• Francis Nero op 71 jarige leeftijd overleden

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Muziek, Pop, R&B, Soul Permalink

  Francis Nero, geboren Willie Frances Peak, is op 71 jarige leeftijd overleden.

  Ze werd bekend in de jaren 60 bij Motown en haar single Footsteps Following Me voordat ze bij Motown vertrok. Ze was geboren in Asheville, North Carolina, en trouwde in 1960 met Johnny Nero en verhuisde naar Detroit. Ze kwam bijna Bij The Marvellettes maar keerde terug naar haar geboortestad maar kwam weer terug naar Detroit toen ze trouwde.

  Ze had twee kinderen gebaard en zong in jazzclubs en nachtclubs en deed mee aan een talentenjacht van een radiostation WCHB in Detroit, dat gesponceerd werd door Motown. Ze werd de eerste live optreden in de geschiedenis van Motown Records, waar maar liefst 5000 deelnemers aan meededen in juni 1965.

  Ze won een bedrag van 500 dollar en een grote bos rode rozen en een contract voor één jaar bij de Label. Haar eerste nummer was Keep On Livin' Me en was geschreven door William Weatherspoon en James Dean, en was oorspronkelijk bedoeld voor The Marvellettes.

  Het was echter geen grote hit en maakte verder geen opnames meer voor Motown en verliet het label na drie jaar. Na het verlaten van Motown maakte ze verder opnames met Raynoma Gordy en Gino Parks bij Shrine Records. In de jaren 70 zorgde ze voor haar moeder tot aan haar dood en deed daarna een opleiding bij de cosmetologie school.

  Ze werd onderwijzeres als schoonheidsspecialisten wn werkte mee aan modeshows en scrips voor andere bedrijven. In 1989 werd ze benaderd door Ian Levine, een Britse Producer en promotor van Northern Soul Music. In de jaren 90 maakte ze een album en begon haar eigen platenlabel AJA Records.

  In 2007 maakte ze haar laatste album Frances Nero Salutes Dinah Washington.

 • Overlevingskunstenares Tina Turner werd gisteren 75

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Muziek, Pop, R&B, Soul Permalink

  Tina Turner wordt vandaag 75 jaar. De 'Queen of Rock and Roll' overwon heel wat obstakels op haar weg naar de roem. Het levensverhaal van 'Tante Tina' leest als een Griekse tragedie.

  Saint Louis, Missouri, een winteravond in 1956: twee jonge vrouwen stappen de Club Manhattan binnen, dé rhythm and blues-tent van de stad die elke avond livemuziek serveert. De vrouwen komen kijken naar The Kings of Rhythm. Anna Mae Bullock, toen zeventien jaar, en haar oudere zus Aillene zijn hier al vaker geweest. Toch zal deze avond totaal anders verlopen dan de vorige.

  Fascinatie voor charisma van Ike
  Bandleider Ike Turner komt op het podium, de band zet in. Anna is gefascineerd door de charismatische man die meerdere instrumenten perfect beheerst.

  Enkele weken eerder had Anna hem backstage ontmoet en sindsdien heeft hij haar al verschillende keren gevraagd of ze backingzangeres in zijn band wil worden. Ze lachte die vraag telkens vriendelijk weg.

  Moedig
  Maar die avond springt Anna tijdens een pauze op het podium, grijpt de microfoon vast en begint te zingen. Alle blikken richten zich op haar, een golf van verwondering gaat door de zaal. Ike Turner is eerst stomverbaasd, vervolgens begeesterd door de krachtige stem en de ongelooflijke moed van dit meisje met de fraaigedraaide benen. In Club Manhattan zet Anna Mae Bullock haar eerste stap om één van de succesvolste vrouwen uit de popgeschiedenis te worden.

  Als ik maar geen katoenplukster word
  Op 26 november 1939 werd Anna Mae Bullock geboren in Brownsville, Tennessee. Ze groeit op in het nabijgelegen Nutbush, een gehucht met tweehonderd zielen. Ze zingt er als kind in het gospelkoor van de Baptistenkerk en heeft slechts één droom: er niet verkommeren als katoenplukster zoals de andere vrouwen in haar omgeving.

