• Cors Disco en Soulshow van 26 juli 2015

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Radio Show, Soul Permalink

   

  Cors Disco en Soulshow van 26 juli 2015 by Cor Shops on Mixcloud

   
 • Dance Classics Agenda van 31 juli en 1 en 2 augustus 2015

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Muziek, Pop, R&B, Soul, Uitgaan agenda Permalink

   vrijdag 31 juli 2015

  Classic Café
  www.brothers.nl
  Brothers Festival Dome
  Schoudermantel 52
  3981 AH Bunnik
  ----------------------------------------
  zaterdag 1 augustus 2015

  30up Disco & Dance Classics
  De Haven van Zandvoort
  Strandafgang Paulus Loot 9
  2042 AA Zandvoort
  -----------------------------------------
  zaterdag 1 augustus 2015
  De Leidse Danssalon · 30 up Beach Party
  Blu Beach
  Koningin Wilhelmina Boulevard 104
  2202 GW Noordwijk
  ------------------------------------------
  zaterdag 1 augustus 2015

  De Pauper Disco
  www.clubstalker.nl
  Club Stalker
  Kromme Elleboogsteeg 20
  2011 TS Haarlem
  ------------------------------------------
  zaterdag 1 augustus 2015

  Oh! So '90s
  www.beachclubindigo.nl
  Beachclub Indigo
  Zwarte Pad 65
  2586 JL Scheveningen
  -------------------------------------------
  zaterdag 1 augustus 2015

  We all love 80's 90's 00's
  www.dewinkelvansinkel.nl
  Winkel van Sinkel
  Oudegracht 158
  3511 AZ Utrecht
  --------------------------------------------
  zondag 2 augustus 2015

  Drop the 90's outdoor 2015
  www.dropthe90s.nl
  Chasséveld
  Chasseveld
  4811 Breda
  --------------------------------------------

 • Bobbi Kristina Brown (22) overleden

  Pin it! Print 0 comments Categories: Muziek, R&B, Soul Permalink

  Bobbi Kristina Brown, de dochter van zangeres Whitney Houston en Bobby Brown, is op 22-jarige leeftijd overleden. Dat bevestigde haar familie zondag (lokale tijd) tegenover Amerikaanse media.

  Bobbi Kristina werd eerder dit jaar bewusteloos gevonden in het bad in haar huis. Ze lag sindsdien in coma en overleed zondag omringd door haar familie. ,,Ze heeft eindelijk vrede in de armen van god”, aldus een verklaring van de familie.

  Haar familie liet vorige maand weten dat Bobbi Kristina was overgebracht naar een hospice. Haar toestand zou in de periode daarvoor gestaag zijn verslechterd. De grootmoeder van Bobbi Kristina verklaarde in april dat haar kleinkind ,,onherstelbare hersenschade” had.

  De omstandigheden waaronder Bobbi Kristina bewusteloos raakte in bad zijn nog onduidelijk. De politie onderzoekt de zaak. Eerder wees de voogd van Bobbi Kristina met een beschuldigende vinger naar haar vriend Nick Gordon. Hij zou zijn vriendin hebben mishandeld op de dag dat ze in bad werd aangetroffen.

  De omstandigheden waaronder Bobbi Kristina werd gevonden, doen sterk denken aan het overlijden van haar moeder. Whitney Houston werd in februari 2012 dood gevonden in het bad in haar hotelkamer in Beverly Hills. Haar dood zou te maken hebben gehad met een hartkwaal in combinatie met drugsgebruik.

 • Arthur Wright overleden

  Pin it! Print 0 comments Categories: 60,s, 70's, 80's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  In diverse Amerikaanse persbureaus kregen we het bericht dat Arthur G. Wright op 78 jarige leeftijd is overleden.
  Geboren in 1937 had Wright een indrukwekkende carriere want hij begon in het tijdperk van de Doo-wop en rock n roll maar is vooral bekend van het ondersteunen van diverse soul sterren in het goede tijdperk van de vorige eeuw.

