• Concertorganisator bestrijdt schuld aan dood Michael Jackson

  Pin it! Print 0 comments Categories: 70's, 80's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Pop, Soul Permalink

  In het proces van de familie Michael Jackson tegen concertorganisator AEG Live bestrijdt de promotor de zanger de dood te hebben ingejaagd. De moeder van Michael, Katherine Jackson, eist nochtans een schadevergoeding van miljoenen voor haar kleinkinderen.

  "Wacko Jacko" overleed in juni 2009 na een overdosis van een narcosemiddel dat hij tegen slapeloosheid gebruikte, enkele weken voor hij met een lange serie concerten in Londen een comeback zou maken. Die optredens waren een organisatie van AEG Live.

  "Niemand verantwoordelijk"
  Raadsman Marvin Putnam van AEG pleitte voor het Superior Court in Los Angeles echter dat de zanger met zijn narcosemiddel zoals bij een "Russische roulette" zijn leven op het spel had gezet. De popster "heeft slechte beslissingen genomen die tot een ontstellende tragedie hebben geleid. Maar niemand anders is daarvoor verantwoordelijk."

  Tegen AEG spreekt een e-mail van toenmalig directeur Paul Gangaware omtrent een gepland onderhoud met lijfarts Conrad Murray van Michael Jackson, die een gevangenisstraf uitzit wegens dood door nalatigheid. "Wij willen hem (Murray) eraan herinneren dat AEG en niet MJ (Michael Jackson) zijn salaris betaalt. Wij willen dat hij verstaat wat van hem wordt verwacht", klinkt het daarin.

  Volgens de AEG-advocaat heeft dit gesprek nooit plaatsgevonden.

  Ingehuurd?
  Een kernvraag op het burgerrechtelijk proces is wie de arts heeft ingehuurd. AEG zegt geen contract met Murray te hebben afgesloten en dat Jackson zelf de arts had uitgekozen. Volgens Amerikaanse media was er wel een contract, maar was het bij het overlijden van de zelfverklaarde "King of Pop" enkel door Murray ondertekend.

  Mogelijk beslist de jury volgende week al.

 • Cors Disco en Soulshow van 21 september 2013 via Mixcloud

  Pin it! Print 0 comments Categories: 70's, 80's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Radio Show, Soul Permalink

   

  Cors Dico en Soulshow van 21 september 2013 by Cor Shops on Mixcloud

   
 • Cors Disco en Soulshow van 21 september 2013 via 4Shared

  Pin it! Print 0 comments Categories: 70's, 80's, Dance Classics, Disco, Muziek, Radio Show, Soul Permalink

 • Verdediging afgerond in zaak dood Michael Jackson

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, Muziek Permalink

  De advocaten van AEG hebben woensdag hun verdediging afgerond in de zaak rond Michael Jacksons overlijden. Zijn moeder Katherine Jackson sleepte de concertpromotor voor de rechter omdat die nalatig zou zijn geweest bij het in dienst nemen van dokter Conrad Murray. Hij werd eerder veroordeeld voor het toedienen van de fatale dosis verdovingsmiddelen in juni 2009.

  AEG, dat betrokken was bij wat Jacksons comebackconcerten moesten worden, beweert dat de zanger de arts zelf had ingehuurd. Ook Murray heeft verklaard dat de King of Pop hem in dienst had genomen en dat de concertpromotor niets wist van de details van Jacksons behandeling. Na een proces van 21 weken is de verwachting dat de jury volgende week zal beginnen met de beraadslagingen over de schuldvraag.

 • Pharrell ontkent plagiaat Marvin Gaye

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, Funk, Muziek, Pop, R&B Permalink

  Pharrell Williams ontkent dat Robin Thicke en hij plagiaat hebben gepleegd met het nummer Blurred Lines. Volgens Williams zijn het nummer en Got to Give it Up van Marvin Gaye 'totaal verschillend'. "Als je noten kunt lezen, moet je ze eens naast elkaar leggen", zegt de zanger en muziekproducent.

  "Speel ze maar eens allebei op de piano", zegt Pharrell. Volgens de 40-jarige zanger verschillen de nummers in toonsoort. Nabestaanden van Marvin Gaye beweren echter dat de heren plagiaat hebben gepleegd met Blurred Lines.