  Muziek als vluchtroute
  Ook voor Ike Turner is muziek de enige uitweg uit een armoedig bestaan. Als kind krijgt hij al te maken met geweld in racisme in Clarksdale, Mississippi: zijn vader wordt door een blanke agent doodgeslagen. Als tiener steekt hij al zijn energie in de bluesmuziek.

  Toen hij Anna Mae ontmoette in Saint Louis, was hij al aardig op weg een ster te worden. Niet alleen speelde hij in twee succesvolle bands, hij had in het begin van de jaren vijftig in de legendarische Sun-studio in Memphis de nummer 1 hit 'Rocket 88' opgenomen. Velen erkennen dat nummer als de eerste rock-'n-rollsong ooit.

  Van gast- tot leadzangeres
  Ike erkende het talent van 'Little Ann', zoals hij haar noemde, en liet haar voor hem werken: aanvankelijk als gastzangeres, daarna als lid van zijn achtergrondkoor. De enthousiaste reacties van het publiek lieten hem besluiten haar de rol van leadzangeres te geven.

  Sexy, wild en ongetemd
  Hij besloot van haar een ster te maken en liet haar van naam veranderen: Tina Turner was geboren. Tina, omdat die naam hem herinnerde aan de heldin uit de tv-reeks 'Sheena, Queen of the Jungle'. Dat hij haar zijn familienaam oplegde, was het eerste teken van zijn bezitterigheid. Hij peperde haar ook in hoe ze eruit moest zien: sexy, wild en ongetemd. Hij kocht haar uitdagende podiumoutfits en deed haar dure kleren en juwelen cadeau.

  A Fool in Love
  Zijn 'schepping' Tina Turner werd zijn muzikale trekpaard. Ze traden niet meer op als onderdeel van The Kings of Rhythm, maar werden The Ike & Tina Turner Revue. Met groot succes. in 1960 werd 'A Fool in Love' hun eerste grote hit. Er werden meer dan een miljoen plaatjes van verkocht en het nummer bereikte de tweede plaats in de Amerikaanse R&B-charts. 'River Deep, Mountain High', 'Proud Mary', 'Nutbush City Limits' zijn slechts de grootste uit een lange reeks hits die ze samen tussen 1960 en 1975 scoorden.

  In 1962 trouwden de twee in het Mexicaanse Tijuana. De rolverdeling was duidelijk: hij was haar redder, die haar uit haar trieste leven bevrijd had enhij zag haar als zijn garantie op een rijkelijk inkomen. Een situatie die slecht moest aflopen.

  Drank en drugs
  Al gauw begon Ike zijn donkere kant te tonen. Tegen het eind van de zestiger jaren greep Tina's muzikale mentor naar alcohol en drugs. Tina werd het slachtoffer van zijn grillen. Hij zette haar psychisch onder druk en sloeg haar.

  Zelfmoordpoging
  In een interview in 1986 herinnerde Tina zich: "Vlak voor een optreden sloeg hij me vol in mijn gezicht en brak hij twee tanden". Ze ging toch het podium op en zong met haar mond vol bloed. Wat volgde, was een haat-liefdeverhouding. Ze was bang van hem, maar raakte niet los van hem.  In 1968, na een zoveelste woedeaanval van Ike, slikte Tina 50 valiumpillen. Ze overleefde het. Toen ze het ziekenhuis verliet en Ike haar stond op te wachten, dacht ze: "Wel, in de hemel ben ik nog niet geraakt".

  Tina begon zich gaandeweg te verweren. In juni 1976, tijdens een vlucht van Los Angeles naar Dallas, kwam het tot een handgemeen. Hij sloeg haar, zij sloeg hem, er vloeide aan beide kanten bloed. Haar geduld was op: ze vluchte, dook onder bij vrienden en vroeg de scheiding aan.

