• Vanessa Williams heeft grote schulden.

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Zangeres en actrice Vanessa Williams heeft grote schulden bij de Amerikaanse belastingdienst.Ze moet nog ruim 280.00o euro betalen aan de Amerikaanse staat.

  Vanessa Williams zou in 2011 haar belastingaangifte niet goed hebben afgehandeld.En in 2012 kreeg ze een aanslag,waarop ze niet had gereageerd.De Amerikaanse belastingdienst houdt de inkomsten van van de sterren goed in de gaten.Ook sterren als Lionel Richie,Courtney Love,en Mary J.Blige moeten nog betalen aan de Amerikaanse belasting.

  Bron Club DDD FM

 • Festival rond verjaardag Michael Jackson groter

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, Funk, Muziek, Pop, R&B, Soul Permalink

  Het festival ter ere van Michael Jacksons verjaardag is dit jaar een stuk groter dan in de vier voorgaande jaren. Volgens een woordvoerder van het evenement worden bij het driedaagse festival, dat donderdag begint, vijfduizend mensen per dag verwacht. Er komen fans uit Brazilië, Canada en China naar Jacksons geboorteplaats Gary, in de Amerikaanse staat Indiana.

  Michaels moeder Katherine en zijn drie kinderen zijn ook van de partij. "Zij wil iets neerzetten ter herinnering aan Michael", zei de woordvoerder tegen de Amerikaanse krant Chicago Sun-Times. Jackson overleed in 2009 en zou vrijdag 56 jaar zijn geworden.

  Een orkest en koor, gevormd door studenten uit Gary, trappen het festival donderdag af met een medley van Jacksons nummers. Verder staat naast het voormalige huis van de familie Jackson een podium waarop nieuwe artiesten mogen optreden en is er een danswedstrijd waarbij Jacksons kinderen jureren. "Het belangrijkste is dat kinderen worden aangemoedigd om zich te uiten door middel van kunst", aldus de woordvoerder.

  Door: Novum
 • Volle aflevering van Unsung met Martha Wash

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Soul Permalink

  Ze werd in de jaren 70 bekend als achtergrondzangeres en aan projecten als bijvoorbeeld Black Box, C + C Factory en natuurlijk The Weather Girls en Two Tons Of Fun.

  Hier onder hunt u de complete aflevering bekijken van niemand anders dan Martha Wash haar carriere in een aflevering van TV One's Unsung.

   

 • Nieuwe Single Rena Scott

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, Disco, Jazz, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Soul fans hebben wel eens van Rena Scott gehoord en ze is bekend met het toern als grootheden Jazz Crudaders, David Ruffin, Bobby Womack en Michael Henderson.

  Ze heeft ook in Films en theaterrollen en haar stem is gebruikt in soundtracks en commerciele jingles. Ze werd bekend met het duet met Michael Henderson, Take Me I'm Yours en hhar album uit 1979 die geproduceerd werd door Mtume en Lucas.

  Ze heeft een nieuwe single gemaakt met de titel Can't Wait en is te horen in de Cors Disco en Soulshow van 24 augustus afgelopen zondag.

   

 • In september komen 2 nieuwe albums uit van Prince

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Gisteren liet Price in Good Morging America weten dat in september maar liefst 2 nieuwe albums zullen uitkomen op dezelfde dag.
  Dat werd niet verteld door Prince hemzelf maar door zijn vrouwelijke begeleidingsband 3rd Eye Girl.

  Hieronder zie je de aankondiging:

   

   

 • Cors Disco and Soulshow van 24 augustus 2014 via Mixcloud

  Pin it! Print 0 comments Categories: 70's, 80's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, R&B, Radio Show, Soul Permalink

   

  Cors Dico en Soulshow van 24 augustus 2014 by Cor Shops on Mixcloud

   
 • Whitney en Michael winnen prijs

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, Disco, Funk, Muziek, Pop, R&B, Soul Permalink

  Sommige dingen kan je niet negeren. Dit jaar zijn Michael Jackson en Whitney Houston ingewijd in de gedenkwaardige Rhythm & Blues Hall of Fame en Museum. De prijs is opgehaald door Joseph (Joe) Jackson en Cissy Houston en is gehouden in het Canton OH op de Canton Palace Theater.

  Niet alleen Michael en Whitney werden in het zonnetje gezet maar ook The Whispers, Marvin Gaye, The Funk Brothers, Gene Chandler, Joe Jackson en The Sweet Inspirations. Ook aanwezig zijn Duke Fakir (The Four Tops), Kim Weston, Martha Reeves en de families van Jackie Wilson, Sam Cooke en David Ruffin.

 • Bob Marley krijgt eigen musical

  Pin it! Print 0 comments Categories: 70's, 80's, Dance Classics, Muziek, Pop Permalink

  In de Amerikaanse stad Baltimore zal volgend jaar een musical opgevoerd worden die gewijd is aan het leven en werk van reggaelegende Bob Marley.

  Volgens ABC News zal de musical zich richten op de periode 1975 tot 1978, de jaren waarin de muzikant een moordaanslag overleefde in Jamaica, en zich vestigde in Londen. In de musical zal muziek gebruikt worden van de albums Exodus, Kaya, en Rastaman Vibration.

  Tussen 6 mei en 14 juni 2015 zal de musical, onder regie van Kwame Kwei-Armah, opgevoerd worden.

