• Cors Disco en Soulshow van 30 november via 4Shared

  Pin it! Print 0 comments Categories: 70's, 80's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Radio Show, Soul Permalink

 • Cors Disco en Soulshow van 30 November 2013 via Mixcloud

  Pin it! Print 0 comments Categories: 70's, 80's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Radio Show, Soul Permalink

   

  Cors Disco and Soulshow of November 30th 2013 by Cor Shops on Mixcloud

   
 • Oliver Cheatham overleden

  Pin it! Print 0 comments Categories: 80's, Disco, Funk, Muziek Permalink

  Oliver Cheatham , het best bekend voor de 1983 dance hit " Get Down Saturday Night ', is overleden op de leeftijd van 65 .

  De Detroit geboren Cheatham had meer succes in zijn carrière in het Verenigd Koninkrijk dan hij deed in de VS. Hij begon als zanger in een groep genaamd Sins of Satan , voordat hij een solo platencontract in de vroege jaren '80 kreeg. Hij scoorde groot hit in beide landen met " Saturday Night ", en werkte met collega Detroiter Al Hudson . Dat decennium bleef hij tracks uitbrengen, met onder andere tracks als " SOS ", " Celebrate ( Our Love ) " en "Turn Out the Lights" ( een duet met Jocelyn Brown ) .

  Cheatham bracht een groot deel van de jaren '90 werkzaam als achtergrond zanger voor verschillende artiesten , en bracht zijn laatste album , Stand for Love , in 2002 uit. Succes Cheatham 's in het Verenigd Koninkrijk leidde hem om daar later naar toe te verhuizen .

  Cheatham grootste hit , ' Get Down Saturday Night ", is en blijft zijn grootste succes. Het werd opgenomen in de Grand Theft Auto videogame en werd gesampled voor Daft Punk 's song " Voyager . "

  Hij zal worden gemist .

   

 • Jacksons dreigen met rechtszaak tegen Conrad Murray

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, Funk, Muziek, Pop, Soul Permalink

  De erven van Michael Jackson hebben genoeg van Conrad Murrays praatjes over de overleden zanger. De voormalige lijfarts van de King of Pop vertelde onlangs in een interview dat hij regelmatig zijn penis moest vasthouden om hem te helpen plassen. Jacksons nabestaanden willen dat hij voortaan zijn mond houdt over de zanger, anders stappen ze naar de rechter.

  De advocaat van Jacksons erven vindt het laf dat Murray, die in de gevangenis zat voor het toedienen van de fatale dosis propofol bij de zanger, de media gebruikt om zichzelf te verdedigen. Dat blijkt uit een brief die de raadsman eerder deze week naar Jacksons voormalige lijfarts opstuurde en in handen is gekomen van de Amerikaanse entertainmentsite TMZ.

  Murray werd veroordeeld tot vier jaar cel wegens betrokkenheid bij de dood van de zanger, maar kwam vorige maand na twee jaar te hebben uitgezeten weer op vrije voeten.

  Door: Novum

 • Brian McKnight en Eric Benét in Melkweg

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, Muziek, R&B, Soul Permalink

  R&B-zangers Brian McKnight en Eric Benét komen naar Nederland. 

  De Amerikaanse R&B-sterren geven op 30 januari een concert in de Amsterdamse Melkweg. Dat heeft concertorganisator Greenhouse Talent donderdag bekendgemaakt. 

  De kaarten zijn vanaf zaterdagochtend te koop.

  De 44-jarige McKnight (foto) is bekend van hits als Back At One, Anytime en You Should Be Mine (Don't Waste Your Time). De zanger sleepte gedurende zijn carrière, die begon in 1992, zestien Grammy Award-nominaties in de wacht.

  Benét had in 1999 een hit te pakken met zijn cover van Toto's Georgy Porgy, dat hij samen met zangeres Faith Evans in een nieuw jasje stak. De zanger is ook bekend van zijn huwelijk met actrice Halle Berry. Ze gingen in 2003, na een huwelijk van twee jaar, uit elkaar.

   

  Door: Novum

 • 'Moonwalk-schoenen Michael Jackson onder de hamer'

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, Funk, Muziek, Pop, Soul Permalink

  Een paar schoenen waarin Michael Jackson de moonwalk heeft gedanst, gaat op 7 december in Londen onder de hamer. 

