• K-Ci & JoJo treden op in Amsterdam

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 90's, R&B, Soul Permalink

  K-Ci & JoJo geven dit voorjaar een concert in Amsterdam. De Amerikaanse r&b-zangers staan op 23 april in de Melkweg, maakte concertorganisator Greenhouse Talent donderdag bekend. Kaarten voor het optreden gaan zaterdagochtend in de verkoop.

  De broers K-Ci & JoJo maakten begin jaren negentig deel uit van de groep Jodeci, maar besloten in 1996 hun geluk als duo te beproeven. Twee jaar later resulteerde dat in de hit All My Life. Afgelopen najaar, twaalf jaar na hun laatste album, brachten ze de cd My Brother's Keeper uit.

  Door: Novum

 • Prince laat rechtszaak tegen bloggers vallen

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, Funk, Muziek, Pop, R&B, Soul Permalink

  Prince heeft de rechtszaak tegen 22 mensen die illegale opnames van zijn optredens hebben verspreid laten vallen. De zanger eiste in totaal 16 miljoen euro van de anonieme bloggers.

  Uit juridische papieren in handen van TMZ blijkt dat Prince is teruggekomen op zijn besluit de fans voor de rechter te slepen.

  Hij begon de zaak ruim twee weken geleden, maar dit kwam pas enkele dagen geleden in het nieuws. Veel fans reageerden geschokt op het bericht.

  De afgelopen jaren heeft de 55-jarige zanger al vaker actie ondernomen tegen illegale 'bootlegs'. Zo begon hij een zaak tegen downloadsite The Pirate Bay, die in veel landen wordt geblokkeerd door providers.

  Tijdens een optreden in het Amsterdamse Paradiso in augustus 2013 werden fans weggestuurd omdat ze met hun iPhone foto's van de popster gemaakt hadden.

   

  Door: BuzzE

 • Prince klaagt fans aan om illegale opnames concerten

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, Funk, Muziek, Pop, R&B, Soul Permalink

  De Amerikaanse zanger Prince heeft 22 fans voor 1 miljoen dollar per persoon aangeklaagd wegens het verspreiden van illegale opnames van zijn concerten.

  Prince diende zijn aanklacht in bij de rechtbank van San Francisco, meldt The Guardian. Hij beschuldigt fans van het illegaal verspreiden van zogenaamde bootlegopnames.

  De advocaten van Prince verwijten de fans "massaal inbreuk te maken" op het werk van de artiest. Het gaat vooral om niet commercieel verkrijgbare opnames.

  Naast de miljoen dollar (circa 750.000 euro) die Prince eist van de verspreiders van de opnames, hoopt hij de opbrengst van het illegaal verspreide materiaal binnen te halen. De bootlegopnames werden via links gedeeld op blogs en via Facebook.

  In de eerste jaren van deze eeuw, zag Prince nog het potentieel van het internet in, maar in 2010 verklaarde hij dat internet geen toekomst had en dat hij genoeg had van computers. Daarna gaf Prince af op iTunes en de huidige muziekconsumptie. Sinds enkele maanden heeft hij wel een twitteraccount.

   

  Door: NU.nl/Pierre Oitmann

 • Cors Disco en Soulshow Slow Session - 25 januari 2014 via Soundcloud

  Pin it! Print 0 comments Categories: 70's, 80's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Radio Show, Remix, Soul Permalink

 • Cors Disco en Soulshow Slow Session - 25 januari 2014 via 4shared

  Pin it! Print 0 comments Categories: 70's, 80's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Radio Show, Remix, Soul Permalink

 • Cors Disco and Soulshow van 25 januari 2014 via Mixcloud

  Pin it! Print 0 comments Categories: 70's, 80's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Radio Show, Remix, Soul Permalink

   

  Cors Disco en Soulshow van 25 januari 2014 by Cor Shops on Mixcloud

   
 • Muziekuitgeverij schikt met erven Marvin Gaye

  Pin it! Print 0 comments Categories: 60,s, 70's, 80's, Disco, Funk, Muziek, Soul Permalink

  Muziekuitgeverij EMI April heeft een schikking getroffen met de erven van Marvin Gaye, nadat het bedrijf verwikkeld raakte in het juridische gevecht van de familie tegen Robin Thicke over Blurred Lines.

  In oktober had de familie van Gaye de muziekuitgeverij in gebreken gesteld voor de bescherming van de auteursrechten van de in 1984 overleden soulzanger.

  De kinderen van de zanger verweten EMI April, onderdeel van Sony/ATV Tunes, bovendien zich partijdig te hebben opgesteld in de kwestie, in het voordeel van Thicke.

  EMI April heeft nu een schikking getroffen met de familie Gaye, meldt The Hollywood Reporter. Hieruit blijkt dat de muziekuitgeverij zijn onpartijdigheid niet hoeft te verdedigen. Het bedrijf heeft geconcludeerd dat er geen substantiële gelijkenis is tussen Blurred Lines en Gaye’s Got To Give It Up.

