60,s

 • Gospelzangeres Yvonne Staples (80) overleden

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Yvonne Staples, zangeres van gospelband The Staple Singers, is overleden. Staples werd tachtig jaar. 

  Ze stierf dinsdag (lokale tijd) aan darmkanker, meldt The New York Times, op basis van een vriend van de familie.

  Vooral in de jaren '70 had de Amerikaanse groep meerdere hits, waaronder het populaire nummer Respect Yourself, dat later werd opgenomen door de Pointer Sisters, en I'll Take You There.

  Rosebuck 'Pops' Staples richtte in 1948 de familieband op met zijn kinderen Pervis, Mavis en Cleotha. Ze traden eerst op in kerken in de omgeving van Chicago.

  Yvonne trad in 1971 toe tot de groep en was als achtergrondzangeres op alle grote hits te horen. Bovendien werd ze manager van de groep, die in de jaren '90 uit elkaar ging. Staples leefde volgens de New York Times een teruggetrokken leven in Chicago.

  Door: BuzzE

 • Songwriter en Producer Ron Dunbar overleden

  Pin it! Print 0 comments Categories: 60,s, 70's, 80's, 90's, Funk, Muziek, Soul Permalink

  We kunnen weer iemand afstrepen uit de legendarische jaren 60 en 70 want songwriter/producer Ron Dunbar is op 77-jarige leeftijd overleden. Hij werkte samen met Motown legendes als Holland-Dozier-Holland en daarna specialiseerde hij zich in de P-Funk werels van o.a. George Clinton.

  In de periode 1970 tot 1975 maakte hij klassiekers als Band of Gold van Freda Payne, Give Me Just A Little More Time, Mind, Body and Soul voor Flaming Ember en Patches. Dat uiteindelijk nummer 1 werd voor Clarence Carter en een Grammy Award won voor Dunbar en General Johnson.

  Hij ging samenwerken met George Clinton toen de labels Invictus en Hot Wax, mid jaren 70, ten onder ging en schreef mee aan Agony of The Feet van Parliament en Never Buy Texas From a Cowboy voor de Brides of Funkenstein.

  Tegen de jaren 90 werd Dunbar een onafhankelijke producent en werkte hij ook samen met de gebroeders Holland. Ron Dunbar speelde een grote rol in een van de belangrijkste geschiedenis van de soulmuziek, en de prachtige liedjes die hij schreef zijn bekend bij drie generaties muziekliefhebbers. Hij zal worden gemist, maar zijn wil zal altijd intact blijven.

   

 • 1 April 1984 werd Marvin Gaye doodgeschoten door zijn vader

  Pin it! Print 0 comments Categories: 60,s, 70's, 80's, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

 • Temptations en Four Tops geven samen concert in AFAS Live

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Pop, R&B, Soul Permalink

  De legendarische Motown-bands The Temptations en The Four Tops geven op 14 november samen een concert in AFAS Live.

  The Four Tops braken in 1964 door met de hit Baby I Need Your Loving. Daarna volgden nog veel hits, zoals It's The Same Old Song, Standing in the Shadows of Love, Loco in Acapulco en (Reach Out) I'll Be There.

  The Temptations scoorden hits als Papa Was A Rollin Stone, Treat her Like A Lady, Since I Lost My Baby en Just My Imagination (Running Away With Me). Al meer dan vijftig jaar toert de band in wisselende samenstellingen de wereld rond.

  Vorige maand overleed de voormalig Temptations-zanger Dennis Edwards. Maandag werd bekend dat hij was bezweken aan de gevolgen van een longontsteking.

  De kaartverkoop voor het concert gaat 29 maart van start.

  Door: BuzzE/NU.nl

 • Temptation komt met nieuwe album

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Blog, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Pop, R&B, Soul Permalink

  Er gaat een nieuwe album uitkomen van de Temptations, de laatste was alweer 8 jaar geleden.
  Op 4 mei zal de album worden gepresenteerd en het is zowel digitaal, cd en vinyl verkrijgbaar.
  Er staan 10 nummers op maar als je de limited edition koopt staan er 12 nummers op.
  De album met de titel All The Time staan covers van o.a. Sam Smith, Bruno Mars, John Mayer, Maxwell, Ed Sheeran en Michael Jackson , en The Weeknd, en drie nieuwe, originele Temptations-nummers.
  Heb je interesse kijk dan op https://lnk.to/AllTheTimeWLP voor meer informatie

 • Stevie Wonder komt op voor Bruno Mars

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Stevie Wonder is op de bres gesprongen voor Bruno Mars die afgelopen week kritiek kreeg op zijn muziek die cultureel onjuist zou zijn.