  Enkel naam bleef over
  Het aanslepende scheidingsproces liet haar berooid achter. Enkel haar artiestennaam hield ze over, ze was immers al aan een solocarrière begonnen. Tina was eindelijk vrij, maar de relatiestress eiste haar tol. Eind de jaren zeventig lag haar carrière aan diggelen. Om haar zonen op te voeden, moest ze als poetsvrouw werken en voedselbonnen inzamelen. Maar de muziek gaf ze niet op: stilaan begon ze weer in kleine clubs op te treden, vaak voor amper honderd toeschouwers.

  Spiritualiteit
  In deze moeilijke periode vond ze troost in de spiritualiteit van het Nicheren-boeddhisme. Ze moest nog heel vaak de mantra 'Nam Myoho Renge Kyo' zingen voor ze in 1984 met 'Private Dancer' haar grandioze comeback maakte. Terwijl Ike in 1989 wegens drugsbezit in de gevangenis belandde en hij in 2007 aan een overdosis cocaïne stierf, kende Tina een stralende solocarrière.

  Tot vandaag geldt Tina Turner als een van de belangrijkste vrouwen in de popgeschiedenis. Supersterren als Rihanna, Lady Gaga en in het bijzonder Beyoncé waren er zonder haar voorbeeld wellicht niet geweest. In 1991 werden Ike & Tina Turner opgenomen in de Rock & Roll Hall of Fame.

  Zwitsers
  Sinds de jaren negentig woont Tina Turner in het Zwitserse Küssnacht. Het bevalt haar daar zo goed dat ze vorig jaar besloot haar Amerikaanse nationaliteit in te ruilen voor de Zwitserse. Ze moest er een examen voor doen waarin haar kennis van het Duits en de Zwitserse geschiedenis werd getest. Ze slaagde met glans.  Nog vorig jaar trouwde ze in Zwitserland met Erwin Bach, met wie ze al sinds 1985 samen is. Bach is 17 jaar jonger dan zij.

  Haar leven, met hoge toppen en diepe dalen, triomfen en tragediën, verliep niet minder spectaculair dan dat van iconen als Elvis Presley en Michael Jackson. Alleen: Elvis werd slechts 42, Jackson 50. Tina Turner heeft het allemaal overleefd.

 • Sheila E naar Nederland.

  Pin it! Print 0 comments Categories: 80's, 90's, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Drumster Sheila E. , vooral bekend uit de band van Prince , komt naar Nederland.Ze zal op maandag 6 april in Paradiso , Amsterdam een optreden geven.Dit jaar stond Sheila E. nog op het North Sea Jazz Festival.

  Ze trad samen met Candy Dulfer op.De voorverkoop voor het concert van Sheila E. in 2015 begint aankomende zaterdag..

  Sheila E. is in 2015 te zien in Amsterdam.

  Bron: Club DDD

 • Familie Jackson maak zich druk over zoon Prince

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, Muziek Permalink

  De familie van Michael Jackson is bang dat zijn zoon Prince 18 jaar wordt in januari omdat hij dan een vermogen mag beheren van zijn vader en hij niet met geld kan omgaan.

  Voorlopig krijgt hij een toelage van een fonds die is opgezet na de dood van Michael. De familie is ook bang dat hij afstand zal gaan nemen van zijn broer en zus op zijn 18e. Prince is jong en arrogant en beschouwt zichzelf al als een royalty, zegt een bron en geeft totaal geen aandacht wat zijn grootouders te vertellen heeft. Maar de grootouders zijn nog wel de voogd van hem.

  Over het algemeen is hij een goede jonge, maar hij realiseert zich wel dat hij straks de macht heeft op het punt dat hij volwassen wordt. De familie hoopt dat Prince volgend jaar naar de universiteit gaat maar hij wil de filmwereld in om dat te bestuderen aan de USC. Prince is ook met een muziekproject bezig samen met Justin Bieber om het nummer The Way You Make Me Feel op te nemen.

  Waarschijnlijk woord dit nog vervolgd.

 • Prince verwijdert Youtube- en Facebook-accounts

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Muzikant Prince heeft afscheid genomen van sociale media en Youtube. Bijna alle muziekclips zijn van het videokanaal afgehaald. 

  Dat meldt NME dinsdag.

