• Aflevering van Unsung over Peaches & Herb

  Pin it! Print 0 comments Categories: 70's, 80's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Soul Permalink

  In de midden jaren 60 waren Peaches & Herb, op zijn Engels gezegd, The Sweehearts of Soul en hun inspiratie lag bij Marvin Gaye & Tammi Terrell.

  Successen waren er nog niet maar midden jaren 70 probeerde Herb het opnieuw met een nieuwe Peaches. Het ene moment was het disco en het andere moment maakte ze de mooiste ballads. Met o.a. Shake Your Groove Thing en het romantische Reunited.

  Hieronder een aflevering van Unsung en de geschiedenis van Peaches & Herb.

 • Chicago Muzikant Charles "Mack" McMillan overleden

  Pin it! Print 0 comments Categories: 60,s, 70's, 80's, Funk, Jazz, Muziek, Soul Permalink

  Charles "Mack" McMillan is op maandag 26 januari op 81-jarige leeftijd overleden.

  Hij is geboren in Noord Carolina in 1933 was eerst leraar lichamelijke opvoeding in Chester, Pensylvania voordat hij de eerst Afro-Amerikaanse directeur werd van het Chester Boys Club tussen 1956-1969. In 1969 verhuisde McMilan naar Chicago en veranderde zijn carriere bij Entertainment Consultins Inc en werkte samen met Jerry Butler en later Curtis Mayfield toen hij solo ging.

  Andere musikanten waren Gene Chandler, Chuck Jackson, Ben E King, The Temptations, Nancy Wilson, Diana Cannon, Richard Roundtree, Jessie Jackson, George Foreman, Blue Magic, The Dramatics, Jeffrey Osbourne, The Chi-lites, Reba McIntyre, Flip Wilson, Dione Warwick, Shirley Reeves, Smokey Robinson, Aretha Franklin, Thelma Houston, Cissy Houston, Phyllis Hyman, Patti Labelle en The Dells.

  Jerry Butler zij dat zijn carriere niet zo groot was geworden zonder McMillan en was mede verantwoordelijk van een autobiografie The Iceman in 1983. Later Is hij terug gegaan naar Chester en was hij weer actief als mentor van studenten en runde een aantal clubs voor tieners.

  Charles had 2 zoons Karlton en André en een zus en talrijke klein kinderen

 • Kathy Keeps Movin’

  Pin it! Print 0 comments Categories: 70's, 80's, Dance Classics, Disco, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Wie kan Kathy Sledge niet, één van de vier meiden van Sister Sledge die grote hits hadden met We Are Family, He's The Greatest Dancer en Frankie.

  Kathy is solo gegaan en maakte in de jaren 90 de album Heart bij Epic Records. Nu heeft zij een contract kunnen bemachtigen bij Pacific Electronic Music van Jerry Greenberg en maakt deel uit van Aristofreeks die soulful house maakt.

  Aristofreeks is een Ibiza-gebaseerde DJ/producer/remix duo van Max Martire en Shantti Matkin die disco een nieuw leven willen inblazen. Niet alleen Kathy Sledge maar ook Linda Clifford, Martha Wash en Norma Jean zullen meewerken aan het project.

  Het nummer heet Keep It Movin' en er zijn verschillende uitvoering en remixen van.

   

 • Vijf miljoen dollar voor dakloze Sly Stone

  Pin it! Print 0 comments Categories: 60,s, 70's, 80's, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Zijn voormalig malafide managers moeten funklegende Sly Stone vijf miljoen dollar betalen. Dat heeft een rechter in Los Angeles bepaald, meldt entertainmentwebsite TMZ.

  De voormalig frontman van Sly and the Family Stone leefde afgelopen jaren in een busje. Zijn voormalig manager zou hem opgezadeld hebben met slechte deals waardoor de nu 71-jarige Stone berooid achterbleef. Manager Gerald Goldstein en advocaat Glenn Stone hadden Sly een slecht contract laten tekenen, zo claimde de muzikant.

  Na vijf jaar procederen krijgt Stone gelijk. Het bedrijf dat de auteursrechten bezit van de muziek van de dakloze Stone moet 2,5 miljoen dollar betalen, Goldstein moet 2,45 miljoen dollar overmaken en de advocaat die Goldstein bijstond moet er nog eens vijftigduizend dollar bij leggen.

