• Lionel Richie brengt ‘All The Hits All Night Long’ wereldtournee naar Nederland

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Soul Permalink

  Na het succes van zijn ‘Tuskegee Tour’ in 2012 maakte Lionel Richie, goed voor multi-platinum albumverkopen, vandaag bekend terug te keren naar Europa. Met een nieuwe tournee bestaande uit 31 optredens zal hij begin volgend jaar twaalf landen aandoen, waarvan Nederland als eerste.

  De vijfvoudig Grammy-winnaar en internationale superster begon zijn huidige tournee in september vorig jaar in de VS. Sindsdien gaf hij maar liefst zeventig veelgeprezen optredens in stadions, arena’s en op festivals in Noord-Amerika, Azië, Australië & Nieuw-Zeeland. Zelf zegt de zanger over het feit dat hij zijn tournee nu hier naartoe brengt: “Ik kan niet wachten om terug te komen naar Nederland. Het publiek is altijd fantastisch en ik heb altijd een geweldige tijd in jullie land. De show voelt op de meeste avonden als één groot meezing-festijn, dus ik zie er naar uit om weer samen met de Nederlanders te zingen!”

  Tijdens Lionels shows passeren nummers de revue uit een van de meest geliefde muzikale oeuvres, dat zijn hele carrière van the Commodores tot nu omvat. De tournee kreeg jubelende reacties van fans wereldwijd. Lionels optredens staan erom bekend dat ze meer zijn dan een concert: recensenten over de hele wereld roemden de unieke, feestelijke sfeer die de zanger creëert als hij bezoekers samenbrengt met hits als ‘Dancing On The Ceiling’, ‘Say You, Say Me’, ‘Hello’, ‘Three Times A Lady’, ‘Easy’ and ‘All Night Long’. De show lost haar belofte van ‘All The Hits All Night Long’ daadwerkelijk in!

  Deze tournee is een viering van Lionels ongelooflijke carrière. Hij verkocht wereldwijd meer dan 100 miljoen albums en ontving ondertussen prestigieuze muziekprijzen zoals Grammy Awards, American Music Awards, een Golden Globe en zelfs een Oscar.

  Lionel Richie – ‘All The Hits All Night Long’
  Donderdag 5 februari 2015, Ziggo Dome, Amsterdam
  Aanvang: 20.00u. Entree: € 44, € 49, € 54, € 59
  Kaartverkoop start vrijdag 26 september om 10.00 via.
  Voor de ‘All The Hits All Night Long’ -tournee zijn ook speciale VIP-pakketten beschikbaar.

 • Cors Disco en Soulshow van 28 september 2014 via Mixcloud

  Pin it! Print 0 comments Categories: 70's, 80's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Radio Show, Soul Permalink

   

  Cors Disco en Soulshow van 28 september 2014 by Cor Shops on Mixcloud

   
 • Cors Disco en Soulshow Slow Session van 21 september 2014 via Mixcloud

  Pin it! Print 0 comments Categories: 70's, 80's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Radio Show, Soul Permalink

   

  Cors Disco en Soulshow Slow Session van 21 september 2014 by Cor Shops on Mixcloud

   
 • Nieuwe album Aretha Franklin dinsdag uit

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, Funk, Muziek, Pop, R&B, Soul Permalink

  Op 30 september komt dan eindelijk de langverwachte album uit van Aretha Franklin. Op de album staan nummers als Teach Me The Night, Midnight Train To Georgia, People, At Last, I Will Survive en Nothing Compares 2 U. De single gaat worden Rolling In The Deep waarvan het orgineel van Aldele is.

  Het is geproduceerd door Clive Davis (op de foto met Aretha) en zijn mensen zeggen, het is niet alleen een cover album maar Aretha heeft de kans om het te doen. Bovendien krijgen we veel te horen van Aretha's piano speel en hoe de album gaat aankomen bij de mensen is een verrassing en zal de tijd leren.