  Er word geschat dat hij op meer dan 5000 opnames is te horen waarop hij gitaar speelde van bijv. Marvin Gaye's Let's Get It On, Diana Ross Love Hangover en Thelma Houston's Don't Leave Me This Way. Hij speelde op talloze anmdere Motown opnemen van bijv. Stevie Wonder, The Temptations en de Jackson 5 en hij had nauwe relatie met producer Hal Davis.

  Wright spellde ook op niet Motown artiesten zoals 5th Dimension, Ray Charles, Friends Of Distinction, Jimmy Witherspoon, the Righteous Brothers, Odyssey, Bettye Swann, The Emotions, Little Richard, Mary Love, Leon Haywood, Jerry Butler, Z.Z. Hill, Side Effect, Donna Summer, Jose Feliciano, Ike & Tina Turner and Little Johnny Taylor.

  In de jaren 70 had Wright ook zijn eigen band The Wright Bros Flying Machine de voor Casablanca Records in 1978 een zeer gewilde album maakte.

 • 'Nog twintig onuitgebrachte nummers Michael Jackson'

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Pop, R&B, Radio Show, Soul Permalink

  Een voormalig geluidstechnicus van Michael Jackson heeft aangekondigd twintig onuitgebrachte nummers in zijn bezit te hebben. 

  Dat vertelt technicus Michael Durham Prince in gesprek met Le Parisien.

  De technicus laat weten dat hij het "absoluut" geen probleem vindt als platenmaatschappij Sony Music de nummers wil uitbrengen. "Ik heb het recht niet om de nummers een titel te geven en te laten horen aan verschillende mensen, daar gaat Sony over", aldus Prince.

  "Op mijn computer staan momenteel twintig nummers van Michael. Ze zijn alleen nog niet af", vervolgt hij. Sony Music heeft een contract ondertekend dat ze binnen tien jaar maximaal zeven nieuwe albums van de popster mogen uitbrengen. Inmiddels zijn er twee platen na zijn overlijden in 2009 verschenen.

  Duet

  Prince geeft Sony Music het advies om meerdere artiesten te strikken indien de maatschappij het album af wil maken. "De meeste nummers hebben nog wat zang nodig, dus het lijkt me handig om een duet te maken."

 • Nieuw album Prince aangekondigd

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Funk, Muziek, Pop, R&B, Soul Permalink

  Dit jaar zal er weer een nieuw album verschijnen van Prince. Dat hebben de dames van zijn band 3rd Eye Girl tijdens een interview met de BBC bevestigd. Het nieuwe album zal als titel ‘The Hit & Run Album’ krijgen.

  Volgens de bandleden zal het album zeker bij de die-hard fans van Prince in de smaak vallen. “Dit album is absoluut voor hen omdat het super funky is. Het is raar, met veel experimentele geluiden. Het is hit na hit en bedient de fans die graag willen horen wat Prince te zeggen heeft, in plaats van keer op keer weer die klassieke ‘Purple Rain‘ sound”, aldus de dames van 3rd Eye Girl.

  Prince’s nieuwe single

  Wanneer het album zal verschijnen is nog niet bekend. Begin deze maand verraste Prince zijn fans door vanuit het niets een nieuwe single uit te brengen: ‘Hardrocklover’. Het is niet bekend of dit nummer ook op het album zal komen te staan.

 • Cors Disco en Soulshow van 19 juli 2015

  Pin it! Print 0 comments Categories: 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Radio Show, Soul Permalink

   

  Cors Disco en Soulshow van 19 juli 2015 by Cor Shops on Mixcloud

   
 • Dance Classics Agenda van 24 en 25 juli 2015

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Pop, Uitgaan agenda Permalink

  vrijdag 24 juli 2015

  35+ Dansen
  www.oldcave.nl
  Old Cave
  St. Anthoniusplaats 13
  6511 TR Nijmegen
  ------------------------------------------
  vrijdag 24 juli 2015

  Disk-O 21+
  www.sugarfactory.nl
  Sugarfactory
  Lijnbaansgracht 238
  1017 PH Amsterdam
  -------------------------------------------
  vrijdag 24 juli 2015

