• Straat vernoemd naar James Brown.

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Funk, Muziek, Soul Permalink

  Eerder deze week is bekend gemaakt, dat er in New York een straat wordt vernoemd naar James Brown.

  De zanger krijgt een straat in de wijk Harlem,vlakbij het Apollo Theatre.In 1963 nam hij daar een live-album op,en trad er vele malen op.Op 22 november wordt het straatnaambordje onthuld in het bijzijn van een paar familieleden van Brown,waaronder zijn dochter Deanna Brown Thomas.In 2006 overleed James Brown op 73-jarige leeftijd.

  Bron: Club DDD

 • Soap Thinke/Williams en Gaye familie nog niet voorbij.

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, Funk, Muziek, Soul Permalink

  De rechter heeft deze donderdag ontkend dat Pharrell Williams en Robin Think's, met het nummer Blurred Lines, veel te veel lijkt van Marvin Gaye's Got to Give It Up uit 1977.

  Volgens The Hollywood Reporter hebben de muzikanten een rechtzaak ingediend omdat in september 2014 en bedreiging was ontvangen van Gaye's Familie. De rechtzaak had bevestigd dat Blurred Lines geen inbreuk maakte op de auteursrechten.

  Dat leidde tot verzet van de Gaye's kamp dat het nummer wel degelijk inbreuk maakte op twee andere nummers, Love After War, en After The Dance. Nu hebben de twee partijen bij de rechtbank musicologen ingeschakeld om het bewijs te leveren en beschuldigen ze dat Thicke's drugsgebruikt en liegt tegenover de media.

  De uitspraak zal op 10 februari 2015 worden gegeven.

 • Lionel Richie was bang om vergeten te worden

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Disco, Funk, Pop, R&B, Soul Permalink

  Lionel Richie is jarenlang krampachtig met nieuw materiaal gekomen om te voorkomen dat hij werd vergeten. De 65-jarige Amerikaanse zanger realiseerde zich onlangs pas dat zijn fans juist voor zijn hits naar concerten kwamen.

  Dat zegt hij maandag in het AD.

  "Ik had geen garantie dat ik succesvol zou blijven en dacht dat ik nooit achterover zou kunnen leunen. Daarom bleef ik maar nieuwe muziek maken. Tot ik me op een dag realiseerde dat ik genoeg hits heb", aldus Richie, die al 46 jaar in het vak zit.

  De zanger komt volgend jaar met zijn grootste hits naar Nederland. Ook dan worden bezoekers getrakteerd op alleen klassiekers als Easy, Hello en All Night Long.

  "Ik heb niet eens tijd genoeg meer om tijdens concerten al mijn oude hits te spelen. Daarom wil ik dit keer echt alleen hits zingen."

  Richie staat op 5 februari in de Amsterdamse Ziggo Dome.

  Luister naar Easy:

  Door: Novum

 • Cors Disco and Soulshow van 26 oktober 2014 via Mixcloud

  Pin it! Print 0 comments Categories: 70's, 80's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Radio Show, Soul Permalink

   

  Cors Disco en Soulshow van 26 oktober 2014 by Cor Shops on Mixcloud

   
 • Earth, Wind & Fire, kerst album is uit.

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Disco, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Earth, wind & Fire heeft op 21 oktober een kerst album uitgebracht met de titel Holiday. Er staan 13 nummers op waaronder Winter Wonderland, Sleigh Ride, Joy The World en Jingle Bell Rock.

  twee nummers zijn al uitgebracht in het verleden alleen met een andere tekst zoals Happy Feelin', die nu Happy Seasons heet, en September, die nu December heet. Het laatste nummer is een duet met Phillip Bailey en Maurice White die voor deze gelegenheid het nummer meezingt.

  Volgens Bailey zijn het kerstliederen maar toch in een EWF-achtige stijl. Album is geproduceerd door Myron McKinley met hulp van Phillip Bailey Jr.

  We hadden nooit gedacht een kerstalbum te maken, volgens Verdine White. En we hopen dat de fans en het publiek leuk zouden vinden.Het is voor de groep hun 21ste studio album en de tweede voor het Legacy label.

  De album kwam op nummer 11 binnen in de Billboard top 200 en dat is de groep nog niet gelukt na het uitbrengen van Raise in 1981. De album kwam toen op nummer 5 binnen.

