• Cors Disco en Soulshow van 24 augustus 2013 via Mixcloud

  Pin it! Print 0 comments Categories: 70's, 80's, Dance Classics, Disco, Muziek, Radio Show, Soul Permalink

   

  Cors Disco en Soulshow van 24 augustus 2013 by Cor Shops on Mixcloud

   
 • Fiscus eist miljoenen van nabestaanden Jackson

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, Funk, Muziek, Pop, Soul Permalink

  Nabestaanden van Michael Jackson hebben veel te weinig belasting betaald over de nalatenschap van de King of Pop. Dat beweert de Amerikaanse belastingdienst IRS althans, meldt de Britse persdienst Reuters. Volgens de IRS moet nog 702 miljoen dollar aan belastingen en boetes worden betaald.

  Volgens de belastingdienst hebben de nabestaanden van Jackson onder meer de waarde van het erfgoed verkeerd ingeschat. Volgens de IRS was het imago van de King of Pop ten tijde van zijn dood in juni 2009 nog 434 miljoen dollar waard, terwijl de nabestaanden dit op 2105 dollar schatten.

  De Jacksons betaalden volgens de IRS ruim 505 miljoen dollar te weinig aan belastingen. De overige bijna tweehonderd miljoen dollar die de belastingdienst eist, zijn boetes voor het niet betalen. Een advocaat van de Jacksons stelt dat de schattingen van de IRS zijn gebaseerd op 'speculaties en verkeerde aannames'. De nabestaanden zouden al honderd miljoen dollar aan belastingen betaald hebben.

 • Nieuw album John Legend verschijnt op 6 september

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Op 6 september ligt het langverwachte nieuwe album van John Legend in de winkel. De plaat met de titel ‘Love In The Future’ is geproduceerd door John Legend zelf, Kanye West en Dave Tozer. Ook heeft hij hulp ingeroepen van Q-Tip, Pharrell Williams, 88-Keys, Da Internz, DJ Camper en Hit-Boy. John Legend en zijn team brachten een aantal weken op Hawaď door om van ‘Love In The Future’ een prachtig modern soul album te maken. John Legend tegenover Billboard over de totstandkoming van het album: “After touring with Sade, I started writing. Me and Kanye talked about making this album as a definitive sound of soul. We focused on making this album sound great. I’d write a song, send it to Kanye, Dave Tozer or the rest of the guys working on the album and they’d try different production ideas.”

  Op de cd zijn verder samenwerkingen te horen met onder andere Rick Ross (Who Do We Think We Are), Seal (We Loved It) en Stacy Barthe (Angel). Eerste single ‘Made To Love’ is deze week Megahit op 3FM.

  In 2004 brak John Legend door met zijn debuutalbum ‘Get Lifted’. Met nummers als ‘Ordinary People’ en ‘Used To Love You’ veroverde hij al snel de wereld. In 2006 volgde ‘Once Again’ met daarop de hit singles ‘Save Room’ en ‘P.D.A. (We Just Don’t Care). ‘Love In The Future’ is het vierde studio album van Legend en de opvolger van het succesvolle ‘Evolver’ uit 2008. In 2010 bracht hij samen met The Roots het album ‘Wake Up’ uit. In 2011 ging hij op tour met Sade. John Legend verkocht wereldwijd meer dan 7 miljoen albums. Hij ontving in zijn carričre 9 Grammy Awards, 2 Soul Train Awards en de BET Award voor Beste Nieuwe Artiest. . Ook als songwriter is hij geliefd. Zo schreef hij voor Alicia Keys het nummer ‘You Don’t Know My Name’.

  By

 • 'Robin Thicke bood familie Gaye zes nullen'

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, Disco, Funk, Muziek, Soul Permalink

  Robin Thicke heeft de familie van Marvin Gaye volgens Billboard een aardig geldbedrag geboden.