  Sly and the Family Stone maakte eind jaren zestig en begin jaren zeventig furore met hun psychedelische funkmuziek. De bandleden waren berucht om hun drugsgebruik en ook in recente jaren kampte Stone nog met drugsproblemen. Hij leeft nog steeds in een busje in Los Angeles.

 • TLC kan laatste album gaan maken

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 90's, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  De twee dames van TLC kunnen aan de slag met hun laatste album. De zangeressen hebben het gewenste bedrag met hun Kickstarter binnengehaald (150.000 dollar).

  In minder dan een week is het streefbedrag gehaald. De teller stond vrijdagochtend op zo'n 200.000 dollar (176.550 euro) en loopt nog 27 dagen door.

  De twee zangeressen bieden via Kickstarter verschillende pakketten aan waar fans hun bijdrage mee kunnen leveren. TLC kreeg van zangeres Katy Perry 5.000 dollar om het album te gaan maken.

  "Onze harten lopen over van dankbaarheid voor onze fans. We vinden het geweldig dat ze niet alleen van ons houden, maar ook in ons geloven", aldus T-Boz en Chilli.

  De zangeressen waren in de jaren 90 erg populair. Samen met de overleden rapper Lisa "Left Eye" Lopes maakten de twee nummers als Waterfalls en No Scrubs.

  Promotievideo TLC op Kickstarter

   

 • Lionel Richie mentor in Amerikaanse The Voice

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Lionel Richie is één van de mentoren in het achtste seizoen van de Amerikaanse versie van The Voice. De zanger gaat coach Pharrell Williams bijstaan. 

  Dat meldt Us Weekly.

  Ook de andere drie coaches hebben een vaste mentor voor hun team toegewezen gekregen. Voor coach Christina Aguilera is dat Nick Jonas, Adam Levine krijgt hulp van Ellie Goulding en Meghan Trainor gaat het team van Blake Shelton assisteren.

  De mentoren spelen een rol vanaf de battle-ronde van de talentenjacht, de ronde die volgt op de blinde audities. Richie was ook in het tweede seizoen mentor, maar toen stond hij het team van Christina Aguilera bij.

  Seizoen 8 van The Voice gaat volgende maand in première. In Nederland gaat het zesde seizoen van The Voice Of Holland in het najaar van start.

 • Cors Disco en Soulshow van 25 januari 2015 via Mixcloud

  Pin it! Print 0 comments Categories: 70's, 80's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Radio Show, Soul Permalink

   

  Cors Disco en Soulshow van 25 januari 2015 by Cor Shops on Mixcloud

   
 • Chi-Lites gaat optreden in The UK

  Pin it! Print 0 comments Categories: 70's, 80's, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  De legendarische groep The Chi-Lites, bekend van hun nummer Have You Seen Her, gaat een korte tour maken door het Verenigd Koninkrijk in maart. Dat gaat gebeuren in het Clapham Grand in Lonen op vrijdag 6 maart maar het ziet er naar uit dat er meerdere optredens gaan komen maar zal binnenkort bekend worden gemaakt.


  Het is al een hele tijd geleden dat de groep van Marshell Thompson in de UK zijn geweest om hun klassiekers te gehore te brengen. Het is nog niet bekend hoe de formatie eruit komt te zien omdat Thompson verleden jaar een beroerte heeft gehad.

 • Cors Disco en Soulshow van 18 januari 2015 Slow Session

  Pin it! Print 0 comments Categories: 70's, 80's, 90's, Funk, Muziek, R&B, Radio Show, Soul Permalink

   

  Cors Disco en Soulshow - Slow Sessions 18 januari 2015 by Cor Shops on Mixcloud

   
 • Kool & The Gang en The Stylistics Trombonist overleden

  Pin it! Print 0 comments Categories: 70's, 80's, Dance Classics, Disco, Funk, Jazz, Muziek, Soul Permalink

  Clifford Adams, soul en jazz trombonist, die ook onderdeel uitmaakte van Kool & The Gang en begeleiding voor George Benson is overleden op 62-jarige leeftijd aan leverkanker.

  De uit Trenton, New Jersey, afkomstige Adams begon zijn carriere in de Jazz en ontwikkelde zijn talaent op de Trenton State College en speelde in lokale clubs. Ging naar New York en in de jaren 70 treden hij in de begeleidingsband van The Stylistics.

