• Familie Marvin Gaye slaat terug na aanklacht Robin Thicke

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, Disco, Funk, Muziek, Soul Permalink

  De familie van soulzanger Marvin Gaye daagt zowel zanger Robin Thicke als muziekuitgeverij EMI April voor de rechter nadat de zanger van Blurred Lines Gaye’s erven wegens laster had aangeklaagd.

  Volgens de familie Gaye is niet enkel Blurred Lines plagiaat, maar Thicke zou nog een ander nummer van zijn held gestolen hebben. Dat meldt The Hollywood Reporter.

  Ook wordt EMI April aangeklaagd. Deze muziekuitgeverij beheert de rechten van het repertoire dat Gaye geschreven heeft. Het bedrijf vertegenwoordigt ook Thicke.

  De erfgenamen van Marvin Gaye verwijten EMI April (nu onderdeel van het veel grotere Sony/ATV Tunes) dat de uitgeverij de rechten van Gaye’s liedjes niet genoeg beschermd heeft en de familie geïntimideerd heeft wanneer deze juridische stappen zou nemen.

  Neutraal

  EMI April zou zich evenmin neutraal hebben opgesteld in het conflict met Robin Thicke en de publieke opinie beïnvloed hebben ten nadele van de erven van de soulzanger, zo staat er in de aanklacht te lezen. De familie zou het contract met de uitgeverij hierom graag ontbonden zien.

  Deze zomer ontstond er voor het eerst heibel tussen de Gayes en het kamp van Robin Thicke. Het werd Thicke en zijn producer Pharrell Williams verweten dat hun wereldwijde nummer 1-hit Blurred Lines een kopie zou zijn van Gaye’s Got To Give It Up. Beide kampen ontkennen plagiaat en Thicke klaagde de erven zelfs aan.

 • Conrad Murray: Michael Jackson nooit kwaad gedaan

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, Muziek, Pop Permalink

  Conrad Murray heeft Michael Jackson naar eigen zeggen 'nooit kwaad gedaan'. Dat legde de Amerikaanse entertainmentsite TMZ vast op camera, twee dagen nadat de voormalige lijfarts van Jackson werd vrijgelaten uit de gevangenis.

  Conrad werd gevraagd wat Jackson zou zeggen tegen mensen die hem verantwoordelijk houden voor de dood van de zanger. ''Hij zou ontsteld zijn, absoluut ontsteld'', liet Murray weten. "Hij zou versteld staan dat zijn fans mij beschuldigen. Hij zou zeggen dat ze in de spiegel moeten kijken, voordat ze een ander beschuldigen.''

  De arts voegde daaraan toe dat Jackson de waarheid kent. ''En de waarheid is dat ik hem nooit kwaad heb gedaan", aldus Murray. "Michael houdt niet minder van me dan toen, en ik weet dat hij ook nu van me houdt. Net zoals ik nu van hem houd.''

  De dokter heeft de helft van zijn straf van vier jaar uitgezeten. Hij werd in november 2011 veroordeeld voor betrokkenheid bij de dood van de popster en kwam maandag vrij wegens goed gedrag. Jackson overleed in 2009 op 50-jarige leeftijd na een fatale dosis van het narcosemiddel propofol. Murray houdt vol dat Jackson zichzelf op een onbewaakt moment heeft geïnjecteerd.

  Door: Novum

 • Stevie Wonder voert Songs In The Key Of Life eenmalig live uit

  Pin it! Print 0 comments Categories: 70's, Funk, Muziek, Soul Permalink

  Zanger Stevie Wonder gaat zijn meest geliefde album, Songs In The Key Of Life uit 1976, voor het eerst in zijn geheel live uitvoeren.

  Tijdens het jaarlijkse benefietconcert House Full Of Toys op 21 december in Los Angeles brengt Wonder de liedjes van de dubbelelpee integraal ten gehore.

  Dat melden diverse Amerikaanse media. Stevie Wonder treedt al jaren op tijdens de benefietshows, waarvan de opbrengst naar minderbedeelde kinderen gaat.

  Wonder liet zich elders ontvallen dat hij aan twee nieuwe albums werkt, die allebei volgend jaar moeten verschijnen. De platen krijgen de titels When The World Began en Ten Billion Hearts mee, meldt persbureau AP. Het worden zijn eerste langspelers in acht jaar tijd.

  Songs In The Key Of Life was in 1976 het achttiende studioalbum van Stevie Wonder en bevat popklassiekers als Sir DukeI WishIsn't She Lovely?As en Pastime Paradise. Aan het album werkten onder meer Michael Sambello, George Benson, Minnie Riperton en Herbie Hancock mee.