  Robin Thicke stapte vervolgens met Pharrell en Clifford Harris, die allebei meeschreven aan het liedje, naar de rechter. De heren willen aantonen dat het hun eigen nummer is en dat van plagiaat geen sprake is.

  Hoewel Pharrell naar eigen zeggen de muziek niet heeft gestolen van Marvin Gaye, is hij wel een enorme bewonderaar van zijn muziek. "Hij is een genie. Hij is de oervader", beschrijft de zanger. "Daar neem ik mijn hoed voor af."

  Door: Novum

 • Ster op Hollywood Walk of Fame voor Barry White

  Pin it! Print 0 comments Categories: 70's, 80's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Soul Permalink

  Soul, funk en disco legend Barry White heeft afgelopen vrijdag postuum een ster gekregen op de beroemde Hollywood Walk of Fame. Motown oprichter Berry Gordy sprak een paar woorden namens White, die op 4 juli 2004 overleed. White zou vrijdag jongstleden 69 jaar geworden zijn. “De mensen kunnen geen genoeg krijgen van Barry White’s muziek, zelfs nu het al 10 jaar geleden is dat hij stierf, zijn muziek leeft voort in de harten van zijn fans”, aldus Ana Martinez, verantwoordelijke voor de plechtigheden omtrend de Walk of Fame. “We zijn zeer vereerd dat barry White nu onsterfelijk is gemaakt door middel van de ster op de Walk of Fame”.

  Barry White produceerde met zijn diepe, warme stem in de 70′s een aantal grote hits waaronder ‘Can’t Get Enough of Your Love, Babe’, ‘You’re The First, The Last, My Everything’, ‘I’m Gonna Love You Just A Little More, Baby’, ‘Never Never Gonna Give You Up’, en zijn 40 koppen tellend Love Unlimited Orchestra’s ‘Love Theme’.

 • The Village People mogen hits mogelijk niet meer zingen

  Pin it! Print 0 comments Categories: 70's, 80's, Dance Classics, Disco, Muziek Permalink

  Zanger en liedjesschrijver Victor Willis wil het zijn vroegere band The Village People mogelijk verbieden om nog langer hits als Y.M.C.A., In The Navy en Macho Man te zingen.

  Willis krijgt vrijdag zijn deel van de uitgaverechten van 33 liedjes van The Village People toegekend, wat betekent dat hij meer controle over het gebruik ervan krijgt.

  Diverse platenfirma's hebben interesse in de catalogus, zegt hij in New York Times. Hij voegt eraan toe dat hij The Village People wellicht wil verbieden de hits te zingen.

  "De afgelopen jaren heb ik geleerd dat er ongekende krachten gepaard gaan met het bezitten van copyright", aldus de in het verleden vaak als politieagent verklede zanger. "Als je wil, kun je het tegengaan dat iemand jouw muziek uitvoert en misschien ga ik bezwaar maken tegen bepaald gebruik ervan."

  Geen hits

  Victor Willis was tussen 1977 en 1980 zanger en liedjesschrijver van The Village People. Hoewel de groep sindsdien geen hits meer heeft gehad, treedt de formatie nog altijd op in een hevig gewijzigde samenstelling. Het Village People-nummer Go West was in 1993 een grote hit voor popduo Pet Shop Boys.

  Toen de Amerikaanse copyrightwetgeving in 1978 werd aangepast, werd het voor liedjesschrijvers mogelijk om na 35 jaar hun bij muziekuitgeverijen ondergebrachte rechten terug te eisen. Willis won in 2012 een rechtszaak, waardoor hij de eerste werd die de rechten geretourneerd zou krijgen.

  Jurisprudentie

  Die rechtszaak was vooral van belang voor de jurisprudentie, omdat het toekomstige processen die componisten tegen uitgeverijen aanspannen meer kans van slagen geeft. Zo willen onder meer Tom Petty, Bob Dylan, Bruce Springsteen en Don Henley ook graag de rechten van hun oude liedjes in eigen handen krijgen.

  In alle Amerikaanse publishingcontracten voor 1978 werden deze rechten voor het leven weggetekend, waardoor muziekuitgeverijen (vaak een onderdeel van een platenmaatschappij) een aanzienlijk deel van de inkomsten kregen. Liedjes leveren geld op wanneer ze op radio of televisie worden gedraaid of verkocht worden.