  De afgelopen weken gingen er stemmen op dat hij in februari een Grammy Award in ontvangst mocht nemen voor zijn 24K Magic-album dat hij, volgens Billboard, een ‘niet-zwarte muzikant is die vooral zwarte muziek zingt’. Daar tegenover staat de mening van anderen die juist vinden dat hij, vanwege zijn achtergrond van de Filippijnen en Puerto Rico een persoon van kleur is en daardoor juist niet ongepast kan zijn.

  Stevie Wonder doet alles af als onzin en gedoe: “Dit is waar het om draait: God heeft de muziek voor ons bedacht om van te genieten. En dus kunnen we ons niet beperken tot de angst en onzekerheid van mensen. Hij heeft talent en dus zijn alle andere zaken gewoon onzin. Hij werd geïnspireerd door geweldige muzikanten, geweldige artiesten en schrijvers. En dus is het cool”, zo vertelde de zanger afgelopen zaterdag in Beverly Hills.

 • Aretha Frankin schrapt optredens

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Opnieuw hebben artsen Aretha Franklin het advies gegeven optredens te annuleren.

  De zangeres volgde het advies van de artsen en heeft via haar management laten weten dat ze op 25 maart niet op het podium zal verschijnen in Newark. Die dag viert ze overigens ook haar 76e verjaardag. Ook het optreden op het jazzfestival van New Orleans op 28 april is inmiddels uit haar agenda verdwenen. Volgens de organisatie zal Rod Stewart daar haar vervanger zijn.

  De zangeres laat in een verklaring weten dat ze ‘bijzonder teleurgesteld is niet te kunnen doen wat ze had gehoopt’. De komende twee maanden moet Aretha Franklin volledige rust houden.

  Vorig jaar liet Aretha Franklin al weten te willen stoppen met touren maar daarbij deelde ze toen ook mee dat ze op gezette momenten nog wel optredens zou doen.

 • Whispers in Paradiso

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Afgelopen vrijdag waren The Whispers in Nederland voor een concert in Paradiso. Voor Mensen die er geweest zijn hebben een video achter gelaten zodat wij ook een klein beetje mee kunnen genieten van het concert.

   

  #theWhispers #inconcert #Amsterdam #AndTheBeatGoesOn

  Een bericht gedeeld door ClassicSoulRadio AlexvanMoort (@classicsoulradio) op

 • Shalamar plant een nieuwe concertreeks bij de Britten.

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Shalamar had pas nog een concert reeks gehad in Groot Brittannië die succesvol was maar de groep komt nog een keertje terug op het eiland tussen de Noordzee.

   

 • Joe Jackson: Michael heeft niks gestolen

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Blog, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, Pop, R&B, Soul Permalink

  De vader van wijlen Michael Jackson, heeft woedend gereageerd op het interview dat Quincy Jones aan Vulture gaf. Hierin beweert de muziekproducent dat de legendarische King of Pop bepaalde stukjes uit zijn megahit Billie Jean heeft gestolen uit Donna Summer’s nummer State Of Independence uit 1982. Dit meldt TMZ.

  „Ik heb Michael opgevoed, het is mijn zoon. Quincy zou beter moeten weten. Ik wil er verder niet over praten”, aldus Jackson, toen TMZ hem confronteerde met de woorden van Jones.

  Jones beweerde ook dat Michael meerdere plastische chirurgische ingrepen heeft ondergaan, omdat vader Joe hem van kleins af aan ’lelijk’ noemde. Volgens de producer heeft dat enorm veel impact gehad op zijn zelfbeeld en schoot de superster door met verbouwingen aan zijn gezicht.

 • Allen Toussaint vanavond op NPO Radio 2

  Pin it! Print 0 comments Categories: 60,s, 70's, 80's, 90's, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

 • Temptations zanger Dennis Edwards werd voor zijn dood mishandeld, beweren documenten van de rechtbank

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  De politie van Chicago onderzoekt beschuldigingen dat Dennis Edwards, een Grammy-winnende zanger met de Motown-groep de Temptations, kort voor zijn dood werd mishandeld.

  De indringer van de Rock & Roll Hall of Fame stierf donderdag in een ziekenhuis in Chicago aan complicaties van meningitis, volgens zijn vrouw, Brenda Edwards. Hij was 74 en woonde meer dan 30 jaar in het St. Louis-gebied.

  Volgens stukken van de rechtbank die zijn ingediend door een onderzoeksbureau voor volwassenenbescherming, heeft Brenda Edwards een paar weken voor de dood van de zanger haar man mishandeld.

  Een onderzoeker bij het Healthcare Consortium of Illinois diende het beschermingsorderverzoek in namens Dennis Edwards op 12 januari in Chicago, waar het paar samen woonde vóór de dood van Edwards.

  De documenten beweren dat Brenda Edwards had geprobeerd de 74-jarige te stikken door zijn hoofd met zijn gezicht naar beneden op een bed te houden. De onderzoeker beschuldigde Brenda Edwards ervan de gehoorapparaten van haar man van hem te nemen, volgens een verzoek om een ​​beschermingsbevel. Volgens de documenten was Edwards "bedgebonden en onbeweeglijk".