  Parade Open Air · 90s
  Parade
  Parade
  5211 KL 's-Hertogenbosch
  --------------------------------------------
  zaterdag 25 juli 2015

  Exclusive 90s
  www.bierfabriek.com
  Bierfabriek
  Burgwal 45-49
  2611GG Delft
  ---------------------------------------------
  zaterdag 25 juli 2015

  We All Love 80's 90's 00's
  www.panama.nl
  Panama
  Oostelijke Handelskade 4
  1019 BM Amsterdam
  ---------------------------------------------

 • Sugarhill Gang’s Joseph Robinson overleden

  Pin it! Print 0 comments Categories: 70's, 80's, Dance Classics, Disco, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Joseph Robinson Jr., Bekend als de tweede Master Gee van The Sugarhill Gang, en voormalig eigenaar van het eerste label hip hop label Sugar Hill Records, is op 53-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker overleden. Een en ander is door zijn familie bekend gemaakt. Sugar Hill Records werd door Sylvia Robinson en haar man Joe Robinson Sr., opgericht en bracht naast de successen van The Sugarhill Gang ook hits van onder anderen Grandmaster Flash and The Furious Five. Joseph, de oudste zoon van Sylvia en Joe, ook wel bekend als Joey, speelde geen kleine rol in het bekend maken van de hip-hop.

  Sugarhill Gang

  In 1979 kreeg de jonge Joey een tip van zijn vriend Warren Moore en ging naar een New Yorks pizzarestaurant alwaar hij Henry “Big Bank Hank” Jackson leerde kennen. Jackson en Guy “Master Gee” O’Brien deden auditie op de achterbank van Robinson’s Oldsmobile 98. De twee vormden samen met Michael ‘Wonder Mike’ Wright die avond the Sugarhill Gang, en binnen een paar dagen hadden ze ‘Rapper’s Delight’ opgenomen, de track die wereldwijd bekend staat als het nummer dat de hip-hop op de kaart zette.

  Toen O’Brien in 1985 brak met het label en de groep, nam Joey Robinson zijn plek in en werd derhalve de nieuwe ‘Master Gee’. Met de groep trad hij tot voor kort nog veelvuldig op en geldt hij als een van de grondleggers van de hip hop.

 • Dance Classics Party's van 17 tm 19 juli 2015

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Muziek, Pop, Soul, Uitgaan agenda Permalink

  Vrijdag 17 juli 2015

  Disco-Train 70's, 80's & 90's Party
  P.C.A. – Club Nouvelle
  Touwslagerij 11
  Amstelveen
  --------------------------------
  zaterdag 18 juli 2015

  35+ dansen
  Old Cave
  www.oldcave.nl
  St. Anthoniusplaats 13
  6511 TR Nijmegen
  ---------------------------------
  zaterdag 18 juli 2015

  Non - Disco Dolly
  Disco Dolly
  www.discodolly.nl
  Handboogstraat 11
  1012 XM Amsterdam
  ---------------------------------
  zondag 19 juli 2015

  Summer-time Soul · The Heat is On!
  Grandcafé & Partycentrum De Kooi
  www. de-kooi.com
  Zevenhuizerstraat 1
  3751 LC Bunschoten
  ---------------------------------

 • Songwriter Michael Masser overleden

  Pin it! Print 0 comments Categories: 70's, 80's, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Michael Masser, één van de grootste songwriters en producenten van de jaren 70 en 80, is overleden op 74 jarige leeftijd.

  Masser was vooral bekend voor schrijven van bekende artiesten zo schreef hij Touch Me In The Morning, Theme From Mahagany en It's My Turn voor Diana Ross.
  The greatest Love Of All en Nothing's Gonna Change My Love For You van Georgen Benson, Tonight I Celebrate My Love van Peabo Bryson en Roberta Flack, Hold On van Teddy Pendergrass en Whitney Houston en Miss You Like Crazy van Natalie Cole.