  De zanger meldde zich begin dit jaar aan op Facebook en was op Twitter actief als 3rdeyegirl, ter ere van zijn meest recente album, maar deze profielen zijn inmiddels niet meer te vinden.

  Prince heeft vooralsnog geen reden gegeven voor het verlaten van de sociale media en Youtube. Zijn kanaal Princevevo bevat nu enkel twee videos van het nummer Breakfast Can Wait en een interview met de zanger.

  Door: NU.nl

 • Cors Disco and Soulshow van 23 november 2014 via MixCloud

  Pin it! Print 0 comments Categories: 70's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Radio Show, Soul Permalink

   

  Cors Disco en Soulshow van 23 november 2014 by Cor Shops on Mixcloud

   
 • Zoon David Ruffin gearresteerd

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, Muziek, R&B Permalink

  De zoon van Motown legende David Ruffin werd deze week gearresteerd voor huiselijk geweld, volgens TMZ.

  David Ruffin Jr. werd gearresteerd door de politie van Los Angeles nadat er een melding werd gemeld van huiselijk geweld in San Fernando Valley. Zijn vriendin is daarbij gewond geraakt maar welke verwondingen is niet bekend gemaakt.

  Ruffin Jr. is op borgtocht vrijgekomen voor een bedrag van 50.000 dollar. Maar hij is niet de enige want ook zijn vriendin is gearresteerd door huiselijk geweld.Ruffin Jr. is zelf zanger en toneelspeler en heeft het talent van zijn vader die zanger was van de Temptations tussen 1964 en 1968.

 • Raymond Johnson Overleden

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Funk, Muziek, Pop, R&B, Soul Permalink

  We hebben ook nog een trieste mededeling gekregen dat Raymond Johnson, songwriter en Toetsenist van de legendarische groep The Dramatics, is overleden.

  Johnson werkte in de jaren 60 samen met Sam Cooke en in de jaren daarop met the Dramatics, The Stylistics, The Manhattans, Was (Not Was) en Five Star. Hij werd gerespecteerd, niet alleen door zijn fans maar ook, door zijn collega's in de muziek.

  Hoe oud hij is geworden en waar hij aan gestorven is niet bekend gemaakt.

 • Stevie Wonder geeft muzikale en politieke aftrap van zijn nieuwe toer

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Vorige week gaf Motown legende Stevie Wonder een concert in een uitverkocht Madison Squere Garden in New York om te pleitte voor een Amerika zonder Racisme en mensen met een handicap.

  Hij zei, Ik daag Amerika, ik daag de wereld uit om haat en racisme te laten gaan. Dat is de enige manier waarop we zullen winnen als natie en de wereld.

  Bij de wereldsster braken de emoties uit en de tranen stroomden over zijn gezicht tijdens het uitvoeren van Summer Soft. Ondanks de emotionele vertoning gaf wonder een geweldige show en speelde vaak met mondharminica en andere verschillende instrumenten met zijn band.

 • Motownzanger Jimmy Ruffin overleden

  Pin it! Print 0 comments Categories: 60,s, 70's, 80's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Soul Permalink

  De Amerikaanse zanger Jimmy Ruffin, artiest van het befaamde Amerikaanse label Motown, is op 78-jarige leeftijd overleden in Las Vegas. Dat meldden Amerikaanse media woensdag.

  Ruffin werd in 1966 bekend met het nummer What Becomes Of the Brokenhearted. In 1980 scoorde hij een wat bescheidener hit met Hold On To My Love. Jimmy is de oudere broer van David Ruffin, de leadzanger van The Temptations.

  Door: Novum

 • Cors Disco and Soulshow van 16 november 2014 via MixCloud

  Pin it! Print 0 comments Categories: 70's, 80's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Radio Show, Soul Permalink

   

  Cors Disco en Soulshow van 16 november 2014 by Cor Shops on Mixcloud

   
 • Nieuwe album voor de Rance Allen Group

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, Muziek, R&B, Soul Permalink

  De Rance Allen Group heeft een nieuwe album in de winkels en is ook online te bestellen. De band van de broers zit al 40 jaar in de muziek wereld en is heeft al vier albums gemaakt samen met de familie Tyscot Entertaiment.