  Gaye's drie kinderen, die van mening zijn dat Robin Thicke plagiaat heeft gepleegd omdat de plaat te veel zou lijken op Gaye's Got To Give It Up, hebben het bedrag naar verluidt geweigerd.

  Nadat het drietal de zanger en medeschrijvers van het nummer Pharrell Williams en Clifford Harris van plagiaat beschuldigden, stapte Thicke zelf naar de rechter om het tegendeel te bewijzen. Over de poging tot een schikking met het hoge bedrag heeft Billboard gehoord van anonieme bronnen. De advocaten van beide partijen willen niet reageren.

  Eerder zei Gaye's zoon Marvin III tegen TMZ: "We zijn niet blij met de manier waarop hij de zaken probeert af te handelen, laat staan met het feit dat hij ons aanklaagt voor iets waar hij duidelijk ten minste inspiratie uit gehaald heeft."

  Robin Thicke zei eerder tegen GQ dat de familie Gaye geen eigendom over een heel genre kan claimen. "De realiteit is dat de twee nummers heel anders zijn."

   

   

   

  ANP

 • Jackyie Ivory Overleden

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Jazz, Muziek, Soul, You Tube Permalink

  Jackie Ivory, soul en jazz piano en orgel speler van o.a. Motown is op 76 jarige leeftijd overleden. Ivory stierf dinsdag plotseling van een ziekte. Ivory bracht zijn eerste album uit in 1965, Soul Discovery, en werkte samen met Walker en Willis Jackson.

  Verhuisde naar Oakland en heeft 2 decennia's albums uitgebracht voordat hij terug ging naar South Bend, waar hij vandaan komt, waar hij host was in diverse clubs samen met collega vriend Mike Vascari.

  Hij bleef spelen in bands en had van optredens met Motown collega Bill Nicks. In verschillende South Bend uitgaansgelegenheden zal hij vooral in de weekenden gemist worden omdat het publiek vertelde hoe goed hij nog klonk.

 • Zoon Marvin Gaye dreigt met stappen tegen Thicke

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, Disco, Funk, Muziek, Soul Permalink

  De zoon van Marvin Gaye dreigt juridische stappen te ondernemen tegen Robin Thicke.

  De nabestaanden van Gaye beweren dat Thickes hit Blurred Lines gejat is, waarop Thicke naar de rechter stapte om plagiaatbeschuldigingen onderuit te halen.

  De wereldhit Blurred Lines zou veel lijken op Gayes Got to Give it Up uit 1977.

  "Wat denk je zelf?", reageert Marvin Gaye III op de vraag van de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ of hij op zijn beurt stappen gaat ondernemen tegen Thicke. "Mijn adviseur is ermee bezig." Ook zijn vrouw Wendy knikt ja op de vraag.

  "We zijn niet blij hoe hij met de zaken omgaat", gaat Gaye verder. "En we zijn er al helemaal niet blij mee dat hij ons aanklaagt om een lied waarvoor hij zich duidelijk door mijn vader heeft laten inspireren."

  Meer credits

  Gaye vindt dat zijn in 1984 overleden vader meer credits moet krijgen voor zijn werk. "Iedereen ziet de gelijkenissen tussen wat mijn vader deed en wat Robin Thicke probeert te doen." Hij kan niet geloven dat Thicke naar de rechter is gestapt. "Waarom vraagt hij om bescherming als hij niks verkeerd heeft gedaan?"

  Thicke is vorige week met Pharrell Williams en Clifford Harris, die het nummer samen hebben geschreven, naar de rechter gegaan om te voorkomen dat ze worden aangeklaagd wegens plagiaat. Ze beweren dat Blurred Lines hun eigen werk is en dat ze geen andere nummers hebben gekopieerd.

  Door: Novum

 • The Pointer Sisters willigen verzoek Nederlandse fans in

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 70's, 80's, 90's, Funk, Muziek, Pop, Soul Permalink

  Damestrio The Pointer Sisters had zijn optreden in Amsterdam er eigenlijk al op zitten, toen de zangeressen besloten een verzoek van een groep Nederlandse fans in te willigen.