  Hij werd in 2007 opgenomen in the Songwriters Hall Of Fame en maakte belangrijkste composities van populaire radioprogramma's.

 • Hoe is het met de gezondheid van Nicholas Cardwell (The Whispers)

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Soul Permalink

  Er is veel gespeculeerd, over de afgelopen maanden, over de gezondheid van Nicholas Caldwell, een van de fundamentele leden van de legendarische soul groep The Whispers. We zijn blij te kunnen melden dat Willette Ballard, oude publicist voor de groep, een berichtje heeft geplaatst op Facebook van Nicholas naar zijn fans:
  Voor alle fans en vrienden geven wij de laatste update over Nicholas voor zijn status van zijn gezondheid.

  Het is mijn ervaring dat de speculatie veel erger is dan de waarheid kan zijn, dus dacht ik een belangrijk bericht en een verklaring af te leggen over mijn gezondheid en waarom ik niet in staat was om niet op het podium te staan met de Whispers de afgelopen maanden. In januari van dit jaar had het team van cardiologen van Stanford University Hospital mijn het nieuws gegeven te lijden aan hartfalen en dat de prognose dat ik nog 3 tot 6 maanden te leven had.

  Dus heb ik met mijn familie besloten om een nieuwe technologie genaamd LVAD (links Ventriculaire Assist Device) zijn levensverwachting te verlengen en met succes. Dus dank ik God voor het herstel. Moge je leven zo lang als je wilt zolang ik leeft, aldus Nicholas.

  We zijn blij met deze update en naar deze positieve ontwikkeling.

 • Cors Disco en Soulshow van 15 juli 2015

  Pin it! Print 0 comments Categories: 70's, 80's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Radio Show, Soul Permalink

   

  Cors Disco en Soulshow van 5 juli 2015 by Cor Shops on Mixcloud

   
 • Dance Classics Agenda van 10 en 11 juli 2015

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Pop, Soul, Uitgaan agenda Permalink

  vrijdag 10 juli 2015

  Boogieball · The Official North Sea Jazz After Party
  BIRD
  www.bird-rotterdam.nl
  Raampoortstraat 26
  Rotterdam
  ------------------------------------------------------
  zaterdag 11 juli 2015

  90's Night Summerjam
  www.arsenaaltheater.nl
  Arsenaal Theater
  Arsenaalplein 1
  4381 BL Vlissingen
  -----------------------------------------
  zaterdag 11 juli 2015

  Boogie Nights
  De Waagh
  www.de-waagh.nl
  Grote Markt 26
  6511 KB Nijmegen
  -----------------------------------------
  zaterdag 11 juli 2015

  Disco-Train · Back to the 70s 80s & 90s
  Panama
  www.panama.nl
  Oostelijke Handelskade 4
  1019 BM Amsterdam
  -----------------------------------------
  zaterdag 11 juli 2015
  We all love 80's & 90's
  Effenaar
  Dommelstraat 2
  5611 CK Eindhoven
  ------------------------------------------
  zaterdag 11 juli 2015

  Disco met een K
  Partycentrum De Apollo
  www.partycentrumdeapollo.nl
  Jonkheer de la Courtstraat 34
  5251 JE Vlijmen
  ------------------------------------------------------
  zaterdag 11 juli 2015

  Smells like 90s party
  Noorderterras
  Jordaenskaai 27
  2000 Antwerpen
  België
  -------------------------------------------------------
  zaterdag 11 juli 2015

  Vondel Disco #7
  Vondeltuin
  www.vondeltuin.nl
  Vondelpark 7
  1075VR Amsterdam
  -------------------------------------------------------
  zaterdag 11 juli 2015

  What the Funk?
  Pllek
  www.pllek.nl
  TT Neveritaweg 59
  1033 WB Amsterdam
  -------------------------------------------------------

 • Oeps die was ik verleden week nog vergeten

  Pin it! Print 0 comments Categories: 70's, 80's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Radio Show, Soul Permalink

   

  Cors Disco en Soulshow - 28 juni 2015 by Cor Shops on Mixcloud