   

  Door: NU.nl/Pierre Oitmann

 • Four Tops en The Temptations naar Nederland

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Disco, Funk, Muziek, Soul Permalink

  De Four Tops en The Temptations komen volgend jaar samen naar Nederland. De twee bands gaan samen op tournee en doen in maart de Amsterdamse Heineken Music Hall aan, maakte concertorganisator Mojo dinsdag bekend.

  De Four Tops is bekend van hits als Reach Out I'll Be There, If I Were a Carpenter en Don't Walk Away. The Temptations scoorde hits met liedjes als Papa Was a Rollin' Stone, My Girl en Treat Her Like a Lady. Beide bands werden in de jaren zestig vertegenwoordigd door platenlabel Motown.

  Het is niet de eerste keer dat de groepen samen op tournee gaan. In 2010 stonden ze ook al samen in de Heineken Music Hall. De kaartverkoop voor het concert van 14 maart gaat zaterdagochtend van start.

  Door: Novum

 • Al Johnson overleden (65)

  Pin it! Print 0 comments Categories: 70's, 80's, 90's, Funk, Muziek, Soul Permalink

  Al Johnson , solo zanger en lid van de Unifics, is overleden op de leeftijd van 65 jaar.Hij stond nooit lang in de schijnwerpers. Al Johnson maakte een aantal zeer memorabele Soul platen voor zichzelf en anderen in zijn veertig jaar durende carrière, en ontwikkelde een kleine maar trouwe aanhang in die periode als een gewaardeerde songwriter, zanger en muzikant.Wij kennen hem vooral van zijn hit "School of the groove". 

  In 1978 maakte hij zijn eerste soloalbum Peaceful, in 1980 maakte hij de album Back For More en werkte samen met Norman Connors, en had een duet met Jean Carn met de gelijknamige titel. zijn laatste album dateert uit 1999, My Heart Is an Open Book.

 • Cors Disco en Soulshow van 26 oktober 2013 via Soundcloud

  Pin it! Print 0 comments Categories: 70's, 80's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Radio Show, Soul Permalink


  Salsoul Orchestra - Night Fever
  Wild Honey - At the Top of the Stairs
  The Temptations - Papa Was A Rollin Stones
  Jerry Butler - Only The Strong Survive
  Ohio Players - Fire
  Marcia Hines - Your Love Still Brings Me To My Knees
  Billy Paul - People Power
  The Jacksons - Lovely one
  Love Unlimited - I'm So Glad That I'm A Woman
  Carolyn Crawford - Good And Plenty
  Jimmy 'Bo' Horne - Is It In
  Love Machine - Disco Babies
  Narada Michael Walden - I Shoulda Loved You
  Jean Carn - Betcha Lucky Star
  Bunny Sigler - Love Train
  Jones Girls - Nights Over Egypt
  Peaches and Herb -`Shake Your Groove Thing
  Earth, Wind & Fire - Turn Into Something Good
  Thp Orchestra - Who Do You Love
  Chic - Good Times
  Ruth Waters - Start A New Affair
  First Choice - Hold Your Horses
  Carol Williams - More
  M.F.S.B. - Philadelphia Freedom

 • Cors Disco en Soulshow van 26 oktober 2013 via 4Shared

  Pin it! Print 0 comments Categories: 70's, 80's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Radio Show, Soul Permalink

 • Cors Disco en Soulshow van 26 oktober 2013 via Mixcloud

  Pin it! Print 0 comments Categories: 70's, 80's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Radio Show, Soul Permalink

   

  Cors Disco and Soulshow of October 26, 2013 by Cor Shops on Mixcloud

   
 • The Three Degrees bestaan 50 jaar.

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Disco, Funk, Muziek, Soul Permalink

  Voor maar liefs vijf decennia zijn de dames van The Three Degrees al bij elkaar. Weliswaar wel in een andere bezetting maar toch is het één van de oudste damesgroepen ooit. Het begon allemaal in 1963 met de dames Fayette Pinkney, Shirley Porter en Linda Turner, De meisjes zaten toen nog op de High School in Philadelphia.

  Na een aantal wisselingen van dames kwamen ze in de jaren 70 in contact met de pruducers Gamble & Huff en de successen bleven niet uit. When Will I See You Again en Dirty Ol' Man werden wereld hits en waren ook de achtergrond zangeressen van het orkest M.F.S.B. De laatste grote hit hadden ze in 1979 met The Runner.

  De groep is wel blijven optreden in al die jaren en hun laatste album die ze gemaakt hebben komt uit 1998 en was een kerst album. Dames gefeliciteerd met jullie 50 jarig bestaan.