  Hij kreeg daarna een opmerkelijke positie als onderdeel van Kool & The Gang en was te horen op diverse grote hits van de groep als Joanna. Speelde daarna in vele soul en jazz opnames en hielp ook aan de vorming om muziek terug te brengen in zijn geboorte stad Trenton.

 • Cors Disco and Soulshow van 11 januari 2015 via Mixcloud

  Pin it! Print 0 comments Categories: 70's, 80's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Radio Show, Soul Permalink

   

  Cors Disco en Soulshow van 11 januari 2015 by Cor Shops on Mixcloud

   
 • Holmes Brothers-drummer Willie Dixon (72) overleden

  Pin it! Print 0 comments Categories: 60,s, 70's, 80's, 90's, Funk, Jazz, R&B, Soul Permalink

  Willie 'Popsy' Dixon, drummer en zanger van The Holmes Brothers, is in zijn woonplaats Richmond in de Amerikaanse staat Virginia overleden.  

  Recent werd bij Dixon blaaskanker in een vergevorderd stadium vastgesteld. Hij was 72 jaar oud.

  De groep speelde een mix van soul, blues, gospel en country en was de afgelopen jaren veelvuldig in ons land te horen.

  Popsy Dixon en de broers Sherman Wendel Holmes speelden al zo’n twintig jaar samen en waren in feite reeds veteranen toen ze in 1989 een contract tekenden bij Rounder Records. Vanaf dat moment nam hun carrière ook in Europa een vlucht. 

  Hoewel ze sindsdien een dozijn albums maakten, waren ze vooral befaamd om hun live-optredens waarbij ze met een sobere begeleiding van gitaar, bas en drums met hun drie doorleefde stemmen op indrukwekkende wijze hun eigen songs en die van anderen vertolkten.

  Hun bekendste plaat is het gospelalbum Jubilation, dat The Holmes Brothers in 1993 voor het Real World Label van Peter Gabriel maakten. De groep trad veelvuldig in Nederland op en was oktober afgelopen jaar nog in de Amsterdamse North Sea Jazzclub te horen. In april 2013 verscheen hun meest recente album, Brotherhood.

 • Black Woman Music Evenement met Jill Scott en Chaka Khan

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 80's, 90's, Disco, Funk, Soul Permalink

  Essence Magazine organiseert een zes jaarlijkse Black Woman In Music evenement met Jill Scott en Chaka Khan.

  Het magazine kondigde vrijdag dat de eer is gevallen op Scott en zal voorzien van optredens van Chaka Khan, Brandy en Lianna La Havas.
  De R & B Zangeressen zullen een eerbetoon geven door de decennia's heen, te beginnen in de jaren 70.

  De Black Woman In Music evenement zal plaats vinden op 5 februari, vlak voor de 57e jaarlijkse Grammy Awards die op 8 februari in de Staples Center in Los Angeles.

  Het zal Live worden uitgezonden door CBS.

 • Jeff Golub overleden

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 80's, 90's, Jazz, Muziek, R&B Permalink

  Jeff Golub, smooth jazz artiest, is verleden week donderdag 1 januari overleden.

  Hij was 59 jaar en stierf aan een ongeneeslijk hersenaandoening P.V.S. Hij werd geboren in Copley, Ohio, in 1955 en speelde op jonge leeftijd al gitaar. Na gestudeerd te hebben op Berklee Music Collage verhuisde hij naar New York en werkte samen met gitarist Billyt Squier waar hij 7 albums mee hebt opgenomen.

  Werd sessiemusikant en werkte samen met Tina Turner, Bill Evans en Vanessa Williams. Bracht zijn eerste solo album uit in 1988 en werkte daarna samen met Rod Stewart dat hij tot 1995 bleeft doen voordat hij weer solo ging en een aantal albums maakte.

  In 2011 verloor hij zijn gezichtsvermogen en kreeg een bizar ongeluk toen hij viel in de New Yorkse Metro spoor.Hij werd gered door de snelle actie van medepassagiers. Zijn laatste album maakte hij in 2013.

  Jeff laat zijn vrouw Audrey en zonen Chris en Matthew na. Op 21 januari wordt hij herdacht met een concert in de BB King's Blues Club & Grill in New York.