 • Soap rond Thinke/Williams en familie Gaye nog niet afgelopen

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, Funk, Muziek, Pop, R&B Permalink

  Het stelen van een lied is niet moeilijk en gaat pas moeilijk worden als je gepakt wordt en er problemen mee krijgt.
  In dat geval gaat het nog steeds over het nummer Blurred Lines van Robin Thinke en Pharell Williams dat schijnt te lijken op Marvin Gaye's Got To Give You Up.

  Je kan ook ze goed Ludwig Von Beethoven nemen die ook zo'n muziekstuk heeft wat er op lijkt. TMZ meldt dat Thinke en Williams een nieuw gerechtelijk document hebben dat een aantal verschillen tussen de noten op hun zang en Gaye markeren.

  Volgens het document, dat in het nummer Blurred Lines, zijn herhaalde noten die inderdaad lijken op Gay's nummer maar ook in de 5e symfonie van Beethoven en is de tune vergelijkbaar met Allen Toussaint's jaren 60 jam. Afwachten maar weer hoe dat afloopt.

 • Is Sheila E verloofd geweest met Carlos Santana?

  Pin it! Print 0 comments Categories: 80's, 90's, Funk, Muziek, Pop, R&B, Soul Permalink

  In de aanloop van haar release van haar biografie werd al onthuld dat ze ooit verloofd was met Prince, maar in het boek wordt nog veel meer onthuld. Het gaat over niemand anders dan Sheila E en er is nog een grotere openbarig in haar boek die tot grote verbazing werkt want ze is verloofd geweest met Carlos Santana toen ze 18 jaar was.

  Carlos was zelf 36 jaar toen en het was me eerste liefde en het was een prachtige romance. The Beats Of My Own Drum heet het boek en ze geeft toe dat ze een ding had met kerels met gitaren maar, zegt ze, er waren een aantal die niet in het boek staan.

  Volgens haar kunnen er zeker verhalen gevuld worden dat 3 tot 5 delen bevatten, zei ze. Het heeft haar wel geinspireerd om meer te gaan schrijven waaronder kinderboeken. De kans is ook nog dat haar boek verfilmd gaat worden en ze heeft al met een persoon gepraat die haar rol zou kunnen spelen, maar vertelde niet wie het is.

 • Jada krijgt van haar man een discofeest voor haar verjaardag

  Pin it! Print 0 comments Categories: 70's, 80's, Disco, Funk, Muziek, Soul Permalink

  Het was een echte Boogie Night thema die Will Smith aan zijn vrouw Jada Pinkett Smith gaf. Will Smith plaatste op vrijdag 19 september een bericht op zijn Facebook pagina Happy Birth Day, My Love. We’ve been together at your last 20 birthday parties. Let’s go for 50 or 60 more.

  Het thema was Disco en het toont het paar met een opvallende Travolta-achtige vorm. Het zal een leuk feest zijn geweest.

 • Unsung met de Chi-Lites

  Pin it! Print 0 comments Categories: 60,s, 70's, 80's, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  In de jaren 60 was Smokey Robinson en zijn Miracles de trentsetters van de heerlijke soul ballads maar in de jaren 70 kwam er een groep die dat probeerde te evenaren.

  Het was de uit Chicago afkomstige Chi-Lites en hieronder vind u een documantaire over de groep in een aflevering van Unsung.

   

 • Vakantie voorbij

  Pin it! Print 0 comments Categories: Muziek Permalink

  Helaas de vakantie zit er na een weekie alweer op maar we zijn er weer met het laatste nieuws omtrent de soul, funk, disco en pop artiesten uit de jaren 70 en 8. en we gaar er weer met volle moeds tegenaan om de site weer up to date te maken.

   

 • VAKANTIE

  Pin it! Print 0 comments Categories: Muziek Permalink

   Wij zijn op vakantie dus even geen nieuws te vinden.

  Uitzending van de Cors Disco en Soulshow gaan gewoon door op Club DDD FM.

  Deze Zondag Cors Disco en Soulshow Slow Session om de zomer nog even terug te halen.

   

 • Nieuwe single van Prince

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, Funk, Muziek, Pop, You Tube Permalink

  Prince heeft een nieuwe single FUNKNROLL die te horen zijn op zijn 2 nieuwe albums.
  De albums komen op 30 september uit met de titels Art Offial Age en Plectrumelectrum.