  De instappers moeten zo'n 37.000 euro opbrengen, weet RadarOnline.

  Jackson heeft de zwarte schoenen gesigneerd en zou er in 1998 in hebben gedanst.

  Het is niet het enige voorwerp dat wordt geveild. Fans kunnen ook een witte handschoen, versierd met Swarovski-kristallen, en een gesigneerde hoed kopen.

  "We hebben heel veel respect voor Michael Jackson, omdat hij een van de belangrijkste figuren in de popgeschiedenis is", laat veilinghuisdirecteur Balazs Nagy weten.

  "Daarom dragen wij deze veiling op aan de enige echte King of Pop. En natuurlijk willen we dat fans met een stukje van hun idool naar huis kunnen."

  Door: BuzzE
 • Daft Punk-bassist Nathan East komt met soloplaat

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, Disco, Muziek, Pop Permalink

  Nathan East, de bassist die onder meer studiowerk deed voor electroduo Daft Punk, komt met een soloplaat. Onder andere Stevie Wonder, Sara Bareilles en Michael McDonald van Steely Dan werken mee aan het nieuwe project. Dat schrijft de website van het muziekblad NME.

  "Met dit album wil ik mijn muzikale vrienden vieren, en mijn muzikaal leven met meer dan dertig jaar aan ervaringen en invloeden", vertelde East aan het magazine Billboard. "Als er een ding is dat ik geleerd heb, is het wel dat ik ervan houd samen te werken met andere artiesten."

  De plaat wordt een mix van zelfgeschreven nummers en covers. Daarbij komen genres als pop, jazz, rock en R&B aan het bod.

 • Murray: Jackson heeft zichzelf vermoord

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, Funk, Muziek, Pop, Soul Permalink

  Conrad Murray houdt nog steeds vol dat hij niet schuldig is aan de dood van Michael Jackson. In zijn eerste interview na zijn vrijlating zegt de voormalig arts tegen Daily Mail: ”Ik heb Michael Jackson niet vermoord. Hij was een drugsverslaafde. Michael Jackson heeft Michael Jackson per ongeluk vermoord.”

  ”Ik heb Michael nooit iets gegeven waaraan hij dood kon gaan”, gaat Murray verder. ”Ik hield van hem. Ik houd nog steeds van hem. Ik zal altijd van hem houden.” Conrad had naar eigen zeggen een hele sterke vertrouwensrelatie met de zanger. Jackson vertrouwde alleen zijn kinderen en Murray. ”Michael vertrouwde niemand. Zijn slaapkamer stonk omdat hij niet toestond dat de kamermeisjes binnenkwamen om schoon te maken. Overal lagen kleren.”

  Conrad en Michael waren elkaars beste vrienden. ”Wil je weten hoe close we waren? Ik hield zijn penis elke avond vast om een katheter in te brengen. Hij was ‘s nachts incontinent.” Murray zegt dat hij hier niet mee zat. ”Ik was een dokter, dus aan dat soort dingen was ik wel gewend.”

  Geheimen

  Murray zou al de geheimen van Michael kennen. Zo weet de voormalig arts dat hij niet de biologische vader is van Prince, Paris en Blanket. Hij heeft zelfs nooit seks gehad met Debbie Rowe. Ook zou Jackson zijn vader Joe verafschuwen en een porselein witte huid willen hebben om zo min mogelijk op zijn familie te lijken. Conrad zou Michael zelfs hebben geholpen met het opplakken van zijn nepneus. ”Ik hielp hem met het vastplakken. We hadden geen geheimen voor elkaar.”

  Murray zag zijn beste vriend langzaam aftakelen. ”Aan het eind was Michael een gebroken man. Ik probeerde hem te beschermen, maar in plaats daarvan werd ik mee naar beneden gesleurd.” De voormalig arts barst in tranen uit. ”Dit is enorm pijnlijk. Het is moeilijk voor me als je naar Michael vraagt. Er is een leegte in mijn hart, een blijvende pijn. Ik mis hem elke dag.”

  Bedreigd

  Concertpromotor AEG zou Michael bedreigd hebben, weet Murray. Als hij niet zou optreden, zou hij alles verliezen. ”Hij kon het fysiek en mentaal niet aan”, zegt Conrad over de aanstaande tour. ”Hij keek er niet naar uit om naar Londen te gaan.” Om toch met de druk om te kunnen gaan, vroeg de zanger steeds om propofol.