  Jury

  De exacte details van de schikking zijn niet bekendgemaakt, maar mocht het conflict met Robin Thicke voor de rechter worden uitgevochten, dan kan het kamp van Thicke zich erop beroepen om de bevindingen van Sony/ATV Tunes aan een jury voor te laten leggen.

  Verleden zomer beweerde de kinderen van Marvin Gaye voor het eerst dat er een sterke gelijkenis is tussen het door Thicke en Pharrell Williams geschreven Blurred Lines en het door Gaye en Art Stewart gecomponeerde Got To Give It Up uit 1976. Daarna volgden er verscheidene aanklachten over en weer.

  Door: NU.nl/Pierre Oitmann
 • Bernard Taylor Overleden

  Pin it! Print 0 comments Categories: 70's, 80's, Disco, Funk, Muziek, Soul Permalink

  Vandaag kreeg ik het trieste nieuws dat Bernard Taylor is overleden. Taylor was vooral bekend als songwriter van Earth, Wind and Fire. Hij schreef oá'de nummers Getaway, Lady Sun, You Are A Winner Spread Your Love en Heart to Heart.

  Werkte ook samen met Donald Byrd en Gary Bartz en schreef mee met de albums van Afterback en Hiroshima.
  Hoe oud hij is geworden is niet bekend gemaakt.

   

   

   

   

 • Cors Disco en Soulshow van 11 januari 2014 via Souldcloud

  Pin it! Print 0 comments Categories: 70's, 80's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Radio Show, Soul Permalink

  Playlist:

  Dan Hartman - Instant Replay
  Jumbo - I Can't Get Over You
  Stylistics - Found A Love You Couldn't Handle
  Gloria Gaynor - Never Can Say Goodbye
  Skip Mahoney - Janice -Dont Be So Blind To Love
  Alphonse Mouzon - Get Up And Dance
  South Shore Commission - We're On The Right Track
  Melba Moore - Standing Right Here
  Positive Force - Especially For You
  Chi-Lites - Stop Still
  Stanless Steal - More Than Meets The Eye
  The Village People - Y.M.C.A.
  Gemini - It's Friday Night
  Phylicia Allen - Saint Louis
  Pips - Baby, I'm Your Fool
  Gregg Diamond - Boogie Doctor
  KID - You Don't Like My Music
  Quincy Jones - Ai No Corrida
  David Simmons - Holdin' Back
  Don Armando's 2nd Avenue Rhumba Band - Para Ti  (This Is Just For You)
  Phil Hurtt - Giving It Back
  The Ritchie Family - Give Me A Break
  Philly Groove Orchestra - Smarty Pants

 • Cors Disco en Soulshow van 11 januari 2014 via 4Shared

  Pin it! Print 0 comments Categories: 70's, 80's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Radio Show, Soul Permalink

 • Cors Disco en Soulshow van 11 januari 2014 via Mixcloud

  Pin it! Print 0 comments Categories: 70's, 80's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Radio Show, Soul Permalink

   

  Cors Disco en Soulshow van 11 januari 2014 by Cor Shops on Mixcloud

 • Jody Watley's nieuwe single

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, Film, Funk, Muziek, Pop, Remix, Soul Permalink

  Jody Watley, de vroegere zangeres van Shalamar, blijft nog steeds de hitparades imponeren. Met haar single staat ze in de Urban top 5 en in de gewone hitparade is ze de top 20 binnengekomen in het Verenigd Koninkrijk.

  En nu is dan ook haar video vrijgegevenwaarop de remix versie van Nightlife is te zien. Het is gefilmd en bewerkt door Steve Willis en Ray Easmon, die ook de bewerking hebben gedaan van o.a. Britney Spears en Usher.

   

   

  Kijk naar de video.

   

 • Aretha Franklin werkt aan nieuw album met Babyface en Don Was

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Queen of Soul Aretha Franklin gaat haar 'koninklijke' draai geven aan songs van andere divas. Onderdeel van de productionele entourage zijn Clive Davis, Babyface en Don Was. De laatste twee duiken in januari met Franklin in Detroit de studio in. Het album wordt zomer 2014 verwacht op het RCA-label.

  Volgens de zangeres heeft ze een band met de geselecteerde songs en gaat ze er graag mee aan de slag. Het worden bewerkingen van nummers die "zeer goed" waren en ook goed verkochten. Onder de 10 uitgekozen nummers bevinden zich Donna Summer's "Last Dance", "People" van Barbra Streisand en wellicht zelfs "Bootylicious" van Destiny's Child, zo vertelt de zangeres aan Billboard. "Ik stel zeer hoge eisen wanneer het om muziek gaat en ik ben op zoek naar iets wat ik niet eerder gedaan heb, iets dat je nog nooit gehoord hebt, iets 'absolutely smashing'.

  Het project is een weerzien met executive producer Clive Davis. Begin januari gaat ze de studio in om de vocalen in te zingen op de tracks die tegen die tijd zijn opgenomen door Babyface en Don Was. Franklin geeft aan de twee met een gerust hart hun gang te laten gaan. "We hebben veel respect voor elkaar." "Ze hebben een geweldige staat van dienst en ik vertrouw erop dat ze het voor elkaar krijgen en dan doe ik de rest."

  Bron: Soul radio