 • Michael Jackson best verdienende overleden ster

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Disco, Funk, Muziek, Pop, R&B, Soul Permalink

  Michael Jackson heeft het afgelopen jaar honderdzestig miljoen dollar in het laatje gebracht. Daarmee staat de King of Pop bovenaan de lijst van best verdienende overleden sterren, die jaarlijks wordt samengesteld door het Amerikaanse zakenblad Forbes.

  Het grootste gedeelte van het geld dat de zanger verdiende tussen oktober 2012 en oktober 2013 komt van twee Cirque du Soleil-shows die in het teken staan van Jackson. Daarnaast brengt de verkoop van zijn muziek nog altijd flink wat geld op.

  Vorig jaar was Elizabeth Taylor de best verdienende overleden ster. De in 2011 overleden actrice stond toen bovenaan de lijst met een jaarinkomen van 210 miljoen dollar, grotendeels verdiend met de veiling van haar kunst, sieraden en kleding.

  Saillant detail is dat Jackson meer verdiende dan de levende best verdienende ster. Madonna harkte afgelopen jaar 'maar' 125 miljoen dollar bij elkaar, berekende Forbes eerder dit jaar.

  Door: Novum

 • 4CD boxset Donny Hathaway – Never My Love: The Anthology

  Pin it! Print 0 comments Categories: 70's, Disco, Funk, Muziek, Soul Permalink

  Op 8 november verschijnt Never My Love: The Anthology van wijlen Donny Hathaway. Een 4-CD boxset met live tracks, 23 niet eerder uitgebrachte opnames, zeldzame foto´s van Hathaway en een uitgebreid essay dat de bekende muziekjournalist Charles Waring over het leven van de legendarische soulzanger schreef.

  Donny Hathaway was een begaafd muzikant en singer-songwriter en liet een muzikale erfenis van onschatbare waarde na. Deze erfenis wordt gekenmerkt door een reeks aan soul- en R&B hits, zowel solo als de onvergetelijke duetten met zangeres Roberta Flack. Helaas kwam in 1979 een abrupt eind aan de veelbelovende carrière van Hathaway. Na een zware psychische strijd pleegde Hathaway zelfmoord. Dankzij zijn ongelofelijke productiviteit in zijn slechts drie jaar durende carrière is Hathaway´s muzikale invloed nog steeds in de hedendaagse popmuziek terug te vinden.

  De eerste CD bevat The Life And Music Of Donny Hathaway; een overzicht van 22 van zijn beste songs. Van The Ghetto – part 1 en The Ghetto – part 2 tot het herkenbare A Song For You en Tryin Times. Op disc twee staan dertien niet eerder verschenen studio-opnames die verspreid over ruim tien jaar (1968-1978) zijn opgenomen, met onder andere de nummers Never My Love en Don’t Turn Away. De derde disc is een niet eerder verschenen live optreden, opgenomen ten tijde van zijn residency in The Bitter End te New York in 1971. De set bevat tien niet eerder uitgebrachte opnames waaronder een prachtige versie van Marvin Gaye’s What’s Going On. Tot slot staan op CD nummer vier de memorabele hits van Donny Hathaway met Roberta Flack – dertien songs waaronder You’ve Got A Friend, Baby I Love You en Where’s The Love . De muzikale samenwerking tussen Hathaway en Flack was één van de meest succesvolle van de jaren zeventig.

  Donny Edward Hathaway (1945 – 1979) was een Amerikaanse soulzanger, arrangeur en componist. Hathaway begon als liedjesschrijver, sessiemuzikant en producent voor the Unifics, the Staple Singers, Jerry Butler, Aretha Franklin en Curtis Mayfield. Zijn eerste single maakte hij bij het muzieklabel van Curtis Mayfield (Curtom label).

 • Disco-iconen Nile Rodgers en Giorgio Moroder werken samen

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Disco, Funk, Muziek, Soul Permalink

  Muzikant en topproducer Nile Rodgers en zijn collega Giorgio Moroder gaan samenwerken. Dat hebben ze zelf aangekondigd op Twitter, zo signaleert Clash Music.

  Dat disco nog altijd leeft, bewijst het succes van de Daft Punks van deze wereld. Dat voelen ook de grote iconen van weleer. Nile Rodgers, bekend van de band Chic, maar ook als producer van David Bowie's zeer succesvolle album Let's Dance (1983) en Madonna's doorbraakalbum Like a Virgin (1984), botste vorige week op Giorgio Moroder, de Italiaanse discoveteraan die naam maakte door zijn jarenlange samenwerking met Donna Summer. Recentelijk sloeg Moroder ook de handen in elkaar met Daft Punk.