  1. "Joy to the World"
  2. "Happy Seasons"
  3. "Oh Come All Ye Faithful"
  4. "Winter Wonderland"
  5. "What Child Is This?"
  6. "Away In a Manger"
  7. "The Little Drummer Boy"
  8. "Every Day Is Like Christmas"
  9. "The First Noël"
  10. "Sleigh Ride"
  11. "Snow"
  12. "Jingle Bell Rock"
  13. "December"

 • Vrouw Brian Holland overleden

  Pin it! Print 0 comments Categories: 60,s, 70's, 80's, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Deidre Holland, vrouw van schrijver/producer Brian Holland, is op 62 jarige leeftijd overleden in Las Vagas. Deidre werd geboren in Detroit in 1952 en verhuisde in 1992 naar Nevada en was een gerespecteerde interieurontwerpster.

  Haar man Brian maakte deel uit van de grote Holland-Dozier-Holland die hielp aan de grote successen van de Motown sound en later hun eigen projecten hadden zoals Invictus Records.

  Deidre en Brian hebben twee zonen, Brian Jr. en Brandon en twee kleindochters, Brooklyn en Dylan. De herdenking zal zaterdag 25 oktober gehouden worden op Palm South Jones Mortuarium in Las Vegas.

  We wensen de familie erg veel sterkte.

 • George Clinton komt met boek

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Funk, Muziek, Soul Permalink

  George Clinton was te gast bij Tavis Smiley een woensdagavond om te praten over zijn nieuwe boek Brothas Be, Yo Like George, Ain’t That Funkin’ Kinda Hard on You?: A Memoir.

  Eén van de onderwerpen ging over de strijd rond de rechten op zijn muziek.

  Ik ben 73 jaar oud ik wil nieus anders doen om een oplossing te vinden maar ik moest gewoon een advocaat inschakelen.Clinton doet de laatste tijd niet zoveel meer en gaat in zijn vrije tijd visser.

  Meer weten bekijk de interview op:  http://www.eurweb.com/2014/10/george-clinton-on-legal-battles-i-got-a-lawyer-habit-now-watch/

 • Stevie en Kai officieel nog getrouwd

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Iedereen die denkt dat Stevie Wonder officieel is gescheden van Kai Milla heeft het mis. Stevie is nog steeds wettelijk getrouwd, zegt een betrouwbare bron dichtbij de familie.

  Ondanks dat er documenten zijn ingediend in 2012. Wonder zal met zijn verloofde, de 25-jarige Tameeka Robyn Bracy een drieling krijgen.

  De bron zegt verder dat Kai nooit heeft gesprokenover de levensstijl van haar man dat hij er verschillende liefjes leeft en dat de zanger kai diep aanbidt en vaak haar belt voor advies.

  De kans dat hij de 25-jarige Takeema trouw is dus onwaarschijnlijk.

 • Werkelijk verhaal ongeluk Teddy Pendergrass in 1982

  Pin it! Print 0 comments Categories: 70's, 80's, Disco, Funk, Muziek, Soul Permalink

  30 jaar na Teddy Penderegrass verlamd raakte bij de autoongeluk krijgewn we te horen wat er werkelijk gebeurdde die dag. Tenika Watson, een nachtclub performer en voormalige prostituee, verteld wat er die avond aan de hand was toen ze hem ontmoette die avond aan Oprah Winfrey.

  Hij had haar een lift aangeboden om haar naar huis te brengen. Ten eerste reed hij veel te snel met zijn Rolls Royce??
  Nee, maar hij raakte wel de controle kwijt van de wagen en met een geweldige knal kwam hij tegen een boom.

  Bij die crash kwam zij vrijwel ongedeerd ervan af. Ze had wat kneuzingen en een afgebroken tand. Ze reed met de ambulance mee waar Pendergrass ook in lag maar wist nog niet dat hij verlamd was. In het ziekenhuis was een vrouw die haar aansprak om het verhaal anders te maken tegen de kranten die al waren gearriveerd.

  Ze zij tegen Watson, Nou je bent toch niet van plan hier te blijven en ik moest weg gaan voordat zijn zoon haar zag en is gewoon vertrokken. Het verhaal was dat Watson een transgender vrouw was die 5 jaar eerder zich had laten ombouwde tot vrouw. Pendergrass wist dat helemaal niet en de geruchtenmolen ging dat hun intiem waren geweest voor de crash, maar dat is niet gebeurd.

  Drie decennia lang heeft ze haar mond gehouden en had Pendergrass nog gezien in 2002 voordat hij stierf in 2010 aan darmkanker.

  Meer zien check de video hieronder.

 • James Brown documantaire op HBO

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Funk, Muziek, Soul, You Tube Permalink

  Voor de mensen die HBO hebben in hun tv pakket hebben het geluk dat ze op maandag 27 oktober een documentaire kunnen zien van James Brown. De documantaire heet Mr. Dynamite: The Rise of James Brown die gemaakt is door Regisseur Alex Gibney.