  Volgens Murray kreeg Jackson voor het eerst propofol van Duitse artsen. Conrad was het hier niet mee eens en gaf Michael bijna 3 maanden lang het spul om hem er zo langzaam vanaf te helpen. ”Hij smeekte om de drugs omdat hij wilde slapen, zodat hij niet meer na hoefde te denken. Hij verkeerde in een crisis aan het eind van zijn leven, dat gevuld was met paniek en ellende.”

  Demerol

  Maar Michael was volgens Conrad helemaal niet verslaafd aan propofol, maar aan demerol, wat hij zonder medeweten van Murray van een andere arts kreeg. Op de dag dat de King of Pop overleed, zou hij ontwenningsverschijnselen van demerol hebben vertoond en zichzelf met een dodelijke dosis propofol hebben geïnjecteerd.

  Murray zag dat Michael niet ademde toen hij even later terugkwam om te kijken of alles goed met hem ging. Conrad probeerde Jackson te reanimeren, zelfs in de ambulance op weg naar het ziekenhuis wilde Murray niet opgeven. Na een uur reanimatie werd de King of Pop doodverklaard. ”Hij was 50 jaar oud. Het was vreselijk. Hij was zo jong”, zegt Murray terwijl hij weer in tranen uitbarst. ”Het was afgrijselijk. Het was zo verdrietig.”

  (BuzzE)

 • Marcus Miller als special guest Sheila E op afterparty Edison Jazz/World Awards

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 80's, 90's, Funk, Jazz, Muziek Permalink

  Het is nog gokken geblazen welke gasten Sheila E. aankomende nacht zal meenemen naar haar concert in de Effenaar, als afterparty van de Edison Jazz/World Awards. Candy Dulfer, Shirma Rouse en Sherry Dyanne zijn inmiddels bevestigd, net als Ruben Hein, maar bronnen hebben tegenover Maxazine bevestigd dat ook meesterbassist

  Marcus Miller het podium zal bestijgen tijdens het concert. Andere grote namen zijn en blijven vooralsnog onbevestigd, maar het gerucht gaat dat het om grote namen uit de hedendaagse jazz/funk-scene gaat.

 • Twee leden van the Mary Jane Girls voor de rechter

  Pin it! Print 0 comments Categories: 80's, Funk, Muziek, Soul Permalink

  Belanghebbende van de overleden zanger Rick James zijn juridische stappen aan het nemen om een Reunie tegen te houden van twee leden van de Mary Jane Girls. De groep is in de jaren 80 ontdekt door de funk legende en willen een kleine tour gaan maken, maar hebben geen toestemming gevraagd.

  Nu gaat het naar de rechtbank zodat de naam Mary Jane Girls niet gebruikt gaat worden, alleen bij toestemming en de winst van de tour te verdelen. De belangrijkst hits waren In My House, All Night Long en Candy Man.

  Rick James overleed in 2004 op 56-jarige leeftijd.

 • Giovanca brengt met Lockdown de disco van de jaren ’70 terug

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, Disco, Funk, Muziek, Soul Permalink

  Deze week is de nieuwe single ‘Lockdown’ van Giovanca in promotie gegaan. Het nummer is de opvolger van de sexy, eerste single ‘How Does It Feel’, afkomstig van haar derde album ‘Satellite Love’. Het funkende soulvolle ‘Lockdown’ neemt je mee terug naar de disco vibe van de jaren ’70. Giovanca liet zich hiervoor inspireren door Soul Train en The Wizard of Oz. Een kleurrijke setting met folks on the dancefloor, shining.

  ‘Satellite Love’ verscheen op 20 september, kwam hoog binnen in de charts en ontving zowel in binnen- als buitenland lovende recensies. Momenteel reist Giovanca langs de Nederlandse poppodia met haar ‘Satellite Love’ tour en het publiek is het unaniem met haar eens: disco is back!

 • Cors Disco en Soulshow van 16 November 2013 via Soundcloud

  Pin it! Print 0 comments Categories: 70's, 80's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Radio Show, Soul Permalink

 • Cors Disco en Soulshow van 16 november via 4Shared

  Pin it! Print 0 comments Categories: 70's, 80's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Radio Show, Soul Permalink