  "Giorgio Moroder is hier vlakbij en we zijn overeengekomen om samen iets te schrijven", klonk het op Twitter. Ook Moroder tweette: "Ik kijk uit naar mijn toekomstige samenwerking met Nile Rodgers." Wat er precies op komst is, is nog niet gespecifieerd.
 • 'Jermaine Jackson mogelijk de bak in'

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Funk, Muziek, Pop, Soul Permalink

  Jermaine Jackson moet mogelijk naar de gevangenis. De zanger moet nog een groot deel aan achterstallige alimentatie betalen en kan als hij dit niet snel doet in de bak belanden, vertellen ingewijden aan entertainmentsite TMZ.

  Jackson heeft zijn ex-vriendin pas 85 dollar van de twaalfduizend dollar die hij haar is verschuldigd, terugbetaald. De zanger hoort elke maand drieduizend dollar over te maken voor de zorg voor de 13-jarige Jermajesty en de 17-jarige Jaafar. Als hij dit niet doet, hangt hem een gevangenisstraf van twintig dagen boven het hoofd.

  Het is niet de eerste keer dat Jermaine te laat betaalt. In 2011 liep zijn achterstand op tot tachtigduizend dollar en in mei betaalde hij 33 duizend dollar aan achterstallige alimentatie af. Naar verluidt had de 58-jarige zanger wel genoeg geld om vorige maand een gloednieuwe sportwagen te kopen.

  Door: Novum

 • Wat is de afgelopen 2 weken gebeurd met het proces van Michael Jackson

  Pin it! Print 0 comments Categories: Funk, Muziek, Pop, Soul Permalink

   

  Nabestaanden Michael Jackson verliezen rechtszaak

  Gepubliceerd: 3 okt 2013 00:47 Laatste update:  3 okt 2013 08:14 Entertainment

  De nabestaanden van Michael Jackson hebben de rechtszaak die ze tegen concertpromotor AEG aanspanden verloren. Een jury oordeelde dat AEG lijfarts Conrad Murray inhuurde en dat die competent was om de King of Pop te behandelen. De concertpromotor was volgens de jury niet nalatig bij het aanstellen van de lijfarts.

  Michaels moeder Katherine stelde dat AEG niet zorgvuldig genoeg te werk is gegaan bij het in dienst nemen van Murray. De cardioloog diende de King of Pop in juni 2009 een fatale dosis propofol toe. Eind 2011 werd Murray veroordeeld tot een celstraf van vier jaar. Katherine eiste honderden miljoenen van AEG voor haar en de drie kinderen van Michael, maar krijgt niets.

  AEG was volgens de jury wel verantwoordelijk voor het aanstellen van Murray, maar de arts was in staat om de zanger te behandelen. De concertpromotor zelf heeft altijd ontkend betrokken te zijn geweest bij het in dienst nemen van Murray. Volgens AEG was het Jackson zelf die met Murray in zee ging.

  De twaalf juryleden bleken unaniem in hun oordeel. De zes mannen en zes vrouwen beantwoordden de vraag of AEG Murray inhuurde allemaal met ja. Op de vraag of Murray incompetent was, antwoordde de volledige jury nee. De jury hoefde niet unaniem te zijn om tot een oordeel te komen. Een meerderheid van negen stemmen was genoeg geweest.

  De voorzitter van de jury legde na afloop van de zitting een verklaring af tegenover de verzamelde pers. ''Er zijn vandaag geen winnaars'', tekende de Los Angeles Times op uit de mond van Gregg Barden. ''We zijn hier vandaag omdat iemand is gestorven. Het is een tragische situatie.''

  Barden voegde toe dat de jury weliswaar had geoordeeld dat Murray competent was, maar dat de jury daarmee niet wilde zeggen dat de lijfarts ethisch correct heeft gehandeld. ''Ons oordeel was waarschijnlijk anders geweest als ons was gevraagd naar ethiek. Murray handelde uiteindelijk onethisch. Hij heeft iets gedaan wat hij niet had moeten doen. Ik zie deze uitspraak niet als een eerherstel voor Murray. Ik zou hem niet inhuren als mijn arts.''

  AEG-baas Randy Phillips reageerde verheugd op de uitkomst van de zaak. ''Het oordeel van de jury zuivert AEG van alle blaam. Het bevestigt wat we vanaf het begin al wisten, dat de dood van Michael Jackson een verschrikkelijke tragedie is, maar niet een tragedie veroorzaakt door AEG.''