  Luister naar de track hieronder.

   

   

 • Duet Michael Jackson en Freddie Mercury op album Queen

  Pin it! Print 0 comments Categories: 80's, Muziek, Pop Permalink

  Op het album Queen Forever dat in november uitkomt zullen drie niet eerder uitgebrachte nummers staan met vocalen van Freddie Mercury. Eén van die nummers is een duet met Michael Jackson.

  Dat meldt NME waar producer William Orbit dat vertelt.

  Het duet werd al in 1981 gedeeltelijk opgenomen, waarbij de vocalen door Jackson werden ingezongen, maar destijds was er geen ruimte meer in de agenda's van de twee om het nummer af te maken.

  Drie jaar later, in 1984, probeerde de twee het nog eens, maar ook toen lukte het niet. Het nummer There Must Be More To Life Than This werd daarom in een soloversie van Mercury uitgebracht.

  De huidige versie van het nummer is een combinatie van de twee versies van het nummer die destijds zijn opgenomen. Zowel Jackson als Mercury zijn daardoor te horen.

   

  Door: NU.nl/Lara Zevenberg                

   

 • Er komen twee boeken uit van the Godfather of Soul

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, Funk, Muziek, Soul Permalink

  Fans van James Brown kunnen hun hart ophalen want niet alleen is de film uitgekomen maar er komen ook nog eens 2 boeken van de soul/funk legende.

  In het boek Cold Sweat laten de dochter Yamma Brown onthullen dat haar beroemde vader losse handjes had en hun moeder sloeg. Ze schrijf in haar boek over de opvoeding en huiselijk geweld en problemen in het huwelijk.
  Ze verteld dat de afrasteringen beginnen op dezelfde manier met dezelfde vreselijke geluiden.
  Mijn ouders zijn in hun slaapkamer, achter gesloten deuren.

  Dan hoor in de stem van mijn vader en dan hoor ik dat mijn moeder de muur raakt. Ik wacht dan op haar geschreew maar dat doet ze niet. Het tweede boek, Inside the Godfather, komt van de zoon Daryl Brown.
  Die is wat hoffelijker over zijn vader en hij beweerd dat zijn vader is vermoord, ook al zijn er geen harde bewijzen geleverd.

  Ik heb gewoon een onderbuikgevoel dat hij werd vermoord, zei Daryl Brown.

 • Cher aangeklaagt voor rassendiscriminatie

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, Disco, Muziek, Pop Permalink

  Een Choreograaf klaagt Cher aan voor rassendiscriminatie omdat ze vind dat er te veel zwarte dansers zijn op haar tour.

  Volgens de rechtzaak verkregen documenten door TMZ heeft de 68-jarige zangeres in haar Cher's Dressed 2 Kill tour gezegd, We hebben te veel kleur op het podium. Volgens Kevin Wilson (choreograaf) moet hij zoeken naar wit en blonde dansers.

  Wilson werd overigens ontslagen naast nog twee andere mensen omdat ze vonden dat een mannelijke danser te sekueel agressief gedraagde naar de vrouwelijke fans na een concert in Luoisville in juni. Hij mocht ook in de tour blijven maar Wilson wil Cher voor de rechter dagen.

  Ze kregen hun ontslag omdat er bezuinigd moest worden op de tour nadat er een winst geboekt was van 55 miljoen dollar.Cher zelf heeft ook van zich laten horen en vindt de aantijgingen belachelijk.

  Cher eindigde haar tour in juli maar zal in oktober weer beginnenmet haar tour die ook canada aan doet.

 • Nieuw album Aretha Franklin komt eind september

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Aretha Franklin zal eind september met een nieuw album komen.

  Dat heeft muziekproducent Clive Davis bevestigd aan Billboard na berichtgeving van Showbizz 411.

  Showbizz 411 schreef dat de opnames voor het album net zijn afgerond en dat onder andere zanger Babyface momenteel als producer werkt om de plaat af te krijgen.

  Franklin zou op 29 september haar eerste single van het album laten horen bij Late Show with David Letterman en zou daarnaast het nummer Rolling in the Deep ten gehore brengen.