  In een goed gevulde Paradiso laten de zussen Pointer dinsdagavond hun grootste successen de revue passeren. Na iets meer dan een uur is de groep al door zijn hits heen en wordt er uitgebreid afscheid genomen van de Nederlandse fans, totdat Anita Pointer aarzelend een briefje aanwijst.

  Ze kijkt haar zus Ruth, eveneens uit de bejubelde bezetting uit de jaren zeventig en tachtig, vragend aan. Ruth Pointer wijst naar haar keel en de 67-jarige zangeres laat weten moe te zijn, maar ze heeft weinig overtuiging nodig om toch op het verzoek in het gaan.

  De derde zangeres, Ruths kleindochter Sadako Johnson, houdt het briefje omhoog, waarop de songtitel Automatic te lezen is. Het nummer stond niet op de oorspronkelijke setlist van The Pointer Sisters, maar wordt uiteindelijk toch gespeeld als kers op de taart. Dit tot groot genoegen van de aanwezigen.

  Halfslachtig

  De leadvocalen van Ruth Pointer klinken zacht in deze uitvoering, wat haar eerdere, wat halfslachtige argument om het liedje niet te spelen onderstreept. Het is niet de meest overtuigende liveversie die het trio deze avond laat horen, al valt er weinig te klagen over het optreden als geheel.

  Een elftal hits wordt van stal gehaald, waaronder He’s So Shy, Slow Hand, Neutron Dance en het door Bruce Springsteen geschreven Fire. Ook twee Aretha Franklin-hits sieren de setlist, namelijk het swingende Chain Of Fools en Sisters (Are Doing It For Themselves), oorspronkelijk een duet met Annie Lennox.

  Oprekken

  Beide Pointer-zussen presteren vocaal nog prima en het wordt duidelijk dat Johnson louter de goede genen van haar oma en oudtante geërfd heeft. Het discofeestje is van wat korte duur, zelfs al probeert de goed geoliede begeleidingsband enkele nummers nodeloos lang op te rekken.

  Met goed op het origineel gelijkende versies van Jump (For My Love), I’m So Excited en Automatic kunnen de fans echter tevreden huiswaarts keren. Maar niet voor The Pointer Sisters nog te overladen met bloemen en cadeau’s en om een krabbeltje te laten zetten op oude cd- en elpeehoezen.

  Door: NU.nl/Pierre Oitmann
 • "Miraculeus herstel" voor Aretha Franklin

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, Funk, Jazz, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Aretha Franklin is aan de beterende hand. De zangeres wil niet kwijt wat ze mankeerde, maar zei vandaag dat een recente CAT-scan heeft uitgewezen dat haar toestand met 85 procent is verbeterd. Franklin zegde onlangs een aantal optredens af en is komend weekeinde niet van de partij bij een honkbalevenement waar ze een prijs zou krijgen.

  Franklin maakt een "miraculeus" herstel door en heeft zin om binnenkort weer op te treden, stelde ze in een telefonisch interview. De zangeres zei verder dat haar aandoening veel voorkomt bij vrouwen en te maken heeft met wat ze drie jaar geleden mankeerde. Destijds ging het gerucht dat Franklin aan alvleesklierkanker leed.

  De 71-jarige Franklin heeft de afgelopen tijd veel rust genomen. Ze hoopt in februari weer op te treden in Radio City Music Hall in New York.

 • Release Live from Metropolis Studio’s (Level 42) uitgesteld

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, Disco, Funk, Muziek, R&B Permalink

  De mannen van Level 42 hebben vandaag bekend gemaakt dat de release van Live from Metropolis Studio’s is uitgesteld. In eerste instantie zou het concert vanaf 9 september beschikbaar zijn, de fans moeten nu een week langer geduld hebben. De nieuwe releasedatum staat nu op 16 september.