  Door: NU.nl/Pierre Oitmann
 • Nieuw album Smokey Robinson

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Disco, Funk, Muziek, Soul Permalink

  Motown icoon en Grammy award winnaar Smokey Robinson brengt deze herfst een nieuw album uit dat geproduceerd gaat worden door Randy Jackson. Op het album, waarvan de titel nog niet bekend is, staan songs die Robinson schreef voor zijn solo albums, voor zijn groep The Miracles, alsmede songs die hij schreef voor andere artiesten als Marvin Gaye en The Temptations.

  Het is Robinson’s eerste album dat uitgebracht zal worden door Verve Records waar de zanger dit jaar een contract ondertekende. Robinson’s laatste album, ‘Time Flies When You’re Having Fun’, kwam uit in 2009.

  Op het album staan duetten van Robinson met onder andere Jessie J en John Legend. Er hebben ook andere artiesten aan het album meegewerkt, welke dat zijn is – net als de titel – nog niet bekend. Robinson over de samenwerking met producer Randy Jackson: “Randy is een oude vriend van me, een groot artiest en een fantastische, zeer ervaren producer.

  Ik ben vereerd en zeer blij dat ik met hem mag samenwerken. Hij is mijn broer”, aldus de zanger. Randy liet weten dat het zijn allergrootste plezier is om het album te mogen produceren van de legende, Smokey Robinson. “Hij is een van de beste tekstschrijvers aller tijden”.

 • Bobby Martin op 83 jarige leeftijd overleden

  Pin it! Print 0 comments Categories: 60,s, 70's, 80's, Disco, Funk, Jazz, Muziek, Soul Permalink

  Bobby Martin, één van de grondleggers van The Sound Of Philadelpia is op 83 jarige leeftijd overleden. Martin produceerde en arrangeerde vele hits uit de jaren 70 en werkte samen met Lou Rawls, LTD, The Manhattans en Tavares.

  Nummers als Me And Mrs. Jones en Kiss and Say Goodbye en the Theme van Soul Train waren zijn bekendste creaties.
  Ook de artiestennaam Patti LaBelle was zijn idee.

  Gamble en Huff reageerde, We waren in staat om samen met hem te werken om te komen tot een fantastisch geluid.
  Hij maakte deel uit van een groep arrangeurs met Thom Belle, Norman Harris en Roland Chambers en waren onderdeel van het MFSB team. Bobby was in die tijd onvermoeibaar, maar heeft nu zijn rust gevonden.

 • Zanger Forrest Thomas (60) overleden

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek Permalink

  In een ziekenhuis in Tilburg is de Amerikaans/Nederlandse zanger Forrest Thomas overleden. Thomas was vooral bekend door zijn versie van de hit Rock The Boat begin jaren 80. 

  De zanger is 60 jaar geworden. Hij overleed maandagavond aan de gevolgen van een hersenbloeding. Dat heeft zijn agentschap bevestigd.

  De cover van Thomas deed het goed in de Engelse en Amerikaanse hitlijsten. Het origineel was van Hues Corporation, uit 1974.

  Thomas is geboren in de Verenigde Staten, waar hij zong in het kerkkoor. Nadat hij begin jaren 80 naar Nederland was geëmigreerd stond hij op de planken met onder meer Lee Towers, Anita Meyer, René Froger, Rob de Nijs en Ruth Jacott. Ook speelde hij in de soultheatershow R.E.S.P.E.C.T.

  De afgelopen tijd maakte hij deel uit van het duo 2Soul, maar ook trad hij nog solo op.

  Door: ANP

 • Cors Disco en Soulshow van 7 september 2013 via Mixcloud

  Pin it! Print 0 comments Categories: 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Radio Show, Soul Permalink

   

  Cors Disco en Soulshow van 7 september 2013 by Cor Shops on Mixcloud

   
 • Cors Disco en Soulshow van 7 september 2013 via 4Shared

  Pin it! Print 0 comments Categories: 70's, 80's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Radio Show, Soul Permalink

 • Cors Disco en Soulshow van 7 september 2013 via Soundcloud

  Pin it! Print 0 comments Categories: 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Radio Show, Soul Permalink