  Dennis Edwards werd vanwege medische problemen uit huis gehaald, volgens het document van 12 januari.

  Een noodbeschermingsbevel tegen Brenda Edwards werd op 18 januari verleend, waardoor ze geen contact meer had met Dennis Edwards. Een hoorzitting die Brenda Edwards in staat zou hebben gesteld om te reageren op de beschuldigingen was gepland voor vrijdag, maar werd geannuleerd na de dood van haar man de dag ervoor.

  Het beschermende bevel werd vrijgelaten op vrijdag, na het overlijden van Dennis Edwards.

  Brenda Edwards betwistte de aantijgingen in een korte verklaring die maandagavond werd vrijgegeven. "Ik hield van Dennis en we waren 18 jaar getrouwd," zei ze. "Ik zou nooit iets hebben gedaan om hem te schaden. Deze aantijgingen zijn vals en lasterlijk en zullen als zodanig worden bewezen. Totdat dit allemaal voorbij is, heb ik verder geen commentaar. "

  De Chicago Police Department bevestigde maandag dat er een open strafrechtelijk onderzoek naar de zaak is.

 • Temptations-zanger Edwards sterft dag voor 75e verjaardag

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Disco, Funk, Muziek, R&B, Soul Permalink

  Dennis Edwards (74), bekend als de voormalig leadzanger van the Temptations, is een dag voor zijn 75e verjaardag in Chicago overleden. Dit bevestigt zijn familie vrijdag aan CBS News.

  Dennis overleed in Chicago, terwijl hij in revalidatie was van een aneurysma. De doodsoorzaak is niet bekendgemaakt.

  Edwards kwam in 1968 na het vertrek van David Ruffin bij de Temptations en veroverde al snel de wereld met het Motownkwintet. Een van de bekendste hits was Papa Was a Rollin' Stone, die in Nederland tot plaats drie in de hitlijsten kwam.

  Aan het eind van de jaren zeventig verliet Edwards de groep om na een aantal jaar weer aan te schuiven. The Temptations waren destijds zelfs een zevenmansgroep geworden. In 1983 moest de band weer verder zonder Edwards, al keerde hij nog een aantal malen terug voor een reünie. Solo scoorde Edwards een hit met Don't Look Any Further.

 • Quincy Jones (84!) deelt het bed met 22 vrouwen

  Pin it! Print 0 comments Categories: 2000 and more, 60,s, 70's, 80's, 90's, Dance Classics, Disco, Film, Jazz, Muziek, R&B, Soul Permalink

  De legendarische muziekproducer onthulde dat hij op dit moment meer dan twintig romances beleeft. Hij heeft vriendinnen in elke uithoek van de wereld én die vrouwen weten ook dat ze hem moeten delen.

  Quincy, vooral bekend als de producer van Michael Jackson, was in het verleden drie keer getrouwd (met Peggy Lipton, Ulla Andersson en Jeri Caldwell) en beleefde ook twee andere langdurige relaties, met Carol Reynolds en Natassja Kinski. Al die relaties leverden hem zes dochters en een zoon op. Druk liefdesleven, zou je dus denken. Maar Jones gaf nu aan dat hij als krasse tachtiger nog altijd bijzonder actief op romantisch vlak. In een interview onthulde hij dat hij op dit moment 22 vaste vriendinnen heeft. “Ze wonen zowat overal”, zegt hij. “In Kaapstad, Cairo, Stockholm, Belo Horizonte, Rio de Janeiro, Shanghai... Op al die plaatsen heb ik een vrouw bij wie ik thuis kom. Een meisje waar ik van hou.” Quincy zegt ook dat die vriendinnen weten dat ze hem moeten delen. “Ik lieg nooit tegen vrouwen. Ze weten dat ze niet de enige zijn en ze vinden dat ook niet erg. Ze genieten van de momenten die we samen delen en maken zich niet druk over de tijd die ik met de anderen doorbreng.” Overigens zijn al die vrouwen ook veel jonger dan hem. “Natuurlijk! Zie je me al aan de zijde van een 84-jarige vrouw? Ben je gek!” 

 • Danny Wood, van de groep Chairmen of the Board, Overleden

  Pin it! Print 0 comments Categories: 60,s, 70's, Funk, R&B, Soul Permalink

  We hebben het nieuws gekregen dat Danny Woods, lid van de groep The Chairmen of the Board, is overleden.
  Hij was afkomstig uit Detroit en vormde de groep met General Johnson, Eddie Custis en Harrison Kennedy en kregen een hit in 1970 met Give Me Just A Little More Time.
  Pas geleden is er nog een album uitgekomen van de groep maar dat hij mee gewerkt hebt aan de album is mij niet bekend.
  Danny Woods was 73 jaar en leed aan longkanker.