vragen de hulp van fans en andere liefhebbers die genoten van de muziek van deze fantastische groep.

  Ga naar de site https://www.gofundme.com/q6amsr9w om te doneren.

   

 • Cynthia Robinson (69) van Sly & the Family Stone overleden

  Pin it! Print 0 comments Categories: 60,s, 70's, 80's, Disco, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Cynthia Robinson, zangeres en trompetist van onder anderen Sly & the Family Stone en Graham Central Station, is maandagavond op 69-jarige leeftijd overleden. 

  Dat meldt onder meer het Amerikaanse Billboard dinsdag.

  Robinson overleed aan de gevolgen van kanker.

  Ze was naast Sly Stone nog het enige originele bandlid nadat de formatie in 1975 uit elkaar viel. Sly & the Family Stone was vooral bekend van de hit Dance to the music.

  Robinson richtte nadat ze in oktober van dit jaar te horen had gekregen dat ze kanker had het Cynthia Robinson Cancer Care Fund op.

  Door: NU.nl

 • Kijk Unsung Aflevering: Jennifer Holliday

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 80's, 90's, Muziek, R&B, Soul, You Tube Permalink

  De bezit één van de meest krachtige soul stem van de laatste kwart eeuw, Haar naam Jennifer Holliday. Ze had een absolute baanbrekende rol op het podium, maar heeft nooit echt door kunnen breken in de platenwereld.

  Haar debuutalbum was in 1983 Feel My Soul die geproduceerd werd door Earth, Wind & Fire leider Maurice White.
  Ze leek op een diva maar viel meer dan 40 kg af.

  Wil je meer van haar weten kijk dan hieronder.

   

 • Album Thriller een week gratis te downloaden in Amerika

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Pop, R&B, Soul Permalink

  Amerikanen kunnen het album Thriller van Michael Jackson een week gratis downloaden. Met de actie wordt gevierd dat het album deze maand 33 jaar bestaat.

  Dat meldt Stereogum vrijdag.

  Het album is vanaf nu tot en met vrijdag 27 november te downloaden in Google Play. Alleen inwoners van Amerika kunnen gebruikmaken van de actie.

  Google geeft aan dat alleen het nummer Billy Jean van iets minder kwaliteit is, omdat het om een demoversie zou gaan.

  Best verkocht

  Thriller won acht Grammy Awards, waaronder Album van het Jaar in 1984. Daarnaast is het album het best verkochte album van de wereld.

 • Kijk Unsung: Chante Moore

  Pin it! Print 0 comments Categories: 80's, 90's, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

 • Kijk Unsung: Lakeside

  Pin it! Print 0 comments Categories: 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, R&B, Radio Show, Soul, You Tube Permalink

  De groep komt uit Dayton, Ohio en maakte funk muziek. Gevormd in 1970 door twee lokale groepen, De Nomads en The Young. Wonnen een zangwedstrijd waar ze als prijs een sessie mochten maken met Curtis Mayfield.
  De opnames zijn nooit gemaakt maar hadden hun naam verndert in Lakeside de naam van een plaatselijke krant de Lakeside Express.

  Veel later kwamen ze in contact met Dick Griffey van Solar Records en maakte de hit It's All The Way Live.

  Kijk verder naar de documantaire hieronder.

 • Prince komt naar Europa met solo-tour

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Funk, Muziek, Pop, R&B, Soul Permalink

  Prince zal nog dit jaar een solo-tour door Europa ondernemen. De Amerikaan wil geheel zonder band gaan optreden.

  Dat heeft The Guardian van de artiest te horen gekregen tijdens een kleinschalig persmoment in diens studio in het Amerikaanse Minneapolis. De tour begint op 21 november in Oostenrijk.

  Prince (57) zal onder meer vier keer in Groot-Brittannië optreden. Een bezoek aan Nederland wordt in het stuk niet genoemd, maar volgens NRC Next is Carré "de voorgestelde zaal". Een woordvoerder van Carré kan tegenover NU.nl echter niet bevestigen dat Prince op die locatie zal optreden. 

  Geruchten over een tour in zijn eentje deden de laatste dagen al de ronde en zijn nu dus bevestigd.

  Uitdaging

  In gesprek met The Guardian zegt Prince dat hij het niet meer gewend is om slechte recensies te krijgen, zijn solo-optredens moeten daarom een nieuwe uitdaging vormen.

 • Soullegende Allen Toussaint (77) overleden

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Soullegende Allen Toussaint is maandag op 77-jarige leeftijd overleden. Na een concert in Madrid is de muzikant onverwacht overleden.

  Dat melden verschillende Belgische media dinsdag.

  De Amerikaanse soulzanger, -schrijver en -producent tourde door Europa. De overlijdensoorzaak is nog niet bekend.

  Toussaint werkte vijf decennia als producent en arrangeur voor onder meer Paul McCartney, Joe Cocker en Glen Campbell. Onder meer The Rolling Stones, The Who en The Doors coverden nummers van de zanger.

  Voornaamste muziekmakers

  Toussaint geldt als een van de voornaamste muziekmakers uit de staat Louisiana. De liedjesschrijver en musicus heeft volgens Amerikaanse media de oude traditie van rhythm-and-blues uit de streek levend gehouden.

  Hij trad niet graag op de voorgrond. Hij ging eigenlijk pas uit liefdadigheid optreden nadat de wervelstorm Katrina in 2005 de kust van onder meer Louisiana had verwoest.

 • Groove Line Records brengt 2-delige collectie uit van Change

  Pin it! Print 0 comments Categories: 80's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Soul Permalink

  Voor de soul en disco fans gaat er een 2-delige collectie uitkomen van de groep Change.

  Aan het eerste album deed niemand minder mee dan Luther Vandross met nummers als Searching en The Glow Of Love. Groove Line Records zal deze collectie uitgeven met voor de kerst in december en krijgt de titel Reach For The Sky.

  In de periode van 1980 tot 1985 maakt Change 6 albums. In het pakket zit ook nog eens een 24 pagina tellende boekwerk gevuld met foto's en muziek informatie.
  We kijken er naar uit.