  Je krijgt nooit eerder vertoonde interviews en foto's. Interviews met Mick Jagger, de tour met Al Sharpton, Maceo Parker en vele andere artiesten komen aan het woord. Misschien wel het meest belangrijkste is de documantaire is gemaakt met Brown Estate, die zijn archieven geopend heeft voor de eerste keer.

  Kijken dus als je HBO hebt.

 • Reggaepionier John Holt overleden

  Pin it! Print 0 comments Categories: 80's, Pop, R&B Permalink

  In een ziekenhuis in Londen is zondag reggaepionier en songschrijver John Holt overleden. 

  Dat meldt de Jamaica Observer Online. Holt werd 67 jaar.

  Het meest bekend werd hij met het nummer The Tide is High, dat de Jamaicaan in 1967 schreef voor zijn groep The Paragons en in 1980 een wereldhit werd dankzij de popgroep Blondie. Zowel in Engeland als in Amerika kwam het liedje op de eerste plaats van de hitlijst, terwijl in Nederland de vierde plek in de Top 40 werd gehaald.

  Zijn eerste plaat maakte Holt in 1963. Gedurende de jaren 60 scoorde hij een reeks hits met The Paragons, waarvan hij de leadzanger was. Veel van die nummers zijn later ook gecoverd door anderen, zoals UB40 en Massive Attack, dat Holts het nummer Man Next Door voor zijn succesalbum Mezzanine uit 1998 opnam.

  Waaraan de zanger precies is overleden is nog niet bekend. Half augustus werd hij in het ziekenhuis opgenomen toen hij tijdens een concert in de Verenigde Staten instortte.

   

  Door: BuzzE

 • Cors Disco and Soulshow van 19 oktober 2014 via Mixcloud

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Radio Show, Soul Permalink

   

  Cors Disco en Soulshow van 19 oktober 2014 by Cor Shops on Mixcloud

   
 • Motown Musical in Detroit

  Pin it! Print 0 comments Categories: 60,s, 70's, 80's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Het nummer Come See About Me van de Supremes werd 50 jaar geleden uitgebracht in oktober 1964. Sinds de verhuizing van Detroit naar Los Angeles in 1972 hebben Detroiters zich afgevraagd, Waar is Motown, zal het ooit terugkomen?

  Nou Detroit krijgt zijn wens want de musical van Berry Gordy, Motown The Misocal zal zijn opwachting maken in het hart van de stad in het prachtige Fisher Theater. De premiere is op 21 oktober en duurt tot 16 november.

  De echte grote premiere was 2 jaar geleden in New York alleen deze reunie zal alles terug brengen waar het ooit allemaal begon.

  Hieronder ziet u een voorproefje. 

 • Nicole Richie wil muziek maken met vader

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, Funk, Muziek, Pop, R&B, Soul Permalink

  Nicole Richie sluit niet uit dat ze ooit met haar vader Lionel Richie de studio induikt. "Ik ben dol op zingen. Ik zing en speel al piano sinds ik een klein meisje was. Ik doe het niet professioneel, maar ik doe het", zegt de realityster op de Amerikaanse radiozender Sirius XM.

  "Ik heb nog steeds pianoles want mijn vader heeft me piano leren spelen en hij kan geen noten lezen en dat heb ik daarom ook nooit geleerd", vervolgt Richie. De 33-jarige realityster, die samen met zanger Joel Madden twee kinderen heeft, heeft nog geen concrete plannen voor een samenwerking met haar vader. "Als het gebeurt dan gebeurt het. Ik zou het heel leuk vinden."

  Ook de komst van meer baby's is niet volledig uitgesloten. "Ik zou het heel leuk vinden maar ik ben het niet aan het plannen. Ik ben zo gelukkig met wat ik heb maar als ik er meer zou hebben dan zou ik heel blij zijn."

  Door: Novum

 • Jimmy Ruffin ernstig ziek

  Pin it! Print 0 comments Categories: 60,s, 70's, 80's, Dance Classics, Funk, Muziek, Soul Permalink

  Amerikaanse bronnen melden dat Jimmy Ruffin, Broer van David, ernstig ziek is.

  Hij ligt in het ziekenhuis van Las Vegas en op Twitter wordt al gezegd dat hij is overleden maar de familie heeft nog niets bevestigd. Jimmy Ruffin is bekend van zijn Motown hit What Becomes Of The Brokenhearted, I've Passed The Way Before en Gonna Give Her All The Love. Hij werd ook bekend in het Verenigd Koninkrijk toen hij een nummer van Robin Gibb song Hold On To My Love.

  Hij werkte samen toen met Heaven 17 en Paul Weller.

  De laatste tijd woonde Jimmy in Las Vegas en er werd gezegd dat hij het afgelopen jaar werkte aan nieuw materiaal.