  Op zaterdag 10 december 2011 mocht een select gezelschap afreizen naar het West-Londense Metropolis Studios complex voor een exclusief live concert van Level 42. Voor de eerste keer sinds die avond is dit concert voor iedereen beschikbaar in de Deluxe DVD en CD versie, met daarop het volledige concert en een op lokatie gefilmde domumentaire. Tijdens het concert speelde Level 42 onder andere: ‘Lessons In Love’, ‘Something About You’, ‘Running In The Family’, ‘The Sun Goes Down’ (Living It Up), ‘Starchild’, ‘Hot Water’ en ‘The Chinese Way’.

  Deze Exclusive Limited Deluxe Edition bevat buiten de CD en DVD exclusieve “meet and greet” foto’s met fans, de namen van de aanwezigen en een foto met authentieke handtekeningen.

 • Walter Williams, O'Jays, maakt old time single

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Disco, Funk, Muziek, Soul Permalink

  Walter Williams, één van de legendarische O'Jays, heeft een old time classic uitgebracht van Major Harris, Love Won't Let Me Wait. Natuurlijk heeft hij een album gemaakt Get Your Feet Off My Cadillac. Die 3 jaar geleden is vastgesteld dat de zanger de strijd moet aangaan met de ziekte Muliple Slerose Maar het blijkt dat hij daar al een kwart eeuw mee vecht.

  De 70 jarige Williams is niet van plan de strijd op te geven.

  Kijk naar de link van Soultracks en luister naar de track http://www.soultracks.com/first-listen-walter-williams-love

 • Toni Braxton scheurt uit jurk

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, Muziek, R&B, Soul, You Tube Permalink

  Toni Braxton heeft tijdens een optreden meer van zichzelf laten zien dan de bedoeling was.

  De outfit van de zangeres was blijkbaar niet goed aan elkaar genaaid, want tijdens het dansen viel hij half uit elkaar.

  Het blauwe glitterjurkje van Toni scheurde aan de achterkant, waardoor het hele publiek haar billen kon zien.

  Ondanks het gegil had Braxton pas na een paar minuten door wat er was gebeurd en kreeg ze een jasje van iemand om haar achterwerk te bedekken.

  Toen dat niet genoeg hielp, ging de jurk helemaal uit, gelukkig droeg de zangeres er wel een body onder.

  Kijk hier voor de foto's van Toni Braxton die uit haar jurk scheurt.

 • Toni Braxton Bijna Dakloos?

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Door de financiele problemen rond zangeres Toni Braxton, waaronder haar faillissement en het verliezen van de rechten op haar liedjes, is ze bij haar Zus Tamar gaan wonen omdat ze de huur van haar woning niet meer kan betalen.

  Tamar heeft Toni gered zodat ze niet dakloos zou zijn geworden. Toni voelt zich een loser en ze zit op haar dieptepunt, alsdus gefluistert door een insider. Ze is wanhopig op zoek naar geld dat ze een boek is gaan schrijven over haar leven.

 • Ex-vrouw Michael Jackson ingestort

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, Muziek, Pop Permalink

  Debbie Rowe, de ex-vrouw van Michael Jackson, is tijdens haar getuigenis in de rechtszaak van de familie Jackson en concertpromotor AEG compleet ingestort.

  Rowe barstte tijdens de rechtszaak in huilen uit. Dat meldt TMZ.

  De ex-vrouw van de King of Pop vertelde voor de rechter dat de dokters er een wedstrijd van maakten wie MJ de betere 'drugs' kon toedienen. Volgens Debbie zou Michael hierdoor verslaafd zijn geraakt aan medicijnen. Dokters Arnie Klein en Steven Hoefflin zijn volgens Debbie de boosdoeners. Zij zouden Michael steeds sterkere medicijnen hebben gegeven.

  Dr. Conrad Murray zou de zanger volgens haar daarna 'vermoord hebben' met een overdosis. Ze noemde de dokters 'idioten' die elkaar steeds maar probeerden te overtreffen en niet keken naar het beste voor hun patiënt.