  Bob Marley, overleden in 1981, had tijdens de jaren 70 over de hele wereld reggaehits als 'No Woman, No Cry' en 'I Shot the Sheriff'. Samen met zijn vrouw Rita Marley is hij een symbool voor de rastafari-beweging.

 • Stevie Wonder krijgt een onderscheiding

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Stevie Wonder wordt op 11 oktober in het zonnetje gezet bij het Epitome of Soul en zal worden onderscheiden bij een speciale evenement in Memphis.

  De muzieklegende wordt gehuldigd tijdens de Soulright Evening een muzikale gala dat georganiseerd wordt door Consortium Memphis Music Town. Wonder zal optreden op het evenement met een aantal andere muzikanten met hun eigen hits.

  Oprichter van de organisatie is David Porter.

 • 'Huwelijk Mariah Carey voorbij'

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 90's, Funk, Muziek, R&B Permalink

  Het gaat niet goed tussen Mariah Carey en haar man Nick Cannon. Insiders vertellen aan NY Post dat de twee momenteel niet samenwonen en op het punt staan een scheiding aan te vragen.

  "Nick woont niet meer thuis, hij gaat van hotel naar hotel", aldus de bron.

  Mariah en Nick zouden veel ruzie hebben. Volgens bronnen zou Mariah haar man niet meer vertrouwen, ze denkt zelfs dat hij vreemd is gegaan. Daarom zou de wereldberoemde zangeres beveiliging hebben ingehuurd. "Dat was om Nick bij de vrouwen weg te houden." De nachtegaal zou haar man dus goed in de gaten houden. Zo zou ze ook niet willen dat hij drinkt als hij voor werk in Las Vegas is.

  Het stel is al in geen tijden samen op de foto gezet en dat zorgde al eerder voor geruchten dat het niet goed zou gaan tussen de twee. Maandagavond werd Nick nog wel gezien met zijn trouwring om. Nick en de twaalf jaar oudere zangeres gaven elkaar in 2008 het jawoord. In 2010 kregen ze een tweeling, Moroccan Scott en Monroe.

 • Release album van Isaac Hayes

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Disco, Film, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Het magazine Billboard geeft vandaag informatie over een zijnde release van Isaac Hayes, de zanger/songwriter die in 2008 overleed.

  De muziek bevat, naar verluidt, muziek uit de hele carriere van Hayes, met vooral tracks uit de vroege jaren 70.
  Het bevat samenwerking van o.a. Donald Byrd naar Major Harris. Het project kan leiden tot een hedendaagse productie van demo's voor het uitgave te vergelijkbaar naar het werk aan Michael Jackson van zijn recente Xscape album.

  Hieronder is een video van Isaac Hayes III, zoon van de overleden entertainer en voorzitter van Isaac Hayes Enterprices, uitleg over het project.

 • Eind dit jaar album van Bobby Womack

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, Funk, Muziek, Soul Permalink

  Eind 2014 zal er het laatste album verschijnen van Bobby Womack.De zanger had het album af,toen hij vlak erna op 70-jarige leeftijd overleed.Op het album werkt hij ondermeer samen met Rick Ross,en Snoop Dogg.

  Ook Teena Marie is op het album te horen.Ook zal er een live-album van een optreden in Georgia uitkomen.Verder staat er nog een documentaire;een film,en een all-star-tribute-show gepland om Bobby Womack te eren..

 • Cors Disco and Soulshow van 17 augustus 2014 via Mixcloud

  Pin it! Print 0 comments Categories: 70's, 80's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Radio Show, Soul Permalink

   

  Cors Disco en Soulshow van 17 augustus 2014 by Cor Shops on Mixcloud

   
 • Tunda Ra Aleem overleden

  Pin it! Print 0 comments Categories: 60,s, 70's, 80's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Soul Permalink

  Muzikant Tunda Ra Aleem is donderdag 14 augustus verleden en er is weinig details bekend hoe hij is overleden. Hij was toetsenist en zanger en werkte samen met zijn tweelingsbroer Taharqa, geboren als Albert en Arthur Allen.

  Hun eerste muzikale ervaring was met Jimi Hendrix, ze deelden een appartement met hem. Later werkte ze samen met Rick James en Kashif en vormde een band, The Ghetto Fighters.

  En begonnen een eigen label en werkte samen met ex lid van Black Ivary, Leroy Burgess en ze namen onder de naam The Aleems de hits Love Shock, Love's On Fire op. Hij zal gemist worden in de muziek wereld.

 • Nieuwe Album van Smokey Robinson

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Song Title Artist
  Time
  Popularity  
  Wie van de muziek houd van Motown zegt altijd de naam Smokey Robinson.Als zanger, producer en liedjesschrijver had hij, vooral in de jaren 60, grote successen bij het label.Neemt niet weg dat hij in 2014 allang klaar was in de muziekwereld maar deze heer weet nog altijd niet van ophouden. Er is weer een nieuwe album uit waar hij samenwerkt met andere artiesten. De titel is Smokey and Friends en hieronder kan je een aantal tracks beluisteren of bestellen via Amazon.com                    
   
  1
  3:27
   
   
   
   
  2
  3:25
   
   
  3
  4:30
   
   
   
   
  4
  4:52
   
   
   
   
  5
  4:58
   
   
  6
  3:31
   
   
   
   
  7
  4:14
   
   
  8
  3:46
   
   
  9
  3:22
   
   
   
   
  10
  3:00
   
   
   
   
  11
  3:22