  Jurylid Calvin Smith vertelde dat Michael Jackson zelf de artsen inhuurde die hem behandelden zoals hij het wilde. ''Als iemand nee zei, vond hij zo weer een ander'', aldus Smith. ''Hij kon krijgen wat hij wilde. Als AEG had geweten wat zich allemaal achter gesloten deuren afspeelde, was het allemaal misschien anders gelopen. Maar ze wisten niets.''

  Katherine Jackson, de moeder van de popster, verliet het gerechtsgebouw zonder met de pers te spreken. Haar advocaat vertelde dat ze 'niet blij' was met de uitkomst en dat ze kijken naar 'alle mogelijke opties' voor een vervolg van de zaak.

  Door: Novum

  Katherine Jackson: de waarheid is boven tafel

  Gepubliceerd: 3 okt 2013 09:33 Laatste update:  3 okt 2013 09:33 Entertainment

  Katherine Jackson lijkt gedeeltelijk gelukkig te zijn met de uitkomst van de rechtszaak tegen AEG. Een jury bepaalde woensdag dat de concertpromotor niet onzorgvuldig is geweest bij het aanstellen van Conrad Murray, Michaels lijfarts. Wel stelden de zes mannen en zes vrouwen van de jury vast dat AEG verantwoordelijk was voor het aanstellen van Murray, iets wat de concertpromotor zelf altijd heeft ontkend.

  "Vanaf het begin hebben we gezegd dat deze zaak een zoektocht was naar de waarheid", tekende entertainmentsite TMZ op uit de mond van Katherine. "We hebben de waarheid gevonden. AEG heeft Conrad Murray ingehuurd, de man die in de gevangenis zit vanwege de dood van Michael Jackson."

  "AEG heeft jarenlang ontkend, en ontkent nog steeds, dat het Conrad Murray in dienst heeft genomen", aldus de 83-jarige Katherine. "Maar de jury heeft unaniem geoordeeld dat AEG dokter Murray inhuurde."

  De matriarch van de familie Jackson en haar advocaat, Perry Sanders, zeggen 'alle opties' te bekijken voor een mogelijk vervolg van de zaak.

  Door: Novum

  Nederlandse Jacksonfans vol vragen na juryoordeel

  Gepubliceerd: 3 okt 2013 18:17 Laatste update:  3 okt 2013 18:17 Entertainment

  Nederlandse fans van Michael Jackson zitten vol vragen na het oordeel in de zaak van Jacksons nabestaanden tegen AEG. De jury stelde dat de concertpromotor niet nalatig is geweest rondom de aanstelling van lijfarts Conrad Murray. "Maar houdt daarmee de verantwoordelijkheid van AEG op?", vraagt Mark Wittenberg, voorzitter van de Nederlandse Michael Jackson-fanclub, zich af.

  Wittenberg noemt het proces, dat vijf maanden in beslag nam, 'een misser'. "De vraagstelling was fout", zegt hij tegen Novum Nieuws. De twaalfkoppige jury kreeg twee vragen voorgelegd. Of AEG lijfarts Conrad Murray inhuurde en of Murray competent was. De jury oordeelde unaniem dat de concertpromotor Murray inhuurde, maar ook dat de cardioloog geschikt was om Jackson te behandelen. Daarop werd geconcludeerd dat AEG geen blaam treft.

  Zo ziet Wittenberg het niet. "AEG wist dat het niet goed ging met Michael, meerdere mensen hebben gewaarschuwd. Maar ze wilden veel geld verdienen aan Michael en dus moesten de concerten doorgaan." De fanclubvoorzitter vindt dat AEG in had moeten grijpen. "Maar in plaats daarvan zeiden ze alleen dat niemand op de stoel van arts moest gaan zitten."

  Wittenberg, en vele andere Jacksonfans, houden de concertpromotor verantwoordelijk voor Jacksons dood. "Ze zagen dat het niet goed ging met Michael en dat hij de concerten nooit zou kunnen geven. Toen bedachten ze een noodplan: Michael moest dood."

  Een aantal opmerkelijkheden rondom de dood van de King of Pop, die in juni 2009 stierf, blijven Wittenberg bezighouden. "Waarom heeft AEG alle repetities in HD laten filmen? En hoe kon het dat er al een week na Michaels dood een deal met Sony over de film This Is It was?"

  Die vragen zijn nog steeds niet beantwoord. Dat de nabestaanden van Jackson 'alle mogelijke opties' voor een vervolg onderzoeken, moedigt Wittenberg dan ook van harte aan. "Ik hoop dat ze een lange adem hebben. Als ze volhouden, als alles echt onder de microscoop wordt gelegd, weet ik zeker dat ze hun gelijk halen."

  Door: Novum