  Vorig jaar nog heeft de Rance Allen Group een cd box uitgebracht met de titel Amazing Grace in combinatie met de dvd documantaire Music Majors, de nieuwe album heet Celebrate. De Rance Allen Group bestaat uit drie broers, uit een gezin van twaalf broers en zussen.

  Rance begon te prediken op zijn vijfde verjaardag en vormde later met zijn broers Steve, bassist, en Tom, op drums, de band. Rance Allen speelt R&B muziek met een fleurje gospel en is al vanaf 1985 verbonden aan de New Bethel of God in Christus in Toledo, Ohio, waar hij dienst doet als bisschop.

 • Bar Kays 50 jaar

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Het is feest in Memphis omdat de Band The Bar Kays komende maamd maar liefst 50 jaar bestaat.

  Toch is het niet allemaal even goed verlopen met de band want toen het succes begont kwamen vele om bij een vliegtuig ongelijk waar ook Otis Redding het leven liet. Trompettist Ben Cauley overleefde de crash en begon wederom met de opbouw van de band. In de vroege jaren 70 was de groep weer terug in de top van de Soul en naarmate de groep verder ging was de funk muziek de hoofd toon van de Bar Kays.


  Op 4 december zal de band in het zonnetje worden gezet in de Cook Convention Centre in Memphis. Er zijn diverse optredens van o.a. George Clinton, The Mary Jane Girls en Willie Clayton.

  Door veel video materiaal en animaties was er een beeld worden gecreerd over de geschiedenis van de band.

 • Aretha Franklin wil schrijver biografie aanklagen wegens seksuele onthullingen

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Funk, Muziek, Soul Permalink

  De 72-jarige Queen of Soul is woedend op David Ritz, de auteur van een nieuwe ongeautoriseerde biografie van de zangeres. Ritz was tevens de ghostwriter van Franklins autobiografie 'From These Roots' uit 1999. De nieuwe biografie 'Respect' staat volgens Franklin vol "leugens, leugens, en nog meer leugens". Vooral de passages over haar vermeende promiscuïteit stuiten Franklin tegen de borst.

  "Er is een heel vulgair boek op de markt. Het staat vol leugens", verklaart Franklin in de krant Detroit News. "Ik praat met een advocaat. Als dit geen laster is, weet ik het niet meer".

  Aangenomen wordt dat Franklin boos is om de beweringen over haar promiscuïteit in het gospelcircuit tijdens de jaren vijftig. Ritz, die in het nieuwe boek getuigenissen optekent van vrienden, familie en medewerkers van Franklin, beweert dat hij het materiaal uit haar autobiografie putte.

  "Seksueel overactief"
  Collega-zangeres Etta James wordt geciteerd: "Ik begrijp dat Aretha daarover niet wil praten. Wie wil toegeven dat je om acht uur tijdens een misviering de Heer looft en een uur later een razend knappe zanger bevredigt. Aretha en ik begonnen onze carrière nog voor we tieners waren. We wilden alles beleven. Ik zou de uitdrukking 'seksueel actief' niet gebruiken, ik zou zeggen 'seksueel overactief'".

  Hommage
  Ritz houdt vol dat de nieuwe biografie als hulde is bedoeld. Hij verklaart in New York Post: "Ik heb 25 jaar onderzoek verricht voor 'Respect'. Ik zie mijn boek als een hommage aan het artistieke genie van Aretha en een empatisch portret van een vrouw die de complexe cultuur van de showbizz met glans heeft overleefd".

 • Twee tracks van Chris Jaspers nieuwe album

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, Funk, Muziek, Soul Permalink

  Chris Jasper laat via Soultracks 2 nieuwe track horen die nu ook te beluisteren zijn op deze site.
  Het gaat om de ballard Still In Love en het Funky track Man Up.
  Veel luister plezier.

  Chris Jasper
  "Still in Love" and "Man Up"

  Want to hear more? Click below to check out The One at Amazon.com